QUOTE(Lurdes @ 2005 01 18, 00:31)
dukra (8m.)baisiai nori ką nors laikyti:šuniuką,kačiuką,pelę,vėžlį,papūgėlę....na,bet ką
ką manote,ar vaikui reikalingas augintinis?Jei laikote ką nors , ar jūsų atžala rūpinasi gyvūnėliu?kažkodėl įtariu,kad įsigydama gyvūną įsigysiu rūpestį ir sau.Nors dukra dievagojasi,kad pvz šunelį rytais vedžios pati,bet manau,kad tą daryti teks man...
Kažkada turėjome katiną,bet vyras jam nejautė draugiškų jausmų
ir katinėlis atsikeršydamas vis ,,pažymėdavo" jo batus...galop neiškentęs psichologinio mano vyro spaudimo,katinas pabėgo.Smėlį aišku keisdavau aš
O be to,kai reikia kur nors išvažiuoti,papildomos problemos,kur augintinį palikt.O kur dar išgyvenimai ,jei neduokdieve jis suserga ir nugaišta...

ką manote,ar vaikui reikalingas augintinis?Jei laikote ką nors , ar jūsų atžala rūpinasi gyvūnėliu?kažkodėl įtariu,kad įsigydama gyvūną įsigysiu rūpestį ir sau.Nors dukra dievagojasi,kad pvz šunelį rytais vedžios pati,bet manau,kad tą daryti teks man...
Kažkada turėjome katiną,bet vyras jam nejautė draugiškų jausmų

O be to,kai reikia kur nors išvažiuoti,papildomos problemos,kur augintinį palikt.O kur dar išgyvenimai ,jei neduokdieve jis suserga ir nugaišta...
mano mazajai yra 6 metai tai yra gerai kai vaikas nori kazkuo rupinti, o juolab jei jis auga vienas. Tai atsranda rupinimosi globojimo instingtas. Tai yra viskas gerai, grazu bet yra kita medalio puse.Naminis gyvunas tampa seimos nariu is pradžiu juo visi zavisi ruopinasi lepina. Viskas kaip ir gerai, bet ateina metas kai juo nustoja mazieji zavetis ir lieka tie gyvuneliai mamytem ir teveliam rupintis. Kiti suaugusieji pasielgia ziaurej paprasciausiai naminius gyvunelius ismeta i gatve

Yra svarbu kas naminio gyvuno labiau nori tevai ar vaikai? Pvz mano seimoje as nesu nusiteikusi pries naminius gyvunus, bet nesu ju ir labai gerbeja.Mano mazoji labai nori tureti namini gyvuneli. Paprasciausiai viena diena pasikalbejom. As jai paaiskinau , kad jei ji nori tai gali laikyyti namini gyvuneli, bet ar ji sugebes juo pasirupinti tai ne zaislas ir ne daiktas tai tarsi seimos narys. Ji man prizadejo rupintis taciau tai nesuvokia. Tada as jai puikiai paaiskinau ka reikes daryti jei ji nores laikyti gyvuna jei suni ar kate tures meigti lovoje ne iki septyniu val , bet iki sesiu , ji reguliarei vesti i laukia, kad ir koks butu oras kai jai atsibos mes jo paprasciausiai negalesim ismest i gatve , nes jos as neismetu kai ji ir labai mene supykdo.

Era83 visiškai sutinku
kad vaikams tuoj nusibosta džiaugtis gyvūnėliu
Mūsų vaikis nereiškia jokio noro turėt gyvūno
Šunų jis bijo, o ir su katėmis nelabai bendrauja. Aš pati nesu gyvūnų mylėtoja. Tuo labiau bute man atrodo ir su vaikais yra ką vekti
Gal kai name, tai išleidai į kiemą tegul pasilaksto, o bute, dar 5 aukšte tai jau ne
Turim žuvytę, vaikis gavo dovanų ir tai reikia vandenį keisti ir t.t. o kas žiūri, aišku tėvai, jis tik sužvejoja, kai reikia pakeist vandenį ir jo darbeliai baigiasi. Gerai kad ji nesmirda, nieko nesako, nesivelia plaukai ir t.t. tai dar dar gali laikyt, bet ...
Mes abu su vyru esam prieš gyvūną namuose (šunį, katę ar kokią žiurkytę) ir džiaugiuosi, kad kol kas vaikis irgi tuo noru nedega. Tikiuosi kai paaugs neužsidegs

Turim žuvytę, vaikis gavo dovanų ir tai reikia vandenį keisti ir t.t. o kas žiūri, aišku tėvai, jis tik sužvejoja, kai reikia pakeist vandenį ir jo darbeliai baigiasi. Gerai kad ji nesmirda, nieko nesako, nesivelia plaukai ir t.t. tai dar dar gali laikyt, bet ...
Mes abu su vyru esam prieš gyvūną namuose (šunį, katę ar kokią žiurkytę) ir džiaugiuosi, kad kol kas vaikis irgi tuo noru nedega. Tikiuosi kai paaugs neužsidegs

