Įkraunama...
Įkraunama...

Augalų kenkėjai ir ligos

QUOTE(zigzag @ 2005 09 06, 21:16)
Teko daug kur skaityti, kad sliekus naikina kaštonų antpilas. 5 kaštonus užpilti 1 l verdančio vandens, kai atauš - laistyti augalus. Pati nebandžiau, nors vis ruošiuosi. Tai kaštonų neturiu, tai laiko, tai dar ko nors... ax.gif  Galbūt reikėtų pirmiausia palaistyti kokią vieną gėlę, ir žiūrėti, kaip sureaguos (ir gėlė, ir sliekai) rolleyes.gif

Sliekus tai gal ir isnaikina, bet beda su tais kiausiniais. Turbut reikes ieskoti internete informacijos apie slieku gyvenima smile.gif po kiek laiko standartinem salygom issirita is kiausiniu sliekai, skaiciuoti ir bandyti kol vel nepridejo nauju kiausiniu arba tavo mineta kastonu antpila arba mirkyma kalio permanganato tirpale. Beda tik jei jie nesirita visi pvz po 20 dienu, o kada kas nori - vienas po savaites, kitas po 2 menesiu. Tada niekas jau ju nesugaudys. Zinau, kad slieku kiausiniai yra chitininiame apvalkale, kurio, kiek zinau, jokia chemija neima.
Atsakyti
O mano kolegė, kuri visai apie gėles nebumbum, sakė, kad jai kažkas parekomendavo ir ji pabandė sliekus su cukraus tirpalu išvaryti. Maždaug pastatė gėlę vonioj, paliejo ir pamiršo, kai po kiek laiko atėjo, sako pilna vonia šliūžinėjančių sliekų biggrin.gif biggrin.gif

Deja, aš pati šio metodo neišbandžiau, tai negaliu garantuoti. Nors vienoj gėlėj turiu šliekiukų, gal reikia pabandyti g.gif
Atsakyti
Ifigenija, yra toks olandiškas chemikalas, aš juo sliekus vazone išnaikinau. Jo reikia užlašinti ant žemės keletą lašiukų (priklausomai nuo vazono skersmens) ir sliekams amen angel_sadangel.gif . bet dabar nežinau pavadinimo, nes chemikalai namie, o aš darbe. Jei neužmiršiu, vakare užsirašysiu. O nebandei tiesiog gėlę išrauti, gerai nupurtyti nuo šaknų žemes ir išrinkus sliekus persodinti? Aš taip mamos draceną išgelbėjau, kai ją skruzdės buvo užpuolę. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2005 09 07, 09:41)
išrauti, gerai nupurtyti nuo šaknų žemes ir išrinkus sliekus persodinti? 

aha, tai geriausia, bet taip tingisi... ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2005 09 07, 09:03)
Sliekus tai gal ir isnaikina, bet beda su tais kiausiniais.

QUOTE(merepopins @ 2005 09 07, 09:41)
O nebandei tiesiog gėlę išrauti, gerai nupurtyti nuo šaknų žemes ir išrinkus sliekus persodinti? Aš taip mamos draceną išgelbėjau, kai ją skruzdės buvo užpuolę. ax.gif

Taigi sliekų kiaušinių vistiek liks. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(elos @ 2005 09 07, 08:49)
aha, tai geriausia, bet taip tingisi...  ax.gif  blush2.gif

Taip, porai geliu tai padejo, bet vienai ne. Tai gana didelis kinkanas turintis smulkias saknis (tubut kur nors koks kiausinis uzsiliko, nors saknis ne tik nupurciau, bet ir nuploviau ir persodinau i iskaitinta zeme). Daznai tokios proceduros nesinori daryti, nes toks persodinimas senesnems ir ypac turincioms smulkias saknis gelems yra didelis isbandymas.
O del olandiskos shemijos, kur mini merepopins tai laaaabai idomu, nors, kas ta chitinini kiausiniu apvalkala ims ...
Ir nepasakysi, kad tikri kenkejai tie sliekai, gamtoj net naudingi, bet kai vazone ju prisiveisia labai daug, augalas tirai ima skursti sad.gif
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2005 09 07, 21:56)
Ir nepasakysi, kad tikri kenkejai tie sliekai, gamtoj net naudingi, bet kai vazone ju prisiveisia labai daug, augalas tirai ima skursti  sad.gif

