Įkraunama...
Įkraunama...

Aviena. Kaip skaniai pagaminti?

QUOTE(Tomas774 @ 2013 10 06, 00:50)
Skelbiu geriausia racepta,kuris visiems Jums bus NR1 smile.gif
Nes paprastas,aiskus,skanus iki negalejimo..
Avienos koja(kumpi) rasite turguje.
Nieko nereikia marinuoti,pjaustyti,minkyti..smile.gif--cia ypac tiks tinginiams vyrams:)
Paimat koja(kumpi) idedat i rankove.Is virsaus apibarstite druska,pipirais,daug smulkinto cesnako,ir keleta sakeliu rozmarino.Apverciat su rankove ir lygiai ta pati pabarstot ant antros puses.
Toliau-ipilat i rankove raudono vyno ir uzrisat abi rankoves puses.
Pasaunat i orkaite 200c -2 valandas.(rankove padedat i bleka)
Per ta laikai nuskutat nedideliu bulvyciu,supjaustot smulkiai rozmarino lapeliu,isspaudziat gerai cesnako,ipilat i inda truputi aliejaus,druskos,pipiru ir viska sumaisot.
Po 2 valandu istraukiat is orkaites rankove,ja perpjaunat ,isimat jau ant blekos koja,o visa skysti
(Padaza) supilat i atskira indeli.
Salia kojos blekoje sudedat bulvytes(su cesnakais ir rozmarinais),ispilat i bleka aliejaus ir beveik valandele 180-170c dakepat koja su bulvytemis.
Pateikiat ant dideles lekstes koja,aplink bulvytes,salia padaziukas indelyje ,kuri nupylet!
Kad pajustumet visiska ekstaze:)- prie sito galit padaryti pomidoru ,plonai pjautu svogunu(galvuciu),aliejaus,druska,pipiru-salotas.
AIsku reikes butelio gero raudono sauso vyno(ne pigesnio kaip 50lt:))
Visiems skainaus!
KIta savaite avies koku ,manau,turguje neliks..smile.gif)

Skanu, bet kepti 3 valandas ech brangus malonumas gaubasi g.gif
Atsakyti
Musu skaniausias avienos patiekalas:
Reikes:
Aviena
Baklazanai
Cesnakas
Dziovintos slyvis
Sviestas
Grietinele
Prieskoniai


Gaminimas labai paprastas: ikaitintame, istirpintame svieste pakepinti aviena supjaustyta gabaliukais 4 asmenim apie 1 kg mesos, apkepus mesai ideti supjaustytus du vidutinio dydzio baklazanus, ispausti 3 cesnako skilteles , sudeti norimus prieskonius ir pakepti apie 10-15 min, tuomet ideti sauja, o jei noro yra dvi, dziovintu slyvu, jei norite, kad jos butu minkstesnes, galite pries tai jas pamirkyti valanda vandenyje....
Tuomet uzpilti 100 ml grietineles ir dar patroskinti apie 10 min...

Skanaus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomas774 @ 2013 10 06, 01:50)
Skelbiu geriausia racepta,kuris visiems Jums bus NR1 smile.gif
Nes paprastas,aiskus,skanus iki negalejimo..
Avienos koja(kumpi) rasite turguje.
Nieko nereikia marinuoti,pjaustyti,minkyti..smile.gif--cia ypac tiks tinginiams vyrams:)
Paimat koja(kumpi) idedat i rankove.Is virsaus apibarstite druska,pipirais,daug smulkinto cesnako,ir keleta sakeliu rozmarino.Apverciat su rankove ir lygiai ta pati pabarstot ant antros puses.
Toliau-ipilat i rankove raudono vyno ir uzrisat abi rankoves puses.
Pasaunat i orkaite 200c -2 valandas.(rankove padedat i bleka)
Per ta laikai nuskutat nedideliu bulvyciu,supjaustot smulkiai rozmarino lapeliu,isspaudziat gerai cesnako,ipilat i inda truputi aliejaus,druskos,pipiru ir viska sumaisot.
Po 2 valandu istraukiat is orkaites rankove,ja perpjaunat ,isimat jau ant blekos koja,o visa skysti
(Padaza) supilat i atskira indeli.
Salia kojos blekoje sudedat bulvytes(su cesnakais ir rozmarinais),ispilat i bleka aliejaus ir beveik valandele 180-170c dakepat koja su bulvytemis.
Pateikiat ant dideles lekstes koja,aplink bulvytes,salia padaziukas indelyje ,kuri nupylet!
Kad pajustumet visiska ekstaze:)- prie sito galit padaryti pomidoru ,plonai pjautu svogunu(galvuciu),aliejaus,druska,pipiru-salotas.
AIsku reikes butelio gero raudono sauso vyno(ne pigesnio kaip 50lt:))
Visiems skainaus!
KIta savaite avies koku ,manau,turguje neliks..smile.gif)
Wow! ziauriai skanu!
Tik as kepiau eriuka, 8niu men, amziaus..tai cia toks tarp avienos ir erienos gal. Uztruko tikrai trumpiau. Biski virs valandos kepiau spiziniam puode, sumeciau pries 20min. bulves ir morkas (tinka labai), vietoj rozmarino dejau cesnaka, o tada dar 20ciai minuciu viska permeciau i orkaite ant apskrudinimo rezimo. Sunka kuria naudojau kaip padaza palikau puode. Na labai rekomenduoju, nereik terliotis su tais visais marinavimais, o skonis fantastiskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 23 spalio 2013 - 21:23
As pries kelias dienas gaminau avienos plova.... Taip nerealiai skaniai gavosi, tai galvoju, ar recepta nebloga aptikau, ar aviena stebuklinga pasitaike thumbup.gif

