Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skolinate pinigus draugams

[quote=Aimeja,2014 10 17, 11:08]
Visiškai pritariu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 10 17, 11:08)
Įdomiai mąstai.  smile.gif Pinigus , t.y. tam tikrą pinigų kiekį kokį gali sau leisti, tiesiog atsidedi ir nebūtinai kažkam tiksliai. Iš tų atidėtų nebūtina panaudoti visą sumą. Pav. yra 4000 , pirkai šaldytuvą, nu pirk tokį kokį gali, pav. 1000 litų, liko tie 3000 ir kaupi toliau , suges mašina, pasimsi 1300 litų ir t.t. Atostogausi vėl už tiek kiek gali, nebūtina išleisti visų.

Juk pasiskolinus tuos pinigus, reikės grąžinti, tai koks skirtumas , kada sutaupysi. Prieš ar po, kai jau pasiskolinsi.

Kažkaip kiekvienas mąsto tik apie save, va išleidau atostogoms pinigus, o rytoj sulūžo mašina ir reikia, kad kažkas paskolintų, o jei taip nutiktų tam kuris paskolino tau, va davė savo taupytus 1300 , o rytoj jam vėtra stogą nuplėšė. Ką jam daryti?
Esmė tame, kad niekada neišleisčiau visų sutaupytų pinigų atostogoms, nepasilikusi nieko. Jei kažkas taip daro, tai gyvena ne pagal savo galimybes ir tiek.

Esmė ta, kad gal ir mąstau įdomiai, bet finale visi reikalai sutvarkyti ir skolų nėra biggrin.gif Yra daug tokių žmonių kurie atrodo mažai uždirba, bet visur nuvažiuoja, remontus pasidaro, po teatrus vaikšto ir neverkia, nes kada reikia tai sukasi kaip bitutės, o kiti dirba...dirba...taupo...taupo....ir vistiek paskui galvą krapšo, nu kaip ten tas anas parasisuka, o aš jau 10 metų Palangoj nebuvau, a doh.gif g.gif Vat jūs neleistumėt visų sutaupytų atostogoms, o aš leidžiu nes jie būtent tam ir buvo taupomi, ir tikrai negalėčiau pasakyt vaikam kad nepykit vaikučiai, turiu pinigų bet atostogų šiemet nebus, nes laukiu juodos dienos biggrin.gif Ir šaldytuvą perku kokį noriu, o ne koks išeina, nes pigų daiktą šunes ėda arba skūpas moka du kartus 4u.gif Man iš vioso ta baimė juodos dienos tai doh.gif doh.gif doh.gif Aš kol sveika ir darbinga tai niekame bėdos nematau- pasiskolini, po to kiaulę parduodi ir atiduodi, ir tiek žinių biggrin.gif O jei jau atsitiktų taip, kad tapčiau nedarbinga, tai atleiskit, bet mano šeimos sutaupyti vargani 1300 tikrai neišgelbėtų...
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 10 17, 17:38)
Man iš vioso ta baimė juodos dienos tai  doh.gif  doh.gif  doh.gif Aš kol sveika ir darbinga tai niekame bėdos nematau- pasiskolini, po to kiaulę parduodi ir atiduodi, ir tiek žinių  biggrin.gif

Nespjaukit į šulinį nono.gif ištikus bėdai (dideliai!!!) nei jaunystė, nei sveikata, nei darbinumas gali ir nebepadėti mirksiukas.gif
Paniškai bijoti ir nereikia juodos dienos, bet pasiruošti pagal savo galimybes kiekvienas gali. Kaip sakoma, pinigai myli pinigus, tad mylėkim juos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 10 17, 11:08)
Įdomiai mąstai.  smile.gif Pinigus , t.y. tam tikrą pinigų kiekį kokį gali sau leisti, tiesiog atsidedi ir nebūtinai kažkam tiksliai. Iš tų atidėtų nebūtina panaudoti visą sumą. Pav. yra 4000 , pirkai šaldytuvą, nu pirk tokį kokį gali, pav. 1000 litų, liko tie 3000 ir kaupi toliau , suges mašina, pasimsi 1300 litų ir t.t. Atostogausi vėl už tiek kiek gali, nebūtina išleisti visų.

