Įkraunama...
Įkraunama...

Rankinis bagažas į lėktuvo saloną

Bagažo tikrinimas priklauso ne nuo avialinijų, o nuo oro uosto. Visai nesvarbu su kokiom avialinijom skrendi pvz. iš Vilniaus orouosto visus tikrins vienodai.
Papildyta:
QUOTE(arite @ 2006 11 25, 11:23)
Prieš keletą dienų teko srist su AirBaltic kompanijos lėktuvu į Londoną ir atgal.
Visi buvo prigasdinę, kad labai tikrina. Vilniaus oro uoste paklausė ar rankiniam bagaže skysčių neturim. Pasakėm, kad ne, prašvietė ir praleido.
Londone bagažą peršvietė, kitus žmones mačiau ir "apčiupinėjo", mūsų su vyru tik pasus atsivertė ir pasakė, kad galim eit. Beje į lėktuvą nešėmės didžiules kuprines.

Būtų labai šaunu, jei visi pradėtų suprast, kad į lėktuvą reikia neštis ne "didžiules kuprines", o nedidelias tašytes. Tada nebutu problemų nei stiuardesėm kur sukišt bagažą ir patys kelieiviai nesiraukytų " koks čia lievas lėktuvas nėra kur tašių pasidėt" blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carisma: 25 lapkričio 2006 - 13:59
QUOTE(nerami @ 2006 11 25, 00:04)
Kitos aviakompanijos tikrai tap ziauriai netikrina... Nors per si menesi 3 kartus lektuvus skraidau - galiu palyginti.

QUOTE(Shalimar @ 2006 11 25, 09:31)
Tiek flylal, tiek lufthansa, tiek kitos oro linijos tikrina ir grieztai. Ar verta kazka bandyt apgaut? Kokiu tikslu? g.gif

Taigi ne aviakompanijos tikrina, o oro uosto apsauga. Pvz, Vilniuje tikrins lygiai taip pat, ar jus skrisite su flylal, ar su Czech Airlines, ar su Air Baltic ir tt, kaip Carisma ir minejo. mirksiukas.gif
O ir tame paciame oro uoste irgi gali skirtingai tikrinti, juk nuo paciu apsaugos darbuotoju priklauso. Pvz, neseniai skridau is Anglijos i Lietuva per Praha ir atgal. Tai skrendant pirmyn Prahoje labai greitai apsauga praejau, o skrendant atgal toje pacioje Prahoje buvau paprasyta atsegti savo lagaminuka ir rankine, apziurejo, ka vezuosi - taip tie apsaugos darbuotojai kiekviena keleivi tikrino. O va batus tos keliones metu tik Vilniaus oro uoste prase nusiauti.
Zodziu, kaip skrupulingai tikrins, priklauso ir nuo oro uosto, ir nuo konkreciu apsauginiu. Bet tiesiog reikia zinoti taisykles, ir viskas, tada nebus jokiu nesusipratimu mirksiukas.gif
Atsakyti
man irgi teko skristi is londono i kauna sio menesio pradzioj, tai as londone prasinesiau lupu blizgesi kisenej, kadangi pamirsau isidet i lagamina. Manes prie vartu paklause ar turiu kisenej kosmetikos, tai as sakiau, kad ne nes gaila man to blizgesio buvo blush2.gif
o kai skridau atgal is kauno, tai nieko netikrino tikprasviete daiktus, ir net neklause ar turiu skysciu kur, zodziu praeiti lengva buvo. smile.gif
Atsakyti
As ketvirtadieni per Praha skrendu i Italija.. idomu, kaip cia tas tikrinimas bus... as noreciau imti maza lagaminuka, kuris telpa i lentynas salone.... bet jei nieko negalima prasinesti, tai turbut neleis ir to lagaminuko nestis verysad.gif o butu taip patogu.....

Ar kas is jusu skrisdamos matete, kad i salona atsinestu maza lagaminuka? As 2 dienoms skrendu, tai tokio uztenka ir gaila laika gaisti atsiimant bagaza atskridus.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 11 28, 11:21)
As ketvirtadieni per Praha skrendu i Italija.. idomu, kaip cia tas tikrinimas bus... as noreciau imti maza lagaminuka, kuris telpa i lentynas salone.... bet jei nieko negalima prasinesti, tai turbut neleis ir to lagaminuko nestis  verysad.gif  o butu taip patogu.....

