Įkraunama...
Įkraunama...

J.Basanavičiaus mokykla

Teko girdeti apie ta mokyklos dalinima i gimnazija ir pagrindine. Tik idomu, kaip tokiu atveju bus su mokytojais? Kiek suprantu, geriausiaeji iseis i gimnazija. Kas tada liks pagrindinej??
Atsakyti
aš manau, kad kiekvienoj mokykloj būna ir gerų, ir blogų dalykų. kadangi mano vaikas mokosi neblogai, yra toks "gerietis" - tai nieko blogo kol kas ir nenutiko. aišku, buvo čia nesenai keli nesusipratimai su mokytojais - bet pakalbėjom ir įrodėm, kad ir jie būna neteisūs doh.gif
Atsakyti
Girdėjau, kad šioje mokykloje sustiprintas prancūzų kalbos mokymas. Kaip yra iš tikrųjų?
Šiuo metu gyvename užsienyje, ir dukros lanko prancūzakalbę mokyklą ir darželį. Nesinori, kad grįžusios į Lietuvą, viską pamirštų (grįšim 2008 vasarą). Taigi, kaip su ta prancūzų kalba? Ar jos mokoma nuo pradinių klasių? (nes vyrenioji eis į 2-ą arba 3-ą klasę, o jaunesnioji į pirmą). Gal neverta ieškoti "suprancūzintos" mokyklos ir pasitenkinti savaitgaliniais užsiėmimais Pr.KC?
Gal teko girdėti, kokiose dar Vilniaus mokyklose sustiprintas prancūzų kalbos mokymas?
Atsakyti
Didžiausias šios mokyklos košmaras - antra pamaina. Bet, jei mokykla skils į gimnaziją ir pagrindinę (ar kaip ten turi vadintis), tai žadama, kad antros pamainos nebeliks. Nors apie tą gimnaziją kol kas jokių konkrečių žinių nėra (greit bus susirinkimas, tai gal ką naujo sužinosim), net, jei ji ir bus, aš nelabai suvokiu, kaip suspės per porą mėnesių padaryti remontą gimnazijos patalpose...Į gimnaziją, lyg ir išeis visi jai priklausantys automatiškai, o liks pradinukai ir visi kiti ik 9-os (?) klasės, tiksliai nežinau, bet atrodo, kad taip veiksmas turėtų vystytis.

Dėl prancūzų kalbos, tai gal geriau kalbėtis su direktore ar mokytojomis, jos paaiškintų geriau, kaip ir kas...Maniškis lanko anglų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Heilė: 27 vasario 2007 - 11:42
Lapyna, su prancuzu man atrodo Vilniuje sunkiai...yra privacios mokyklos, kur prancuzu stipri, o tavo mergaitems itariu tokios pamokos, kokios bus paprastoje mokykloje jau gali buti nebe idomios, nes manau, akd ju kalbos praktika bus toli pazengusi lyginant su kitais...bet cia tik mano nuomone
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2007 03 03, 14:24)
yra privacios mokyklos, kur prancuzu stipri, o tavo mergaitems itariu tokios pamokos, kokios bus paprastoje mokykloje jau gali buti nebe idomios, nes manau, akd ju kalbos praktika bus toli pazengusi lyginant su kitais

Suprantu, kad paprastoj mokykloj bent per pirmus kelerius metus jos prancūziškai nieko naujo neišmoks. Bet tikiuosi, kad bent pamirš mažiau. smile.gif
O privačias mokyklas mums bus sunku įpirkti, mes jau sukam galvas, kaip reikės už būsto nuomą susimokėti. unsure.gif
Ką gi, reikės parvažiavus atostogų sukontaktuoti su mokyklos vadovybe ir pasiteirauti detaliai.
Atsakyti
Šioj mokykloj prancūzų nuo 2 klasės.Bet pirmus 2 metus visi turėjom problemų dėl mokytojų ir mokymo stiliaus.Kad ji būtų sustiprinta,drysčiau abejoti.Nebent vyresnėse klasese.
Kad mokytojai bėga tai mes girdėjom.Pasikeitus direktoriui atsirado šį problema.Nauja direktorė, kiek teko girdėti, keista ir vredna boba.Kaikurios mokytojos jau ir ašareles braukė po pokalbių su ja.(taip sakė mano vaikas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sveta03: 13 kovo 2007 - 20:16
dukra mokosi prancuzu nuo antros klases. problemu neturejom ir neturim (buvo puiki pradiniu klasiu mokytoja), mokykla esu patenkinta. manau, jei vaikas nori mokytis, tai problemu ir nera.
antra pamaina mus irgi labai tenkina, nes keltis 6.00 - baisus kosmaras. kitais metais reikes eiti i pirma pamaina, tai dukra jau dabar kraupsta, kaip reikes keltis. as irgi kraupstu.
Atsakyti
o kodėl turėsit keltis 6 val? nebent toli gyvenat. mes keliamės 7 ir puikiai spėjam ir į mokyklą (basanavičiaus), ir į darbus. beje, kelintoj klasėj tavo vaikai, Jenifer?
Atsakyti
QUOTE(gryda @ 2007 03 16, 09:40)
o kodėl turėsit keltis 6 val? nebent toli gyvenat. mes keliamės 7 ir puikiai spėjam ir į mokyklą (basanavičiaus), ir į darbus. beje, kelintoj klasėj tavo vaikai, Jenifer?

mano mergina 6-toke.
gyvenam nelabai toli, bet i mokykla vaziuoja troleibusu, o vaziuot ten nepatogu. tai vien keliui 45 minutes iseina, atsikelt zaliu snukiu, nusipraust, pavalgyt, apsirengt - irgi maziausiai 45 min. nu tai kad astuntai ryto buti pamokose - pradeti keltis reikia nuo 6. deja. mums baisus kosmaras. skrandis is ryto dar neveikia, pusrycius tai valgo, tai ne. paskui nevalgius pamokose sedi perbalus, galvoja tik, kaip dar pamiegot. pareina is mokyklos ir krenta miegot, paskui keliasi kokia 7-8 vakaro ir tada jau gali dirbt.
zodziu, mums tik i antra pamoka ir eiti, labai gaila, kad jos kitais metais nebebus.
Atsakyti
Jenifer, mano irgi šeštokas - ot būtų, jei mūsų vaikai būtų klasiokai lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano dukra pradinukė šioje mokykloje. Mokytoja aš patenkinta. Norint patekti pas konkrečią gerą mokytoją reikia gana anksti prašymą nunešti. Nes visi apsiuosto ir pas vieną mokytoją nori patekti žymiai daugiau nei 24 vaikai. unsure.gif
Atsakyti