Įkraunama...
Įkraunama...

Aviena. Kaip skaniai pagaminti?

turiu avienos ir nezinau kaip ja paruosti doh.gif kaip marinuoti ,kaip ja gaminti ir kaip panaikinti ta specifini kvapa?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazgote: 03 liepos 2008 - 19:49
Siulau pasiskaityti cia http://www.supermama...?...114431&st=0 Gal rasi ka tinkamo 4u.gif
Atsakyti
Taip ir neradau cia avienos saslyo recepta biggrin.gif Gal kas parasys?
Atsakyti
QUOTE(Cucumi @ 2010 06 28, 23:35)
Taip ir neradau cia avienos saslyo recepta biggrin.gif Gal kas parasys?


Cucumi 4u.gif
man teko valgyti labai skanią keptą avienos mėsytę,kurios skonio nepamiršau lig šiol.
Avieną marinuoja jogurte natūraliame+mėtos{jų nemažai turi būti}+svogūnai+rozmarinas+aitrioji paprika.
Dar esu mačiusi ,kai avieną marinuoja obuolių sultyse+imbieras+čiobreliai+česnakas.
Atsakyti
kepsniui orkaiteje,tarkim avies kulsi marinuoju majoneze,citrnos sultyse,rozmarino,cesnako...laikau per nakti..uzdengiu folija,kepu pusantros valandos,po to truputuka apskrudinu...dievinu aviena,tai ji man visiap paruosta skani....

dar gaminu avienos troskini su pupelem....

troskinu avies kojeles su koncervuotais pomidorais....

siaip tai galima inprovizuoti daug,bet labiausiao tinkantis prieskonis avienai mano manymu yra rozmarinas 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės,
labai yra skanius avienos liežuvis virtas.
Jeigu atrasite nusipirkti,būtinai išsivirkite.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 06 28, 23:47)
Cucumi 4u.gif
man teko valgyti labai skanią keptą avienos mėsytę,kurios skonio nepamiršau lig šiol.
Avieną marinuoja jogurte natūraliame+mėtos{jų nemažai turi būti}+svogūnai+rozmarinas+aitrioji paprika.
Dar esu mačiusi ,kai avieną marinuoja obuolių sultyse+imbieras+čiobreliai+česnakas.


Tokio marinato neturejau galimybes pasidaryti tai issitraukiau kelis ir pakoregavus pagal save issikepem nerealius saslykus smile.gif
Atsakyti
kaip is daugelio mamyciu receptu matyti aviena labai skanu astruose patiekaliuose kuriuose naudojama daug yvairiu priekoniu, bet gerai paruosta yra labai sultinga ir skani mesyte. todel man aviena labaiusiai tinka indiskuose patiekaluose

reiketu avienos be kaulo
3 svogunu 3 pomidoru.
6 skilteliu cesnako
gvazdikeliu, juoduju pipiru, cinamono, paprikos milteliu, cili milteliu ir kario milteliu

aviena sudet i puoda su prieskoniais cesnaku ir svogunais tegu troskinasi kai aviena pusiau isvirusi sudeti pomidorus pavirti kol aviena isverda tada siektiek aliejaus padidinti ugny ir gerai pakepinti valgyt su ryziais arba virtom bulvem, cia lietuviskiau mirksiukas.gif
Atsakyti
as paskutiniu metu valgau daznai avienos,tai marinuoju irgi su majonezu,bet pastebejau,kad labai skaniai gaunasi su majonezu kur su garstyciom kartu (Kedainiu),o tas specifinis kvapas labai jau minimaliai juntamas
Atsakyti
ėriuko šonkaulai:

pipiras, druska arba prieskoniai šašlykui. Kepti ant griliaus, geriausia pradžioje kepti ant folijos, galiausiai uždėti ant grotelių kelioms akimirkoms. Skaniau kai nevisai iškepti, viduje dar rūžavi 4u.gif Valgyti skanu su garintais kukurūzais, morkų salotom ir tt. Labai labai skanu 4u.gif

Marinuoti nieko nereikia. Jie net be pieskonių burnoje tirpsta bigsmile.gif
Atsakyti
Mergaitės, o kur perkate avieną? Gal netyčia pas kokį ūkininką netoli Vilniaus? biggrin.gif Jei taip, pasidalinkit kontaktais, a? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2011 09 06, 15:04)
Mergaitės, o kur perkate avieną? Gal netyčia pas kokį ūkininką netoli Vilniaus? biggrin.gif Jei taip, pasidalinkit kontaktais, a?  ax.gif


Ir man įdomu aplink Kauną.... blush2.gif
Atsakyti