900g avienos
2 svogunai
5 morkos
3 puodeliai ryziu (as dejau maziau)
vienos galvos cesnako
druskos
1 1/2 saukstelio malto kumino
1 saukstelis kalendros
juoduju pipiru
pora lauro lapu
vandens
aliejaus

Pakepinti kasnio dydzio gabaleliais supjaustyta aviena storadugniame puode kol graziai aprus. Tada atideti atskirai, o i ta pati puoda pakepinti pusziedziais supjaustytus svogunus... Ir sudeti atgal mesyte. pakepinti kartu kelias minutes ir sudeti siaudeliais supjaustytas morkas. pakepinti apie 7 minute, kol morkos truputi suminkstes. Tada uzpilti verdancio vandens,kad apsemtu viska per du centimentrus. Suberkite prieskonius ir idekite visa cesnako galva truputi aplupus. Troskinkite be dangcio 40 minuciu. Tada supilkite ryzius, islyginkite, tik nemaisykite! Uzpilkite verdancio vandens maza srovele,kad apsemtu per du centimetrus. Kai ryziai sugers beveik visa vandeni puoda uzdenkite, o ugni sumazinkite iki maziausios. kai vanduo visai isgaruos, paragaukite ryzius, jei visdar kieti, uzpilkite dar truputi vandens. Ryziams suminkstejus isjunkite ugni. Viska sumaisykite...
Skanaus wub.gif
Atsakyti
Mes visai neseniai gaminom avienos troškinį ant laužo. Pirmiausia išvirėm kumpį su kaulu (kojytę). Virėm namuose ant paprastos elektrinės kaitlentės. Tada mėsytę nukaulinau, supjausčiau gabaliukais. Nuovirą (sultinį) supyliau į špižinį puodą, skirtą dėti ant laužo. Į tą špižinį puodą sumečiau supjaustytas morkas, bulves, porą, džiovintus grybus (prieš tai aišku jie buvo mirkomi) ir aišku mėsytę. Jei truksta vandens visada galima jo įpilti daugiau mirksiukas.gif Iš prieskonių naudojau druską, pipirus, česnaką, kuminą, lauro lapus ir mairūną. O kai jau daržovės buvo minkštos pagardinau šviežiom petražolėm ir šaukštu sviesto. O kaip jau supratot troškinom ant ugnies lauko židinyje smile.gif Labai paprasta ir skanu mirksiukas.gif
Kojytę prieš tai išviriau, nes daržovės greičiau suverda nei mėsa, o norėjosi, kad ir mėsytė būtų minkštutėlė smile.gif
Atsakyti
Turiu ir as savo superini recepta- eriuko kepeneles. Jas supjaustom pirsto ilgio gabaliukais, uzpilam pienu ir paliekam nakciai saldytuve. Kita diena nuplaunam, apvoliojam miltuose su prieskoniais ir druska ir kepam keptuveje aliejuje. Ilgai kept nereikia, kad vidus nebutu raudonas. Man labai skanu su svieziomis salotomis;)
O siaip, eriena neturi to bjauraus avies kvapo, aisku mesa turi savo kvapa. Pvz. man kiauliena smirdi;( niekada neatkreipiau demesio i tai, kol drauge uzsieniete nepasake , kad kiauliena smirdi. Kai po ilgesnio laiko ja pabandziau gamint, kvapas nepatiko, nors vyrui tik duok mesos, nesvarbu kokios;)
Atsakyti