QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 10 21, 23:54)
Aš
niekada neičiau tvarkytis invalidumo pašalpų nes žinau, kad iš jų nepragyvensiu. Ir tada jau kyla klausimas ką sukaupei per darbingą gyvenimą? Kaip užtikrinai savo saugumą bėdos atveju?
Ką tu sakai?

Rimtai susirgus ir netekus darbingumo , invalidumo pašalpa (jos dydis, pastovios kad ir nedidelės, bet pajamos) ir yra tas ,,turtas'' kurį sukaupei per darbingą gyvenimą. Turto gali nepavykti parduoti taip greitai, kaip norėtusi, gali tekti parduoti nepelningai ir t.t.
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 10 22, 00:17)
Tarkim sutaupiau 20.000 vaiko mokslams. Tai juk neimsiu iš jų stogo taisyti, tada dar nenumatytą mašinos remontą daryti ir t.t., nes kitaip ten liktų 0 . Paskolinti tą sumą galiu kitiems kol reikalas neatėjo, bet išleisti nenumatytiems atvejams- ne. Logika ir matematika paprasta. Kam skirta tam ir išleidi, kitaip sėdėsi ant amžino 0 ir tik nespėsi skylių užkišinėti. Čia mano matematika ir ji visada man pasiteisino, o kiti mąsto ir skaičiuoja kitaip ir duok Die lai taupo ir sutaupo pakankamai ir viskam
O tai iš kur tu imsi pinigų stogui taisyti, mašinai, skolinsiesi? Savų neimsi, nors turi, o bėgsi skolintis? Kodėl? Juk pinigus vistiek išleisi, tai kodėl negali ,,pasiskolinti'' iš savęs? Niekaip nesuprantu.

Kodėl negali iš savo sutaupytų pasiimti 1000 litų mašinos remontui, ir paskui ,,atiduoti'' SAU kai jau turėsi sutaupius? Aš manau, kad visi būtent taip ir daro, o ne laksto skolintis. Koks tau skirtumas kam atiduoti pinigus draugui ar pačiai sau? Tavo matematika, tai amžinas skolinimasis ir tiek. Ta prasme tam tikra priklausomybė skolintis. Yra tokių žmonių.
Ir šiaip juokinga skaityti, žmogus turto prikaupęs, galės laisvai gyventi jeigu kas, skolina dideles sumas draugams, bet pats irgi amžinai skolinasi. Taip nebūna. Kas trukdo dabar tą turtą nuomoti, naudoti, kad nereikėtų skolintis.