Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryčiau kitaip, jeigu auginčiau antrą vaiką?

ko nedaryciau su antru g.gif
Tikrai zinau, kad mano klaida buvo, jog maudydama bijodavau pilti vandeni ant galvos ir veiduko (tipo, i ausytes pribegs, akis graush). Dabar dvimete panele klykia pasikukciodama ir springdama, vos tik pasakau, kad eisim galvos plaut sad.gif Tokio streso jai daugiau niekas nesukelia siuo metu... unsure.gif

Ir su kitu labiau kreipsiu demesi i taisyklinga padeti maitinant krutimi. Itariu, kad del sio mano nezinojimo, per pirma menesi jai svoris visai nepriaugo, o ji valgydavo 45 min, tada pasiilsedavo 15 min ir vel valgyt prasydavo. Tai po menesio is nevilties pradejau primaitinti misinuku. Pientraukis neisgelbejo.
Ir dar sekanti karta stengsiuos atrasti laiko net pirma menesi pasimaitinti ir pati… rolleyes.gif Manau pieno kiekis nuo to irgi priklausys...
Atsakyti
QUOTE (lotta @ 2004 08 09, 21:11)
Labuka, visoms ir visiems clap.gif
Kai auginsiu antraji vaikeli (tikiuosi, kad kada nors taip bus thumbup.gif ) nepirkciau kai kuriu kudikiu prieziurai skirtu daiktu:
-zirklutes nagams karpyti- viena karta bandziau kirpti, ale nieko neisejo.
-suku- nu nebent pazaidimui- su seriukais dabar vaikui visai patinka zaisti.
-pirkciau maziau rubu 56 cm (man sunus iskrete isdaiga- su pamperiu jie mums buvo mazi smile.gif ) ir t.t
Manau, kad kiekviena mamyte augindama pirmaji vaika prisipirko begale nereikalingu daiktu g.gif .

Labai tiksliai suminėti daiktai, kuriuos mes ir pirkom, bet nepanaudojom...
Atsakyti
As antrajam tikrai nepirksiu vaikstynes, nes pirmajam kojas su jas sugadinom sad.gif . Dabar ciurnos raisciai silpnoki.
Atsakyti
aisku as neturiu jokios patirties dar, nes mano pupai tik kita savaite bus 2 menesiukai. bet zinau, kad kai antra turesiu:
- negersiu jokios vaistazoliu arbatos;
- nesinervinsiu ir gyvensiu del saves ir savo vaikucio;
- priversiu vyra man gaminti maista;
- miegosiu daug daug kiek tik vaikiukas leis ir neziuresiu ar vyras pavalges ar namai sutvarkyti.

vien del siu priezasciu as neisgalejau savo dukrytes maitinti pienuku - dingo vos grizau is ligonines sad.gif
Atsakyti
QUOTE (lotta @ 2004 08 09, 22:11)
Kai auginsiu antraji vaikeli (tikiuosi, kad kada nors taip bus thumbup.gif ) nepirkciau kai kuriu kudikiu prieziurai skirtu daiktu:
-zirklutes nagams karpyti- viena karta bandziau kirpti, ale nieko neisejo.

O kaip tada jus karpotes nagus blink.gif ?
Atsakyti
Tikriausiai nieko nekeisciau augindama ir antra vaika, tiesiog paciai butu maziau klausimu kaip ka ir po ko daryti. Pirmaji auginu vedama daugiau instinktu, nuojautu, knygu, o antrajam galeciau pasitelkti savo patirti.
Atsakyti
QUOTE (krika @ 2004 08 12, 22:44)
aisku as neturiu jokios patirties dar, nes mano pupai tik kita savaite bus 2 menesiukai. bet zinau, kad kai antra turesiu:
- negersiu jokios vaistazoliu arbatos;
- nesinervinsiu ir gyvensiu del saves ir savo vaikucio;
- priversiu vyra man gaminti maista;
- miegosiu daug daug kiek tik vaikiukas leis ir neziuresiu ar vyras pavalges ar namai sutvarkyti.

