va o dar atsiminiau kad musu Nafania nemegdavo barniu.jeigu tik namie budavo itampa, Nafania tuoj pat pasireiksdavo, atsimenu kazkada kivircijomes su draugu, ir staiga nei is sio nei is to nuo stalo nukrito skardine, laimei kad ji buvo tuscia, ir tikrai jos niekas neuzkliude

QUOTE(vaižgantė @ 2007 09 23, 20:19)
Pas visus gyvena, tik ne visi šeimininkai nori su naminukais bendrauti. Juk kai nori ko nors nematyti, tai ir nematai...
Ar tai reiškia, kad ir reikistų namuose? Ar "išvalius" nelieka nieko?
QUOTE(Donalita @ 2007 09 25, 00:15)
Ar tai reiškia, kad ir reikistų namuose? Ar "išvalius" nelieka nieko?
Naminukų išvalyti neįmanoma. Jie namuose ne šiaip sau gyvena, o atlieka tam tikras funkcijas...
QUOTE(almantė_k @ 2007 09 23, 18:09)
gaila bet ir man teko ji palikti ir niekas juo nepasirupins taip kaip mes...tikrai gaila.. dabar gyvename kitur kur nieko nera, tai gal ir keistai skamba bet butas atrodo tuscias lyg kazko truktu...
o kodėl kartu nepasiėmėt?

QUOTE(vaižgantė @ 2007 09 25, 10:21)
Naminukų išvalyti neįmanoma. Jie namuose ne šiaip sau gyvena, o atlieka tam tikras funkcijas...
O kokias funkcijas?
QUOTE(Donalita @ 2007 09 25, 12:59)
O kokias funkcijas?
Nesu kompetetinga atsakyti į šį klausimą.

Vaižgante, tu arba svaidaisi užuominomis, arba taip drėbteli, kad maža nepasirodo

Atsiprašau, nuklydau nuo temos, nepradėsiu pamokslauti apie nuosaikumą

QUOTE(Donalita @ 2007 09 25, 17:20)

Vaižgante, tu arba svaidaisi užuominomis, arba taip drėbteli, kad maža nepasirodo

Atsiprašau, nuklydau nuo temos, nepradėsiu pamokslauti apie nuosaikumą

Man jau ne viena sakė, kad rašau arba užuominomis, arba išvadomis. Persiprašau. Toks mano mąstymas ir rašymo stilius.
Žinau tiek, kad naminukas daro įtaką buto energetikai ir bendrauja su namo ar buto gyventojais. Daugiau nežinau, nes nesidomėjau. Man tai nėra aktualu.
Esu girdejus paskojima is vienos merginos, kad pas ja gyvena bildukas. Bet kiek supratau gana piktas ir ja jau nemenkai pakankines yra. Ji pasakojo kaip mato nakti salia dvi degancias piktas akis, buna kad ant jos lyg ir atsigula kazkas, ko nei pajudinti nepajegia, pasidaro labai sunku kvepuoti ir buna kad pabudusi is miego jaucia, kad ja smaugia
Kai kurios to pasakojimo klausytojos padejo saipyti is jos, bet kai apsilanke sveciuose pakeite savo nuomone. Sake nuejus jauciasi, kad kambaryje dar kazkas yra, kelioms net rankas ant peciu buvo uzdejes
saltis daznai pasijausdavo kai per kambari vaiksciojo, toks perverdavo visa kuna. O siaip viena be sagu pasiliko
Sake striuke palikus prieskambaryje buvo ir rado be sagu, jos isplestos buvo, bet taip ir neatrado ju
Pati nebuvau, nemaciau tik girdejau atsiliepimus is tu buvusiu merginu ir pacios buto savininkes. Nenoreciau to patirti...
Nors kai tik buvom atsikrauste i buta suzinojau, kad jame mire senuciukas. Nakti eidama is vonios netiketai tamsiame kambaryje salia saves pamaciau zmogu, na visai salia. Pamenu tik tiek kad neitiketinai greitai atsiduriau lovoje
Jausmas buvo toks, kad tikrai kambaryje dar kazkas yra
Ryte pasventinau visus to buto kampus. Daugiau lyg nieko panasaus nejauciu, o jei kartais kyla abejoniu ziuriu i kate kaip ji elgiasi, nes girdejau kad gyvunai mato daugiau nei mes

