Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skolinate pinigus draugams

Anksciau ir skolindavau ir skolinaus, bet dabar stengiuos kiek imanoma to isvengti, nes buna taip, kad ir pamirsta atiduoti, arba tik apsimeta kad pamirsta, o man prasyti pinigu tai yra labai sunku blush2.gif nors jie ir mano. taip 40 lt plaukioja per 2 draugus, iki siol atsimenu, nors su jais nebebendraujam dabar.
Zinoma, kai situacija tokia, kai matai, jog tikrai reikia pagalbos, paskolini, nes zinai, kad ir tau taip gali buti..
Atsakyti
siaip buna, kad skolinu. buna, kad atsiemu, o buna, kad nurasau skola, kai matau, kad neturi is kur atiduot... ex, nu ko del tu draugu nepadarytum, kai pagalvoji wub.gif
Atsakyti
Kaip per visokias TV pagalbas rodydavo, kaip žmonės negali atgauti paskolintų pinigų, tai irgi kažkaip nesitikėjo, kaip tai gali būti. O kaip susidūriau pati - tai patikėjau... Bet niekaip nesuprantu, kodėl nenorima grąžinti pinigų: argi svetimi pinigai suteikia komfortą ar laimės pojūtį?... Ir dar dažnai susiduriu su tokiu požiūriu: kam Tau pinigai, tu ir taip jų turi, su kokia mašina važinėji (o kad ta mašina lizinginė niekam nė motais). Ir dar vienas nuomonė: jeigu turi savo verslą, vadinasi turi ir pinigų, bet, o jei tas verslas pradėtas paėmus paskolą iš banko, pasiskolinus pinigų iš tėvų, ir tu sukiesi, kaip voverė rate, kad užsidirbtum sau ant duonos ir po truputį gražintum paskolas ?.
Na ir prirašiau daug, bet labai skaudu susiduriant su tokiu žmonių požiūriu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DonaldaB: 09 spalio 2006 - 11:15
kam Tau pinigai, tu ir taip jų turi, su kokia mašina važinėji (o kad ta mašina lizinginė niekam nė motais). Ir dar vienas nuomonė: jeigu turi savo verslą, vadinasi turi ir pinigų, bet, o jei tas verslas pradėtas paėmus paskolą iš banko, pasiskolinus pinigų iš tėvų, ir tu sukiesi, kaip voverė rate, kad užsidirbtum sau ant duonos ir po truputį gražintum paskolas ?.

drinks_cheers.gif
As paskutiniu metu susiduriau su problema, kai pradeda atsisijoti draugai vien todel, kad apturi pinigu..Si problema aktualesne mano vyrui, o pasireiskia ji tuo, kad visi aplinkiniai pradeda ieskoti budu, kaip tavimi pasinaudoti- pvz. vyro jau 3 kart per menes " draugai" praso paskolint pinigu..ir ne po 100 lt. , o po 15-25 tukst. g.gif Ar kitokiu budu iesko naudos... unsure.gif
Gal cia ne visai i tema, bet naujos temos uzvedinet nenoriu, man tik idomu, kaip pasikeite santykiai su draugais , kai turtine padetis ima ryskiai skirtis? ir kaip santykiai pasikeicia, paskolinus jiems pinigu ( kalbu ne apie tukstanti litu)? g.gif
Atsakyti
QUOTE(voveriena @ 2006 10 09, 16:27)
drinks_cheers.gif
As paskutiniu metu susiduriau su problema, kai pradeda atsisijoti draugai vien todel, kad apturi pinigu..Si problema aktualesne mano vyrui, o pasireiskia ji tuo, kad visi aplinkiniai pradeda ieskoti budu, kaip tavimi  pasinaudoti- pvz. vyro jau 3 kart per menes " draugai" praso paskolint pinigu..ir ne po 100 lt. , o po 15-25 tukst.  g.gif  Ar kitokiu budu iesko naudos... unsure.gif
Gal cia ne visai i tema, bet naujos temos uzvedinet nenoriu, man tik idomu, kaip pasikeite santykiai su draugais , kai turtine padetis ima ryskiai skirtis?  ir kaip santykiai pasikeicia, paskolinus jiems pinigu ( kalbu ne apie tukstanti litu)?  g.gif

taip ir pasikeite, kad daugiau nei puse draugu otboj doh.gif kai atsiranda pinigu, pamatai, kas yra, kas. man vyras seniai sakydavo, kad pinigai apsunkina santykius su zmonemis. o as naivuole netikejau, bet ziuriu, kad ar tik nebus diedo tiesa g.gif net is tu draugu, uz kuriuos buciau davus nukirsti ranka, nes draugavom nuo smelio dezes (kas jau kaip or keliasdesimt meteliu iseina), pradeda listi visokios gyvates...
isvada viena: atsiradus pinigams dauguma senu draugu atkrenta, o nauju surasti beveik nera sansu, bo aplinka nebe ta schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 09 spalio 2006 - 15:46
o nauju surasti beveik nera sansu, bo aplinka nebe ta

