QUOTE(Aimeja @ 2014 10 17, 11:08)
Įdomiai mąstai.

Pinigus , t.y. tam tikrą pinigų kiekį kokį gali sau leisti, tiesiog atsidedi ir nebūtinai kažkam tiksliai. Iš tų atidėtų nebūtina panaudoti visą sumą. Pav. yra 4000 , pirkai šaldytuvą, nu pirk tokį kokį gali, pav. 1000 litų, liko tie 3000 ir kaupi toliau , suges mašina, pasimsi 1300 litų ir t.t. Atostogausi vėl už tiek kiek gali, nebūtina išleisti visų.
Juk pasiskolinus tuos pinigus, reikės grąžinti, tai koks skirtumas , kada sutaupysi. Prieš ar po, kai jau pasiskolinsi.
Kažkaip kiekvienas mąsto tik apie save, va išleidau atostogoms pinigus, o rytoj sulūžo mašina ir reikia, kad kažkas paskolintų, o jei taip nutiktų tam kuris paskolino tau, va davė savo taupytus 1300 , o rytoj jam vėtra stogą nuplėšė. Ką jam daryti?
Esmė tame, kad niekada neišleisčiau visų sutaupytų pinigų atostogoms, nepasilikusi nieko. Jei kažkas taip daro, tai gyvena ne pagal savo galimybes ir tiek.
Esmė ta, kad gal ir mąstau įdomiai, bet finale visi reikalai sutvarkyti ir skolų nėra

Yra daug tokių žmonių kurie atrodo mažai uždirba, bet visur nuvažiuoja, remontus pasidaro, po teatrus vaikšto ir neverkia, nes kada reikia tai sukasi kaip bitutės, o kiti dirba...dirba...taupo...taupo....ir vistiek paskui galvą krapšo, nu kaip ten tas anas parasisuka, o aš jau 10 metų Palangoj nebuvau, a

Vat jūs neleistumėt visų sutaupytų atostogoms, o aš leidžiu nes jie būtent tam ir buvo taupomi, ir tikrai negalėčiau pasakyt vaikam kad nepykit vaikučiai, turiu pinigų bet atostogų šiemet nebus, nes laukiu juodos dienos

Ir šaldytuvą perku kokį noriu, o ne koks išeina, nes pigų daiktą šunes ėda arba skūpas moka du kartus

Man iš vioso ta baimė juodos dienos tai

Aš kol sveika ir darbinga tai niekame bėdos nematau- pasiskolini, po to kiaulę parduodi ir atiduodi, ir tiek žinių

O jei jau atsitiktų taip, kad tapčiau nedarbinga, tai atleiskit, bet mano šeimos sutaupyti vargani 1300 tikrai neišgelbėtų...