Įkraunama...
Įkraunama...

Rankinis bagažas į lėktuvo saloną

QUOTE(Liepsnita @ 2007 02 23, 14:18)
Keliu temą į viršų, nes labai prireikė pagalbos. Paaiškinkit man žioplai tada, kas yra tas skystis, kurį reikia į maišelius pakuot, nes nu man lūpdažis tai niekaip ne skystis.. Man jis kietos konsistencijos.. Ar aš kažką ne taip suprantu?  g.gif Ačiū

Skysčiais laikomi:
• hermetiškų indų turinys, taip pat
• vanduo ir kiti gėrimai, sriubos bei sirupai; skutimosi putos, kitos putos ir
• kremai, losjonai ir aliejai; dezodorantai;
• kvepalai;
• pastos, taip pat dantų pasta;
• purškiamieji skysčiai;
• skystųjų ir kietųjų medžiagų mišiniai;
• geliai, taip pat plaukų ir dušo geliai;
• blakstienų dažai;
• visos panašios konsistencijos medžiagos
Cia
smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Lapas @ 2007 03 10, 01:05)
o kiek kg. bagazo galima tureti?
pries metus tai lyg 20+5 kg buvo..?

priklauso nuo to, su kokiom avialinijom skrendi g.gif
standartiškai yra 20kg į bagažą (dvigubai daugiau ilgiesiems skrydžiams, pvz. į JAV, Kiniją, Australiją) ir 10kg rankinio.
Neteko susidurti, kad kurios nors avialinijos leistų mažiau rankinio bagažo.
O va priduodamas skiriasi - pvz, Ryanair leidžia griežtai tik 15kg (net ir 0.9kg paprastai laiko viršsvoriu, už kurį reikia papildomai mokėti), Čekų avialinijos - 23kg
Taigi geriausia pasižiūrėti avialinijų, kuriomis skrisi, interneto svetainėje, tokią informaciją jos paprastai visada pateikia 4u.gif
Atsakyti
As norejau paklausti, ar galima veztis maista? Na jei ne rankiniame bagaze, bent savo lagamine. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Runy @ 2007 03 13, 00:42)
As norejau paklausti, ar galima veztis maista? Na jei ne rankiniame bagaze, bent savo lagamine. smile.gif

Lagaminuose, priduodamuose į lėktuvo bagažą, galima ir skysčių veštis, ne tik maisto (pvz, kokį vyno butelį - tik reikia įpakuoti ir geriau minkštai įvynioti, kad nesuskiltų ir neaplietų kitų daiktų). O iš maisto tai daug produktų galima vežtis, bent jau duoną, saldumynus, šakočius ir pan. - be problemų.
Kiti maisto produktai priklauso nuo šalies, į kurią skrendama. Skrydžiams Europos Sąjungos viduje apribojimų kur kas mažiau.

O į lėktuvo saloną rankiniame bagaže gali drąsiai maistą imti, svarbu, kad ne skysčio/pastos konsistencijos. Pvz, visada įsimetu šokoladuką kokį, o jei avialinijos nemaitina - tai dar ir kokių traškučių bei sausainių pakelį mirksiukas.gif
Tik vandenį tenka pirkti oro uosto parduotuvėse praėjus pro apsaugas - su antkainiu, bet vis pigiau nei lėktuve.
Atsakyti
QUOTE(Runy @ 2007 03 13, 00:42)

Rankiniame tikrai ne, tik kas kūdikiams skirta, o tame, kurį priduosi, gali vežtis mirksiukas.gif pas mane visad keliauja visokios lietuviškos varžkės, sūriai ir pan. dalykai... ax.gif bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Helianta @ 2007 03 13, 00:54)
O į lėktuvo saloną rankiniame bagaže gali drąsiai maistą imti, svarbu, kad ne skysčio/pastos konsistencijos. Pvz, visada įsimetu šokoladuką kokį, o jei avialinijos nemaitina - tai dar ir kokių traškučių bei sausainių pakelį mirksiukas.gif
Tik vandenį tenka pirkti oro uosto parduotuvėse praėjus pro apsaugas - su antkainiu, bet vis pigiau nei lėktuve.

teisybė, bet tik nesugalvokit kokių sumuštinių iš namų darytis ar pan., ypač su sviestu... nes lieps išmest...
Atsakyti
Dekui smile.gif pagelbejot.

Namo grisiu per Londona ir Londone lektuvo i namus teks laukti 12 val, apsidziaugiau, maniau galesiu dar ir sita miesta apziureti, bet siandie isgirdau, kad gali niekur Londone is oro uosto neisleisti. Tai ka, laikys kaip kalejime? Negi taip buna jei Londonas tik tarpine stotis?
Atsakyti
QUOTE(Runy @ 2007 03 14, 01:43)
Dekui smile.gif pagelbejot.