vien del siu priezasciu as neisgalejau savo dukrytes maitinti pienuku - dingo vos grizau is ligonines sad.gif

Pritariu. Pati piena praradau irgi del didelio pervargimo. Be to, vis sveciai ateina ir daug kas pirma karta, tai tuos namus vis tvarkai. Tik idomu ar taip iseis kaip nori.
Atsakyti
Aš tai darysiu viską kaip dabar, jei tik bus galimybė, tik tikiuosi, kad atsiras daugiau kantrybės mažam žmogeliukui. .... tongue.gif smile.gif
O prisipirkau vaikui visko ko reikėjo, neturiu jokių nereikalingų daiktų ir šiaip sekėsi auginti gerai, kaip pagal vadovėlius smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Soul @ 2004 07 30, 06:48)
Todėl ir dingsta pienas. Kai mazyle pajaucia, kad is buteliuko traukti lengviau, o tada, mama, būk miela, nusitraukinėk pieną ir duok man, o kiek trūksta iki normos - mišinukas. Jei norėdavau vaiką supykinti ir pravirkdyti iki skaudžiausių ašarų - galėdavau pridėti prie krūties. Kaip manot kiek laiko likdavo man pailsėti, jei apie pusvalandį nusitraukinėdavau pieną, po to taisyti mišinuką, valgydinti, plauti buteliukus ir sterilizuoti, o kur dar vystymas, migdymas...

[SHADOW=blue][SHADOW=red][SHADOW=purple]
Papildyta @ [mergetime]1092497663[/mergetime]
QUOTE (Soul @ 2004 07 30, 06:48)
Todėl ir dingsta pienas. Kai mazyle pajaucia, kad is buteliuko traukti lengviau, o tada, mama, būk miela, nusitraukinėk pieną ir duok man, o kiek trūksta iki normos - mišinukas. Jei norėdavau vaiką supykinti ir pravirkdyti iki skaudžiausių ašarų - galėdavau pridėti prie krūties. Kaip manot kiek laiko likdavo man pailsėti, jei apie pusvalandį nusitraukinėdavau pieną, po to taisyti mišinuką, valgydinti, plauti buteliukus ir sterilizuoti, o kur dar vystymas, migdymas...

[SHADOW=blue][SHADOW=red][SHADOW=purple]
Atsakyti
Pritariu MINGAI, kad kiekvienas vaikas uvikalus. Kiekvieno vaiko ir charakteris skirtingas. Siuo metu auginu antra dukryte kuriai dabar 7 mėnesisiai. Kol jos laukiausi ir pati sakiau, kad nedarysiu taip ir anaip kaip dariau su pirmaja. Bet patikekit manim ne visada iseina taip kaip mes norime. Aisku auginant antra vaika patirties ir kantrybes turime daugiau, nera viskas nauja kaip su pirmuoju, bet viskas yra nauja, nes vaikas gi ne tas pats ir jo charakteris visai kitas. Na nezinau gal ir yra identisku vaiku, kurie ir valgo, ir miega, elgiasi........ taip pat. Na bent jau man taip nera....
Atsakyti
Na tikiuosi, kad kai auginsiu kita vaika, tai jam duosiu daugiau laisves. dabar labai pergyvenu, kai kur susidauzia ir pan. tiesiog per daug jautriai reaguoju, kad tik kas nors nenutiktu. gal kitam vaikui busiu ne tokia jautri wink.gif
Atsakyti
Prie kiekvieno vaikučio vistiek reikia kažkiek taikytis. Kiekvienas skirtingas. Apie auklėjimą iš vis sunku ką nors spręsti, nebent galima pasižiūrėti kokių daiktų ar rūbelių reikia daugiau ar mažiau. Ką bedarytum, vistiek žiūri, kad vaikučiui būtų gerai tongue.gif
Atsakyti