Įkraunama...
Įkraunama...

Labai bijau gimdyti

as labiausiai bijojau ne gimdymo, o kad galiu plysti arba reikes kirpti unsure.gif bet kai prasidejo gimdymas jau dzin buvo, bet nei plysau nei kirpo thumbup.gif
Atsakyti
Nuoširdžiai pavydžiu toms, kurios gali iškęsti skausmus. Be to, žinau, kad būna jautresnių ir ne tokių jautrių skausmui moterų. Kiek teko įsitikinti, priklausau pirmajai grupei ir nuo skausmo turbūt galėčiau numirt. Kaip ir nuo baimės. Todėl renkantis įvairias nuskausminimo priemones reikia atsižvelgti ne į draugės jautrumą/nejautrumą skausmui ar įsitikinimus (natūralistės ir ne), o į save. Jeigu draugei sekėsi gerai be nuskausminančių, tai nereiškia, kad tau jų nereikės.
Atsakyti
pacio gimdymo nebijojau,zinojau,kad vistiek turesiu pagimdyti ax.gif labiau skausmu.. blush2.gif
Atsakyti
Gimdymo visai nebijojau. Dabar kai jau viskas praeity galiu pasakyti, kad skausmas istveriamas. Kai buvo labai sunku vis mintyse kartojau: Juk ne veltui tie skausmai, juk tuoj pamatysiu savo angeliuka:) O dabar galiu pasakyti, kad man asmeniskai maitinimas krutimi sunkesnis uz gimdyma:)
Atsakyti
gimdymas yra visai nebaisus reiškinys. kai buvau dar nėščia prisiklausiau visokių baisių pasakojimų apie gimdyma,o kai atėjo laikas man gimdyti laukiau kol prasidės visi baisumai,tačiau niekaip aš jų nesulaukiau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sigiuks @ 2004 09 24, 19:14)
saunuole, kad beveik apsisprendei, tik dar labiau sustiprink si apsisprendima ir pasakyk sau, kad gimdysi tik naturaliai, be jokiu nenaturaliu isikisimu (aisku, esant reikalui niekur nuo ju nedingsi)...
as esu pati didziausia baile pasaulyje... bet po kursu, kuriu metu suzinojau, ka vaikui ir tavo sveikatai gali duoti visokios nuskausminamos priemones, apsisprendziau, kad gimdysiu tik naturaliai... is Klaipedos vaziavau i Kauna, kad savo apsisprendima igyvendinti padetu issirinkti gydytojai. buvo momentas gimdymo metu, kai mano stiprybe ir pasiryzimas kazkur dingo, bet... aciu gydytojams, kad jie man nusviete prota ir padejo vel greit susikaupti ir sekmingai pagimdyti sunu... bukit stiprios, tai tikrai iskenciama, juo labiau, tik pagimdzius- dingsta visi skausmai, o naturalumas leido man suprasti, kad tik as (mes moterys) galim tai padaryti ir iskenteti, o vyrams lieka tik stebeti...
sekmes paciose nuostabiausiose gyvenimo akimirkose....

QUOTE(Vėja @ 2004 09 25, 15:31)
Svarbu psichologinis nusiteikmas wink.gif jei jau iškenti sąrėmius(man jie net 9 val.truko blink.gif  laugh.gif kiekvieno sąrėmio metu sau kartojau,kad va dar vienas sąrėmis ir mes jau tuoj tuoj susitiksime,kiekvienas patirtas sarėmis vis labiau priartina prie tos akimirkos,kurios niekada nepamiršiu,ir dabar pagalvojus taip norisi ją,tą akimirką  pakartoti,tik deja,deja ji viena ir nepakartojama...tad galvokit ne apie kokį tai skausmą,,,o apie pačią nuostabiausią akimirką kai pirmą kartą pažvelgsit savo angelėliui į mažas akutes,tas jausmas kuris jus užplūs bus vienas ir nepakartojamas wub.gif )tai gimdymas visai jau, bent jau man buvo vieni niekai wub.gif ir atsiminkit vieną dalyką,turbūt ne vieną o šimtus kartų girdėtą,kai tik padės mažą stebuklėlį ant jūsų krūtinės,tą pačią akimirką pasimirš visi skausmai rolleyes.gif
Sėkmės laukiant ir kantrybės bei ištvermės gimdant wub.gif (aš jau vėl noriu būt  nestuke.gif ,na man taaaip patiko wub.gif ,ir antrą jei Dievas duos ir trečią kartą gimdysiu natūraliai wub.gif )

