na man buvo komplikuotas gimdymas, tai vos atvykus prikauste prie lovos apraizge laideliais ir neleido nei pajudet, tik state laselines, vaistu leido , o kai gimdziau tai apsidirbau bet ka jau padarysi... gi nieks i joki tualeta neleido eit.o vyras nemate nieko nes man prie galvos stovejo
Panaudojau prasidejus saremiams ir nubegus vandenims, bet ji veike apie 2 valandas

nors tai ir labai nemaloni procedūra, aš manau, kad reikalinga... tikrai nenorėčiau begimdydama "apsiš..." ....

Kai gimdžiau pirmą kart,tai ligoninė dar darė klizmą,tai buvau patenkinta,ir palengvėjo
ir žinau,kad ant stalo nieko neatsitiko. Per antrą gimdymą gydytoją pasakė,kad nebedaro,tai namie pati pasidariau mikrolax. Bet man ji tokia š... atsiprašant. Nieko nepadeda. Esu ją ne vieną kart bandžius iki nėštumo. Nesuveikė ji man ir prieš gimdymą normaliai,tai tikrai negerai jaučiausi,kai pagalvodavau jog galiu pridirbti
Na ir ką kiek supratau,lyg ir pridirbau biški
Nesu labai tikra,bet kažką pajutau
o po to sanitarė greit atlėkė ir apiplovė. Labai įdomu ar tikrai,tai buvo tai apie ką pagalvojau,bet susigėdau gydytojos užklausti
Ką padarysi,buvo kaip buvo,čia gi visiškai nekontroliuojama,kad ir kaip aišku viduj nemalonu
Gal reikia pačiai namie tris litrus vandens įsivaryti senoviniu būdu,jei jau ligoninėj nebedaro tų klizmų

nieks nedare man jokios klizmutes, o ir neprireike...dar kol saremiavau pati nueidavau i tualeta...
Man nieks taip pat nedare jokiu klizmu, o ir gydytoja nieko neminejo pries gimdyma kad reikia pasidaryti. Bet man jos ir neprireike

As gimdziau Trakuose, tai man dare. Bet as ir pati norejau, kad padarytu, man buvo ramiau
Tiesa, paklause, ar sutinku, kad darytu klizma.

QUOTE(Misaki @ 2010 11 18, 11:27)
klizmute pries gimdyma gal reikalinga tuo atveju, jei mama labai daug prisivalgius
na jeigu esi ne prieš pusę paros, o ką tik labai daug prisivalgius, tai skrandį praplauna, o ne klizmą stato... mano brolienė dar 9 val vakaro prie stalo sėdėjo, baltą mišrainę kirto, žodžiu baliukas buvo, o 12 val nakties jau gimdė (labai staigiai ir neplanuotai viskas prasidėjo). Gimdykloj pasisakė, kad ką tik nuo stalo ir gausiai pavalgius, tai jai pirmiausiai skrandį praplovė, o ne klizmą statė...
Aš prieš pora mėnesių gimdžiau tai man išaiškino, kad tipo klizmų dabar nebepraktikuoja dėl to, kad kaip išsireiškė "geriau lai kietas išlenda, nei purškia akušerei į veidą"... nuskambėjo tai taip fui ...

Nenaudojau ir neapsi.....
Bet po gimdymo prireike...

Pati nesidariau, gimdykloj nieks nesiūlė..