Įkraunama...
Įkraunama...

Augalų kenkėjai ir ligos

Pas mane kazkas panasaus kaip pas Riziuke, kazkokie putlus balti vabaliukai-pukuoti ir apie save ar tarp lapu palieka toki kaip tinkleli balta(vata) unsure.gif Nezinau kas tai ir kaip ji naikinti (bijau kad sunyks mano orchideja) fear.gif
Atsakyti
QUOTE(FOXY @ 2005 11 28, 13:20)
Pas mane kazkas panasaus kaip pas Riziuke, kazkokie putlus balti vabaliukai-pukuoti ir apie save ar tarp lapu palieka toki kaip tinkleli balta(vata)  unsure.gif Nezinau kas tai ir kaip ji naikinti (bijau kad sunyks mano orchideja)  fear.gif

Ar tik ne voratinklinė erkutė įsiveisė? g.gif Amarai tinklelių nepalieka. Kuo gelbėti orchidėją, sodininkų parduotuvėse turėtumėt rasti. 4u.gif
Atsakyti
mmm-dass doh.gif doh.gif

kadangi jau augalas labai apleistas (kur žiūrėjai anksčiau?) amarais, o amarai nėra labai sudėtingi kenkėjai, tai pirmiausia neškis augalus į vonią ar pan. ir nuprausk su vandens srove ir paskui dar pamuilink su ūkišku muilu atsargiai su šepetuku (tik kad muilo netektų daug ant žemės į vazoną).
Ir šiek tiek palauk 1-2 d. tada matysi ar dar atsiranda ar ne. Nuo amarų tiks tabako nuoviras, žalio muilo tirpalas ir pan. Tikrai neverta naudoti chemikalų. Mačiau kad ir senukuose jau gatavas pokas su tabako-žalio muilo mišiniu (lentynose prie nuodų nuo tarakonų, žiurkių ir pan.).

(amarų, skydamarių požymis, jeigu ne iškart matosi ant augalo - stiklas, grindys, šalia stovintys daiktai apipurkšti tarsi sirupu).

kazkokie putlus balti vabaliukai-pukuoti ir apie save ar tarp lapu palieka toki kaip tinkleli balta(vata)

erkės nepūkuotos, jos apskritai nelabai įžiūrimo ir tinklelis labiau plonas voratinklis.

jei kažkas link vatos- tai jau bus miltuotieji skydamariai ir pan. bjaurūs. teks naudoti chemikalus, pradžiai irgi nuplauk, nukrapštyk, nežinau tik kaip orchidėjos į kokį ūkišką muilą reaguotų g.gif
Atsakyti
Bjauru blink.gif ne tas zodis....Nuplaunu vonioje ir net su ukisku muilu bandziau-nepadeda,vel atsiranda doh.gif ...Nu zodziu bandysiu i gel. parduotuve-chemikalu.
Atsakyti
QUOTE(FOXY @ 2005 11 30, 14:31)
Bjauru  blink.gif ne tas zodis....Nuplaunu vonioje ir net su ukisku muilu bandziau-nepadeda,vel atsiranda  doh.gif ...Nu zodziu bandysiu i gel. parduotuve-chemikalu.

čia nuo kokių kenkėjų taip? mano patirtis rodo, kad tik amarus taip įmonama išnaikinti, jokių kitų - ne.
Atsakyti
Elos, kad tu tiek daug žinai apie gėles tai gal dar gali padėti? Rašiau apie tai kitoje temoje, bet kol kas jokių naudingų atsakymų verysad.gif difenbachija Žodžiu ten moteriškės man jau pasakė kad lyg tai toks tos gėlės pavadinimas

Nu žodžiu palikau savo vyrioką namų ūkiu rūpintis tai net baisu ko gero bus grįžti. Jis čia man nedrąsiai atsiunčia nuotraukas- gal žinai kodėl tavo gėlės tokios? doh.gif

Nu žodžiu Juką, kaip čia kai kas patarė liepiau nuplauti o jei kas tai dar ir nupurkšti. Šiandien jau atsius nuotrauką, kad matyčiau kokia situacija dabar.

