QUOTE(Betule @ 2008 03 17, 17:19)
Merginos, labai reikia jūsų žinių ir patarimų. Gandų lygyje viskas dar, bet žada naikinti mano etatą. Labiausiai norėčiau, kad atleistų mane ir išmokėtų pašalpą (ar kaip kitaip vadinami tie pinigai), nes jau ir taip seniai norėjau iš čia išeiti. Pradirbau 2,5 metų. Kiek man priklaustytų? O jei pasiūlytų kitą vietą ir aš atsisakyčiau, kaip tuomet?
Turi ispeti Jus pries 2 mesesiu, dar suteikti laiko darbo paieskai.
140 straipsnis. Išeitinė išmoka
1. Nutraukus darbo sutartį pagal šio Kodekso 129 straipsnį (kai nera darbuotojo kaltes), atleistam darbuotojui išmokama jo vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka atsižvelgiant į to darbuotojo nepertraukiamąjį stažą toje darbovietėje:
1) iki dvylikos mėnesių - vieno mėnesio vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
2) nuo dvylikos iki trisdešimt šešių mėnesių - dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
3) nuo trisdešimt šešių iki šešiasdešimties mėnesių - trijų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
4) nuo šešiasdešimties iki šimto dvidešimties mėnesių - keturių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
5) nuo šimto dvidešimties iki dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių penkių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
6) daugiau kaip dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių - šešių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio.
2. Nutraukus darbo sutartį kitais šiame skirsnyje (išskyrus Kodekso 125 ir 126 straipsniuose bei 127 straipsnio 1 dalyje nustatytus atvejus) ir kituose įstatymuose nustatytais atvejais, kai nėra darbuotojo kaltės, jam išmokama jo dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka, jeigu įstatymai ar kolektyvinės sutartys nenustato kitaip.
Papildyta:
QUOTE(fyyyfa @ 2008 03 19, 09:48)
sveikutės
aš tai savo pareigų apskritai nesuprantu prie ko priskirt..gal kas nors panašiai dirba..pagal skelbimą ėjau darbintis į administratorės vietą..įmonė užsiima statybomis..kai atėjau po univero nieko beveik nemokėjau tik su kompu dirbt, specialybė kiita.. dabar atlieku:
1. apiforminu darbuotojo priėmimą/atleidimą.pildau sodros formas( jas nunešu)
2.skaičiuoju atlyginimus, atleidimų paskaičiavimus, nedarbingumą už dvi dienas..
3. darau medžiagų nurašymus, suvedinėju gaunamas/išrašomas sąsk faktūras
4. atsiliepinėju į tel skambučius (šito labiausiai nemėgstu)
5. dar pašto reikalai
6. Įsakymų ruošimas
7. ataskaitų sodrai ir VMI pildymas
ir visa kita kas išlenda visokių vadybininkės dar pareigu
gal kas panašiai ką nors dirba?
na as tai pavadinciau administratore-apskatininke