Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

QUOTE(S.N.A.S @ 2009 08 27, 08:51)
labai jau čia profesionaliai čia pasistengei thumbup.gif skamba viliojančiai.


Ačiū 4u.gif Dar šiandien nusipirkau raugerškio uogų (barbarisų) ir spec. prieskonių žvėrienai - bus kitam kartui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rubinele @ 2009 09 01, 10:54)
Ačiū  4u.gif Dar šiandien nusipirkau raugerškio uogų (barbarisų) ...


kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuur?????????????
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2009 09 01, 12:52)
kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuur?????????????


Aš pirkau Vilniuje, prieskonių ir arbatos parduotuvėje priešais viešbutį Holiday Inn, Kalvarijų ir Šeimyniškių sankryža. Kadagys - 100 gr. 3,90 Lt, raugerškis - 9,90 Lt. Bet 100 gr. yra daug, jos lengvos.

Atsakyti
QUOTE(Rubinele @ 2009 09 01, 14:57)
Aš pirkau Vilniuje, prieskonių ir arbatos parduotuvėje priešais viešbutį Holiday Inn, Kalvarijų ir Šeimyniškių sankryža. Kadagys - 100 gr. 3,90 Lt, raugerškis - 9,90 Lt. Bet 100 gr. yra daug, jos lengvos.

jei neklystu, tai cia ta parduotuve delona, is jos galima internetu uzsisakyti smile.gif www.delona.lt
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2009 09 01, 13:23)
jei neklystu, tai cia ta parduotuve delona, is jos galima internetu uzsisakyti smile.gif www.delona.lt


Tiksliai - ta pati biggrin.gif Pažiūrėjau etiketę ax.gif
Atsakyti
Neskaičiau temos, todėl gal ir pasikartosiu blush2.gif
Labai patiko man šis stirnienos paruošimo būdas wub.gif
Mėsa sultinga ir skani thumbup.gif

Reikės:
Stirnienos
Margarino
Svogūno
Vandens
Miltų
Grietinėlės
Druskos, pipirų, mėsos prieskonių.

Mėsą įtrinti prieskoniais (druska ir pipirais).
Keptuvėje ištirpinti margariną ir ant didelės ugnies iš visų pusių kepti stirnieną, kol apskrus.Svogūną stambiai supjaustyti į keturias dalis ir kepti kartu su stirniena.
Kai stirniena apskrus iš visų pusių – pilti vandenį, kai vanduo užvirs, sumažinti ugnį ir ant silpnos ugnies troškinti (maždaug val). Mėsos nebadyti nei šakute, nei kitais įrankiais, kad neišbėgtų sultys.
Betroškinant suberti mėsos prieskonius.
Po valandos išimti mėsą ir svogūnus iš keptuvės.
Į vandenį, kuriame troškinosi mėsa įpilti šalkelį vandens sumaišytą su miltais taip pat pilti grietinėlės, jeigu trūksta įdėti prieskonių.
Atvėsusią mėsą supjaustyti gabaliukais ir sudėti į keptuvėje esantį padažą. Keletą minučių dar patroškinti...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(wenus @ 2009 09 01, 13:30)
Neskaičiau temos, todėl gal ir pasikartosiu blush2.gif
Labai patiko man šis stirnienos paruošimo būdas wub.gif
Mėsa sultinga ir skani thumbup.gif

Reikės:
Stirnienos
Margarino
Svogūno
Vandens
Miltų
Grietinėlės
Druskos, pipirų, mėsos prieskonių.

Mėsą įtrinti prieskoniais (druska ir pipirais).
Keptuvėje ištirpinti margariną ir ant didelės ugnies iš visų pusių kepti stirnieną, kol apskrus.Svogūną stambiai supjaustyti į keturias dalis ir kepti kartu su stirniena.
Kai stirniena apskrus iš visų pusių – pilti vandenį, kai vanduo užvirs, sumažinti ugnį ir ant silpnos ugnies troškinti (maždaug val). Mėsos nebadyti nei šakute, nei kitais įrankiais, kad neišbėgtų sultys.
Betroškinant suberti mėsos prieskonius.
Po valandos išimti mėsą ir svogūnus iš keptuvės.
Į vandenį, kuriame troškinosi mėsa įpilti šalkelį vandens sumaišytą su miltais taip pat pilti grietinėlės, jeigu trūksta įdėti prieskonių.
Atvėsusią mėsą supjaustyti gabaliukais ir sudėti į keptuvėje esantį padažą. Keletą minučių dar patroškinti...



Skamba ir atrodo skaniai - reikės išbandyti biggrin.gif
Atsakyti
Mergičkos 4u.gif , gal kas darė šernienos konservus, gal parašytumėte laip. Labai reikia. Skubiai 4u.gif ax.gif blush2.gif

Ačiū iš anksto 4u.gif
Atsakyti
mes darėm. Jau rašiau anksčiau, todėl įkeliu:
QUOTE(Jeta @ 2009 07 30, 11:48)
Darėme šernienos tušonkę. Ir pirmas blynas neprisvilo smile.gif Supjausčiau šerno mėsytę gabalėliais (vidutiniais - nei per mažais, nei per dideliais), paskaninau druskyte ir juodaisiais pipirais. Į stiklainiukus įdėjau po lauro lapą ir po pora kvapniųjų pipirų, ir pilnus pilnutėlius prikišau mėsytės (nei vienas neiššaudė). Užsukiau dangtelius ir į tą puodą (kur su slėgiu), užpili vandeniu, ai tiesa, dar į puodo dugną dėjom kartono. O toliau MB darbas, kiek žinau slėgį reikia pakelti iki 4 atmosferų ir viskas.
Kai atvėsta, išimti stiklainiukus iš puodo. Tada stiklainyje matosi, kad mėsytė skystyje, bet nesibaiminkit. Per keleta valandų, šaldytuve sustingo į drebučius. Mums labai skanu  thumbup.gif  Tikrai darysim dar  smile.gif

Atsakyti
Ačiū tau labai labai, kažkaip pražiopsojau ax.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rubinele @ 2009 09 08, 12:09)
Ačiū tau labai labai, kažkaip pražiopsojau  ax.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

nėr už ką irnesakyk.gif Paskui parašyk kaip sekėsi
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2009 09 08, 11:13)
nėr už ką  irnesakyk.gif Paskui parašyk kaip sekėsi


Parašysiu, dar autoklavą reikia nusipirkti, Vilniuje radom už 120 lt, nežinau ar geras, parašyta, kad naujas, buitinis. O Kaune perpus brangesni, bet reikia laukti, o mums skubiai reikia, nes draugas atveš šiandien mėsytės, jei viskas OK su ja
Atsakyti