O kaip su ta kita gėle? Tai čia tikrai gal koks grybas? g.gif

ech.... jaučiu nesulauks manęs mano gėlytės cray.gif
Atsakyti
QUOTE(FOXY @ 2005 11 28, 13:20)
Pas mane kazkas panasaus kaip pas Riziuke, kazkokie putlus balti vabaliukai-pukuoti ir apie save ar tarp lapu palieka toki kaip tinkleli balta(vata)  unsure.gif Nezinau kas tai ir kaip ji naikinti (bijau kad sunyks mano orchideja)  fear.gif

Panašu į miltuotuosius skydamarius. Neseniai nusipirkau orchidėją su tokiais (kai pirkau, lyg ir nebuvo, gal nepastebėjau). Valiau tas vietas, kur jie buvo apsistoję, su salicilo spiritu. Rodos, išnaikinau.
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 11 30, 13:55)
Panašu į miltuotuosius skydamarius. Neseniai nusipirkau orchidėją su tokiais (kai pirkau, lyg ir nebuvo, gal nepastebėjau). Valiau tas vietas, kur jie buvo apsistoję, su salicilo spiritu. Rodos, išnaikinau.

O kur galeciau gauti to salicilio spirito?
Atsakyti
Nežinau kaip miltuotieji skydamariai reaguoja į spiritą, bet paprastiems skydamariams neefektyvu. Mano tėvas lauro krūmelį gal metus vis krapštė tuos vabalus ir plovė su samagonu biggrin.gif, bet tie skydamariai vis atsirasdavo ir atsirasdavo sad.gif

Salicilo spirito bent jau kažkada tai būdavo vaistinėse.
Atsakyti
HELP, labai reikia patarimų.
Mano kaktusai daigykloje ėme ruduoti. Kai kurie sėjinukai atrodo baisiai blink.gif Įtariu, kad erkutės. Purškiau profilaktiškai actara, tai nepadėjo (žinau, kad ji erkučių neveikia).
Apvažiavau visas miesto parduotuves, neturi nieko nuo erkučių gun_rifle.gif
Ir sakė, neturės iki pavasario, nes tiekėjai neturi. Ką daryti blink.gif Baisu, kad numirs mano mažiai ir negaliu niekaip padėt. Purkšiu stipriu actaros tirpalu, ką dar veiksmingo galit pasiūlyt? Gal kokie česnakai ar dar kokios liaudiškos priemonės? verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Nebežinau kur dėtis, nes siaubingai neramu verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Sveikutės help.gif help.gif help.gif,šį rudenį į vazonėlius pasisodinau dvi rožytes wub.gif, auga puikiai viena net žiedelį sukrovė wub.gif , tik va tokia bėdelė ištiko, ant abejų rožių lapų toks baltas kaip pelėsiukas g.gif ar kas ten užsidėjo, nežinau ką su juo daryti ir ką ant jo purkšti, vabaliukų jokių lyg ir nesimato g.gif arba kokie neįžiūtimi g.gif , žodžiu tokios lyg apipelyjusios baltais pelėsiukais cry.gif , labai bijau fear.gif, kad nenunyktų ir kitų gėlių neužkrėstų fear.gif , šalia sanpaulijos auga blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Aivute @ 2005 12 07, 11:09)
Sveikutės  help.gif  help.gif  help.gif,šį rudenį į vazonėlius pasisodinau dvi rožytes wub.gif, auga puikiai viena net žiedelį sukrovė wub.gif , tik va tokia bėdelė ištiko, ant abejų rožių lapų toks baltas kaip pelėsiukas  g.gif ar kas ten užsidėjo, nežinau ką su juo daryti ir ką ant jo purkšti, vabaliukų jokių lyg ir nesimato  g.gif arba kokie neįžiūtimi  g.gif , žodžiu tokios lyg apipelyjusios baltais pelėsiukais  cry.gif , labai bijau fear.gif, kad nenunyktų ir kitų gėlių neužkrėstų  fear.gif , šalia sanpaulijos auga  blink.gif

Tai jau bus miltligė. Nusipirk TOPASo ir bandyk purkšti.
Atsakyti