Juk pasiskolinus tuos pinigus, reikės grąžinti, tai koks skirtumas , kada sutaupysi. Prieš ar po, kai jau pasiskolinsi.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 10 17, 16:38)
*Esmė ta, kad gal ir mąstau įdomiai, bet finale visi reikalai sutvarkyti ir skolų nėra biggrin.gif 

**nes pigų daiktą šunes ėda arba skūpas moka du kartus 4u.gif

***niekame bėdos nematau- pasiskolini, po to kiaulę parduodi ir atiduodi,

*as gal irgi mastau idomiai, bet kitaip. As viska nusiperku is savo pinigu, ne skolintu. O susitaupytu. Ir nusiperku kai man to reikia, o ne kazkada.

**aha, o jau brangus daiktas tai tikrai kokybiskas lotuliukas.gif

***tai as geriau tada, kai prireiktu pinigu nesiskolinciau, o iskart ta kiaule parduociau ir tuos pinigus panaudociau kur reikia. O ne pirma skolinciausi, paskui kiaule pardavineciau skolai padentgi.
Atsakyti
gyvenam pagal galimybes... nesiskolinam daugiau ish banku (uztenka vienos paskolos trobai, bet neilgai truks ishmoket), turim pasitaupe... o, kai ko nors prisireikia, jei nepakanka pinigeliu, taupom, kol sutaupom biggrin.gif ish draugu, pazistamu, taip pat nesiskolinam 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rashkyte: 17 spalio 2014 - 23:07
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 10 17, 16:38)
Man iš vioso ta baimė juodos dienos tai  doh.gif  doh.gif  doh.gif Aš kol sveika ir darbinga tai niekame bėdos nematau- pasiskolini, po to kiaulę parduodi ir atiduodi, ir tiek žinių  biggrin.gif

nors tikrai nedrebu dėl juodos dienos, bet man didesnis psichologinis komfortas turėti tam tikrą finansinį 'buferį' - neliečiamas santaupas. Jei jau atsitiktų taip, kad gyvenimas priverstų skolintis, tai čia būtų pirma vieta iš kurios pasiskolinčiau smile.gif Po to be abejo stengčiausi tą buferį atstatyti. Faktas - paskutinių pinigų niekaip nesiryžčiau išleisti atostogoms. O vaikams galbūt kažkaip kompensuočiau, pasitelkiant daugiau fantazijos ir pastangų - pvz, nuotykių žygis su palapine ir kuprine gali būti ne mažiau įspūdingas, bet nesuryti paskutinių santaupų smile.gif.

O dėl to, ar skolinti draugams, giminėms - jei tikrai rimtas reikalas, kai kuriems žmonėms paskolinčiau, ir yra tekę skolinti. Ir nemažas sumas, ne šimtą litų ir net ne tūkstantį. Ir be jokių skolos raštelių. Neteko prarasti nei litų, nei draugų. Yra žmonių, į kuriuos ir pati kreipčiausi jei jau iškiltų labai rimtas reikalas, ir esu tikra - paskolintų lygiai taip pat be jokių sąlygų ir raštelių. Gal tiesiog pasisekė, kad tarp tokių žmonių gyvenu smile.gif

"Etatiniams" skolininkams, ar tokiems kurie atsainiai žiūri į savo finansus - neskolinčiau. Tiksliau, iškart sau statyčiau klausimą, ar esu pasiruošusi tam žmogui prašomą sumą padovanoti. Jei atsakyčiau teigiamai, tai duočiau, ir nepuoselėčiau didelių vilčių atgauti. o jei ne, tai ne, kad ir kokios priežastys. Bet tokių prašytojų kažkaip dar nė karto ir nepasitaikė biggrin.gif
Atsakyti
Stengiuosi nebeskolinti, nes jau labai atsibodo veliau savo paskolintus lt ,,prasineti" grazinti. Kad ir 100 ar kitas, bet man tai pinigai, kuriu manes prase paskolinti, bet ne padovanoti.
Paskolinu irgi kaip MuseZuse rase, be jokiu skolos rasteliu patiems artimiausiems zmones, kurie, zinau, jei tures, paskolins ir man bedai istikus. Bet cia ne apie dideliausias sumas eina kalba, o apie koki simta, kelis...jei apie didesnes sumas eitu kalba, net nezinau kaip elgciausi (yra gimineje kraujo gimines del didesniu sumu nebendraujantys, nes vienas is dusios paskolino, o kitas jau n metu slapstosi, negrazina...) ir, zinoma, jie nebebendrauja...
Atsakyti
Esmė ta, kad gal ir mąstau įdomiai, bet finale visi reikalai sutvarkyti ir skolų nėra biggrin.gif 

Taip, bet tam pačiam finale tu ir vėl jokių santaupų neturi. Ir vėl atsiradus reikalams, reikės skolintis.
Papildyta:
O jei jau atsitiktų taip, kad tapčiau nedarbinga, tai atleiskit, bet mano šeimos sutaupyti vargani 1300 tikrai neišgelbėtų...

