siaip skolinu nedideles sumas, nes dideliu niekas ir nepraso
be to, skolinu tiems, kurie zinau kad atiduos. jei numanau, kad skolinimas taps "ilgalaike investicija", sakau, kad pinigu neturiu

be to, skolinu tiems, kurie zinau kad atiduos. jei numanau, kad skolinimas taps "ilgalaike investicija", sakau, kad pinigu neturiu

su materialine paskola jei ji didesne uz suma del kurios skaudetu shirdis, jei neatiduotu, dazniausiai baigiasi ir draugyste.
taip sake mano mama, prisimindama, kad viena "drauge" pradejo jos vengt pasiskolinus iki algos 5 rbl, tuo isisitikinau ir pati - pigiau nei rinkos kaina isnuomavus buta - centre staigiai uz simbloline kaina, perspejus kad ten lankysiuos bei nakvosiu pora kartu i men. nes butas tas man buvo reikalingas. isgirdau is aplinkiniu ko negirdejus, kad ir skriaga esu ir pan. o labiausiai izeide fraze pasakyta i akis kad dar nei vienas nuomuojamo buto seimininkas neuzeidavo neperspejes. bet juk tokios ir buvo apsigyvenimo salygos
turbut nereikia sakyti, kad issikraustant liko nepadengta nemazha suma is stacionaraus tel i mobilius. o mes su ta persona nesikalbam.
o viskas prasidejo " is geros dusios..."
taip sake mano mama, prisimindama, kad viena "drauge" pradejo jos vengt pasiskolinus iki algos 5 rbl, tuo isisitikinau ir pati - pigiau nei rinkos kaina isnuomavus buta - centre staigiai uz simbloline kaina, perspejus kad ten lankysiuos bei nakvosiu pora kartu i men. nes butas tas man buvo reikalingas. isgirdau is aplinkiniu ko negirdejus, kad ir skriaga esu ir pan. o labiausiai izeide fraze pasakyta i akis kad dar nei vienas nuomuojamo buto seimininkas neuzeidavo neperspejes. bet juk tokios ir buvo apsigyvenimo salygos

turbut nereikia sakyti, kad issikraustant liko nepadengta nemazha suma is stacionaraus tel i mobilius. o mes su ta persona nesikalbam.
o viskas prasidejo " is geros dusios..."
Visada visiem skolinam,ypac vyras.Kolkas visi laiku grazina...
QUOTE(SilRa @ 2006 09 09, 15:46)

Nors jau ir esu pasimokius ir žinau,kad skolinti pinigų negalima, bet vis tiek imu ir paskolinu
.

Gera tema, kažkada galvojau panašią sukurti. Aš pinigų neskolinu, skolina mano vyras. Turbūt esu labai nepatikli, bet visada pagalvoju, kad ir geriausias draugas gali imti ir neatiduoti. Sumos būna nemažos - pvz. vienam pažįstamam trūko šiek tiek namo pradiniam įnašui. Paskolinom. Grąžino. Tiesa, kadangi aš išrašinėjau čekį, tai paprašiau, kad tas draugelis pasirašytų paskolos raštelį, kad per tokį ir tokį laiką grąžins. Vyrui gal tai atrodė labai negarbinga, o man mažiausiai rūpi garbinga tai ar ne, joks bankas šiaip pinigų nedalina.
Kitas dalykas - tos paskolos dažniausiai būna beprocentinės. Va čia prasiveržia 5 gramai mano suvalkietiško kraujo. O kaip jūs, ar imat palūkanas iš pažįstamų? Čia nekalbu apie kelių šimtų litų davimą porai dienų.
Kitas dalykas - tos paskolos dažniausiai būna beprocentinės. Va čia prasiveržia 5 gramai mano suvalkietiško kraujo. O kaip jūs, ar imat palūkanas iš pažįstamų? Čia nekalbu apie kelių šimtų litų davimą porai dienų.