Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

turim daug briedienos, valgom 2-as mėnuo ir jau idėjos kulinarinės išseko, prisirinkau čia receptų keletą, (ačiū labai drinks_cheers.gif ) bet dar noriu paklaust dėl maltinukų, ar mėginot maišyti tik su kiaulienos faršu, ar dar koks kitos rūšies faršas tiktų? mes kiaulienos nevartojam visai, tai nesinori man jos maišyt su briedžiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2004 09 18, 16:40)
Niekad nevalgiau to zveries, bet radau keleta receptu. Gal kuris pravers........

http://www.sintagma....n...=50&Start=1


liuks nuoroda
Atsakyti
Šiom dienom kepiau tokį vyniotinį:

pamarinavau plonai atpjautą ir išmuštą briedienos kumpio nemažą "bryzą" raudonam vyne su prieskoniais parą-dvi.

tada įsukau vidun įdaro: virtų ryžių, sumaišytų su atmirkytais ir pakepintais džiovintais baravykais bei svogūnais. Susmeigiau vyniotinį mediniais smeigtukais ir kepiau orkaitėj 1,5 val. išėjo puikus minkštas kepsnys thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurėja @ 2007 10 18, 13:40)
Šiom dienom kepiau tokį vyniotinį:

pamarinavau plonai atpjautą ir išmuštą briedienos kumpio nemažą "bryzą" raudonam vyne su prieskoniais parą-dvi.

tada įsukau vidun įdaro:  virtų ryžių, sumaišytų su atmirkytais ir pakepintais džiovintais baravykais bei svogūnais. Susmeigiau vyniotinį mediniais smeigtukais ir kepiau orkaitėj 1,5 val.  išėjo puikus minkštas kepsnys  thumbup.gif

Reiks pabandyt,o folijoj ar kepimo rankovėj kepėt?
Atsakyti
Sakykit, o sriubytes iš stirnos kauliukų nieks nemokat išvirti? labai norečiau receptuko ax.gif
Atsakyti
Jums reikes:

Stirnienos kumpio - 500gr;
Smulkiu makaronu - 4 geras saujas;
Uncal Bens saldziarukscio padazo - 1 indelio;
Siek tiek pomidoru padazo;
Ir ,,Salduvos" zverienos prieskoniu.

Stirnienos kumpi virti apie 3-3.5 valandos. I vandeni su kumpiu suberti visa pakeli prieskoniu. Ir virti. Kai kumpis isvirs, ji susmulkinti kiek tik imanoma smulkiau. Isvirti makaronus. Isvirtus makaronus sumaisyti su mesa supilti Uncal Bens padaza ir ipilti siek tiek pomidoru padazo. Patusinti viska dar kokias 10-15 min. Ir ,,Vuolia"
Papildyta:
Troskinukas is sernienos.

Jums reikes:

1 kg sernienos (gali buti ir nuimta nuo kaulo);
2 nedideliu svogunu;
1 dideles morkos;
Pomidoru padazo;
1 pakelio ,,Salduvos" zverienos prieskoniu.

Supjaustyti mesa kubeliais, ismaisyti su prieskoniais ir uzdeti virti. Po pusantros valandos virimo susitarkuoti morka, supjaustyti smulkiai svoguna ir sudeti i verdanti puoda su mesa. Kai jau pamatysite, kad isvire darzoves, nupilti vandeni ir ipilti pomidoru padazo viska ismaisyti, pavirti ant silpnos ugnies 10-15 min. Ir skanaus.
Papildyta:
Šurpos receptas:

Žveriena(šerniena, stirniena),
Bulvės, morkos, česnakai, svogunai (daug),
Prieskoninės daržovės (petražolės, krapai)
Aliejus (saulėgražų) ,
Grietinė 40%, sviestas 82,5 %,
"Santa marija" tradiciniai mesos prieskoniai, troskiniu,druska , pipirai , lauro lapai pagal skoni,
kečiupas.

GAMINIMO BŪDAS:

Puodas įkaitinamas, pilamas aliejus. Dedama mėsa (jau su prieskoniais). Mėsa patroškinama 15-20 min.
Toliau dedami susmulkinti svogūnai, morkos ir 10 min. maišant juos troškinate. Dedami česnakai NELUPTI (visą galvutę).
Pagal skoni galima įdėti pipirų bei lauro lapų. Toliau dedamos bulvės. Vandens pilate pagal tai, kokio tirštumo jūs norite, kad būtų šurpa. Virti 25-30 min. Ant mažos ugnies, kad neprisviltų. Kai bulvės išvirs, įdedamas sviestas ir grietinė. Gerai išmaišoma. Patroškinti 3-5min.
SKANAUS.
Papildyta:
Šernienos kepsniams bus reikalinga:
Pusė kilo šernienos be kaulo;
Pora svogunų;
Pora šaukštų sviesto;
Saukštelis susmulkintų petražolių;
Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Kaip žinote, šernieną kaip ir visą žvėrieną reikia krupščiai paruošti. Supjaustome mėsą maždaug dviejų cm storio juostelėmis, lengvai pamušame, ištriname druska ir pipirais. Kepame įkaitintoje keptuvėje jas apverčiant ir apkepant iš abiejų pusių. Patiekite su apkeptais svieste svogūnais, galite užtarkuoti olandiško sūrio prieš baigiant kepti ir jį išlyditi ant kepsniukų ir visą skanumą - apibarstykite smulkintom petražolėm. Skanaus!
Papildyta:
Šernienos šašlykas (pikantiškas ):

Vidutiniškai vienam kilui šernienos reikės: stiklinę raudono vyno, vyno acto arba citrinų sulčių, du -trys šaukštai aliejaus, keleta česnako skiltelių, trijų kadagio uogų, apelsino - supjaustyto skiltelėmis, kokių keturių šaukštų susmulkintų petražolių ar (ir) kalendrų (kaip megstate), pora šaukštelių maltų pipirų, druskos pagal skonį.

