Įkraunama...
Įkraunama...

Aviena. Kaip skaniai pagaminti?

QUOTE(Rituliukas777 @ 2011 09 08, 13:44)
Ir man įdomu aplink Kauną.... blush2.gif

Galiu parašyt per až kontaktus ūkininkų, pati pirkau dar tik kartą, bet viskas buvo gerai ir mėsa skani, nesmirdi ir pan. Parduoda pusėmis arba visą, ėriukai būna apie 20 kg. Vilkaviškį lyg tais gyvena, veža į kitus miestus. Reik skambintis.
Šiaip į google įsiveskit parduodu avieną ir rasit keletą skelbimų, bus galima pasirinkti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 08 rugsėjo 2011 - 15:20
Pasidalinsiu musų šeimoje labai mėgiamu receptu kuriam tinka aviena,ožkiena,žvėriena.. smile.gif

Jums reikės:

*Avienos/ožkienos/žvėrienos.Pagal galimybes ir kiekis smile.gif

*Obuolių(rugščių)

*morkų

*Svogunų

*Aštrių prieskonių(pagal skonį)

*Sviesto

*Aliejaus

*Nedidelio moliūgo arba molinės troškintuvės su dangčiu)

*Pigios darbo jėgos(Brolis,sesuo,draugas/draugė…)
user posted image

Supjaustome turima mėsyte nedideliais gabaliukais..
user posted image
user posted image
Tuomet priverčiame pigią darbo jėgą nulupti ir supjaustyti/sutarkuoti morkas ir svogūnus >:)
user posted image
Tuo metu apkepiname turima mėsyte(be druskos ir prieskonių) beveik iki pilno paruošimo,tegu šiek tiek apskrunda.
user posted image
Mėsyte atidedam ir taip pat pakepinam svogūnus su tarkuotom morkom iki kol apskrus.
user posted image
Jeigu turime moliųgėlį tai nupjauname jam ‘kepuryte’ ir išimame visą minkštymą su sėklom,kad liktu plonos sienelės.Minkštymą kur be sėklų galima sudėti ant dugno,kad kartu troškintusi smile.gif
user posted image
Tada sudedame į moliūgą mėsyte,kepintas morkas su svogūnais ir užbėre druskos su prieskoniais sumaišome.O ant viršaus uždedame kiek tilps tarkuotų obuolių ir keleta gabaliukų sviesto:) ir žinoma sukišame į orkaite 40 čiai minučių maždaug 180c. temperatūroje smile.gif Patiekti labai skanu su bulvių košės garnyru.

Jeigu vis gi sugalvojote pasidaryti tai su kiauliena ar vištiena orkaitėje laikykite apie 30min ir troškinkite troškintuvėje,nes moliūgas gali nespėti įšilti smile.gif

SKANAUS smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dororo @ 2011 10 05, 19:32)
Supjaustome turima mėsyte nedideliais gabaliukais..
user posted image

Ir kuria gi turima mesyte pjaustete? lotuliukas.gif

QUOTE(zyzute @ 2007 10 25, 15:42)
Oho kiek receptuku su avien, negalvoaju, kad tiek daug rasiu biggrin.gif
Cia mano gamubos troskinys su aviena:
Apie 1 kg avienos -( ja išverdu su lapeliu lauro lapo keliais pipirais ir druska).
2 vidutinio dydzio morkos
1 nedidelis svogynas
Apie 300 gr. cukinijos
1 paprika
Eiga:
Morkas supjaustau siaudeliais, susmulkinu svoguna, cukinija ir paprika kubeliais, viska gerai apkepu.
Išvirta ir gabaleliais supjaustyta aviena dar truputi kartu su darzovem pakepinu ir sudedu i puoda ipilu vandens, kad apsemtu visa misini ir troskinu apie 15-20 min. baigiantis troskinti idedu 0,5 sauksto grietines.
Prieskoniu ir druskos pagal skoni  mirksiukas.gif
P.s. Labai skanu su ryziais arba grikiais.
Skanaus  4u.gif

Gaminu dabar eriuka pagal si recepta smile.gif
Nu zinokit FANTASTIKA!!!!! 4u.gif
Mesyte minkstutele-skanutele bigsmile.gif

Tik darzoves as dejau didesnemis proporcijomis. Nes labai megstu troskintas darzoves (gali mesos man ir nebuti), tai as visas darzoves padvigubinau smile.gif

Niam niam...... thumbup.gif
Atsakyti
Pasidalinkit patirtim. Turiu avienos kumpį, kaip galima skaniai paruošti? Galvoju kepti visą orkaitėje, Gal kas turit kokį receptuką
Papildyta:

Prie Vilkijos Kauno raj ūkininkas augina ir parduoda ėriukius
Atsakyti
QUOTE(rinna @ 2011 12 22, 21:33)
Pasidalinkit patirtim.  Turiu avienos kumpį, kaip galima skaniai paruošti? Galvoju kepti visą orkaitėje, Gal kas turit kokį receptuką
Papildyta:

Prie Vilkijos Kauno raj ūkininkas augina ir parduoda ėriukius

Mes patys auginame avis, todėl dažnai, o ypač per šventes tenka kepti avieną. (Tiesą sakant, kaip tik ką tik užmarinavau mėytę - ruošiamės Velykoms). Papasakosiu, kaip darau aš visą šį reikalą, beveik visi lapnoja apsilaižydami ir pakartot prašo (nevalgo tik tie, kurie turi kažkokių išankstinių nuostatų prieš šią mėsytę).