Po zyzimu, kad "mes norim kokio nors gyvunelio", nusprendem isigyti nulepause triusyte. Tai labai mielas ir draugiskas gyvunelis. Namuose jokio pasalinio kvapo, nes jie labai svarus gyvuneliai. Beje, musu triusyte netgi skaniai kvepia
. Kada nusibosta ja priziureti uzdarom i narveli
Vyresniajai dukrai 14, o mazajai 4. Zinoma triusiuka labiau priziuri vyresnioji, nes mazajai jis tik pazaisti

Vyresniajai dukrai 14, o mazajai 4. Zinoma triusiuka labiau priziuri vyresnioji, nes mazajai jis tik pazaisti

neturi, nors noreciau visai kad butu koks
, bet kad vyras kolkas pries...

as uz kad vaikas turetu augintini kadangi maniskui jau 3,5 men tai jam nupirkom juru kiaulyte tai labai draugauja su ja ir rupinasi

Aš tai irgi už augintinį.
Mano vaikai labai nori šuniuko, bet kol jie dar maži, tai dar palukesim, kol paūgės, kai galės patys į kiemą vedžioti, tai tikrai manau įsigysim. ( Vaikų svajonė jorkšyras, arba BOLTAS-čia toks iš multiko). O dabar puikiai atstoja žaisliniai, lojantis, šokantis šuniukai, visi turi vardus, ir pavadelius.

Papildyta:
Mano vaikai labai nori šuniuko, bet kol jie dar maži, tai dar palukesim, kol paūgės, kai galės patys į kiemą vedžioti, tai tikrai manau įsigysim. ( Vaikų svajonė jorkšyras, arba BOLTAS-čia toks iš multiko). O dabar puikiai atstoja žaisliniai, lojantis, šokantis šuniukai, visi turi vardus, ir pavadelius.

Papildyta:
ko čia dabar du kartus nesupratau

Papildyta:

Papildyta:
ko čia dabar du kartus nesupratau

mano vaikai visada kazkodel norejo kaciuku.parnesiau ,karta maza visai miela kaciuka pavadinome KITE,zodziu auginome gal puse metu,uzdirbo visus namus ,zodziu niekaip neismokinau daryti i vieta,o zaisdavo tik naktimis ,tai vaiksciodavau ir as nosim nudraskyta ir sunus.neisveriau atidaviau sesei.po kiek laiko vel sunus uzsimane ir zirze kol leidau parsinesti is draugo,ja pavadinome Spigle,tuo metu buvome persikrauste i nauja buta ir patikekite ,ka is to buto ji padare.budavo ,kai isibegedavo,tai taip ir dabegdavo per siena iki lubu,zodziu ,,papyle,,visas sienas,vel neisveriau.Ir ka manote ,atejo trecias kartas ir vel namuose gyvena Gaska,bande zymeti teritorija -iskentejau,bande kniaukti naktimis-iskentejau,dar kenciu daug man nepriimtinu dalyku,bet taip vaikai prisiriso prie jo,kad net naktimis miega kartu ,i toleta eina kartu ,pasitinka gryztancius pirmas,suskamba tel arba duru skambutis ,vel bega pirmas.Ir dar tudi viena idomia savybe kalbeti,kaciu kalba,atsisuki mmr,pasauki mmr,tyli vel mmr ir taip visa diena is paskos ir visa diena mmr mmr......

Musu seimoje gyvena Katyte
pirmiausia mes - tevai labai norejome ir laukeme kada vaikas paaugs, kad kuo maziau gyvuniukas nukentetu nuo vaiko meiles
Jie abudu zaidzia gaudynes ir slepynes
Pries tai laikem ziurkeniuka, jis ir dabar ji prisimena (teko atiduoti, kelemes kitur gyventi)

Jie abudu zaidzia gaudynes ir slepynes

Pries tai laikem ziurkeniuka, jis ir dabar ji prisimena (teko atiduoti, kelemes kitur gyventi)
maniskei 3 metai ir mes turime 2 suniukus,aisku kartais draugauja,kartais pakankina

Manau, kad gyvūnas padėtų ugdyti atsakomybę, tik vaikas turėtų suprasti, kad įsigysit gyvūną ne mėnesiui ar metams, o ilgam... Mane tėvai nuo žiurkėno pradėjo prie atsakomybės pratinti 
Papildyta:
sunkiai jum kažkaip... reikia gyvūnėlį išmokyt, nes kitaip bus ne džiaugsmas, o našta... O jei pamušit ar kitokiais negražiais būdais mokysit, gali ir visą gyvenimą neišmokt visko daryt taip, kaip reikia. Linkiu kantrybės...
Bet, jei norėjot ramaus katinuko, reikėjo pagal veislę rinktis... Juk kiekvienai veislei būdingos vis kitos būdo savybės.

