Ačiū visoms už receptus. Na, su aviena man patiko tokia sriuba, kuri tokia soti, kad gal forumietės nesupyks, jeigu prie antrųjų patiekalų parašysiu..

išeina daug, tad kiekviena, kuri gamins, tepasimažina porcijas
ARMĖNIŠKA AVIENOS SRIUBA
1,5 l vandens
1 kg avienos
200 g džiovintų žirnių
2 svogūnai
6 bulvės
3 jautienos sultinio kubeliai
100 g pomidorų pastos
didelis obuolys
100 g džiovintų slyvų
maltų paprikų, druskos, petražolių
Mėsą supjaustyti kubeliais ir virti vandenyje. Apvirusią ir suminkštėjusią išgriebti, į nuovirą suberti iš vakaro užmerktus žirnius, sultinio kubelius.
Kol virs žirniai, aliejuje pakepti svogūną, kol taps permatomas. Vėliau į puodą dėti supjaustytas bulves, mėsą, pakepintą svogūną, pomidorų pastą, slyvas, nuluptą ir smulkiai supjaustytą obuolį bei prieskonius. Virti kol suminkštės bulvės. Patiekiant užbarstyti petražolių.
Šaltinis - senas "Mano namų" numeris