Paimu gilų dubenį ar puodą ir pirmiausiai įpilu VORČESTERIO padažo (jo pirkti yra visose maximose), būtent šis padažas sudarys marinato pagrindą. Įpilu pora šaukštų alyvuogių aliejaus (kad mėsytė būtų minkštesnė ir šiaip), kartais dar "balzamiko" (čia toks actas, irgi maximoj rasite, nors nebūtinas) pora šaukštų (nepadauginti!), bet kokių garstyčių irgi apie pora šaukštų. Toliau jau prieskoniai, kokių turite, kokius mėgstate - tinka beveik viskas, išskyrus gal baziliką. Aš dedu gausiai visokių žolelių, labai tinka rozmarinas; prieskonių šašlykams, kepsniams, žvėrienai, etc... žodžiu, kas po ranka pakliūna. Visą tą masę išmaišau, o tada gausiai ištrinu tokiu marinatu mėsytę. tokiame marinate avieną drąsiai galima laikyti iki 4 parų. Galima tik per naktį - pilnai užtenka. Esu kepusi netgi iškart po ištrynimo. Taip pat puikiai gavosi.

Aš avieną kepu kuo mažesnėje temperatūroje orkaitėje, pvz: 100-150 laipsnių karštyje bent 2 val., o paskui jau atsuku iki kokių 250 laipsnių, kad viršus gražiai apskrustų ir užsidėtų tokia traški skani plutelė. Labai nemėgstu tokios mėsos, kai viršus būna sudegęs, o viduriukas palei kaulą žalias. O avytė jau toks gyvuliukas - jos mėsytė ir verda ir kepa ilgiau, ir kietesnė vis dėl to yra. Jeigu matau, kad kepant viršus labai sausėja, tiesiog vis patarkuoju sviestuko ant viršaus karts nuo karto bekepant. Galima ir tomis pačiomis sultimis, kurios kepant išbėga viršų vis palaistyti.

O čia galite pasižiūrėti kaip atrodo ta mano kepama ir jau iškepta aviena:

https://picasaweb.go...879074645353874

https://picasaweb.go...879094644517026

https://picasaweb.go...879178642395410
Papildyta:
QUOTE(Kotryna_ @ 2012 04 04, 15:42)
Mes patys auginame avis, todėl dažnai, o ypač per šventes tenka kepti avieną. (Tiesą sakant, kaip tik ką tik užmarinavau mėytę - ruošiamės Velykoms).  Papasakosiu, kaip darau aš visą šį reikalą, beveik visi lapnoja apsilaižydami ir pakartot prašo (nevalgo tik tie, kurie turi kažkokių išankstinių nuostatų prieš šią mėsytę).

Paimu gilų dubenį ar puodą ir pirmiausiai įpilu VORČESTERIO padažo (jo pirkti yra visose maximose), būtent šis padažas sudarys marinato pagrindą. Įpilu pora šaukštų alyvuogių aliejaus (kad mėsytė būtų minkštesnė ir šiaip), kartais dar "balzamiko" (čia toks actas, irgi maximoj rasite, nors nebūtinas) pora šaukštų (nepadauginti!), bet kokių garstyčių irgi apie pora šaukštų. Toliau jau prieskoniai, kokių turite, kokius mėgstate - tinka beveik viskas, išskyrus gal baziliką. Aš dedu gausiai visokių žolelių, labai tinka rozmarinas; prieskonių šašlykams, kepsniams, žvėrienai, etc... žodžiu, kas po ranka pakliūna. Visą tą masę išmaišau, o tada gausiai ištrinu tokiu marinatu mėsytę. Tokiame marinate avieną drąsiai galima laikyti iki 4 parų. Galima tik per naktį - pilnai užtenka. Esu kepusi netgi iškart po ištrynimo. Taip pat puikiai gavosi.

