Įkraunama...
Įkraunama...

Vidurių užkietėjimas

O man jau niekas nepadeda.......... Atrandu naują būdą, o organizmas per 2-3 savaites prie jo pripranta ir vėl ieškok naujų.
Kai kantrybė trūksta - kartą į savaitę laisvinančių Gutalax išgeriu ir lengviau pasidaro verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dira @ 2008 06 25, 10:53)
O man jau niekas nepadeda.......... Atrandu naują būdą, o organizmas per 2-3 savaites prie jo pripranta ir vėl ieškok naujų.
Kai kantrybė trūksta - kartą į savaitę laisvinančių Gutalax išgeriu ir lengviau pasidaro verysad.gif

reikia keisti mitybą, gyvenimo būdą
stresas, darbas ir sąlygos jame irgi įtakoja
pvz. blogai tiems, kurie dirba naktim ar neturi wc darbe
Atsakyti
Irgi turiu šia problemą doh.gif Kaip mama pasakojo kad net budama mažiuke labai kietai kakojau blush2.gif o dabar ka tik nedarau,visas liaudiškas receptus išbandžiau: ir kiseliukus geriu iš linus, ir mirkitus dž.slyvus iš ryto valgau, ir daug daržoviu ...galiu rašyti ilga sąraša.Kartai padedavo,bet trupmai. Nuo užkietėjimo net kraujas pasirodidavo doh.gif Dabar uogų sezonas,tai daug braškių valgau,jokio efekto,tik skrandis skaudėti pradeda.Tikrai labai rimta problema, reikės net proktologui pasarodytis, nuo vidurių užkietėjimo dažnai hemoriukas išlenda blush2.gif Vienam žurnale perskaičiau,kad nevisada guzelis toj vietoje gali būti hemorojus, kaip rašo hemorojus nekada nesupiktibeja, jei tai vienos tai gali būti liudnos pasiekmes. Janina Mesčiukaite mire nuo šitos ligos ir kaip rašo dar keliata žimių žmoniu. Nereikia gedintis,o reikia jeigu turit tokia problema būtinai nueiti pas gydytoja.
Atsakyti
QUOTE(Pjaf @ 2008 06 25, 10:56)
reikia keisti mitybą, gyvenimo būdą
stresas, darbas ir sąlygos jame irgi įtakoja
pvz. blogai tiems, kurie dirba naktim ar neturi wc darbe

Iš to maisto - tai ir valgau daržoves, vaisius, košes, linų sėmenis, sėlenas, Lepicolį išbandžiau ir t.t
Iš pradžių padėjo stiklinė vandens ryte tik atsikėlus ir prieš miegą, o dabar - jau nebe.
O dėl hemorojaus - tai ir man kartais vis išlenda - kai labai kietai kakoju. Tai patepu Mastu tepaliuku ir praeina, bet vat dėl šios problemos mano mama storosios žarnos vėžį įsivarė ir buvo operuota kai jai buvo 52 metai. Ačiū Dievui, jau beveik 3 metai jai viskas gerai.
O aš irgi bijau, buvau pas chirurgą poliklinikoj - jis nieko blogo neįžiūrėjo, nes išmatų tyrime kraujo nerado.......
Atsakyti
QUOTE(Pjaf @ 2008 06 22, 18:12)
na galiu placiau papasakoti apie savo naudojamas priemones
kai kelias dienas is eiles daug valgau, ir jauciu skrandziui sunku dirbti, imuosi priemoniu:

4u.gif 4u.gif 4u.gif kaip issamiai.. stengiuos naudotis jusu patarimais blush2.gif
Atsakyti
vidurių užkietėjimas yra turtingų šalių liga
mažai judam, daug valgom
riebiai, plius apdorotas modifikuotas maistas verysad.gif

žodžiu reikia kontroliuoti mitybą, o geriausia planuoti, ką rytoj valgysi
sunku, bet jei tai probleminis dalykas, tada reikia

o man dabar nestuke.gif dar sunkiau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pjaf: 25 birželio 2008 - 13:10
QUOTE(Loram @ 2008 06 25, 00:42)
tik jau nevartokit senos! jokia forma - tabletes, arbata, i maista nedekit...
ilgai vartojant senos lapu arbata - zarnyno lasteles taip pripranta, kad be jos buna kaip paralyzuotos, o veliau nebeveikia ir arbata....lieka tik klizmos, nes jokie vaistai nebepadeda....

