Įkraunama...
Įkraunama...

Vidurių užkietėjimas

Šiaip nelabai turiu problemų. Bet siūlau raugintus kopūstus, Lipton žalią arbatą su citrusiniais vaisiais (visada man ir mano vyrui padeda), daug daug skysčių, jogurtas Activia (padėjo mano mamai ir močiutei), slyvų sultys (padeda vyro močiutei), kefyras, rauginti agurkai, negerkite kavos!.
Čia toms pas kurias normaliai su žarnynu tikrai turėtų padėti.
Atsakyti
o man geraiusiai padeda ryte stikline vandens ir 3-4 kiviai ant tuscio skrandzio
Labai gerai sureguliuoja zarnyno darba thumbup.gif
Atsakyti
Oi aciu uz patarimus !!! 4u.gif O tai kankinuosi kelinti metukai su ta problemele.. Fiui, menkas malonumelis verysad.gif
Atsakyti
Cia tarp ankstesniu komentaru perskaiciau, kad kazkam melionai nelaisvina viduriu... Oi kaip laisvina, tik reikia juos vartoti ant tuscio skrandzio. Melionai yra viena is pagrindiniu toksinu,slaku "sluota". Ryte atsikelus reikia ju suvalgyti ant tuscio skrandzio. Sekanti karta vartoti 30 min pries valgi, bet po paskutinio valgio turi buti praeje apie 2 val. Kuo daugiau reikia vartoti vandeningu vaisiu ant tuscio skrandzio:melionu, arbuzu, vynuogiu, apelsinu ir viskas bus gerai. Jokiu budu negalima vaisiu valgyti po valgio ir gerti taip pat. Tai daryti reikia pries valgi.
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 01 22, 10:14)
Cia tarp ankstesniu komentaru perskaiciau, kad kazkam melionai nelaisvina viduriu... Oi kaip laisvina, tik reikia juos vartoti ant tuscio skrandzio. Melionai yra viena is pagrindiniu toksinu,slaku "sluota". Ryte atsikelus reikia ju suvalgyti ant tuscio skrandzio. Sekanti karta vartoti 30 min pries valgi, bet po paskutinio valgio turi buti praeje apie 2 val. Kuo daugiau reikia vartoti vandeningu vaisiu ant tuscio skrandzio:melionu, arbuzu, vynuogiu, apelsinu ir viskas bus gerai. Jokiu budu negalima vaisiu valgyti po valgio ir gerti taip pat. Tai daryti reikia pries valgi.

O kodel vaisiu po valgio negalima? blink.gif man kaip tik buna vaisius po valgio kaip desertas...
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2008 01 22, 11:03)
O kodel vaisiu po valgio negalima? blink.gif  man kaip tik buna vaisius po valgio kaip desertas...

