turbūt geriausias variantas yra neskolinti.(aišku,nešneku apie mažas sumeles,pvz duonai,kurui ir t.t.) O jei draugui nelaimė,tai žodis "skolinti" kažkaip jau banaliai skamba

Tik patikimiems
Esu skolinusi pusę tūkstančio kolegei su pažadu grąžinti po mėnesio, tai tas mėnuo tęsėsi kelis
Va tada susimąstai, kam su skolinimais prasidėjai

Vienoje knygoje apie pinigus parasyta: " Sklolink tiek, kiek negaila prarasti"...Tai va, reikia ivertinti gaila ar negaila......Mano antroji puse tuo klausimu per daug geros dusios, nzn gal pasimoke ....vienam dedei skolindavo, kai be darbo sedejo, bendroje sumoje "paskolinta" apie 6000 lt.....dedule jau antri metai kaip dirba, bet taip skolos ir negrazina, net nuo 100 lt nepradeda grazinti....
Pritariu Mopsytės parašytam posakiui...
Bet šiaip, yra keletas žmonių, kuriem skolinčiau bet kokias sumas, nes Gyvenimas parodė, kad Jais pasitikėti galima [tik jau galvočiau, ar skolinti ar tiesiog-m duoti..]
Bet šiaip, yra keletas žmonių, kuriem skolinčiau bet kokias sumas, nes Gyvenimas parodė, kad Jais pasitikėti galima [tik jau galvočiau, ar skolinti ar tiesiog-m duoti..]
Paskolinciau, tik suma kuria skolinciau gerai apgalvociau, visad paskolinu su ta mintim "..jeigu as busiu jo vietoje..".
Aplamai retai kada skolinu.
nuo siandien nebeskolinu niekam
nors as esu ne skrega, vyras pas mus daugiau pries tokius skolinimus, o as vis susileidziu, nu atrodo jergau ,o jei man reikes kada
bet per savo gera sirdi siandien mum skolingi virs 4 tukst.ir po sia diena dar net vieno lito negavom,kai kurie grazinti turejo jau senai senai,bet vis atsakymai kita men.kita menesi.Ir siandien vel paskambino sena drauge, guli potologiniam tuoj gimdyt, praso pinigu leliukui ir pan.Man ziauriai sunku buvo pasakyt,kad nebeskolinu niekam,bet vyras guodzia,kad gyventi ir patiem reikia, ir pas mus 4vaikiukai vienas is ju neisnesiotukas,reikalinga ipatinga prieziura, gydytojai,islaidos kelionem ir pan. Sako mum niekas nepades ir nepadeda ,net moraliskai palaikanciu nera.Juolab,kad viena drauge ir verke,kad leliui vaistu reikia,neturi is ko nusipirkt vaikas vos nemirsta, net nesusimascius paskolinau 500lt zadejo tik gavus vienkartine ismoka grazint, bet vaikui jau tuoj puse metu ir dar vis aiskina,kad negavo iki siol vienkartines uz vaika.
Ziauru, kas daros,bet kai reikia savo pinigu maldaut,tai jau cia virs visko, todel nuo siandien pasakiau griezta NE !

Paskolinau giminaitei nemaza suma... dar tais laikais, kai bankas mokejo iki 10 proc. palukanas. Laikiau terminuotam, kas kelis men. pasiimdavau palukanas ir vel pratesdavau. Giminaiciams reikejo apyvartiniu bizniui, sutarem, kad mokes po 8 proc. palukanas... Sumokejo viena karta uz kelis menesius, dabar jau daugiau kaip 2 metai - nei pinigu, nei palukanu
Pinigu man aisku dabar nereikia, taciau meginau kalbeti apie palukanas, sako - taigi bankas dabar tiek nemoka...
Suprantu, taciau juk buvo sutarta... Pasiuliau pamegint pasiskolint banke uz pigiau ir grazint... tyla... Dar suprasciau, jei zmonems beda butu, o cia - is tu paciu bizni suka ir tikrai kapeiku neskaiciuoja... Zodziu - pasitvirtino taisykle, nori susipykti, paskolink pinigu

niekada.
kazkada gera bendradarbe norejo pasiskolinti, bet as jai paaiskinau,kad nenoriu su ja susipykti
o kuriam draugui yra beda neturi valgyt ar kokiam vaistui tai as geriau ji nupirksiu pati
kazkada gera bendradarbe norejo pasiskolinti, bet as jai paaiskinau,kad nenoriu su ja susipykti

o kuriam draugui yra beda neturi valgyt ar kokiam vaistui tai as geriau ji nupirksiu pati

Skolindavom visiems, atrode, kad jei zmogui beda - reik padet. Bet skolu, pazadetu grazint po keleto menesiu, laukem ne vienerius metus, netgi is brolio. O zmones uzdirbantys, tikrai nebuvo taip, kad galo su galu nesudurtu. Dabar skolinam tik mazom sumom "iki algos" - t.y. vyras skolina
O jei kam tikrai nelaime - duodam, kiek tuo metu galim, o ne skolinam. Visiska teisybe - nori sugadinti santykius, paskolink pinigu.