Tai tipinis ,,etatinio'' skolintojo mąstymas. Taip, tokia suma neišgelbėtų, bet man asmeniškai tai būtų MANO pinigai, kuriuos aš panaudočiau saviems reikalams pačiai pradžiai, kol susitvarkyčiau invalidumus, pašalpas ir t.t. O iš ko tu gyventum , jei tokia suma negelbėja g.gif , eitum skolinti didesnės? smile.gif
Papildyta:
Yra daug tokių žmonių kurie atrodo mažai uždirba, bet visur nuvažiuoja, remontus pasidaro, po teatrus vaikšto  ir neverkia, nes kada reikia tai sukasi kaip bitutės, o kiti dirba...dirba...taupo...taupo....ir vistiek paskui galvą krapšo, nu kaip ten tas anas parasisuka, o aš jau 10 metų Palangoj nebuvau, a doh.gif  g.gif

Jei tokių taupančių nebūtų, neturėtum iš ko skolintis.
Kaip tau atrodo, iš kur gauna pinigų tie, iš kurių tu skoliniesi?

Pastebėjau, kad tie kurie linkę pastoviai skolintis, tai jų toks gyvenimo būdas yra. Jie planuotai taupyt nelabai moka, o taupo tik tada kai reikia skolą grąžinti. Kaip sakyt ne nuo to galo pradeda.

Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 10 17, 20:14)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
*as gal irgi mastau idomiai, bet kitaip. As viska nusiperku is savo pinigu, ne skolintu. O susitaupytu. Ir nusiperku kai man to reikia, o ne kazkada.

**aha, o jau brangus daiktas tai tikrai kokybiskas  lotuliukas.gif

***tai as geriau tada, kai prireiktu pinigu nesiskolinciau, o iskart ta kiaule parduociau ir tuos pinigus panaudociau kur reikia. O ne pirma skolinciausi, paskui kiaule pardavineciau skolai padentgi.

Prašom skaityti atidžiau, nes aš taip pat viską perku iš savų sutaupytų pinigų, o kiaulės per porą valandų neparduosi, kai situacija "čia ir dabar" kaip naktį nuplėštas stogas doh.gif ( beje vėliau už jį buvo išmokėtas draudimas ir skola atiduota) Bet va rašot betik priešingai. Žmonės skolina ir skolinasi ir nematau tame bėdos jokios, nes skolinamasi ne iš skurdžių kokių, kur ten patys galo su galu nesuduria, Nu čia toks ubago sindromas, kad va koks aš didvyris net 1000 Lt sutaupiau ir sloinike turiu užspaudęs ir niekam neduosiu ! lotuliukas.gif Vienžo turčiui 1000 Lt skola- ne skola, o ubagui ir 5 litai kavos puodeliui draugei- dideli pinigai 4u.gif Visoms linkiu draugus turėt ne ubagus, kad reikalui esant turėtumėt iš ko pasiskolint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MuseZuze @ 2014 10 18, 21:54)

"Etatiniams" skolininkams, ar tokiems kurie atsainiai žiūri į savo finansus - neskolinčiau. Tiksliau, iškart sau statyčiau klausimą, ar esu pasiruošusi tam žmogui prašomą sumą padovanoti. Jei atsakyčiau teigiamai, tai duočiau, ir nepuoselėčiau didelių vilčių atgauti. o jei ne, tai ne, kad ir kokios priežastys. Bet tokių prašytojų kažkaip dar nė karto ir nepasitaikė biggrin.gif

Gerai čia išvartėt biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Tomienė @ 2014 10 17, 18:00)
Nespjaukit į šulinį  nono.gif ištikus bėdai (dideliai!!!) nei jaunystė, nei sveikata, nei darbinumas gali ir nebepadėti  mirksiukas.gif

Būtent kad nespjaunu mirksiukas.gif O ištikus didelei bėdai yra visai kiti planai kad nenukentėtų nei šeima nei į banką nereiktų bėgt. Turto užgyventa tiek, kad yra kuom manipuliuoti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2014 10 20, 08:43)
Jei tokių taupančių nebūtų, neturėtum iš ko skolintis.
Kaip tau atrodo, iš kur gauna pinigų tie, iš kurių tu skoliniesi?

