Zapterinius puodus turiu 3 metus. Pribandžiau įvairiausių receptėlių. Jei reikėtų puodus pirkti dar kartą tai padaryčiau nesusimąstydama, vienintelio ko nepirkčiau keptuvės, tą patį ką galima padaryti su ja - padarau ir puode, o kepti bulvinių blynų, taip ir neišmokau...
QUOTE(AMELY @ 2009 01 07, 10:02)
Zapterinius puodus turiu 3 metus. Pribandžiau įvairiausių receptėlių. Jei reikėtų puodus pirkti dar kartą tai padaryčiau nesusimąstydama, vienintelio ko nepirkčiau keptuvės, tą patį ką galima padaryti su ja - padarau ir puode, o kepti bulvinių blynų, taip ir neišmokau...
As irgi turiu 3 metus

O blynai bulviniai tai skanus nerealiai

QUOTE(aureka @ 2009 01 07, 12:21)
As irgi turiu 3 metus
O keptuve kaip tik naudoju daugiausiai.Aisku ju metalas tas pats ir gaminti galima viska taip pat tik tiek vadinama keptuve-troskintuvas zemesnis ir patogiau kepti.Darau ir gaminu absoliuciai viska nes paprasto puodo ar keptuves neturiu.
O blynai bulviniai tai skanus nerealiai

O blynai bulviniai tai skanus nerealiai

Sveika, o kaip tu tuos bulvinius blynus kepi gal galima išsamiau kepimo procesa


[quote=Luni,2009 01 07, 12:40]
Sveika, o kaip tu tuos bulvinius blynus kepi gal galima išsamiau kepimo procesa

[/quote
Na pasidarau mase bulviniam blynam, imalu svoguna, kiausiniu dedu, prieskoniu ir BUTINAI pora saukstu miltu.Nes be miltu jie prilimpa.Keptuve gerai ikaitinu, tada ipilu aliejaus dar pakaitinu ir kepu blynus
I sita keptuve tikrai reikia daug maziau aliejaus nei i paprasta. Jeigu noriu bynu ne traskiu o tokiu minkstesniu, tai kartais apkepus dar uzdengiu dangti ir siek tiek palaikau.Kokiu pirmus tris kartus ir man nepavyko, bet dabar visada
Sveika, o kaip tu tuos bulvinius blynus kepi gal galima išsamiau kepimo procesa


[/quote
Na pasidarau mase bulviniam blynam, imalu svoguna, kiausiniu dedu, prieskoniu ir BUTINAI pora saukstu miltu.Nes be miltu jie prilimpa.Keptuve gerai ikaitinu, tada ipilu aliejaus dar pakaitinu ir kepu blynus


QUOTE(aureka @ 2009 01 07, 12:50)
Na pasidarau mase bulviniam blynam, imalu svoguna, kiausiniu dedu, prieskoniu ir BUTINAI pora saukstu miltu.Nes be miltu jie prilimpa.Keptuve gerai ikaitinu, tada ipilu aliejaus dar pakaitinu ir kepu blynus
I sita keptuve tikrai reikia daug maziau aliejaus nei i paprasta. Jeigu noriu bynu ne traskiu o tokiu minkstesniu, tai kartais apkepus dar uzdengiu dangti ir siek tiek palaikau.Kokiu pirmus tris kartus ir man nepavyko, bet dabar visada 


Na ačiū reikes kada pabandyti

kaip kepti kiausiniene, tai is sito forumo ir ismokau, imesiu tuoj aprasyma, turiu issisaugojus pas save
Kiaušinienė:
Į šaltą puodą (arba keptuvę) dėdi pjaustytus svogūnus, šoninę arba šiaip virtą ,rūkytą mėsą (tik jei mėsa neriebi, reikia įpilti šiek tiek aliejaus), tada atidarytą kaitini ant vidutinės ugnies, pamaišant (kol apkeps svogūnai ir smarkiai įkais puodas). Tada sumušti kiaušinius, barstyti priskonių, uždengti puodą, ugnį sumažinti iki min, pakepinti apie 3 min., tada ugnį išjungti, palikti uždengtą dar apie 3-5 min. - ir valgyti.
tik as aliejaus nepilu visiskai, ir labai nemaisau atsistojus tu svogunu ir desrytes, nes man jie pradeda lipti prie dugno maisant.. truputi pamaisau ir viskas, kepa jie ten patys