Pati nebuvau, nemaciau tik girdejau atsiliepimus is tu buvusiu merginu ir pacios buto savininkes. Nenoreciau to patirti...
Nors kai tik buvom atsikrauste i buta suzinojau, kad jame mire senuciukas. Nakti eidama is vonios netiketai tamsiame kambaryje salia saves pamaciau zmogu, na visai salia. Pamenu tik tiek kad neitiketinai greitai atsiduriau lovoje

Tai, apie ką tu rašai, nėra naminukai...Mūsų butuose ir ypač senuose namuose dažnai gyvena visokiausių padarų. Kartais jie apsistoja trumpam.
papasakosiu apie savo naminuką, kuris lyg ir nematomas, bet vis mėgsta daiktus pradanginti. paskutinis atvejis buvo toks. likus keliems mėnesiams iki draugės gimtadienio, aptikau parduotuvėje labai mandrą auskarą (toks meno kūrinys tiesiog), tai iš karto ir nupirkau, galvojau, nereikės rūpintis po to. tai štai, ir padėjau jį tai į vieną vietą, tai į kitą, na nes dar negreitai prireiks. paprastai esu tvarkinga ir visada žinau, kur yra mano daiktai, jie išdėlioti kategorijomis. tai va. praėjo tie keli mėnesiai, priartėjo draugės gimtadienis. ieškau auskaro. nerandu. atėjo draugės gimtadienis, aš vis dar nerandu auskaro. šimtą kartų perėjau vietas, kuriose laikau smulkius daiktus - nieko. paskui savaitgaliais pradėjau visus namus rausti po lopinėlį, nes žinau, auskaras turi būti kažkur. praėjo du mėnesiai po draugės gimtadienio...nerandu auskaro..tada jau susinervinau ir sakau naminukui: "atiduok man auskarą, jis skirtas ne tau, o mano draugei". tada suradau savo tokią apyrankę, kurios nenešioju, ir pasiūliau ją naminukui, na kad va štai daiktas, kurį jis gali pasiimti, o auskarą turi man grąžinti....
ką jūs manote? po kelių valandų ėjau dažytis. kosmetinėje radau auskarą gražiai maišelyje. (kosmetinėje šiaip rausiuosi kasdien ir ne po kartą).
tai va kaip...
ką jūs manote? po kelių valandų ėjau dažytis. kosmetinėje radau auskarą gražiai maišelyje. (kosmetinėje šiaip rausiuosi kasdien ir ne po kartą).
tai va kaip...
QUOTE(knielita @ 2007 09 28, 09:34)
Esu girdejus paskojima is vienos merginos, kad pas ja gyvena bildukas. Bet kiek supratau gana piktas ir ja jau nemenkai pakankines yra. Ji pasakojo kaip mato nakti salia dvi degancias piktas akis, buna kad ant jos lyg ir atsigula kazkas, ko nei pajudinti nepajegia, pasidaro labai sunku kvepuoti ir buna kad pabudusi is miego jaucia, kad ja smaugia

perskaičiau ir net nustebau, na žodis žodin pakartotas mano mamos ir močiutės pasakojimas apie močiutės butą (aš dar tada nebuvau gimus). Tai vyko močiutės bute, vėliau močiutė persikraustė pas mus, nes vienai jau buvo sunku, o butą išnuomojo. Tai naujieji nuomininkai tą patį jausdavo, dabar jau butas senei parduotas ir nieko daugiau negirdėjom. Mama pasakoja, kad nieks ten į svečius nebenorėjo eiti, nes siabingas jausmas, kai kažkas ant krūtinės užšoka