Na moksliskai as tau nepaaiskinsiu, nes nesu daktare. Geriau pasiskaityk per google N.Vokerio rekomenduojama detoksikacija. Ten labai idomiai aprasyta,kaip reikia maitintis.
Dabar pati pabandziau ieiti,bet kazkodel neatidaro to puslapio. Tai stai: skysciai ir vaisiai turi valomaji poveiki,jei tu tusciu skrandziu isgersi ko nors,tai tas skystymelis begs ir nubegs lengvai per tavo zarneles, o kai valgai vandeninga vaisiu, tai irgi panasiai- jie yra lengvai virskinami, isisavinami. O kai juos valgai po valgio, tai jie susimaiso su tuo kietu maistu ir viskas, jokio laisvinamojo poveikio. Ir visi skysciai, gerti po valgio, atskiedzia skrandzio sultis, pasidaro skrandziui sunkiau virskinti.
Sakiau, kad nemoku paaiskinti, bet yra taip. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mind: 22 sausio 2008 - 10:33
keliu tema i virsu 4u.gif
manes niekada nekankino viduriu problemos. budavo galiu valgyt, ka noriu.. nei laisveja, nei kieteja..stai pradejau sveikai maitintis ir po dvieju savaiciu ,susiduriau su sita beda doh.gif jau ketvirta diena nejauciu jokio noro eit tustintis, tik jau pilvas kietas,, kazka suvalgius ima ten viskas "judet" . atsimenu panasiai buvo pries dvejus metus. tada isgeriau keleta kartu senos arbatos ir sustvarke. db jos neturiu , ir gaut nelabai iseina .. ryte silta vandeni su citrinu sultimis geriau(daug).. poto alyvuogiu alieju . lyg ir nuejau i pas nysktukus.. bet lb jau "nerimtai" jei taip galima issireikst.. suvalgiau mirkytu slyvu ,, ir dar vynuogiu.. (skAITAU . kas parasyta, ir viska bandau) nes tas avilys pilve jau varo i nevilty,,, kiek cia laiko reikia viska vartot kad suveiktu? zinau, kad cia individualus dalykas.. bet bent jau is asmenines patirties,, tiesa nezinau ar gerai padariau , bet mezym dar pora tableciu isgeriau ..tokia savijauta lyg nebaigtu man virskint . noro tustintis tai isvis nera verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(karjeriste1 @ 2008 06 22, 14:49)
keliu tema i virsu 4u.gif 
manes niekada nekankino viduriu problemos.  budavo galiu valgyt, ka noriu.. nei laisveja, nei kieteja..stai pradejau sveikai maitintis ir po dvieju savaiciu  ,susiduriau su sita beda doh.gif  jau ketvirta  diena  nejauciu jokio noro eit tustintis,  tik jau pilvas kietas,, kazka suvalgius ima ten viskas "judet" . atsimenu panasiai buvo pries dvejus metus. tada isgeriau  keleta kartu senos arbatos ir sustvarke. db jos neturiu , ir gaut nelabai iseina .. ryte silta vandeni su citrinu sultimis geriau(daug)..  poto alyvuogiu alieju . lyg ir nuejau i pas nysktukus.. bet lb jau "nerimtai" jei taip galima issireikst..   suvalgiau  mirkytu slyvu ,, ir dar vynuogiu.. (skAITAU . kas parasyta, ir viska bandau) nes tas avilys pilve jau varo i nevilty,,, kiek cia laiko reikia viska vartot kad suveiktu? zinau, kad cia individualus dalykas.. bet bent jau is asmenines patirties,, tiesa nezinau ar gerai padariau , bet  mezym dar pora tableciu isgeriau ..tokia savijauta lyg nebaigtu man virskint  .  noro tustintis tai isvis nera  verysad.gif  verysad.gif

na viduriu uzkietejimas mano problema doh.gif daznai del to, kad neturiu saiko ir nesiskundziu apetitu
pas tave toks labiau nevirskinimas letinis g.gif bent jau siuo metu, speju kad ismatos bus plastelino pavidalo
siulyciau issivirti puoda buljono ant naturalios mesytes, galima imesti biski darzoviu, kokiu kopustu, krapu ar petrazoliu ir valgyt sriuba
tik ja, valgyt valgyt valgyt
rytoj irgi
ir taip kasdien, kol atsistatys zarnyno veikla

taip pat gali padeti kefyras, jogurtas ax.gif

na ir siulyciau eiti i vaistine, kai vaistai pades, skrandzio veikla taisyt lengvom sriubytem

o mezym man niekada nepadedavo

o jei turi pakankamai laisvo laiko ir ramybes, eik ilgesniam laikui i wc pasedeti, kartais ir tai padeda
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pjaf: 22 birželio 2008 - 15:41
4u.gif
QUOTE(Pjaf @ 2008 06 22, 17:41)
o jei turi pakankamai laisvo laiko ir ramybes, eik ilgesniam laikui i wc pasedeti, kartais ir tai padeda