Kiaušinienė:
Į šaltą puodą (arba keptuvę) dėdi pjaustytus svogūnus, šoninę arba šiaip virtą ,rūkytą mėsą (tik jei mėsa neriebi, reikia įpilti šiek tiek aliejaus), tada atidarytą kaitini ant vidutinės ugnies, pamaišant (kol apkeps svogūnai ir smarkiai įkais puodas). Tada sumušti kiaušinius, barstyti priskonių, uždengti puodą, ugnį sumažinti iki min, pakepinti apie 3 min., tada ugnį išjungti, palikti uždengtą dar apie 3-5 min. - ir valgyti.
tik as aliejaus nepilu visiskai, ir labai nemaisau atsistojus tu svogunu ir desrytes, nes man jie pradeda lipti prie dugno maisant.. truputi pamaisau ir viskas, kepa jie ten patys

Mano puodam daugiau kaip trys metai. Su keptuve beveik susidraugavau, tik va duonos kepti joj neišeina, elementarioj tefloninėj daug paprasčiau ir aliejaus mažiau. Visa kita neblogai, plovas visai neblogas gaudavosi. Nors kai kepu daugiau nei vieną partiją paniruotų kepsnelių, būtinai pridega ir nenusikrapšto.
Dar lietiniai blynai kepa gerai, tik neišeina jų apverst išmetant į orą. Kažkoks per status kraštas šitam reikalui, jau nekalbu apie svorį
. O šiaip, jau seniai mečiau mokytis tais termometrais naudotis ar ką nors stebuklingo gamint
(net temą pasiskaičia tik todėl, kad prenumeratą kažkada užsisakiau). Naudojuos kaip bet kuriais elementariais puodais. Nemėgstu maisto išmest. Va kas gerai, kad subraižyt nebaisu.
Dar vieną įdomų dalyką pastebėjau. Kai vasarą dariau girą penkialitriam puode, tai per tris dienas neišrūgo, kai plastmasiniam butely tas pats procesas įvyksta per parą. Kažkaip tikrai juose maistas ilgiau išsilaiko.
Dar lietiniai blynai kepa gerai, tik neišeina jų apverst išmetant į orą. Kažkoks per status kraštas šitam reikalui, jau nekalbu apie svorį


Dar vieną įdomų dalyką pastebėjau. Kai vasarą dariau girą penkialitriam puode, tai per tris dienas neišrūgo, kai plastmasiniam butely tas pats procesas įvyksta per parą. Kažkaip tikrai juose maistas ilgiau išsilaiko.
QUOTE(Piktoji Fėja @ 2009 01 07, 18:27)
kaip kepti kiausiniene, tai is sito forumo ir ismokau, imesiu tuoj aprasyma, turiu issisaugojus pas save
Kiaušinienė:
Į šaltą puodą (arba keptuvę) dėdi pjaustytus svogūnus, šoninę arba šiaip virtą ,rūkytą mėsą (tik jei mėsa neriebi, reikia įpilti šiek tiek aliejaus), tada atidarytą kaitini ant vidutinės ugnies, pamaišant (kol apkeps svogūnai ir smarkiai įkais puodas). Tada sumušti kiaušinius, barstyti priskonių, uždengti puodą, ugnį sumažinti iki min, pakepinti apie 3 min., tada ugnį išjungti, palikti uždengtą dar apie 3-5 min. - ir valgyti.
tik as aliejaus nepilu visiskai, ir labai nemaisau atsistojus tu svogunu ir desrytes, nes man jie pradeda lipti prie dugno maisant.. truputi pamaisau ir viskas, kepa jie ten patys

Kiaušinienė:
Į šaltą puodą (arba keptuvę) dėdi pjaustytus svogūnus, šoninę arba šiaip virtą ,rūkytą mėsą (tik jei mėsa neriebi, reikia įpilti šiek tiek aliejaus), tada atidarytą kaitini ant vidutinės ugnies, pamaišant (kol apkeps svogūnai ir smarkiai įkais puodas). Tada sumušti kiaušinius, barstyti priskonių, uždengti puodą, ugnį sumažinti iki min, pakepinti apie 3 min., tada ugnį išjungti, palikti uždengtą dar apie 3-5 min. - ir valgyti.
tik as aliejaus nepilu visiskai, ir labai nemaisau atsistojus tu svogunu ir desrytes, nes man jie pradeda lipti prie dugno maisant.. truputi pamaisau ir viskas, kepa jie ten patys