Papildyta:
QUOTE(atnala @ 2009 02 19, 20:18)
mano vaikai visada kazkodel norejo kaciuku.parnesiau ,karta maza visai miela kaciuka pavadinome KITE,zodziu auginome gal puse metu,uzdirbo visus namus ,zodziu niekaip neismokinau daryti i vieta,o zaisdavo tik naktimis ,tai vaiksciodavau ir as nosim nudraskyta ir sunus.neisveriau atidaviau sesei.po kiek laiko vel sunus uzsimane ir zirze kol leidau parsinesti is draugo,ja pavadinome Spigle,tuo metu buvome persikrauste i nauja buta ir patikekite ,ka is to buto ji padare.budavo ,kai isibegedavo,tai taip ir dabegdavo per siena iki lubu,zodziu ,,papyle,,visas sienas,vel neisveriau.Ir ka manote ,atejo trecias kartas ir vel namuose gyvena Gaska,bande zymeti teritorija -iskentejau,bande kniaukti naktimis-iskentejau,dar kenciu daug man nepriimtinu dalyku,bet taip vaikai prisiriso prie jo,kad net naktimis miega kartu ,i toleta eina kartu ,pasitinka gryztancius pirmas,suskamba tel arba duru skambutis ,vel bega pirmas.Ir dar tudi viena idomia savybe kalbeti,kaciu kalba,atsisuki mmr,pasauki mmr,tyli vel mmr ir taip visa diena is paskos ir visa diena mmr mmr...... 

sunkiai jum kažkaip... reikia gyvūnėlį išmokyt, nes kitaip bus ne džiaugsmas, o našta... O jei pamušit ar kitokiais negražiais būdais mokysit, gali ir visą gyvenimą neišmokt visko daryt taip, kaip reikia. Linkiu kantrybės...
Bet, jei norėjot ramaus katinuko, reikėjo pagal veislę rinktis... Juk kiekvienai veislei būdingos vis kitos būdo savybės.
QUOTE(rasve @ 2009 02 18, 09:51)
Era83 visiškai sutinku
kad vaikams tuoj nusibosta džiaugtis gyvūnėliu
Mūsų vaikis nereiškia jokio noro turėt gyvūno
Šunų jis bijo, o ir su katėmis nelabai bendrauja. Aš pati nesu gyvūnų mylėtoja. Tuo labiau bute man atrodo ir su vaikais yra ką vekti
Gal kai name, tai išleidai į kiemą tegul pasilaksto, o bute, dar 5 aukšte tai jau ne

taigi, kad nuo tėvų supratimo ir noro viskas ir prasideda. Juk jeigu patys nenorite, tai iš kur tam vaikui meilė bus.Jeigu apie žuvytę taip kalbat... Aš tai nematau ko čia džiaugtis, kad vaikas nenori gyvūno. Aišku, dažnai būna, kad kitų gyvūnėliais pasidžiaugi ir viskas. Čia mano nuomonė - nenoriu nieko įžeisti.
QUOTE(atnala @ 2009 02 19, 19:18)

Tikrai, kažkaip sunkiai jums. Gal nuo mažens kaip nors ne taip auklėjot, nuo per didelės meilės? O gal gyvūnas turi tokio "laukinio" kraujo, kad ką nori, tą daro. Vis gi katinas.
O mūsų du vaikai (4 ir 2 m.) turi ir šunį (vokiečių aviganį), ir katę, ir žuvytes. Kaip smagu matyti juos žaidžiant. Nematau jokios problemos tame, kad tenka gyvūnais rūpinti man ar vyriu. didelio či adaikto - pašerti, pašukuoti, pavedžioti. Juk smagu kartu viską daryti. Plius atsakomybės jausmas ugdomas, plius pažinimas. Tiesiog norintiems įsigyti gyvūna patarčiau rimtai pagalvoti koks gyvūnas (veislė) labiausiai tinka Jūsų sąlygoms. Viską gerai apsvarsčius galima auginti gyvūnėlį ir nedėjuoti dėl jo priežiūros.
Mano viena pažįstama turi katiną, kurio labai duktė norėjo. Tai ji visada dukrai primena: pašerk katę. Mergaitė žino, kad tai jos pareiga, ir kad mama nebėgs už ją katino šerti. O kiti šuniuką nupirko dukrai, tai lygiai taip pat - jos pareiga tą labai lauktą ir mylimą šuniuką išvsti į lauką. Ir nesvarbu koks oras, ar kad vaikui reikia anksčiau ryte atsikelti. Reikia išvesti jai, o ne mamai, ne broliui, ne tėčiui. Aišku vakare jeigu tamsu galima padėti ir kartu pavedžioti. Štai ir atsakomybės jausmo ugdymas.