aciu uz patarimus wub.gif wub.gif meginsim 4u.gif kad namie daugiau nieko nebuvo tik mezym tai ir paemiau.. db toki lengva darzoviu troskinuka bandysiu valgyt,, o tada siubytes 4u.gif tikiuos pades g.gif
Papildyta:
paskaiciau dar karta.. nutariau kad apsieisiu be troskinuko ir iskart einu sriubytes virt...smile.gif
Atsakyti
QUOTE(karjeriste1 @ 2008 06 22, 16:47)
4u.gif
aciu uz patarimus wub.gif  wub.gif  meginsim  4u.gif  kad namie daugiau nieko nebuvo tik mezym tai ir paemiau.. db toki lengva darzoviu troskinuka  bandysiu valgyt,, o tada siubytes 4u.gif tikiuos pades g.gif
Papildyta:
paskaiciau dar karta.. nutariau kad apsieisiu be troskinuko ir  iskart einu sriubytes virt...smile.gif

na galiu placiau papasakoti apie savo naudojamas priemones
kai kelias dienas is eiles daug valgau, ir jauciu skrandziui sunku dirbti, imuosi priemoniu: vakare uzpilu karstu vandeniu dziovintu slyvu (galima ir abrikosu), kokie 7-8 vnt. ir suvalgau, isgeriu vandenuka vakare, ryte turetu padeti ax.gif jei nepadeda tada darausi iskrovos diena - mazai valgau, butinai jogurto, sriubos, ir dar ko nors lengvo valgau, geriu vandeni, silta virinta
taip pat nuo uzkietejimo padeda kivi vaisiai, alieju gerti rytais ant tuscio skrandzio gerai, taip pat galima ryte karsto pieno, po jo vandens, gali vidurius paleisti ax.gif
bet cia kai toks eilinis uzkietejimas

kai skrandis nevirskina, tada buna blogiau, man kartais visa menesi nevirskina doh.gif tai yra einu i wc retai ir "kukliai"
va tada man padeda tik sriuba, daug sriubos, per vakara suvalgau puoda vidutinio dydzio (nes diena darbe sedziu)
dar karts nuo karto nusiperku linu semenu (vaistinej arba parduotuvej prie eko produktu), beriu i maista
beje nuo eilinio uzkietejimo kai kuriems padeda kavos ir juodo sokolado ar keliu saldainiu derinukas, ryte smile.gif man kartais padeda

per arbuzu sezona, arbuzai irgi gali padet
taip pat aviziniai dribsniai yra gerai, zirniu, pupeliu sriubos pucia vidurius, bet irgi gali padet
beje labai gerai zarnyna valo melynes, jei turesi galimybe valgyk, nuo ju ismatos buna juodos ax.gif

taigi nepamirsk dabar naturali sriuba (daug), jogurtas/kefyras, saukstas aliejaus ryte, siltas virintas vanduo, darzoviu troskinukas gali buti, taip pat aviziniai dribsniai (na tie paprasciausi, ne super smulkus isvalyti) ir nusiteik, kad gali buti jog per kelias dienas nesusitvarkys, reikes ilgesnio laiko

beje kiekviena miela ryta stengiuosi gerti daug vandens, kol neatsiranda poreikis i wc

ir venk vidurius kietinanciu produktu, morkos, varske, miltiniai produktai (lietiniai, balta duona, beje pastebejau daug kam lietuviska duona su grudais "Rugelis" kietina, nors kaip tik turetu padet virskinimui)

dar padeda judejimas, daryk presa, masazuok pilva (dabar nesu tikra, bet rodos pagal laikrodzio rodykle), itraukinek pilva daug kartu, na ir kitas sportas gerai
Atsakyti
man tik senos lapu arbata padeda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2008 06 24, 21:45)
man tik senos lapu arbata padeda doh.gif

tik jau nevartokit senos! jokia forma - tabletes, arbata, i maista nedekit...
ilgai vartojant senos lapu arbata - zarnyno lasteles taip pripranta, kad be jos buna kaip paralyzuotos, o veliau nebeveikia ir arbata....lieka tik klizmos, nes jokie vaistai nebepadeda....
Atsakyti