Įkraunama...
Įkraunama...

Augalų kenkėjai ir ligos

QUOTE(nenuorama82 @ 2006 10 17, 16:21)
Jo, senukuose turi, ant pokelio tokio nediduko uzpiesta didele erke. Ir dar yra Zaliajam centre, jis dabar yra Kubiliaus g.21.

o taip ir vadinas akaricidai ar yra koks pavadinimas?
Atsakyti
Mano kinrozes lapeliai pradejo svieset, atsirado rudu demiu. Jos yra sausos, dziusta ir patys lapai. doh.gif
Salia stovi tokia pat kinroze, tuo paciu metu persodinta (pavasari). Abi gelytes zydejo visa vasarele. Skirtumas toks, kad ta gelyte kurios lapeliai ruduoja ir dziusta, ten jos yra susodintos i viena vazona dvi, o kuri sveika - viena vazone.
Skaiciau knygoje apie geles, kad gali buti lapu demetlige (jei teisingai prisimenu), reikia naudoti fungicida (irgi jei tesingai parasiau;) ).
Gal kam teko susidurti su siais negalavimais? Ir ar man dabar atskirti sveikaja gele nuo nesveikos, ar isskirti tas dvi i viena susodintas geles i atskirus vazonus (ju abieju lapeliai ruduoja ir dziusta). O gal pirma pagydyti, tik tada atskirti?
Atsakyti
Kaip naudoti ACTARA? Ant pakelio labai neaiskiai parasyta. Kas kiek laiko purksti ant kaktusu? Zinau, kad 8 litram.
Atsakyti
QUOTE(tigrik @ 2006 10 26, 14:20)
Kaip naudoti ACTARA? Ant pakelio labai neaiskiai parasyta. Kas kiek laiko purksti ant kaktusu? Zinau, kad 8 litram.

man sakė, kad ant 1l truputį iberti, kad išeitų vos keli grūdeliai. purkšti kas savaitę. nes tų 2gr. užtenka 8-10l. aš dabar savo ciką gydau nuo skydmarių verysad.gif . tiesa galima ir žemę palaistyti juo.
Atsakyti
Mano vargšas streptokarpas sad.gif - nebežydi, dygsta mažučiai lapukai, bet jie su tokiom rudom dėmėm, ant žemės lyg kažkoks baltas pūkuotas pelėsis. Ar įmanoma ką nors padaryti, kad gėlytę išgelbėti, gal persodinti verta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ariete: 29 spalio 2006 - 14:19
QUOTE(ariete @ 2006 10 29, 14:14)
Mano vargšas streptokarpas sad.gif - nebežydi, dygsta mažučiai lapukai, bet jie su tokiom rudom dėmėm, ant žemės lyg kažkoks baltas pūkuotas pelėsis. Ar įmanoma ką nors padaryti, kad gėlytę išgelbėti, gal persodinti verta?

spėjus bus perlaistyta. pabandyk nuimti viršutinį žemės sluoksnį ir gal rečiau laistyk mirksiukas.gif . aš taip buvau draceną numylėjus doh.gif
Atsakyti
Kas atsitiko mano gėlytei, kad nuleido lapus. Ir žydi, ir šonines ataugėles leidžia, o lapai nelinksmi
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Pakeleivė @ 2006 10 30, 12:43)
Kas atsitiko mano gėlytei, kad nuleido lapus. Ir žydi, ir šonines ataugėles leidžia, o lapai nelinksmi
user posted image

Mano taip atrodė kai stovėjo ant šiaurinės palangės. Perkėliau į pietryčius ir atsigavo. Spėju, kad buvo per šalta g.gif .
Atsakyti
g.gif
QUOTE(VUL @ 2006 10 30, 15:40)
Spėju, kad buvo per šalta g.gif .

Tai, kad buvo vasara, šilumos užtenka, ji kambaryje į rytus, buvo ant palangės, po to nukėliau, toliau nuo lango, tokia ji beveik pusmetis. Buvo patarę persodinti, apžiūrėti šaknis, ar nepapuvę. Viskas tvarkoje. Lapai standūs, nepavytę. Jos sesė visai kitaip atrodo, nesidaugina, bet ne tokia liūdna.
schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Pakeleivė @ 2006 10 30, 19:16)
g.gif
Tai, kad buvo vasara, šilumos užtenka, ji kambaryje į rytus, buvo ant palangės, po to nukėliau, toliau nuo lango, tokia ji beveik pusmetis. Buvo patarę persodinti, apžiūrėti šaknis, ar nepapuvę. Viskas tvarkoje. Lapai standūs, nepavytę. Jos sesė visai kitaip atrodo, nesidaugina, bet ne tokia liūdna.
schmoll.gif

Gal su šaknimis kas nutiko. Mano viena gėlė taip atrodė, kai įsimetė puvinys į šaknis. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Pakeleivė @ 2006 10 30, 19:16)
g.gif
schmoll.gif

Gal pabandyk į kitą kambarį išnešti g.gif . Nes manoji kitam kambaryje atsigavo.
Atsakyti
QUOTE(Pakeleivė @ 2006 10 30, 11:43)
user posted image

pas mano anytą stovi ant palangės rytinėje pusėje, kai pamiršta palaistyt tai nuleidžia lapus, nu bet ne tiek. dar ji ją vasarą vis patręšdavo, tai lapai tokie sodrūs ir dideli. gal jai kokių medžiagų trūksta...
Atsakyti