Įkraunama...
Įkraunama...

Aviena. Kaip skaniai pagaminti?

Esu valgiusi labai skaniai paruosta avienos nugarine restorane, bet pati bijau bandyti ka nors gaminti ir finale sugadinti. Jei kas mesteltu koki paprastuti recepta pradedanciajai, noreciau pabandyti ka nors paruosti pati.
Atsakyti
O gal galit parašyti charčio sriubos receptuką, na kažkur skaičiau kad su džiovintomis slyvomis, na bet aš netokios noriu, nes pas mus vienam armėnų bare verdą labai skanią ir kiek supratau ten deda avienos ir širdis, tai gal kas žinot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cypas @ 2005 03 10, 14:57)
O gal galit parašyti charčio sriubos receptuką, na kažkur skaičiau kad su džiovintomis slyvomis, na bet aš netokios noriu, nes pas mus vienam armėnų bare verdą labai skanią ir kiek supratau ten deda avienos ir širdis, tai gal kas žinot 4u.gif

Na as tai svaip verdu charčio sriubytę ...... Imu avieną, supjaustau tokiais ne labai mazais gabaliukais (koki 3x3), gali but šonkauliukai, apkepinu keptuvej ant stipresnes ugnies, be aliejaus, sudedu i puoda su verdančiu vandeniu. Ir verdu ant nedideles ugnies uzdengtam puode, aisku pavirus siek tiek reiktu i puoda sudet prieskonius, vegeta, druskos ciut, pipiriuku, imetu sausai pakepinta morka perpjauta tik isilgai i kelias dalis( cia sultinio skoniui isgaut, veliau morka isimu) salieru kotu galima imest, ar petražolės šaknį. Pavirus mesyte, na kol jau pasirodo minkstejanti...., sudedu nuplautus ryzius ir pamaisau. Pavirus koki dar 5-10 min. su ryžiais, sudedu pakepintus savogunus su pomidoru pasta, aštresniu pipiriukų Santa Marijos " Aštrūs mėsos prieskoniai" arba kajano pipirai (priklauso kas kaip megsta ir ar valgys astria sriuba vaikai, nes galima atskirai i lekste pasigardint astriais pipirias sau), baziliką (tamsų), rozmariną, lauro lapu, sojos padažiuko pašlakstau, ir baigiant virti, sumetu smulkiai supjaustytą česnaką, petražoles, krapus uždengiu puodą ir iš kar išjungiu ugnį. Leidžiu sriubai pailsėt koki 5-10 min. Tai rodos jau ir gatava butu wink.gif Skanaus.....
Atsakyti
niu prisiskaičiau idėjų, eisiu ir aš gamint, nes stovi jau koks mėnuo užšaldytas gabalas, niekaip nesugalvodavau, ką su juo daryt doh.gif
Atsakyti
Labutis,

Gal galėtumėte pasidalinti patarimais, kaip skaniai paruošti avieną. Mėsa turi specifinį skonį ir ją reikia mokėti gaminti. Mes mokam tik šašlykus... O norėtųsi dar kokių nors paprastų, nesudėtingų ir "patikrintų" receptėlių. Būčiau dėkinga!
Atsakyti
As tai kepu aviena ant groteliu. Supjaustau aviena storesniais gabaleliais. I inda pilu alyvuogiu alieju, vyno acta arba ryziu asta, pilu santa marios pipiru misini ir baziliko... Niam niam niam... Dar galima ideti gvazdikeliu trupuciuka ax.gif
Papildyta:
I inda sudedu mesyte ir pamarinuoju, bet neilgai, nes dazniausiai skrandis musa marsus verysad.gif
Ir tada dedu ant groteliu ir kepu, vis paslaktau likusiu skysciu smile.gif
Atsakyti
Mano mama su aviena virdavo burokėlių sriubą ir dar gamindavo koldūnus... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2006 09 12, 17:16)
Mano mama su aviena virdavo burokėlių sriubą ir dar gamindavo koldūnus... ax.gif

o tai kaip mama ruošdavo mėsytę? Ypatingi prieskoniai...?
Atsakyti
Vat kaip tiksliai ruošdavo nelabai ir bepamenu, kažkaip tuomet nesidomėjau dar kaip ir kas gaminama, tik kad aviena valgydavom pamenu smile.gif O dabar ir pasiklausti nebėr pas ką...
Keletas įvairių receptų čia. Gal kurį išmėginsi ar paimprovizuosi pagal juos ax.gif
Atsakyti
galiu pasidalinti savo recepteliu, siaip yra 2 gaminimo budai - skubancioms ir ne smile.gif

1. skubancioms - avienos kumpi supjaustyti nedideliais kubeliais, 1-2 dideles morkas supjaustyti kubeliais, 2 -3 bulves kubeliais, 2 pomidorus supjaustyti gabaliukais, 1 svoguna - viska sumesti i toki emaliuota ar kaip ten jie vadinasi, puoda metalini sunku, na, kur galima ir i orkaite statyti - puode turetu buti supilta apie puse stiklines alyvuogiu ar kokio mix aliejaus ir ikaitinto, bet dar nepersmarkiausia ikaitinto - tuomet uzpilti truputi zoleliu acto, priberti raudonelio, druskytes, pipiriuko, galima deti cesnako,viska pamaisant su mediniu sauktu pakepinti, uzdengti troskintis. pries pabaiga dar ideti kubeliais fetos surio - ir i lekste ragaut smile.gif

2. ilgesnis budas - mesyte is vakaro uzmarinuoti marinate is aliejaus puse stiklines ar kiek daugiau, zoleliu acto, raudonelio, pipiru, druskos. kita diena mesyte, visas darzoves zudeti i dviguba folija, uzpilti marinatu, folija uzvinioti ir kepti orkaiteje apie valanda-pusantros, kol darzoves suminkstes, pries pabaiga suberti fetos suri.

skanaus smile.gif
Atsakyti
Sveikos.Jaunų ėriukų mėsos kvapas ne toks ryškus, tad pakanka gerų prieskonių ir pamarinuoti iš vakaro.Na, ojei mėsa senos avies , tai galiu patarti iš vakaro pamerkti į išrūgas-tai likęs skystis nuo rauginto pieno.Ir mėsa suminkštėja, ir kvapas sušvelnėjaMėsą marinuojant, reikėtų pridėti ir kadagio uogų(jų būna ir EURO vaistinėj), šalavijo truputį.Labai skanu kauliukai su nugarine kepti orkaitėj.Skanaus! thumbup.gif
Atsakyti
mes labai megstam aviena ir as ja darau su darzovemis :avienos gabaliukus gali buti ir su kauliukais apvolioju krakmole pries tai pabarstau vegeta,apkepu ir dedu i puoda tusint ,uzpilu vandeniu,sudedu prieskonius ,imetu metos,cesnako,svoguno,morkos,dedu kas papuola po ranka,i pabaiga sumetu brokolius bet jau pries isjungiant,kad nepatiztu,galima deti ir kalafijorus ir zirneliu arba pupeliu ankstis,garnyras skanu ryziai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif dar burokeliu misraine
p.s.dar baigiant tusintis ipilu ketciupo 4u.gif
Atsakyti