Namo grisiu per Londona ir Londone lektuvo i namus teks laukti 12 val, apsidziaugiau, maniau galesiu dar ir sita miesta apziureti, bet siandie isgirdau, kad gali niekur Londone is oro uosto neisleisti. Tai ka, laikys kaip kalejime? Negi taip buna jei Londonas tik tarpine stotis?

to neteko girdet blink.gif tik nuolat oro uoste pranesat, jei iseisit pro duris, tai kad liecia bagazo sugadinima ir panasiai nebebus priimama kaip del skrydzio kaltes.. nu manau supratot, ka cia sumaliau doh.gif o uzdraust, kad nieks nedraudzia g.gif
tik man baisu butu kur lekt, vis delto atstumas yra.. na bet jei 12 h tai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Runy @ 2007 03 14, 00:43)

o kas tau taip sakė? blink.gif
dar neteko girdėt, kad iš oro uosto neišleistų, na nebent su vizom kokios problemos, bet čia juk Europos Sąjunga g.gif

QUOTE(Sejle @ 2007 03 14, 07:27)
tik man baisu butu kur lekt, vis delto atstumas yra.. na bet jei 12 h tai  bigsmile.gif

12val tai tikrai laaabai daug, kad visą laiką oro uoste praleisti.
Juk traukinukai paprastai pastoviai važiuoja iš oro uosto į miesto centrą, tik laiko pasilikti rezervui reikia, ir viskas.
Atsakyti
Na biski tema ne apie tai, bet gal zinosite, jei skrendu Vilnius - Kopenhaga -Briuselis, ir kopenhagoj reiks tik 2 val laukt, tai ar man ta bagaza kuri atiduosiu vilniuje i lektuva reiks pasiimt ir vel priduoti kopenhagoj, ar jau atsimsiu ji tik galutiniame taske, t.y. briuselyje?
niekada neskridau su persedimu, tai neramu kad nedingtu man bagazas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2007 03 15, 17:44)
Na biski tema ne apie tai, bet gal zinosite, jei skrendu Vilnius - Kopenhaga -Briuselis, ir kopenhagoj reiks tik 2 val laukt, tai ar man ta bagaza kuri atiduosiu vilniuje i lektuva reiks pasiimt ir vel priduoti kopenhagoj, ar jau atsimsiu ji tik galutiniame taske, t.y. briuselyje?
niekada neskridau su persedimu, tai neramu kad nedingtu man bagazas  blush2.gif

Kai priduosi bagaza, tau ant bilieto, kur bus uzklijuotas bagazo talonas, tai jame bus nurodyta bagazo atsiemimo salis, siaip mano manymu, Kopenhaga tau tik ““persedimo stotele““, tai gal ir nereikes atsiimt ir is naujo priregistruot bagazo. O su kokia kompanija skrendi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2007 03 15, 17:44)
niekada neskridau su persedimu, tai neramu kad nedingtu man bagazas  blush2.gif

Paprastai bagaza registruoja iki galutinio tasko, t.y. Briuselio tavo atveju. Ta pasakys ir registruojantis darbuotojas, arba gali ir pati pasitikslinti.
Nes ir isodinimo bilietus (boarding pass) turetu isduoti Vilniuje iki Briuselio, taigi ir vieta lektuve Kopenhaga-Briuselis jau is Vilniaus isskirsdama turbut zinosi.
Net jei ir didelis tarpas tarp persedimu buna, paprastai bagaza registruoja iki galutinio tasko, tik isodinimo bilietus reikia tarpiniame oro uoste prie spec. langelio pasiimti (bent jau su Czech Airlines skrendant per Praha taip yra).
Atsakyti
QUOTE(Simute_ @ 2007 03 15, 17:49)
Kai priduosi bagaza, tau ant bilieto, kur bus uzklijuotas bagazo talonas, tai jame bus nurodyta bagazo atsiemimo salis, siaip mano manymu, Kopenhaga tau tik ““persedimo stotele““, tai gal ir nereikes atsiimt ir is naujo priregistruot bagazo. O su kokia kompanija skrendi?  g.gif

QUOTE(Helianta @ 2007 03 15, 18:19)
Paprastai bagaza registruoja iki galutinio tasko, t.y. Briuselio tavo atveju. Ta pasakys ir registruojantis darbuotojas, arba gali ir pati pasitikslinti.
Nes ir isodinimo bilietus (boarding pass) turetu isduoti Vilniuje iki Briuselio, taigi ir vieta lektuve Kopenhaga-Briuselis jau is Vilniaus isskirsdama turbut zinosi.
Net jei ir didelis tarpas tarp persedimu buna, paprastai bagaza registruoja iki galutinio tasko, tik isodinimo bilietus reikia tarpiniame oro uoste prie spec. langelio pasiimti (bent jau su Czech Airlines skrendant per Praha taip yra).

ačiū.. o skrendu pirmyn tai su airbaltic atgal su LAL, kas durniausia, kad atgal tai tiesioginis, o pirmyn nėra (ar antraip, pirmyn su lal, atgal su airbaltic, susimašiau dabar ).
na tai pasiklausinėsiu orouoste, aišku, tik norisi viksą iš anskto žinoti blush2.gif
Atsakyti