As kazkur irgi buvau rasius kaip kepu kiausiniene.Jei turiu tai dedu dar pomidoru arba pievagrybiu ar poro, paprikos...Ko turiu saldytuve


Merginos labai ačiū už patarymus reikės imtis bandyti kepti kiaušiniene

sveikos
ir as turiu viena puoda, bet dar neseniai... Baujer firmos. na ką galiu pasakyti, lauktas stebuklas tikrai neivyko
puodas kaip puodas. perskaiciau visus jusu receptukus ir maniau pasigaminsiu kanors, tad pradejau nuo plovo, viska dariau kaip kazkuri is jusu rase, rezultate ryziai liko kieti ir neisvire, gale ipyliau vandens kad nors nereiktu ismesti lauk, tai isvire seip netaip ir gavosi plovine kose
o va vakar bandziau pasidaryti varskes apkepa, tai gavosi varskes kose, apacia pridege, nors ant labai labai silpnos ugnies viriau... ir pats gavosi toks slapias, teko mesti lauk
ir seip jei noriu kazka pasigaminti tam reikia skirti kaip minimum 2 valandas ir tai neaisku ar iseis
tad man mokytis ir mokytis
galvoju pyraga pabandyti issikepti is jusu receptuku bet bijau kad vel kose gausis
na reikai tiketis kad kadanors ir as ismoksiu... kaip jums sekasi gaminti?







Aš turiu puodą, bet naudoju jį kaip paprastą

Vakar dariau keptuvej farso-darzoviu troskini, pafotkinau, bet galiausiai teko veiksma i puoda perkelt, nes keptuve per maza pasirode, ir pamirsau fotkit 
Ikaitinau puoda ant 2 (pas mane 3 padalos) padalos iki nepilnai zalio lauko, dejau farsa, uzdengiau kokiai minutei, tada atidengiau, ismaisiau, sumazinau iki 1.5 kaitima. Per ta laika susipjausciau siaudeliais morkas, paprika, kubeliais bulvius. Kai pakilo iki 2 dangcio padalelis, atidariau, sudejau preiskonius (pipirai, sojos padazas, cili padazas, svogunai, porai, cesnakai (dejau dziuvinta, nes pabaigus normaluius namie), ismaisiau ir palikau kaisti. kai vel uzkilo iki 2, sudejau darzoves visas, iskyrus kukuruzu konservus, uzpyliau vandeniu, ibarsciau sultinio kubeli ir patroskinau gal 15-20 minuciu., pamaisiau gal pora kartu. Galiausiai sudejau pom padaza, kukuruzus, palaukiau, kol uzvirs ir palikau isjungusi.
Kas megstat astriai, idekit butinai cili pipiro, galit ir pupeliu vietoj kukuruzu.

Ikaitinau puoda ant 2 (pas mane 3 padalos) padalos iki nepilnai zalio lauko, dejau farsa, uzdengiau kokiai minutei, tada atidengiau, ismaisiau, sumazinau iki 1.5 kaitima. Per ta laika susipjausciau siaudeliais morkas, paprika, kubeliais bulvius. Kai pakilo iki 2 dangcio padalelis, atidariau, sudejau preiskonius (pipirai, sojos padazas, cili padazas, svogunai, porai, cesnakai (dejau dziuvinta, nes pabaigus normaluius namie), ismaisiau ir palikau kaisti. kai vel uzkilo iki 2, sudejau darzoves visas, iskyrus kukuruzu konservus, uzpyliau vandeniu, ibarsciau sultinio kubeli ir patroskinau gal 15-20 minuciu., pamaisiau gal pora kartu. Galiausiai sudejau pom padaza, kukuruzus, palaukiau, kol uzvirs ir palikau isjungusi.

Kas megstat astriai, idekit butinai cili pipiro, galit ir pupeliu vietoj kukuruzu.