Neskaičiau temos, todėl gal ir pasikartosiu
Labai patiko man šis stirnienos paruošimo būdas
Mėsa sultinga ir skani
Reikės:
Stirnienos
Margarino
Svogūno
Vandens
Miltų
Grietinėlės
Druskos, pipirų, mėsos prieskonių.
Mėsą įtrinti prieskoniais (druska ir pipirais).
Keptuvėje ištirpinti margariną ir ant didelės ugnies iš visų pusių kepti stirnieną, kol apskrus.Svogūną stambiai supjaustyti į keturias dalis ir kepti kartu su stirniena.
Kai stirniena apskrus iš visų pusių pilti vandenį, kai vanduo užvirs, sumažinti ugnį ir ant silpnos ugnies troškinti (maždaug val). Mėsos nebadyti nei šakute, nei kitais įrankiais, kad neišbėgtų sultys.
Betroškinant suberti mėsos prieskonius.
Po valandos išimti mėsą ir svogūnus iš keptuvės.
Į vandenį, kuriame troškinosi mėsa įpilti šalkelį vandens sumaišytą su miltais taip pat pilti grietinėlės, jeigu trūksta įdėti prieskonių.
Atvėsusią mėsą supjaustyti gabaliukais ir sudėti į keptuvėje esantį padažą. Keletą minučių dar patroškinti...