Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų vaikas turi augintinį?

o mūsų istorija kiek kitokia.
Dar prieš gimstant sūneliui (dabar jam jau trys metai) turėjome augintinį (šarpėjų veislės šunį) ir labai pergyvenau kaip mūsų augintinis reaguos į naują šeimos narį g.gif kai gimė džiaugsmelis, vyras iš gimdymo namų parvežė pauostyti sūnaus rūbelių, šiai dienai rezultatas stulbinamas, mūsų sūnus ir šuo geriausi draugai nuo pirmos judviejų susitikimo dienos thumbup.gif Manau, kad vaikui tokį draugą turėti labai svarbu mirksiukas.gif
Atsakyti
mūsų penktokė, taip norėjo šuns, kad jau kokie metai vyko įvairios akcijos su plakatais ant durų, piešiniais apie gyvenimą...Lygis prieitas buvo toks , kad trumpai neįmanoma net papasakoti. Nupirkom šunį kaip paauglystės profilaktiką, jau antra savaitė kaip jis pas mus. Atsirado rūpesčių, bet ir naujų spalvų bei vaikų džiaugsmo namuose padaugėjo. PAkol kas tikrai nesigailim priėme tokį sprendimą bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliukas @ 2009 03 12, 10:25)
Neskaiciau as viso forumo. Noriu paklausti apie triusiuku laikyma. Mano vaikas nori triusiuko, bet kiti sako, kad triusiukai bailus, nebus idomu. Tai kaip ten su jais. Ir ar daug reikia prieziuros, ar galima ji dienai palikti jei kur isvaziuoji?
Aciu  4u.gif

Dekoratyviniai triušiukai kaip tik yra fainuoliai, ir visai ne bailiukai. Jei skirsit jam dėmesio tai net nepajusit kaip sekios iš paskos kaip šuniukas. Minusas tik tas, kad šėrimosi metu būna daug plaukučių, teks valyt ir valyt... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(arina1978 @ 2009 03 11, 20:00)
Mes jau virs puses metu laikom ziurke. Visi patenkinti  smile.gif  Penkiamete dukra ir pasirupina ja (kiek gali) ir zaidzia su ja smile.gif  Man ir gerai. Toks augintinis nereikalauja nei daug demesio, ne finansu  thumbup.gif

Kadangi maniškiasm žiurkės nepatiko - pirkom žiurkėną.

QUOTE(Liutasi @ 2009 03 16, 08:56)
Dukra gali dievagotis kiek nori, bet visa priežiūra teks tau, taigi pirmiausia tu pati gyvūno turi norėti.

drinks_cheers.gif Labai taikliai pasakyta.

QUOTE(tammy @ 2009 03 17, 12:48)
girdejau, kad ziurkes labai protingos, bet man vis tiek jos nelabai ... blush2.gif

Yra labai fainų žiurkėnų. Man asmeniškai labai faini Roborovki wub.gif , bet jie tokie šokliukai, tai mažamečiams vaikams nelabai rekomenduojama. Galima Sirijos arba Džiungarijos.
Atsakyti
Aš tai už naminius gyvūnėlius. Bet šiuo metu neturim tiek vietos, kad auginti. Pirmenybę teikčiau katėm ir šunim. Turėjau pati žiurkėnus, bet nepasidžiaugsi su jais. Triušiukas dekoratyvinis, taip - jis prisiriša, kaip šuo, bet prie vieno žmogaus, ir nepažais vaikas.
Paukščių nemėgstu, žuvytės daugiau dėl grožio ax.gif . Čia mano nuomonė.
Atsakyti
Namuose lakome 2 degučius,vaikui patinka juos pamaitinti,pavaikyti po narveli kartais primeta į narvelį savo žaislų biggrin.gif lauke dar laikome šunį aptvare,prieit prie jo nelabai gali, nes dar jaunas šokinėja labai. smile.gif
Atsakyti
Mes namuose laikome katę. Atvežėm į namus, kai dukrytei buvo 3,5 metų. Dabar labai gailiuosi. Vaikas gyvuną tiesiog kankina. Manau geriausia augintinį įsigyti kai vaikas tik gimęs arba šiek tiek paaugęs, pvz. 6-7 metų, kadangi mažesni dar nesupranta, kad tai gyvas padarėlis, kurimam skauda ir kuriuo reikia rūpinti. Gal klystu?
Atsakyti
Mes laikome zuvytes.Valyti akvariuma aisku tenka man.bet ko nepadarysi del vaiku,kad tik butu jie patenkinti ir laimingi
thumbup.gif .kadangi mazoji musu alergiska tai ir nerizikuojam isigyt kokio plaukuoto gyvio
.nors dukrytes labai nori suniuko arba triusiuko wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sunflow @ 2009 04 27, 17:42)
Mes namuose laikome katę. Atvežėm į namus, kai dukrytei buvo 3,5 metų. Dabar labai gailiuosi. Vaikas gyvuną tiesiog kankina. Manau geriausia augintinį įsigyti kai vaikas tik gimęs arba šiek tiek paaugęs, pvz. 6-7 metų, kadangi mažesni dar nesupranta, kad tai gyvas padarėlis, kurimam skauda ir kuriuo reikia rūpinti. Gal klystu?

Mano nuomone, jei vaikas 3,5 metu gyvuna kankina, tai kankins ir budamas 6-7 metu.
Tik iki 3 metu vaikas dar nelabai supranta kaip elgtis su gyvunu. O nuo 3 jau puikiai supranta, kad skauda gyvunui.
Gal ir jusu dukryte, po menesio ar poros supras kaip reikia elgtis su katinuku.

Musu dukrai dabar irgi 3,5 ir katinas jai yra geriausias draugas thumbup.gif
Atsakyti
Kai sunelis gime jau turejom suni dideli, tai dabar geriausiais draugais patapo thumbup.gif suo didelis (auksines retriveris), o kadangi labai druagiskas tai leidziasi tampomas ir mielai zaidzia - zodziu vieni pliusai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(sunflow @ 2009 04 27, 18:42)

Vaika reikia pastoviai mokinti, kad taip ar kitaip galima, ar negalima, nes gyvunui skauda, mes kaciuka atnesem kai dukrai buvo 2.5 metuku ir jie dabar nuo tada negali vienas be kito wub.gif Viska tie vaikai supranta tik reikia uzsiimti tokiu klausimu. mirksiukas.gif
Atsakyti
mes dukrytei gimtadienio proga nupirkome sfinkso veisles katyte,taip pat kartais pamucija,katyte gera ir nesibraizo,o kai atsibosta pati pabega ir pasislepia.Dziauguosi kad nupirkome,turejome ir triusiuka,bet jis begdavo nuo jos ir tersdavo,paskui nupirkome zuvytes bet i diena gal pora minuciu paziuri ir tiek,o kiek buvo skaudu jai kai zuvytes nugaisdavo,o kate tikrai kolkas dideliu problemu nekelia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lannasuper: 29 balandžio 2009 - 17:42