Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

Pas draugus valgiau stirnienos troškinį -tokia sausa mėsytė gavos, kad vos galima buvo nuryti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(opatija @ 2007 02 07, 11:04)
Pas draugus valgiau stirnienos troškinį -tokia sausa mėsytė gavos, kad vos galima buvo nuryti schmoll.gif

keista g.gif g.gif g.gif , aš labai daug patiekalų ruošiu iš stirnienos, bet sausa niekad nebūna g.gif g.gif , tik jei kotletukus darau, tai truputį maltos riebesnės kiaulienos įdedu.
Atsakyti
Cia kazkas klause kur isdirba zveriu kailius - Kaune tai yra firma Lygus Kelias. Vilniuj nezinau.
Atsakyti
QUOTE(eegle @ 2007 02 07, 13:18)
keista g.gif  g.gif  g.gif , aš labai daug patiekalų ruošiu iš stirnienos, bet sausa niekad nebūna g.gif  g.gif , tik jei kotletukus darau, tai truputį maltos riebesnės kiaulienos įdedu.


o gal gali imesti pora receptuku is stirnienos? man jinai irgi sausa gaunas schmoll.gif
Atsakyti
Kad sausa nebutų reikia su padažu troškinti, bent 15 min.
Atsakyti
QUOTE(opatija @ 2007 02 07, 12:04)
... sausa mėsytė gavos, kad vos galima buvo nuryti schmoll.gif

Žvėriena - ne kiauliena. Ji visada bus sausesnė. Taigi, žvėrieną reikia gaminti su padažu arba kepti "rankovėje" prismaigsčius kiaulienos lašinukų. Kepti, žinoma geriau jauną žvėrį, o seną - troškinti įvairiais būdais.
Čia kai kas siūlo pamarinuoti marinate su actu. Siūlyčiau to nedaryti - mėsa bus dar sausesnė. Kiek jau numirko, per naktį ,pavyzdžiui, tiek užteks.
Marinuoti reikėtu sausai - su prieskoninėmis žolėmis, pipirais ir pan. "Laukinį" kvapą gerai "užmuša" kadagio uogos (galima gauti prieskonių parduotuvėse arba vaistinėse) tik jų jokiu būdu negalima padauginti. Nes skonis bus toks lyg konkorėžį graužtumėt... doh.gif
Ir dar, šernieną siūlyčiau vartoti tik gerai termiškai apdorotą (virtą, troškintą, keptą orkaitėje), nenaudoti jos šašlykams, šaltai rūkytoms ir nevirtoms dešroms. Teoriškai egzistuoja galimybė, kad ta vienintėlė trichineliozės cista nepaklius į veterinaro mėginį...
Atsakyti
QUOTE(jkniaz @ 2007 01 21, 14:16)
Sveikos, as cia kaip ta blondine is "Dviracio ziniu" biski ne i tema paklausiu, nes nezinau, kur dar galima sutikti medziotoju zmonu smile.gif gal zinote, kur isdirba stirnu kailius?

Pirma apsispręsk, ar tikrai tau reikia to stirnos kailio g.gif Ant grindų vietoj kilimėlio jis netiks, ant sofos ar fotelio patiesti tuo labiau, nes labai greitai nusišers, o Tu prasikeiksi plaukus nuo drabužių rankiodama ir siurbliuodama. beee.gif
ok.gif Tiesa, jei nori įsiveisti naminę kandžių ferma, į ši patarimą nekreipk dėmesio clap_1.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kalista: 18 kovo 2007 - 13:25
QUOTE(raminta1985 @ 2007 03 09, 19:43)
o gal gali imesti pora receptuku is stirnienos? man jinai irgi sausa gaunas  schmoll.gif


As pakepinu supjaustyta mesa gabaliukais,daug prieskoniu,po to i puoda vandens ir verdu beveik valanda.Pridedu morku,svogunu,kartais sampinjonu.Baigiant virti sudedu pakepintus miltus ir dar paverdu.mesa tikrai niekada nebuvo sausa. thumbup.gif
Atsakyti
O zinote, mano gimineje beveik visi medziotojai (tame tarpe ir as). Laukiniena kiekbegaminam visada gaunasi puikiai. Nei sausa, nei su kvapu ar dar kazkaip. Vakar kepeme marinuota stirniena lauke ant groteliu. Nei ji sausa buvo nei ka. Kotletukai visada bus skanesni jei bus ideta daugiau riebaliuko ir kepama ne aliejuje, o taukuose.
Atsakyti
Aš čia taip skaniai prisiskaičiau receptėlių, kad net užsimaniau.
Pavydžiu žmonoms kur vyrai medžioja ar žvejoja. Mano tai nei medžioja, nei žvejoja todėl viską turime pirkti. O gal kartais kas nors turite parduoti žvėrienos.
Atsakyti
As taip pat zveriena marinuoju sausai: prieskoniai plius aliejus.

Druska dedu pries pat gaminant.

Medziotoju prieskoniai man nelabai patinka, nebent SALDUVOS. O siaip tai man patinka penkiu pipiru misinys, grilio prieskoniai ir dar tinka "chmeli-suneli".

Serniena stengiuosi kepti ar troskinti ant sviesto. Ji skanesne. Tik ipilu i ikaitinta sviesta truputi liejaus, kad jis nedegtu.

O zveriena troskinu greitpuodyje. Super gaunasi.
Atsakyti
kaip tik vakar troskinau gretpuodyje elniena su perlinemis kruopomis.
recepta, zinom, galima tobulinti. seimyna liko patenkinta.

elniena,
ismirkytos perlines kruopos,
kelios galvos svogunu,
kelios morkos,
pora saukstu tomato padazo,
sviestas,
prieskoniai.

svieste pakepinau svogunus (kas megsta astriau - kelias skiltelias sukapoto cesnako), pjaustyta kaip guliasui elniena, tada morkas ir prieskonius. po to sudejau perlines kruopa ir ipiliau virinto salto vandens (apie 2 cm virs kruopu).
viska troskinau apie 20-25 min.
skanaus.
Atsakyti