Jie gauna iš ten pat, kaip ir aš biggrin.gif matyt praleidot skaitydama kad ir pati skolinu dideles sumas kai labai reikia ir turiu mirksiukas.gif Tema ar skolinat pinigus draugams? Taip, skolinu ir pati skolinuosi, nes tai vyksta tarp žmonių kuriais pasitikima, o ne kažkokiems prašalaičiams, kaip sakot (ar kažkuri kita taip parašė) kuriems skolindama jaučiatės dovanodama biggrin.gif Kai toks pasitikėjimas savo "draugais" tai tikrai geriau niekam nieko neskolinti ir net nedovanoti ir apskritai nebendrauti, nes gali apgaut, apvogt ir visaip kitaip nuskriaust doh.gif biggrin.gif
Atsakyti

Pastebėjau, kad tie kurie linkę pastoviai skolintis, tai jų toks gyvenimo būdas yra. Jie planuotai taupyt nelabai moka, o taupo tik tada kai reikia skolą grąžinti. Kaip sakyt ne nuo to galo pradeda.

tikrai taip drinks_cheers.gif As tokia drauge turiu, kur pasiskolina pinigus is vyro gimines ir nama remontuoja. Keicia grindis, sienas griauna ir t.t. Kai pinigai baigiasi, baigia remonta ir atidavineja skola. Kai skola ismoka, skolinasi tada jau is savo gimines ir toliau remontuoja. Kai vel baigiasi pasiskolinti pinigai, vel is algu skola atiduoda. Kai atiduos, vel skolinsis. Baldu nauju nori. Anot jos - mes dabar norim gyvent graziai g.gif gal logikos kazkokios ir yra, bet man nepriimtina schmoll.gif

QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 10 21, 15:41)
Prašom skaityti atidžiau, nes aš taip pat viską perku iš savų sutaupytų pinigų, o kiaulės per porą valandų neparduosi, kai situacija "čia ir dabar" kaip naktį nuplėštas stogas  doh.gif

as tai ligi siol kai turejau reikalus "cia ir dabar ", tai tam turejau santaupos. Nereikejo skolintis. Ir jei dabar audra stoga nuplestu, tai irgi tureciau SAVO pinigu, nereiketu skolintis.

Draugei paskolinciau jei tikrai reiketu (ne namo remontui), bet tikrai ne paskutinius ir ne visus pinigus. Maza kokia beda paciai gali nutikt ir nebut is kur paimt.
Atsakyti
Tai tipinis ,,etatinio'' skolintojo mąstymas. Taip, tokia suma neišgelbėtų, bet man asmeniškai tai būtų MANO pinigai, kuriuos aš panaudočiau saviems reikalams pačiai pradžiai, kol susitvarkyčiau invalidumus, pašalpas ir t.t. O iš ko tu gyventum , jei tokia suma negelbėja  g.gif , eitum skolinti didesnės?  smile.gif
Papildyta:

Visi mano pinigai ir yra mano, tik kalbam ir mąstom truputį apie skirtingas sumas ir piniginius srautus. Aš niekada neičiau tvarkytis invalidumo pašalpų nes žinau, kad iš jų nepragyvensiu. Ir tada jau kyla klausimas ką sukaupei per darbingą gyvenimą? Kaip užtikrinai savo saugumą bėdos atveju? Vat tada ir pasirodo, kad galiu parduot/išnuomot/ užstatyt visą ar dalį užgyvento NT ar žemę ar mišką ar kolekcijas ir pan. Ne apie ubagus, brangioji, čia kalba eina, kurie bėdai ištikus pašalpų bėgtų ieškot mirksiukas.gif Kaip ir viską pasakiau šita tema, kiekvieną mokyti gyventi ne mano darbas biggrin.gif
P.S. vis dėlto gaila, kad LT dar tiek daug žmonių bijančių pinigų ir ubagiškai mąstančių. Vat iš banko jiems atrodo skolintis 30 čiai metų yra protinga, o iš draugo mėnesiui jau ne biggrin.gif Keista logika ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rūta Mėta: 21 spalio 2014 - 22:58