Mėsą paruošiame, supjaustome kubikais ir užpilame marinatu. Marinatas:Susmulkiname česnaką, sumaišome su apelsino skiltimis, prieskoniais, aliejumi, vynu ir actu ar citrinų sultimis (pagal skoni). Turinį užpilame ant mesos, kad apsemtų ir paliekam porai dienų mirkti .Turinį permaišykite laikas nuo laiko ir suslėkite kad butų apsemtas .
Keliam balių, veriam ant iešmo, dedam į šašlykinė, ir skanaus!


Receptukas šernienos kepsnys su kumpiu ir grybais.

Tam reikės:
Puskilio šernienos be kaulo;
Apie šimtą gramų rūkyto kiaulienos kumpio;
Morkos, saliero, rauginto agurkėlio;
Apie šimtą gramų grybukų, svogūno galvutės, druskos pagal skonį ir maltų uoginių paprikų.

Šernieną supjaustome juostelėmis ir pamušame. Pabarstome druskytės, uoginės paprikos ir kepame įkaitintoj skardoj. Kitoj skardoj pakepame sutarkuota morka, supjaustytus grybukus (geriausiai baravykiukus), kumpį, raugintą agurką, svogūną ir salierą. Kepdami viska maišome ir apkepus, sukrečiame visą turinį ant beveik iškepusios šernienos ir dar viska pakepame apie pora minučių. Labai skanu su apkeptomis, stambiai pjaustytomis bulvikėmis. Skanaus!



BEBRIENOS KOTLETAI

Sumalam bebrienos geriausius mesgaliukus, sumalam riebios kiaulienos ir jas sumaisom. Dedam prieskoniu skirtu zverienai, dadedam pipiriuko, druskeles, cesnako. Viska gerai ismaisom, dedam kiausinio, truputi dziuveseliu ismirkytu piene. I kotleto vidu, kaip ir i cepelina, dedamas olandiskas suris. Kotlieta apvoliojame miltais ir kepamamas ikaitintuose riebaluose, kol iskep.

Skanaus !
Atsakyti
Gal iš maltos stirnienos ką nors įdomesnio, nei kotletai žinote? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MELDA @ 2007 12 22, 18:20)
Gal iš maltos stirnienos ką nors įdomesnio, nei kotletai žinote? ax.gif



Guliašas liuks gaunasi - smulkiai supjaustyti gabalėliais- trumpai apkepti (labai trumpai) keptuvėje ir tušinti thumbup.gif

Tfu - nepaskaičiau, kad iš maltos doh.gif
Pabandykite zarazus - įvynioti į kiaulienos arba jautienos muštinį - į vidų +pridėti virto kiaušinio, mokrų, svogūnų, džiovintų-mirkytų grybų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Voveraitė: 22 gruodžio 2007 - 17:25
QUOTE(Voveraitė @ 2007 12 22, 18:22)
Guliašas liuks gaunasi - smulkiai supjaustyti gabalėliais-  trumpai apkepti (labai trumpai) keptuvėje ir tušinti  thumbup.gif

Tfu - nepaskaičiau, kad iš maltos  doh.gif
Pabandykite zarazus - įvynioti į kiaulienos arba jautienos muštinį - į vidų +pridėti virto kiaušinio, mokrų, svogūnų, džiovintų-mirkytų grybų.

nelabai supratau, tai čia muštinis, ant jo faršas, o viduj įdaras? rolleyes.gif ax.gif
Atsakyti
Taigi parašyta + dar kiaušinis
Atsakyti
Sveikos,
o aš visą žvėrieną dažniausiai marinuoju gausiam kieky majonezo, su santa marijos vištienos prieksoniais ir daug česnako. Nemirkau jokiam vandenį ir su actu taip pat nedžiovinu smile.gif. Nuo prieskonių ir česnako nelieka jokio kvapo, mėsytė būna sultinga ir minkšta. Retai kada troškinu, dažniausiai kepu kepsnius, darau kotletus ir maltos mėsos.

thumbup.gif
Atsakyti
is stirnienos darau "ale" guliasa.

mesa per nakti ismirkau vandenyje su actu, trupuciu cukraus, pora lauro lapu ir keliais kvapiaisiais pipirais. Ryte nupilu "marinata", mesa palieku kokiai vakandai nusivarveti. Supjaustau nedideliais gabaleliais, prieskoniuoju: siek tiek druskos, baltuju pipiru, nemazai ispaudziu cesnako, truputuka kmynu, muskato riesuto(malto), smulkintu lauru lapu. su prieskoniais nepersistengti.suprieskoniavus palaikyti apie 2-3h
Ikaitiname keptuve, pilame aliejaus, sededame mesyte, uzpilam vandeniu, kad ja apsemtu, uzdengiam dangciu,vis pamaisant kepam kol nusigaruoja vanduo, tada dar siek tiek aliejaus (jei truksta), ir dedam supjaustytus svogunus (pjaustyti juos pusiau, ir tada griezineliais, bet ne per smulkiai) , maisant kepam, kol svogunai suminksteja, tadadeedam nedideli gabaleli sviestuko, pilam grietinele, jos turi buti sulig mesytes virsum, maisom, paragaujam, jei kokiu prieskoniu truksta jusu skoniui - idekite, experimentuokite 4u.gif

atsiprasau, glaudziau nemokejau parasyti blush2.gif , bet siaip pakankamai greita, pasigamina mazdaug per 40-50 min. normu kiek ko deti tiksliai taip pat negaliu pasakyti, nes visada darau is akies, bet labai skanu
Atsakyti