Visiskai sutinku thumbup.gif , pati net ir negalvojau apie nuskausminima, nors bijojau gimdyti nuo pat pirmos minutes, kai suzinojau, kad nestuke.gif
Dar noriu prideti, kad labai svarbu pasitiketi ne tik savo sugebejimais pagimdyti paciai bet ir pasitikejimas gydytoju smile.gif . As zinojau, kad mano gydytojas daro viska teisingai thumbup.gif ir nepakenks nei man nei mano mazylei, tad buvau visiskai rami ir laukiau su vyru musu dukreles wub.gif
Atsakyti
Mane tai taip išvargino paskutinės nėštumo savaitės, kad gimdymo laukiau kaip išganymo. Gal pats gimdymas nebuvo baisus dalykas, bet tai tikrai didelis išbandymas. Man labai padėjo vyro buvimas šalia gimdymo metu. Jaučiausi saugi, nes medikais tai aš visai nepasitikiu. Taip pat l.pagelbėjo gauta informacija kursuose Eugenijos ginekologijos klinikoje ir žinoma mano pačios nusistatymas-net neabejojau, kad gimdysiu pati ir be nuskausminamųjų. Džiaugiuosi, kad viskas taip ir įvyko smile.gif Linkiu visoms nėštukėms sėkmingai ir lengvai pagimdyti savo mažylius 4u.gif
Atsakyti
thumbup.gif Kol buvau nėštukė visą laiką truputį su baime laukiau gimdymo, tačiau jis nepaliko nė vieno blogo prisiminimo. thumbup.gif Galėčiau vėl gimdyt kad ir šiandien, nors mano kleckui dar tik du mėnesiukai. Labai džiaugiuos kad gimdžiau su epidūru, kad pasirinkau nuostabų gydytoją, ir žinoma labai dėkinga esu savo vyrui, kad jis buvo šalia ir palaikė kompaniją drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
o as kaip tik nebijojau gimdymo,bet tai kazkoks kosmaras nenoriu net prisiminti,tariausi del epidurinio,bet gyditoja nedave,sake gali ir pati pagimdyti,gimdziau 11valandu,antro vaikelio labai noreciau,bet nezinau kada..negaliu pamirsti tos dienos schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
pirmas gimdymas baisus nebuvo, viskas ejosi labai sklandziai

antra kart bijojau ne gimdymo skausmu, bet pacio stumimo t.y pacio gimdymo galo ,kai atejo gyd. ir pasake viskas einam i gimdykla galvojau kelnias pridesiu,visa tirtet net pradejau,pati nesupratau kodel.......gal tiesiog saremiu skausmai nebuvo labai skausmingi ir tiesiog "sviesiu protu" suvokiau kad turesiu atlikt sunku darba.

bet viskas puiku wub.gif

et dar noriu doh.gif
Atsakyti
Viena mamos drauge pasake labai protingai, ji sako, neklausinek draugiu, mamos, kaip jos gimde, ar skaudejo, ar plyso, ar sunkiai, ar lengvai, nes kiekvienos gimdymas yra skirtingas, ir tikrai tau nebus taip pat kaip vienai ar kitai rolleyes.gif
Atsakyti
Tiesiog kiekvienai gimdymas skirtingas. Ir kiekvienas gimdymas skirtingas. Kai pagimdziau pirma leliuka, sakiau, kad gimdyciau ir gimdyciau. Kai pagimdziau antraji, sakiau kad "daugiau niekada". Ziuresim, ka sakysiu po trecio, jei toks bus bigsmile.gif
Atsakyti