Labas rytas,
matau retai čia kas užsuka, bet vis tiek pasidalinsiu savo receptais.
Turiu didelį puodą, mažą puodą su viena rankena, vadinamą garo puodą ir keptuvę. Prie jų gavau ir receptų knygą, bet joje man mažai kas patinka, dėl to ji padėta į šalį.
Keptuvė man nepamainoma kepti mėsą, o ją kepu tarytum kepčiau paprastoje keptuvėje, tik be aliejaus. Išmušu kepsniukus, apvolioju prieskoniuose, po to merkiu į kaušinį, apvolioju džiuvesėliuose ir į įkaitintą keptuvę (mėsą galima dėti, kai jau rodyklė yra per vidurį geltonos zonos, bet pasitikslindama įlašinu lašą vandens, ir jeigu pradeda lakstyti, dedu kepsniukus). Po kokių 5 min juos apverčiu, uždedu sūrio ir išjungiu keptuvę. Dar palaukus kokias 5-10 min mėgaujames skaniu kepsniuku.
Lygiai taip pat kepu ir kotletus, na tik nemerkiu į kiaušinį, o apvolioju džiuvėsiuose ir nededu sūrio.
Paprasčiausia kepti vištienos sparnelius ar kulšeles. Į keptuvę dedu taip pat marinuotą su prieskoniais, po 10-15 min galima valgyti.
Kepant su prieskoniais ar džiuvėsiais mėsą, svarbu neperkaitninti keptuvės, nes kartą buvau prisvilinusi, kad teko šveisti

Bulves verdu mažame puode, ir tik su lašu vandens (na gal kokį stikliuką įpilu) ir visai be druskos.
Puode sriubą verdu įprastai, pirma vanduo, o po to mėsa, daržovės ir t.t. Gal kada reikės pamėginti ir kitokį sriubos virimo būdą.
Mėginau virti balandėlius, naudojant garo puodą tuo pačiu išvirti bulves, bet man nelabai patiko, nes ilgai bulvės virė ir ryžius reikėjo dėti į mėsą jau išmirkytus (to aš nežinojau ir teko vandens pilti)
Keptuvėje patinka virti plovą. Supjaustau gabaliukais mėsą ir dedu į įkaitintą keptuvę. Kada išsiskiria sultys, dedu supjaustytus svogūnus ir juos pakepinu šiek tiek, tuomet pilu truputį aliejaus ir ryžių. Po to ilgai nelaukus sudedu sutarkuotas arba supjaustytas morkas ir supilu atskirai į puodelį paruošto gatavo sultinio (naudoju univeresalius magi priesonius) šauktas prieskonių į didelį puodelį, užpilu verdančiu vandeniu ir tą visą sultinį pilu į keptuvę. Kadangi vieno puodelio skysčio mažai, tai iš karto tokį patį puodelį supilu verdančio vandens. (Bandžiau naudoti vegetą, bet man ji smirda ir skonis buvo visai

).
Blynų nekepiau, man nelabai pavyko, o ypač bulviniai tarkuoti, tai juos kepu įprastoje keptuvėje. Kartą kepiau ir kūgelį, bet jis skanesnis gaunasi, kai jį kepu orkaitėj formoje arba čenakuose.
Dar puode nepamainomas dalykas verdant obuoliebę arba bruknių uogienę... Arba visa tai kas prisvyla ar pritraukia kituose puoduose. Bet nevirkit jose braškių, nes jos sušunta, na nebent norėtumėt uogienės be cielų uogų.
Per 2 metus puodų naudojimo, pastebėjau kelis + ir kelis -
+ labai gerai plaunasi; nereikia riebalų; daržovės nepraranda prekinės išvaizdos
- nežmoniškai sunkūs; ne viskas gaminasi kaip norėtūsi (pvz. žuvis apvoliota miltuose ir pakepta aliejuje, nes į keptuvę aliejaus nepilu išskyrus į plovą arba kiniškų patiekalų).
Ale ir prirašiau
Sakyk ką galvoji ir galvok ką sakai!!!