Esu valgiusi labai skaniai paruosta avienos nugarine restorane, bet pati bijau bandyti ka nors gaminti ir finale sugadinti. Jei kas mesteltu koki paprastuti recepta pradedanciajai, noreciau pabandyti ka nors paruosti pati.
O gal galit parašyti charčio sriubos receptuką, na kažkur skaičiau kad su džiovintomis slyvomis, na bet aš netokios noriu, nes pas mus vienam armėnų bare verdą labai skanią ir kiek supratau ten deda avienos ir širdis, tai gal kas žinot

QUOTE(Cypas @ 2005 03 10, 14:57)
O gal galit parašyti charčio sriubos receptuką, na kažkur skaičiau kad su džiovintomis slyvomis, na bet aš netokios noriu, nes pas mus vienam armėnų bare verdą labai skanią ir kiek supratau ten deda avienos ir širdis, tai gal kas žinot 

Na as tai svaip verdu charčio sriubytę ...... Imu avieną, supjaustau tokiais ne labai mazais gabaliukais (koki 3x3), gali but šonkauliukai, apkepinu keptuvej ant stipresnes ugnies, be aliejaus, sudedu i puoda su verdančiu vandeniu. Ir verdu ant nedideles ugnies uzdengtam puode, aisku pavirus siek tiek reiktu i puoda sudet prieskonius, vegeta, druskos ciut, pipiriuku, imetu sausai pakepinta morka perpjauta tik isilgai i kelias dalis( cia sultinio skoniui isgaut, veliau morka isimu) salieru kotu galima imest, ar petražolės šaknį. Pavirus mesyte, na kol jau pasirodo minkstejanti...., sudedu nuplautus ryzius ir pamaisau. Pavirus koki dar 5-10 min. su ryžiais, sudedu pakepintus savogunus su pomidoru pasta, aštresniu pipiriukų Santa Marijos " Aštrūs mėsos prieskoniai" arba kajano pipirai (priklauso kas kaip megsta ir ar valgys astria sriuba vaikai, nes galima atskirai i lekste pasigardint astriais pipirias sau), baziliką (tamsų), rozmariną, lauro lapu, sojos padažiuko pašlakstau, ir baigiant virti, sumetu smulkiai supjaustytą česnaką, petražoles, krapus uždengiu puodą ir iš kar išjungiu ugnį. Leidžiu sriubai pailsėt koki 5-10 min. Tai rodos jau ir gatava butu

niu prisiskaičiau idėjų, eisiu ir aš gamint, nes stovi jau koks mėnuo užšaldytas gabalas, niekaip nesugalvodavau, ką su juo daryt

As tai kepu aviena ant groteliu. Supjaustau aviena storesniais gabaleliais. I inda pilu alyvuogiu alieju, vyno acta arba ryziu asta, pilu santa marios pipiru misini ir baziliko... Niam niam niam... Dar galima ideti gvazdikeliu trupuciuka 
Papildyta:
I inda sudedu mesyte ir pamarinuoju, bet neilgai, nes dazniausiai skrandis musa marsus
Ir tada dedu ant groteliu ir kepu, vis paslaktau likusiu skysciu

Papildyta:
I inda sudedu mesyte ir pamarinuoju, bet neilgai, nes dazniausiai skrandis musa marsus

Ir tada dedu ant groteliu ir kepu, vis paslaktau likusiu skysciu

Mano mama su aviena virdavo burokėlių sriubą ir dar gamindavo koldūnus...

QUOTE(Asta @ 2006 09 12, 17:16)
o tai kaip mama ruošdavo mėsytę? Ypatingi prieskoniai...?
galiu pasidalinti savo recepteliu, siaip yra 2 gaminimo budai - skubancioms ir ne 
1. skubancioms - avienos kumpi supjaustyti nedideliais kubeliais, 1-2 dideles morkas supjaustyti kubeliais, 2 -3 bulves kubeliais, 2 pomidorus supjaustyti gabaliukais, 1 svoguna - viska sumesti i toki emaliuota ar kaip ten jie vadinasi, puoda metalini sunku, na, kur galima ir i orkaite statyti - puode turetu buti supilta apie puse stiklines alyvuogiu ar kokio mix aliejaus ir ikaitinto, bet dar nepersmarkiausia ikaitinto - tuomet uzpilti truputi zoleliu acto, priberti raudonelio, druskytes, pipiriuko, galima deti cesnako,viska pamaisant su mediniu sauktu pakepinti, uzdengti troskintis. pries pabaiga dar ideti kubeliais fetos surio - ir i lekste ragaut
2. ilgesnis budas - mesyte is vakaro uzmarinuoti marinate is aliejaus puse stiklines ar kiek daugiau, zoleliu acto, raudonelio, pipiru, druskos. kita diena mesyte, visas darzoves zudeti i dviguba folija, uzpilti marinatu, folija uzvinioti ir kepti orkaiteje apie valanda-pusantros, kol darzoves suminkstes, pries pabaiga suberti fetos suri.
skanaus

1. skubancioms - avienos kumpi supjaustyti nedideliais kubeliais, 1-2 dideles morkas supjaustyti kubeliais, 2 -3 bulves kubeliais, 2 pomidorus supjaustyti gabaliukais, 1 svoguna - viska sumesti i toki emaliuota ar kaip ten jie vadinasi, puoda metalini sunku, na, kur galima ir i orkaite statyti - puode turetu buti supilta apie puse stiklines alyvuogiu ar kokio mix aliejaus ir ikaitinto, bet dar nepersmarkiausia ikaitinto - tuomet uzpilti truputi zoleliu acto, priberti raudonelio, druskytes, pipiriuko, galima deti cesnako,viska pamaisant su mediniu sauktu pakepinti, uzdengti troskintis. pries pabaiga dar ideti kubeliais fetos surio - ir i lekste ragaut

2. ilgesnis budas - mesyte is vakaro uzmarinuoti marinate is aliejaus puse stiklines ar kiek daugiau, zoleliu acto, raudonelio, pipiru, druskos. kita diena mesyte, visas darzoves zudeti i dviguba folija, uzpilti marinatu, folija uzvinioti ir kepti orkaiteje apie valanda-pusantros, kol darzoves suminkstes, pries pabaiga suberti fetos suri.
skanaus

Sveikos.Jaunų ėriukų mėsos kvapas ne toks ryškus, tad pakanka gerų prieskonių ir pamarinuoti iš vakaro.Na, ojei mėsa senos avies , tai galiu patarti iš vakaro pamerkti į išrūgas-tai likęs skystis nuo rauginto pieno.Ir mėsa suminkštėja, ir kvapas sušvelnėjaMėsą marinuojant, reikėtų pridėti ir kadagio uogų(jų būna ir EURO vaistinėj), šalavijo truputį.Labai skanu kauliukai su nugarine kepti orkaitėj.Skanaus!

mes labai megstam aviena ir as ja darau su darzovemis :avienos gabaliukus gali buti ir su kauliukais apvolioju krakmole pries tai pabarstau vegeta,apkepu ir dedu i puoda tusint ,uzpilu vandeniu,sudedu prieskonius ,imetu metos,cesnako,svoguno,morkos,dedu kas papuola po ranka,i pabaiga sumetu brokolius bet jau pries isjungiant,kad nepatiztu,galima deti ir kalafijorus ir zirneliu arba pupeliu ankstis,garnyras skanu ryziai
dar burokeliu misraine
p.s.dar baigiant tusintis ipilu ketciupo



p.s.dar baigiant tusintis ipilu ketciupo
