QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 10 16, 16:17)
man tuomet kyla klausimas

jei jau zmogus tures pinigu is ko atiduot, tai kodel pries tai negali pasitaupyt, kad bedai nutikus nereiketu skolintis

greiciausiai nesinori saves ribot ir taupyt, kol reikalas neprispyre. Bet kodel tada kiti turi save ribot ir taupyt, kad paskui kitiems pinigus skolinti

Na, cia nekalbu, kai zmogus pres tai bedarbis buvo.
Jei visą algą atsidėsiu atostogoms, nenumatytam auto remontui, nenumatytai vėtrai, nenumatytam teismui, reikalingo šaldytuvo pirkimui, planuotom vaikų atostogom, dar neplanuotai ligai ir t.t, tai iš ko gyvensiu???

Gerai kas yra dviese ir pajamos dviejų žmonių, o jei man reikia duot vyrą į teismą dėl alimentų nes jų vaikam nemoka-tai siūlot man puse metų taupyt kad sutaupyčiau reikiamą sumą advokatei? Juk prarandi kiekvieną mėnesį pinigus, kurie jau galėjo būt priteisti ir mokami, nes belaukiant ir betaupant ir vaikai užaugs

Yra reikalų gyvenime kurie nelaukia, o reikia juos imt ir padaryt, tada skoliniesi iš gerų draugų kurie puikiai žino tavo situaciją ir kad tikrai jie bus gražinti. Kai būna ramus periodas tada ir pasitaupai, jatus, juk čia gyvenimas ir nebūna kasdien toks pats, nebent jūs neturit nei rimtų reikalų nei problemų nei namų nei vaikų ir to nežinot

Ir puikiai suprantu žmones kurie pasiskolina nes neturi o gražinti turi iš ko, ypač kai pajamos nepastovios ar dirba pagal VL ar dar visokių varijantų apstu. Esu ir pati skolinusi nemenkas sumas nes būna ramių periodų gyvenime, tikrai turėjau iš ko, viskas čia man suprantama, o kiti tegu galvoja pagal save kad jiems gaila kitam padėt ar jiems daug ramiau miegot kai po pagalve pasikišę savo santaupėles turi ir pan., visokių juk žmonių yra

Apskritai nesureikšminu pinigų, jie tik priemonė tikslui pasiekti o ne kažkoks gyvenimo tikslas kaip daugumai šiais laikais.
Vat jums trumpai: visus metus taupiau vasaros atostogoms su vaikais ir naujam šaldytuvui. Atidėjau pagal galimybes kiek galėjau, kaip ir sakot kažko eilinę dieną atsisakydama. Sutaupiau beveik 5000 Lt, ir atėjus laikui išleidom juos pagal paskirtį- nusipirkau šaldytuvą ir išvažiavom su vaikais į kelionę, vualia! O ryt pakyla vėtra ir man nuplėšia stogą...O dar po mėnesio užsilenkia mašinos variklis...Toks va gyvenimas