turim daug briedienos, valgom 2-as mėnuo ir jau idėjos kulinarinės išseko, prisirinkau čia receptų keletą, (ačiū labai ) bet dar noriu paklaust dėl maltinukų, ar mėginot maišyti tik su kiaulienos faršu, ar dar koks kitos rūšies faršas tiktų? mes kiaulienos nevartojam visai, tai nesinori man jos maišyt su briedžiu
pamarinavau plonai atpjautą ir išmuštą briedienos kumpio nemažą "bryzą" raudonam vyne su prieskoniais parą-dvi.
tada įsukau vidun įdaro: virtų ryžių, sumaišytų su atmirkytais ir pakepintais džiovintais baravykais bei svogūnais. Susmeigiau vyniotinį mediniais smeigtukais ir kepiau orkaitėj 1,5 val. išėjo puikus minkštas kepsnys
pamarinavau plonai atpjautą ir išmuštą briedienos kumpio nemažą "bryzą" raudonam vyne su prieskoniais parą-dvi.
tada įsukau vidun įdaro: virtų ryžių, sumaišytų su atmirkytais ir pakepintais džiovintais baravykais bei svogūnais. Susmeigiau vyniotinį mediniais smeigtukais ir kepiau orkaitėj 1,5 val. išėjo puikus minkštas kepsnys
Stirnienos kumpi virti apie 3-3.5 valandos. I vandeni su kumpiu suberti visa pakeli prieskoniu. Ir virti. Kai kumpis isvirs, ji susmulkinti kiek tik imanoma smulkiau. Isvirti makaronus. Isvirtus makaronus sumaisyti su mesa supilti Uncal Bens padaza ir ipilti siek tiek pomidoru padazo. Patusinti viska dar kokias 10-15 min. Ir ,,Vuolia" Papildyta: Troskinukas is sernienos.
Jums reikes:
1 kg sernienos (gali buti ir nuimta nuo kaulo); 2 nedideliu svogunu; 1 dideles morkos; Pomidoru padazo; 1 pakelio ,,Salduvos" zverienos prieskoniu.
Supjaustyti mesa kubeliais, ismaisyti su prieskoniais ir uzdeti virti. Po pusantros valandos virimo susitarkuoti morka, supjaustyti smulkiai svoguna ir sudeti i verdanti puoda su mesa. Kai jau pamatysite, kad isvire darzoves, nupilti vandeni ir ipilti pomidoru padazo viska ismaisyti, pavirti ant silpnos ugnies 10-15 min. Ir skanaus. Papildyta: Šurpos receptas:
Puodas įkaitinamas, pilamas aliejus. Dedama mėsa (jau su prieskoniais). Mėsa patroškinama 15-20 min. Toliau dedami susmulkinti svogūnai, morkos ir 10 min. maišant juos troškinate. Dedami česnakai NELUPTI (visą galvutę). Pagal skoni galima įdėti pipirų bei lauro lapų. Toliau dedamos bulvės. Vandens pilate pagal tai, kokio tirštumo jūs norite, kad būtų šurpa. Virti 25-30 min. Ant mažos ugnies, kad neprisviltų. Kai bulvės išvirs, įdedamas sviestas ir grietinė. Gerai išmaišoma. Patroškinti 3-5min. SKANAUS. Papildyta: Šernienos kepsniams bus reikalinga: Pusė kilo šernienos be kaulo; Pora svogunų; Pora šaukštų sviesto; Saukštelis susmulkintų petražolių; Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Kaip žinote, šernieną kaip ir visą žvėrieną reikia krupščiai paruošti. Supjaustome mėsą maždaug dviejų cm storio juostelėmis, lengvai pamušame, ištriname druska ir pipirais. Kepame įkaitintoje keptuvėje jas apverčiant ir apkepant iš abiejų pusių. Patiekite su apkeptais svieste svogūnais, galite užtarkuoti olandiško sūrio prieš baigiant kepti ir jį išlyditi ant kepsniukų ir visą skanumą - apibarstykite smulkintom petražolėm. Skanaus! Papildyta: Šernienos šašlykas (pikantiškas ):
Vidutiniškai vienam kilui šernienos reikės: stiklinę raudono vyno, vyno acto arba citrinų sulčių, du -trys šaukštai aliejaus, keleta česnako skiltelių, trijų kadagio uogų, apelsino - supjaustyto skiltelėmis, kokių keturių šaukštų susmulkintų petražolių ar (ir) kalendrų (kaip megstate), pora šaukštelių maltų pipirų, druskos pagal skonį.
