aš neseniai gimdžiau kmuk ir akušerės paklausiau ar turėčiai panaudoti klizmą, kadangi buvau su savimi pasiėmusi, tai ji pasakė, kad tikrai nereikia, sakė jie jau senai klizmų nestato, o dėl pačio gimdymo nesijaudint, nes su palute uždengia . Beje sakė, kad gimdymo metu bet kuriuo atveju kažkiek išmatų visada išeina ar darais klizmą ar ne, tik skirtumas - jei būna klizma padaryta tai skystos išmatos būna, kas yra blogiau, negu jei nedaryta klizma , nes tuomet išmatos kietesnės.
Namuose nedariau ir gymdykloi irgi niekas nepadare

as pati pasiprasiau kad padarytu, nes visa nestuma uzkieteje viduriai buvo ir seip psichologiskai lengviau...
man Mazylyje tai dare, nezinau, gal kad Velyku vakare atvaziavau, nuo sventinio stalo, galima sakyti

Man nedare, ir net nesiule. Bet buvau rami, nes ta pacia diena visus reikalus atlikau namie kaip nujausdama. O siaip planavau padaryti Mikrolax jeigu speciau, arba paprasyciau pati tikrai

Jokiu klizmu neturejau
organizmas pats issiklizmavo saremiu pradzioj ir viduriai buvo tusti dar pora dienu po gimdymo.
stumiu 5val ir tikrai nieko nereikalingo neisstumiau
Nemarau reikalo klizmoms.

stumiu 5val ir tikrai nieko nereikalingo neisstumiau

Nemarau reikalo klizmoms.
QUOTE(Saulyte` @ 2010 10 22, 23:44)
O manes RK Vilniuj, net neklausė ir darė.
O man RK,nedare ir neklause

Man irgi nieks nesiule,o ir pati nesidariau-gaila
.Per saremius tikrai ne tustinimasis galvoj buvo,o ir noro jokio tam nejauciau,o kai paprase stumti,tai nuo pirmo postumio apsiperdziau
2:akusere is karto pasake,kad nieko tokio ir kad nekreipciau demesio, bet as taip negalejau.taigi gavosi kazkokia nesamone:bandziau stumt,o tuo pat metu ir bandyt neapsikakint
taigi ir stumiau ir stabdziau
,kol galu gale liepe STUUUUUUUUMTI,tai kaip stuuuuuuuumiau...manau,kad ne tik vaika isstumiau
....tikrai buciau geriau jautusis po klizmos gimdant,o tai man kazkokia trauma buvo bezdet akuserei i veida!...

man IIligoninej kovo men niekas neklauses padare

QUOTE(saulux @ 2011 01 12, 20:03)
Man irgi nieks nesiule,o ir pati nesidariau-gaila
.Per saremius tikrai ne tustinimasis galvoj buvo,o ir noro jokio tam nejauciau,o kai paprase stumti,tai nuo pirmo postumio apsiperdziau
2:akusere is karto pasake,kad nieko tokio ir kad nekreipciau demesio, bet as taip negalejau.taigi gavosi kazkokia nesamone:bandziau stumt,o tuo pat metu ir bandyt neapsikakint
taigi ir stumiau ir stabdziau
,kol galu gale liepe STUUUUUUUUMTI,tai kaip stuuuuuuuumiau...manau,kad ne tik vaika isstumiau
....tikrai buciau geriau jautusis po klizmos gimdant,o tai man kazkokia trauma buvo bezdet akuserei i veida!...