Ar kas is jusu skrisdamos matete, kad i salona atsinestu maza lagaminuka? As 2 dienoms skrendu, tai tokio uztenka ir gaila laika gaisti atsiimant bagaza atskridus.... ax.gif

Tai aisku, kad galima. Svarbu, kad tas lagaminukas nevirsytu maksimaliu leidziamu rankinio bagazo ismatavimu, paprastai 56cm x 45cm x 25cm.
Ir, aisku, kad jame nebutu rankiniam bagazui draudziamu dalyku.
Kaip tik per Praha pries kelias savaites skridau, irgi tik kelioms dienoms, norejau ne tiek laika sutaupyti, kiek nervus, kad skrendant su persedimu nedingtu bagazas, nes dar kol atsirastu, jau buciau atgal isskridus.
Zodziu, gali buti rami, maza lagaminuka tikrai leis isinesti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2006 11 28, 13:57)
Tai aisku, kad galima. Svarbu, kad tas lagaminukas nevirsytu maksimaliu leidziamu rankinio bagazo ismatavimu, paprastai 56cm x 45cm x 25cm.
Kaip tik per Praha pries kelias savaites skridau, irgi tik kelioms dienoms, norejau ne tiek laika sutaupyti, kiek nervus, kad skrendant su persedimu nedingtu bagazas, nes dar kol atsirastu, jau buciau atgal isskridus.

lagaminuką neštis tai galėsi, bet netikiu, kad vešies tik 100 g. skysčių, leidžiamų rankiniam bagažui g.gif

Atsakyti

na cia bus kaip ne rankinis bagazas, o normalus, tik kad svers apie 15 kg ir tilps ant lentynos virs sedyniu...

bet kuriuo atveju, cia pasiklausinejau, sake, kad leidzia imti i salona, bet prie lektuvo jie paima ir kazkur padeda, o iseinant atiduoda... man nesinori daryti check-in su tokiu nediduku lagaminu ir gaisti atskridus laika laukiant kol atkeliaus bagazas g.gif

tiesa, jei is viso isskrisiu, jau antra diena kai nei leidziasi, nei kyla lektuvai bliamba, o man ketvirtadieni 7 skrydis... doh.gif idomu, jei neisskris del oro salygu, kas nors kompensuos bilieta?? unsure.gif
Papildyta:

tai va, ir man tas pats ir per praha skrendu i venecija 2 dienoms... skysciu tai ka, bus kvepalai berods ir viskas.. o kremas ir kosmetika tai samo soboj bus... na ziuresim, ka oro uoste pasakys... jei prie lektuvo paims ir ines patys bei pades ten priesakyje, tai gal nekils problemu? o tau Helianta, Prahoje ka nors del to lagaminelio sake? nebuvo problemu persedant?
Atsakyti
QUOTE(Laumžirgis27 @ 2006 11 28, 14:56)
lagaminuką neštis tai galėsi, bet netikiu, kad vešies tik 100 g. skysčių, leidžiamų rankiniam bagažui g.gif

tai ne 100 g maksimumas, bet kad pakuotės iki 100ml būtų ir viskas tilptų vieno litro talpos maišiuke. Kremai juk paprastai po 50ml pakuotėse būna mirksiukas.gif

QUOTE(dianita @ 2006 11 28, 18:26)
na cia bus kaip ne rankinis bagazas, o normalus, tik kad svers apie 15 kg ir tilps ant lentynos virs sedyniu...

bet kuriuo atveju, cia pasiklausinejau, sake, kad leidzia imti i salona, bet prie lektuvo jie paima ir kazkur padeda, o iseinant atiduoda... man nesinori daryti check-in su tokiu nediduku lagaminu ir gaisti atskridus laika laukiant kol atkeliaus bagazas g.gif

tiesa, jei is viso isskrisiu, jau antra diena kai nei leidziasi, nei kyla lektuvai bliamba, o man ketvirtadieni 7 skrydis... doh.gif  idomu, jei neisskris del oro salygu, kas nors kompensuos bilieta?? unsure.gif
Papildyta:
tai va, ir man tas pats ir per praha skrendu i venecija 2 dienoms... skysciu tai ka, bus kvepalai berods ir viskas.. o kremas ir kosmetika tai samo soboj bus... na ziuresim, ka oro uoste pasakys... jei prie lektuvo paims ir ines patys bei pades ten priesakyje, tai gal nekils problemu? o tau Helianta, Prahoje ka nors del to lagaminelio sake? nebuvo problemu persedant?

Dėl svorio tai pasitikslink su aviakompanija, paprastai leidžia iki 10kg rankinį bagažą į saloną. Nors gal pas čekus ir daugiau, bet geriau pasitikslink, kad oro uoste po to problemų nebūtų. g.gif
Aš kai skridau tai tą nedidelį lagaminuką turėjau kaip rankinį bagažą (išmatavimai neviršijo leistinų ir svoris buvo apie 9kg) ir dar savo nedidelę rankinę turėjau.
Ir mano lagaminukas laisvai tilpo į viršutinę lentyną, nereikėjo niekur atiduoti saugoti. g.gif
Persėdant Prahoje man nebuvo jokių problemų. Nors taisyklėse parašyta, kad turi būti 'vienas rankinio bagažo vienetas', o pas mane realiai du - lagaminukas ir rankinė (nors jei būtų labai skrupulingi apsaugos darbuotojai pasitaikę, iš bėdos būčiau įgrūdus rankinuką į lagaminą, kol pro juos praeičiau ax.gif ), bet mačiau žmonių ir su daugiau nei vienu krepšiu ar rankine, o kai kurie tai ir 'duty free' parduotuvių pirkinių maišelių ne vieną turėjo, ir nieko mirksiukas.gif