Mėsą paruošiame, supjaustome kubikais ir užpilame marinatu. Marinatas:Susmulkiname česnaką, sumaišome su apelsino skiltimis, prieskoniais, aliejumi, vynu ir actu ar citrinų sultimis (pagal skoni). Turinį užpilame ant mesos, kad apsemtų ir paliekam porai dienų mirkti .Turinį permaišykite laikas nuo laiko ir suslėkite kad butų apsemtas . Keliam balių, veriam ant iešmo, dedam į šašlykinė, ir skanaus!
Receptukas šernienos kepsnys su kumpiu ir grybais.
Tam reikės: Puskilio šernienos be kaulo; Apie šimtą gramų rūkyto kiaulienos kumpio; Morkos, saliero, rauginto agurkėlio; Apie šimtą gramų grybukų, svogūno galvutės, druskos pagal skonį ir maltų uoginių paprikų.
Šernieną supjaustome juostelėmis ir pamušame. Pabarstome druskytės, uoginės paprikos ir kepame įkaitintoj skardoj. Kitoj skardoj pakepame sutarkuota morka, supjaustytus grybukus (geriausiai baravykiukus), kumpį, raugintą agurką, svogūną ir salierą. Kepdami viska maišome ir apkepus, sukrečiame visą turinį ant beveik iškepusios šernienos ir dar viska pakepame apie pora minučių. Labai skanu su apkeptomis, stambiai pjaustytomis bulvikėmis. Skanaus!
BEBRIENOS KOTLETAI
Sumalam bebrienos geriausius mesgaliukus, sumalam riebios kiaulienos ir jas sumaisom. Dedam prieskoniu skirtu zverienai, dadedam pipiriuko, druskeles, cesnako. Viska gerai ismaisom, dedam kiausinio, truputi dziuveseliu ismirkytu piene. I kotleto vidu, kaip ir i cepelina, dedamas olandiskas suris. Kotlieta apvoliojame miltais ir kepamamas ikaitintuose riebaluose, kol iskep.
Guliašas liuks gaunasi - smulkiai supjaustyti gabalėliais- trumpai apkepti (labai trumpai) keptuvėje ir tušinti
Tfu - nepaskaičiau, kad iš maltos
Pabandykite zarazus - įvynioti į kiaulienos arba jautienos muštinį - į vidų +pridėti virto kiaušinio, mokrų, svogūnų, džiovintų-mirkytų grybų.
Guliašas liuks gaunasi - smulkiai supjaustyti gabalėliais- trumpai apkepti (labai trumpai) keptuvėje ir tušinti
Tfu - nepaskaičiau, kad iš maltos
Pabandykite zarazus - įvynioti į kiaulienos arba jautienos muštinį - į vidų +pridėti virto kiaušinio, mokrų, svogūnų, džiovintų-mirkytų grybų.
Sveikos, o aš visą žvėrieną dažniausiai marinuoju gausiam kieky majonezo, su santa marijos vištienos prieksoniais ir daug česnako. Nemirkau jokiam vandenį ir su actu taip pat nedžiovinu . Nuo prieskonių ir česnako nelieka jokio kvapo, mėsytė būna sultinga ir minkšta. Retai kada troškinu, dažniausiai kepu kepsnius, darau kotletus ir maltos mėsos.
mesa per nakti ismirkau vandenyje su actu, trupuciu cukraus, pora lauro lapu ir keliais kvapiaisiais pipirais. Ryte nupilu "marinata", mesa palieku kokiai vakandai nusivarveti. Supjaustau nedideliais gabaleliais, prieskoniuoju: siek tiek druskos, baltuju pipiru, nemazai ispaudziu cesnako, truputuka kmynu, muskato riesuto(malto), smulkintu lauru lapu. su prieskoniais nepersistengti.suprieskoniavus palaikyti apie 2-3h Ikaitiname keptuve, pilame aliejaus, sededame mesyte, uzpilam vandeniu, kad ja apsemtu, uzdengiam dangciu,vis pamaisant kepam kol nusigaruoja vanduo, tada dar siek tiek aliejaus (jei truksta), ir dedam supjaustytus svogunus (pjaustyti juos pusiau, ir tada griezineliais, bet ne per smulkiai) , maisant kepam, kol svogunai suminksteja, tadadeedam nedideli gabaleli sviestuko, pilam grietinele, jos turi buti sulig mesytes virsum, maisom, paragaujam, jei kokiu prieskoniu truksta jusu skoniui - idekite, experimentuokite
atsiprasau, glaudziau nemokejau parasyti , bet siaip pakankamai greita, pasigamina mazdaug per 40-50 min. normu kiek ko deti tiksliai taip pat negaliu pasakyti, nes visada darau is akies, bet labai skanu