butent..man aplinka TA, bet gal amzius nebe TAS ax.gif
Na gerai, lanaa, maciau tavo posta, kad skolini draugams pinigus g.gif negi nebijai, kad piniginiai santykiai sugadins ir zmogiskuosius? vyras pradejo abejot su tais skolinimais, tik as uz kisenes ji laikau suspaudus doh.gif net nezinau, ar gerai darau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(voveriena @ 2006 10 09, 17:00)
butent..man aplinka TA, bet gal amzius nebe TAS  ax.gif
Na gerai, lanaa, maciau tavo posta, kad skolini draugams pinigus  g.gif  negi nebijai, kad piniginiai santykiai sugadins ir zmogiskuosius? vyras pradejo abejot su tais skolinimais, tik as uz kisenes ji laikau suspaudus  doh.gif  net nezinau, ar gerai darau unsure.gif

na skolinu nevisiems podriad schmoll.gif dauguma draugu kazkaip sugeba issiversti be skolu... tiesiog turiu pora tikru draugiu, kurios sunkokai gala su galu suduria, tai va jom i skolinu, daznai mintyse jau is anksto nurasydama ta skola. o kitais atvejais nei as, nei vyras nesam megejai skolint schmoll.gif pasimokem, kaip sakant hihihi.gif

o man pasidare idomu, kaip cia tavo diedo praso tokiom sumom skolint, ar nepaprasciau i banka nusliauzt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 09 spalio 2006 - 16:05
Istorija: vieną kartą vyras, kuriam žutbūtinai reikėjo pinigų verslui, nuėjo pas vieną žmogų pasiskolinti pinigų, tas išvijo ir pasiūlė kreiptis į banką. Buvom labai nusivylę juo, o dabar galiu tik jam padėkoti thumbup.gif Su banku mažiau problemų negu su žmonėmis 4u.gif Aš asmeniškai stengiuosi nė cento niekam neskolinti (na nesikreipė, ačiū dievui, dar niekas dėl kažkokios didelės nelaimės, kur jau tikrai reikia padėti), sakau, kad neturiu. Gal ir gobši, ar kaip kitaip, galima pavadinti mane, bet... unsure.gif
O dėl draugų: iš ties anksčiau jų buvo daug daugiau, beveik visi savaitgaliai buvo užimti, o dabar sėdim vieni namuose ir patys savo šeimai organizuojame pramogas. Su prasčiau gyvenančiais draugais bendraudama aš jaučiuosi labai nepatogiai jų atžvilgiu, kad nusipirkau tą ar aną, ar buvau atostogauti, o jie ne... O su geriau gyvenančiais - irgi nerandu bendros kalbos, nes jie matyt, jaučiasi taip kaip aš bendraudama su prasčiau gyvenančiais. Taigi užburtas ratas... Apskritai baru savo vyrą už naivumą, pasitikėjimą žmonėmis. Jis kartais skolindavo pinigus net man nežinant. Atėjo vieną kartą kaimynai ir dėkoja dėkoja- aš nesupratau už ką. Pasirodo - už paskolintus 4000 Lt. Ačiū dievui, šie pasitaikė sąžiningi - viską gražino 4u.gif
Atsakyti
Oi mergaitės negaliu, ką tik sulaukiau iš skolininko kaimynų žento grasinimų, kad mums bus problemų, vos avarijos nepadariau iš nervų verysad.gif Ir atvariau i darbą, bet negaliu nustygti savo vietoje... Jaučiuosi lyg š apdrėbta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DonaldaB: 11 spalio 2006 - 12:29
QUOTE(DonaldaB @ 2006 10 11, 13:28)
Oi mergaitės negaliu, ką tik sulaukiau iš skolininko kaimynų žento grasinimų, kad mums bus problemų, vos avarijos nepadariau iš nervų verysad.gif Ir atvariau i darbą, bet negaliu nustygti savo vietoje... Jaučiuosi lyg š apdrėbta

nesupratau, o ko tas zentas kisas... ir ko jis isvis nori g.gif kaip suprantu su kaimynais jau atsirokavot unsure.gif
Atsakyti
Skolinčiau tik sudarant sutartį pas notarą ax.gif , nes šiais laikais manau negali pasitikėti niekuo schmoll.gif
Atsakyti
Ne čia atsirokavom su tais "geriečiais", liko tie, kur prisipirko auksinių grandinėlių... O matyt žentas nori apginti savo uošvius, nors mes ir taip jų nepuolam ir netgi sveikinomės, kol vieną dieną mano vyrui einant kartu su mažamečiu vaiku ir pasakius "labas rytas", buvo atsakyta :eik n... cyplionok". Va galvoju, kad reikia eiti galų gale ir išsiaiškinti, kad nereikia mums tų 700 Lt., tegu turi ir tegu tik negasdina mano seimos ir vaikų unsure.gif
Atsakyti