as i savaite pora kartu naudoju,geriau negu tabletes vartoti g.gif mitybos man neiseina pakeisti,nes dirbu namuose,vaikas darbas vaikas darbas....ir miegu po kelias valandas verysad.gif
Atsakyti
man irgi būdavo vidurių užkietėjimas. Ir daug judėjau, ir kt. priemones išbandžiau, galiausia teko net microlax žvakučių griebtis doh.gif paaiškėjo, kad vidurių užkietėjimas nuo endometriozės...Išoperavo, uždegino židinukus, atidalino sąąaugas, nebeliko jokio vidurių užkietėjimo. Tik endometriozė linkus atsinaujint...
Atsakyti
man niekas nepadeda apart senos lapu arbatos,kiek visko isbandziau,sakes... doh.gif sia arbata geriu jau 3 metai po 2 ar tris kart i savaite,pavartoju zarnyno geruju bakteriju,iseinu ir be senos lauk,bet ji man isvalo viduriukus kapitaliai,del to ir patinka
Atsakyti
Aš stengiuosi per dieną išgerti 2-3 litrus paprasto virinto vandens. Įsipilu į litrinį stiklainį ir varau. Valgau daug vaisių. Ir lyg ši problema bando mane aplenkti. Dar labai dažnai valgau ACTIVIA natūralų jogurtą, prisidėjusi sėlenų.
Atsakyti
QUOTE(sindi @ 2008 06 28, 20:26)
man niekas nepadeda apart senos lapu arbatos,kiek visko isbandziau,sakes... doh.gif sia arbata geriu jau 3 metai po 2 ar tris kart i savaite,pavartoju zarnyno geruju bakteriju,iseinu ir be senos lauk,bet ji man isvalo viduriukus kapitaliai,del to ir patinka

Zinok sena sukelia nerealu pripratima ir poto skrandis pradeda tingeti pats dirbti - pradeda reikalauti dozes! Siulycia, kaip nors kovoti kitaip ir atrasti kitokiu budu.
Papildyta:
Man tokios problemos atsiranda, kai keliaujame. PVZ autobusu i palanga ar dar toliau, sutrinka vyrskinimas- ar cia nuo sedejimo ir nejudejimo, nezinau.
Kovoju taip - dziovintas slyvas karstam vandenyje ismirkau, tada vandeni ispilu ir valgau, dar pienas padeda, daugiau skysciu ir judejimas. Na pradeda veikti neiskart, bet jau kokia 2 dienos pabaigoje- suveikia.
Atsakyti
QUOTE(Lenusik-N @ 2008 06 28, 22:12)
Zinok sena sukelia nerealu pripratima ir poto skrandis pradeda tingeti pats dirbti - pradeda reikalauti dozes! Siulycia, kaip nors kovoti kitaip ir atrasti kitokiu budu.
Papildyta:
Man tokios problemos atsiranda, kai keliaujame. PVZ autobusu i palanga ar dar toliau, sutrinka vyrskinimas- ar cia nuo sedejimo ir nejudejimo, nezinau.
Kovoju taip - dziovintas slyvas karstam vandenyje ismirkau, tada vandeni ispilu ir valgau, dar pienas padeda, daugiau skysciu ir judejimas. Na pradeda veikti neiskart, bet jau kokia 2 dienos pabaigoje- suveikia.

zinau kad tai nera gerai,tai blogai ,bet kiek as visko isbandzius,visa intika islandzius beieskodama,kaip sau padeti,viskas man laikima,po savaites organizmas pripranta ir viskas,tiesiog pavargau ir pasirinkau lengviausia buda-senos arbata.Siaip as zinau savo problema,man siemet dare laparaskopine operacija del ginekologiniu problemu,pasake po operacijos kad yra labai issipletusi storoji zarna,na ir kol ten neprisikaupia tol neiseinu,o jei ji isplatejusi,tai kaupias vis daugiau,taip ir vargstu, doh.gif
Atsakyti