QUOTE(sigiuks @ 2004 09 24, 19:14)
saunuole, kad beveik apsisprendei, tik dar labiau sustiprink si apsisprendima ir pasakyk sau, kad gimdysi tik naturaliai, be jokiu nenaturaliu isikisimu (aisku, esant reikalui niekur nuo ju nedingsi)...
as esu pati didziausia baile pasaulyje... bet po kursu, kuriu metu suzinojau, ka vaikui ir tavo sveikatai gali duoti visokios nuskausminamos priemones, apsisprendziau, kad gimdysiu tik naturaliai... is Klaipedos vaziavau i Kauna, kad savo apsisprendima igyvendinti padetu issirinkti gydytojai. buvo momentas gimdymo metu, kai mano stiprybe ir pasiryzimas kazkur dingo, bet... aciu gydytojams, kad jie man nusviete prota ir padejo vel greit susikaupti ir sekmingai pagimdyti sunu... bukit stiprios, tai tikrai iskenciama, juo labiau, tik pagimdzius- dingsta visi skausmai, o naturalumas leido man suprasti, kad tik as (mes moterys) galim tai padaryti ir iskenteti, o vyrams lieka tik stebeti...
sekmes paciose nuostabiausiose gyvenimo akimirkose....
QUOTE(Vėja @ 2004 09 25, 15:31)
Svarbu psichologinis nusiteikmas

jei jau iškenti sąrėmius(man jie net 9 val.truko

kiekvieno sąrėmio metu sau kartojau,kad va dar vienas sąrėmis ir mes jau tuoj tuoj susitiksime,kiekvienas patirtas sarėmis vis labiau priartina prie tos akimirkos,kurios niekada nepamiršiu,ir dabar pagalvojus taip norisi ją,tą akimirką pakartoti,tik deja,deja ji viena ir nepakartojama...tad galvokit ne apie kokį tai skausmą,,,o apie pačią nuostabiausią akimirką kai pirmą kartą pažvelgsit savo angelėliui į mažas akutes,tas jausmas kuris jus užplūs bus vienas ir nepakartojamas

)tai gimdymas visai jau, bent jau man buvo vieni niekai

ir atsiminkit vieną dalyką,turbūt ne vieną o šimtus kartų girdėtą,kai tik padės mažą stebuklėlį ant jūsų krūtinės,tą pačią akimirką pasimirš visi skausmai
Sėkmės laukiant ir kantrybės bei ištvermės gimdant

(aš jau vėl noriu būt

,na man taaaip patiko

,ir antrą jei Dievas duos ir trečią kartą gimdysiu natūraliai

)
Visiskai sutinku

, pati net ir negalvojau apie nuskausminima, nors bijojau gimdyti nuo pat pirmos minutes, kai suzinojau, kad
Dar noriu prideti, kad labai svarbu pasitiketi ne tik savo sugebejimais pagimdyti paciai bet ir pasitikejimas gydytoju

. As zinojau, kad mano gydytojas daro viska teisingai

ir nepakenks nei man nei mano mazylei, tad buvau visiskai rami ir laukiau su vyru musu dukreles