Įkraunama...
Įkraunama...

Asmens dokumentai: pasas, pažymėjimai, kortelės

šiaip jei koks autoįvykis, o teisės dar sena pavarde, dar už tai gausite baudą 100 lt ar 150 lt. taip kad laikas susimąstyt
Atsakyti
Merginos as cia naujoke , bet tureciaiu klausima, gal zinot kokiu dokumentu reikia norint susigrazinti mergautine pavarde?
Buvau istekejusi vokietijoje, bet jau 3m kaip issiskyrusi, taciaiu vis dar nesioju vyro pavarde
Atsakyti
QUOTE(sonke28 @ 2009 04 06, 11:47)
Merginos as cia naujoke ,  bet tureciaiu klausima, gal zinot kokiu dokumentu reikia norint susigrazinti mergautine pavarde?

5. Keičiant vardą, pavardę, tautybę, turi būti pateikiami:

5.1. nustatytos formos prašymas pakeisti vardą, pavardę, tautybę (toliau vadinama – prašymas) (1 priedas);

5.2. pareiškėjo asmens tapatybę patvirtinantis dokumentas, išskyrus tuos atvejus, kai nepilnamečiam vaikui jis nėra išduotas;

5.3. dokumentai, pagrindžiantys pareiškėjo prašymą keisti pavardę, tautybę;

5.4. civilinės būklės aktų įrašų, kuriuose, gavus leidimą, būtų keičiamas vardas, pavardė, tautybė, įregistravimo liudijimų originalai;

5.5. kiti šiose taisyklėse nurodyti dokumentai.

Asmens vardo, pavardės ir tautybės keitimo taisykles

Atsakyti
QUOTE(rozyte255 @ 2009 03 08, 16:09)
Sveikos merginos atgavau savo ID nauj tipo  siaip taip, pusantro menesio gamino  doh.gif

O tu kreipeisi į apskrities VPK Migracijos skyrių ar pagal gyvenamąjį rajoną?

Pasimečiau iš tikro kur reikia kreiptis, jei reikia paso ir ID į centrinį VPK skyrių ar pagal gyvenamąjį rajoną g.gif ? Telefono nieks nesiteikia kelti, užsiemę , matot, jie ten laaabai unsure.gif
Atsakyti
Nu va pati ir atsakymą radau , tik paieškoti netingėti reikėjo hihihi.gif ''dėl paso išdavimo (keitimo) kreipiasi į migracijos tarnybą, kurios aptarnaujamoje teritorijoje jis yra deklaravęs gyvenamąją vietą'' didis.gif
Atsakyti
laba diena
kas man gali padeti? 21 balandzio grystu i lietuva, pasikeiciau pavarde i mergautine, nes esu issiskyrusi, na dokumenta kad pasikeiciau pavarde turiu, bet dabar reikia keisti pasa ir asmens tapatybes kortele, 21 geguzes turiu isvaziuoti is lietuvos, ar spesiu pasikeisti visus dokumentus?gal kam teko susidurti?
aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jennysas @ 2009 04 08, 13:45)
... ar spesiu pasikeisti visus dokumentus?gal kam teko susidurti?
aciu smile.gif

Sunkiai. Pasą galima padaryti skubos tvarka. Asmens tapatybės koretelę skubos tvarka padaryti bus galima tik nuo 2009 liepos 1 d. Kol kas ji turi būti padaryta per 1 mėn. Gali būti padaryta anksčiau, o gali ir nebūti. Bet turėsite pasą, o tapatybės kortelė tegu guli - kai kitą kartą grįšit, tai ir pasiimsit.
Atsakyti
QUOTE(voveriukstis @ 2009 04 04, 21:56)
šiaip jei koks autoįvykis, o teisės dar sena pavarde, dar už tai gausite baudą 100 lt ar 150 lt. taip kad laikas susimąstyt

biggrin.gif girdejau jau ir apie baudas... rase cia berods praeita savaite lietuvos ryte, jog taikomos administracines nuobaudos iki 100 Lt asmenims neturintiems asmens tapatybes korteles... doh.gif po svenciu jau pradesiu visus reikalus tvarkytis, teyp kad bus ramiau jau smile.gif
bet is kitos puses santuoku rumuose moteriske mums pasake, kada noresite pasikeisti pavarde, tai tiesiog susimokesite mokesti ir su dokumentais nueisite pasikeisti pasa, taigi kol nepakeistas pasas, tai galioja ir mano senoji pavarde... rolleyes.gif
Atsakyti
Aš taip pat prisiruošiau pasikeisti savo pasa ,kuris jau trys mėn. buvo negaliojantis .Jokios baudos neskyrė kad taip vėlai keičiuosi .Pasa ėmiau skubos tvarka ,per viena diena kainuoja 200 lt o jei imtumet neskubiai tai tik 100 lt .Bet štai ta kortelė privaloma ir už ja dar sumokėjau plius 80 lt sake ateit po mėnesio pasiimti .Na koertelės aš išvis nenorėjau užsisakyti bet pasirodo ji privaloma g.gif ,kažkokia nesamonė doh.gif ,klausiu tai gal tas pasas nevisur galioja kad reikia dar kortelės ??? sako pasas visur galioja ,bet kortelė privaloma (pasas kaip supratau neprivalomas ) vat galvoju še tau lietuvi ir pasirinkimo laisvė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(barbee53 @ 2009 04 13, 15:35)
Aš taip pat prisiruošiau pasikeisti savo pasa ,kuris jau trys mėn. buvo negaliojantis .Jokios baudos neskyrė kad taip vėlai keičiuosi .Pasa ėmiau skubos tvarka ,per viena diena kainuoja 200 lt o jei imtumet neskubiai tai tik 100 lt .Bet štai ta kortelė privaloma ir už ja dar sumokėjau plius 80 lt sake ateit po mėnesio pasiimti .Na koertelės aš išvis nenorėjau užsisakyti bet pasirodo ji privaloma  g.gif  ,kažkokia nesamonė  doh.gif  ,klausiu tai gal tas pasas nevisur galioja kad reikia dar kortelės ??? sako pasas visur galioja ,bet kortelė privaloma (pasas kaip supratau neprivalomas ) vat galvoju še tau lietuvi ir pasirinkimo laisvė  verysad.gif

tai gi dbr ta asmens tapatybes kortele pirmesnis dokumentas Lietuvoj uz pasa, va teyp daba... doh.gif prisigalvoja ta valdzia visur kaip pinigelius lupt is visu... todel dbr ta kortele ir yra privaloma... doh.gif
Atsakyti
Sveiko, istekejau pries daugiau nei metus ir dar vis neprisiruosiu keisti teisiu, bet siandien pasiziuriu, ogi jos man galioja iki 2011 metu, ar nebus baudos, jei nueisiu keistis 2011 metais?
Atsakyti
Visai neseniai dariausi pasą. Nusprendžiau darytis ne skubos tvarka ir mokėjau 100 Lt, tai padarė per 6 ar 7 dienas (gali daryti ne ilgiau nei mėnesį). Jei skubiai per dieną, tai kainuoja 200LT, jei per 5 dienas, tai 150. Bet nemanau, kad kas nors darys mėnesį ir užsisakius neskubiai wink.gif Dėl kortelės, deja, nežinau, dariausi jau gana seniai. sad.gif
Atsakyti