QUOTE(Laumžirgis27 @ 2006 11 28, 14:56)
lagaminuką neštis tai galėsi, bet netikiu, kad vešies tik 100 g. skysčių, leidžiamų rankiniam bagažui
tai ne 100 g maksimumas, bet kad pakuotės iki 100ml būtų ir viskas tilptų vieno litro talpos maišiuke. Kremai juk paprastai po 50ml pakuotėse būna
QUOTE(dianita @ 2006 11 28, 18:26)
na cia bus kaip ne rankinis bagazas, o normalus, tik kad svers apie 15 kg ir tilps ant lentynos virs sedyniu...
bet kuriuo atveju, cia pasiklausinejau, sake, kad leidzia imti i salona, bet prie lektuvo jie paima ir kazkur padeda, o iseinant atiduoda... man nesinori daryti check-in su tokiu nediduku lagaminu ir gaisti atskridus laika laukiant kol atkeliaus bagazas
tiesa, jei is viso isskrisiu, jau antra diena kai nei leidziasi, nei kyla lektuvai bliamba, o man ketvirtadieni 7 skrydis...

idomu, jei neisskris del oro salygu, kas nors kompensuos bilieta??
Papildyta:
tai va, ir man tas pats ir per praha skrendu i venecija 2 dienoms... skysciu tai ka, bus kvepalai berods ir viskas.. o kremas ir kosmetika tai samo soboj bus... na ziuresim, ka oro uoste pasakys... jei prie lektuvo paims ir ines patys bei pades ten priesakyje, tai gal nekils problemu? o tau Helianta, Prahoje ka nors del to lagaminelio sake? nebuvo problemu persedant?
Dėl svorio tai pasitikslink su aviakompanija, paprastai leidžia iki 10kg rankinį bagažą į saloną. Nors gal pas čekus ir daugiau, bet geriau pasitikslink, kad oro uoste po to problemų nebūtų.
Aš kai skridau tai tą nedidelį lagaminuką turėjau kaip rankinį bagažą (išmatavimai neviršijo leistinų ir svoris buvo apie 9kg) ir dar savo nedidelę rankinę turėjau.
Ir mano lagaminukas laisvai tilpo į viršutinę lentyną, nereikėjo niekur atiduoti saugoti.
Persėdant Prahoje man nebuvo jokių problemų. Nors taisyklėse parašyta, kad turi būti 'vienas rankinio bagažo vienetas', o pas mane realiai du - lagaminukas ir rankinė (nors jei būtų labai skrupulingi apsaugos darbuotojai pasitaikę, iš bėdos būčiau įgrūdus rankinuką į lagaminą, kol pro juos praeičiau

), bet mačiau žmonių ir su daugiau nei vienu krepšiu ar rankine, o kai kurie tai ir 'duty free' parduotuvių pirkinių maišelių ne vieną turėjo, ir nieko
Žodžiu,
dianita, pasitikslink dėl leidžiamo svorio įsinešti į saloną. Be to, turėk omenyje, kad Prahoje gali atidžiai tikrinti rankinį bagažą - man skrendant atgal visų keleivių prašė atidaryti lagaminus bei rankines ir apžiūrėjo, kad nebūtų jokių kremų ir pan. Nerizikuok ir nevešk skystos kosmetikos/kremų/kvepalų lagaminuke, labai gali būti, kad Prahoje juos teks išmesti... Pasiruošk iš anksto - pasižiūrėk, kad jų pakuotės neviršytų 100ml ir visi tilptų į litro maišelį (juos Prahoje ir kitur nemokamai dalija, o Vilniuje reikia pirkti).
Linkiu, kad iki ketvirtadienio rūkas išsisklaidytų ir nekiltų neplanuotų problemų dėl kelionės