Tai kad ir nedaug vazone jau kenkia, jis gi kažkuo maitintis turi, tai šaknis ir graužia. Va, kai paskaičiau apie tuos kaliforninius kur čia tema buvo, tai tokiu tempu jie ten viską į kompostą verčia.. Man tai dažniausiai iškyla paveikslėlis iš biologijos ar zoologijos vadovėlio, kur sliekas į urvelį lapą traukia.. ax.gif
Atsakyti
Na, gėlininkės, žadėtasis chemikalas: "Pokon" (Olandija) firmos "Vermicide". Lietuviškame lipduke rašoma "Skystis vazoninių augalų šaknų kenkėjams naikinti". Aš prieš keletą metų jį pirkau "Magnus" gėlių parduotuvėje. Na tikrai aš juo sliekus išnaikinau vazonuose ir net neįtariau, kad tai taip sudėtinga. O dėl kiaušinių sunaikinimo. Gal reikia po kokios savaitės pakartoti, kai jau sliekai bus iš kiaušinių išsiritę, bet dar pasidauginti nespėję?
Atsakyti
Neaišku ar dar tokį vermicide pardavinėja.. Nes man toks įspūdis, kad šiemet su chemikalais lietuvos prekybininkus užtrumpino, ir pardavinėja vos ne paprasčiausius ir visur vienoda pasiūla. senukuose prie nuodų stendo net parašyta parduodami turintiems kokį tai agronomo ar pan. pažymėjimą blink.gif
seniau tai nors scheteligas kitokių turėdavo nei visi...
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2005 09 09, 10:19)
Na, gėlininkės, žadėtasis chemikalas: "Pokon" (Olandija) firmos "Vermicide". Lietuviškame lipduke rašoma "Skystis vazoninių augalų šaknų kenkėjams naikinti". Aš prieš keletą metų jį pirkau "Magnus" gėlių parduotuvėje. Na tikrai aš juo sliekus išnaikinau vazonuose ir net neįtariau, kad tai taip sudėtinga. O dėl kiaušinių sunaikinimo. Gal reikia po kokios savaitės pakartoti, kai jau sliekai bus iš kiaušinių išsiritę, bet dar pasidauginti nespėję?

Ko gero, tai tikrai geras daiktas, bet kad niekur neteko tokio matyti. Rodos, pro tas vietas, kur tik prekiaujama augalais ir priemonėmis jiems prižiūrėti, negaliu ramiai praeiti.
Atsakyti
QUOTE(elos @ 2005 09 09, 12:20)
Neaišku ar dar tokį vermicide pardavinėja.. Nes man toks įspūdis, kad šiemet su chemikalais lietuvos prekybininkus užtrumpino, ir pardavinėja vos ne paprasčiausius ir visur vienoda pasiūla. senukuose prie nuodų stendo net parašyta parduodami turintiems kokį tai agronomo ar pan. pažymėjimą blink.gif
  seniau tai nors scheteligas kitokių turėdavo nei visi...

Vermicide pardavineja ir preparatas tikrai geras. Stengiuosi, kad jo, kaip ir Fitovermo, visada butu namuose - niekada nezinai koks brudas geles uzpuls.
Atsakyti
QUOTE(white tea @ 2005 09 09, 12:44)
Vermicide pardavineja ir preparatas tikrai geras.

Išduok paslaptį, kur pardavinėja? ax.gif
Atsakyti