Žodžiu, dianita, pasitikslink dėl leidžiamo svorio įsinešti į saloną. Be to, turėk omenyje, kad Prahoje gali atidžiai tikrinti rankinį bagažą - man skrendant atgal visų keleivių prašė atidaryti lagaminus bei rankines ir apžiūrėjo, kad nebūtų jokių kremų ir pan. Nerizikuok ir nevešk skystos kosmetikos/kremų/kvepalų lagaminuke, labai gali būti, kad Prahoje juos teks išmesti... Pasiruošk iš anksto - pasižiūrėk, kad jų pakuotės neviršytų 100ml ir visi tilptų į litro maišelį (juos Prahoje ir kitur nemokamai dalija, o Vilniuje reikia pirkti).
Linkiu, kad iki ketvirtadienio rūkas išsisklaidytų ir nekiltų neplanuotų problemų dėl kelionės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(visiskai_rami @ 2006 11 26, 20:22)
man irgi teko skristi is londono i kauna sio menesio pradzioj, tai as londone prasinesiau lupu blizgesi kisenej, kadangi pamirsau isidet i lagamina. Manes prie vartu paklause ar turiu kisenej kosmetikos, tai as sakiau, kad ne

taigis, teroristai jei norėtų skystą bombą sinešti blizgesio pavidalu, tai jų įneštų tiek ir tiek bigsmile.gif tas atsargumo burbulas išpūstas, bet nenaudingas...

QUOTE(nerami @ 2006 11 27, 17:31)
as cia biski ne i tema... bet, visiskai rami, fainas  Tavo nickas  biggrin.gif

o tavo avataras cool.gif

QUOTE(dianita @ 2006 11 28, 17:26)

įsivaziduoju kaip būtų patogu jei nereikėtų laukti bagažo tongue.gif bet tas penkiolika kg g.gif vienur penkis leidžia, kitur dešimt.. penkiolika vilniaus oro uoste - tai bendro bagažo riba g.gif
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2006 11 28, 20:26)
taigis, teroristai jei norėtų skystą bombą sinešti blizgesio pavidalu, tai jų įneštų tiek ir tiek  bigsmile.gif tas atsargumo burbulas išpūstas, bet nenaudingas...
o tavo avataras  cool.gif
įsivaziduoju kaip būtų patogu jei nereikėtų laukti bagažo  tongue.gif bet tas penkiolika kg  g.gif vienur penkis leidžia, kitur dešimt.. penkiolika vilniaus oro uoste - tai bendro bagažo riba  g.gif

oi kad tu zinotum, su kiek svorio esu skridusi doh.gif vien rankinio apie 20 yra buve.... per kelis tasiukus ir kuprines, kuriu net nerodziau kai dariau check-in su lagaminu... juos pastaciau uz stulpo, o kai dave bilieta, pasiemiau i salona lotuliukas.gif nors dabar jauciu jau taip nepraslysciau, juk toks tikrinimas... turbut teks duoti lagamina chekinti ir tiketis, kad jis atskrisi venecija tuo paciu lektuvu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2006 11 28, 20:00)
man skrendant atgal visų keleivių prašė atidaryti lagaminus bei rankines ir apžiūrėjo, kad nebūtų jokių kremų ir pan. Nerizikuok ir nevešk skystos kosmetikos/kremų/kvepalų lagaminuke, labai gali būti, kad Prahoje juos teks išmesti... Pasiruošk iš anksto - pasižiūrėk, kad jų pakuotės neviršytų 100ml ir visi tilptų į litro maišelį (juos Prahoje ir kitur nemokamai dalija, o Vilniuje reikia pirkti).
Linkiu, kad iki ketvirtadienio rūkas išsisklaidytų ir nekiltų neplanuotų problemų dėl kelionės 4u.gif

Pritariu Heliantai 4u.gif
as praeita savaite skridau, tai labai atidziai tikrino visus skyscius, bet pas mane buvo tvarkingai sudeti ir nevirsijo nustatyto kiekio (100ml vienam) 4u.gif as buvau perpilus i kita tara, tai kiekviena buteliuka atidarinejo ir uoste blink.gif
dar manes labai klausinejo kokiu reikalu as skrendu, su kuo susitiksiu ir pan, netikejo kad atostogu... O parskrendant namo liepe batus nusiauti, tai draugas juokesi is manes, kad as panasi i teroriste lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 11 28, 17:26)

Taip galima taip padaryti. Tau uždes ant tavo bagažo tokį lapelį, tada atejus prie lėktuvo paduosi arba stiuardesei arba bus toks vežimelis. Ji padės į bagažo skyrių.
kai nusileisi kitam oro uoste pasiimsi jį prie lėktuvo tokiam pat vežimėlyje ir galesi neštis. Nereilės laukti kol atkeliaus bagažas wink.gif
Atsakyti