Aš avieną kepu kuo mažesnėje temperatūroje orkaitėje, pvz: 100-150 laipsnių karštyje bent 2 val., o paskui jau atsuku iki kokių 250 laipsnių, kad viršus gražiai apskrustų ir užsidėtų tokia traški skani plutelė. Labai nemėgstu tokios mėsos, kai viršus būna sudegęs, o viduriukas palei kaulą žalias. O avytė jau toks gyvuliukas - jos mėsytė ir verda ir kepa ilgiau, ir kietesnė vis dėl to yra. Jeigu matau, kad kepant viršus labai sausėja, tiesiog vis patarkuoju sviestuko ant viršaus karts nuo karto bekepant. Galima ir tomis pačiomis sultimis, kurios kepant išbėga viršų vis palaistyti.

Pati geriausia žinia - tokiame marinate kepta aviena NEBETURI TO KVAPO! Na, bent jau man nepasitaikė.

Sėkmės!

O čia galite pasižiūrėti kaip atrodo ta mano kepama ir jau iškepta aviena:

https://picasaweb.go...879074645353874

https://picasaweb.go...879094644517026

https://picasaweb.go...879178642395410

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kotryna_: 04 balandžio 2012 - 15:43
Turėjome avienos ,visus gabaliukus vienodai marinavom,prieskoniai aliejus,citrina ir t.t,bet skani buvo tik kepta ant laužo,o kur likusią kepėm orkaitėj,tai bėl ta avienos smarvė br buvo neskanu
Atsakyti
QUOTE(meškinija96 @ 2012 04 04, 17:10)
Turėjome avienos ,visus gabaliukus vienodai marinavom,prieskoniai aliejus,citrina ir t.t,bet skani buvo tik kepta ant laužo,o kur likusią kepėm orkaitėj,tai bėl ta avienos smarvė br buvo neskanu

pamirkinti reikia per naktį mėsytę vandenyje su actu, kvapo nebelieka smile.gif
Atsakyti
manasis kepa orkaiteja tai biski pipiru,druskos, rozmarino ir alyvu aliejaus uzpila dar ant virsaus ir kepa tik maza eriuka
Atsakyti
QUOTE(zenzara @ 2012 05 08, 17:41)
manasis kepa orkaiteja tai biski pipiru,druskos, rozmarino ir alyvu aliejaus uzpila dar ant virsaus ir kepa tik maza eriuka

aš tai verdu sriubyte. avienos kauliukus pamarynuoju ir iverdu, idedu svogunu. papriku. morku ir pomidoru. ir raugintų agurku, labai skanu, svarbiausia nemaišyti
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2012 04 04, 18:57)
pamirkinti reikia per naktį mėsytę vandenyje su actu, kvapo nebelieka smile.gif

buna ir be kvapo erienos, Romanovo veisle vadinasi. mes patys tokias auginame, ir galiu pasakyt, tikrai nereikejo niekad mesos mirkyti, nors as pati esu jautri kvapams. jeigu kam nors noresis paragauti tokios mesytes, rasykit i az , susitarsim wink.gif
Atsakyti
Įdomu, ką gaminate iš avienos? Mano šeima mėgsta guliašą, plovą. Nors internete receptų pilna, norėtųsi ko nors paprasto, kasdieniško. Pasidalinkite savo receptais mirksiukas.gif
Atsakyti
Skelbiu geriausia racepta,kuris visiems Jums bus NR1 smile.gif
Nes paprastas,aiskus,skanus iki negalejimo..
Avienos koja(kumpi) rasite turguje.
Nieko nereikia marinuoti,pjaustyti,minkyti..smile.gif--cia ypac tiks tinginiams vyrams:)
Paimat koja(kumpi) idedat i rankove.Is virsaus apibarstite druska,pipirais,daug smulkinto cesnako,ir keleta sakeliu rozmarino.Apverciat su rankove ir lygiai ta pati pabarstot ant antros puses.
Toliau-ipilat i rankove raudono vyno ir uzrisat abi rankoves puses.
Pasaunat i orkaite 200c -2 valandas.(rankove padedat i bleka)
Per ta laikai nuskutat nedideliu bulvyciu,supjaustot smulkiai rozmarino lapeliu,isspaudziat gerai cesnako,ipilat i inda truputi aliejaus,druskos,pipiru ir viska sumaisot.
Po 2 valandu istraukiat is orkaites rankove,ja perpjaunat ,isimat jau ant blekos koja,o visa skysti
(Padaza) supilat i atskira indeli.
Salia kojos blekoje sudedat bulvytes(su cesnakais ir rozmarinais),ispilat i bleka aliejaus ir beveik valandele 180-170c dakepat koja su bulvytemis.
Pateikiat ant dideles lekstes koja,aplink bulvytes,salia padaziukas indelyje ,kuri nupylet!
Kad pajustumet visiska ekstaze:)- prie sito galit padaryti pomidoru ,plonai pjautu svogunu(galvuciu),aliejaus,druska,pipiru-salotas.
AIsku reikes butelio gero raudono sauso vyno(ne pigesnio kaip 50lt:))
Visiems skainaus!
KIta savaite avies koku ,manau,turguje neliks..smile.gif)

Atsakyti