QUOTE(ifigenija @ 2006 10 21, 14:25)
į kokias žemes sodinai? gal kaitinai namie orkaitėje (ar pan.). Pas mane irgi atsiradęs toks pelėsis. Bet tik ant tų gėlių kurios buvo persodintos į iškaitintą žemę 

Nea, nekaitinau žemės, o žemė buvo maišyta - truputis buvo likę nuo seno, kur gėlė augo iki persodinimo (nežinau, iš kur toji buvo), o kita - iš parduotuvės pirkta, vadinasi kažkaip mišinys kambarinėms gėlėms. Bet iš pradžių nieko nebuvo, o dabar iš kažkur atsirado kažkokia zaraza, bet ne ant visų

Net nenumanau, kas tai galėtų būti. Ir nežinau, ar man ką nors su tuo daiktu daryt ar ne, nes gėlės tai auga normaliai

Sveikos merginos, aš čia pasiskaičiau ir nusprendžiau, kad visi kenkėjai ateina su žemėmis iš parduotuvių. Geriausia prisikasti iš daržo arba iš pievos kur kurmiai išrausia. Mano mama taip visada dar ir pas ją jokių kenkėjų neatsiranda, tik reikia žiūrėti, kad nepatektų sliekų. Kiek aš savo gėlių jau numarinau nuo tų visokių "gėlių" žemių .
Neturu kur raust
Tai rausiu parduotuvėj

sos...
mano magnolija uzpuolė maras ir voratinklinės erkutes ...erkutes jau isnaikinau kaip gelbet no maro...visi lapukai ziut pradėjo ir suktis..
mano magnolija uzpuolė maras ir voratinklinės erkutes ...erkutes jau isnaikinau kaip gelbet no maro...visi lapukai ziut pradėjo ir suktis..
QUOTE(darkness_lower @ 2006 11 07, 13:28)
sos...
pasidalink patirtimi, kaip erkutes isnaikinai

akaricidais nupurskiau:)
Purskiu kaktusus su actara, bet labai menkai tas skydmaris traukiasi, vienas nunyko
, per kiek laiko faktiskai turetu praeiti?

Sveikos,
Gal kas nors žinote, kokia zaraza užaugo ant mano dracenos? Staiga nugelto vienas lapas, o kai jį nuplėšiau, pamačiau, kad visa jo apainė dalis apaugusi mažais gumbiukais - raudonais ir baltais. Ar čia kokia liga, ar parazitas? Labai išsiganau, nes nemėgstu visokių gyvių
Mama sako, kad gal voratinklinė erkutė, bet jokių voratinkliukų ant lapų nesimato, tik šiek tiek dulkių...
Neskaitant to vieno lapo gėlė atrodo sveika, tai dabar nežinau ką daryti. Gal kokia chemija profilaktiškai apipurkšti, bet gal negerai, jei pasirodys, kad be reikalo... Kol kas tik išnešiau į kitą kambarį, toliau nuo kitų augalų. Labai lauksiu jūsų komentarų
Gal kas nors žinote, kokia zaraza užaugo ant mano dracenos? Staiga nugelto vienas lapas, o kai jį nuplėšiau, pamačiau, kad visa jo apainė dalis apaugusi mažais gumbiukais - raudonais ir baltais. Ar čia kokia liga, ar parazitas? Labai išsiganau, nes nemėgstu visokių gyvių

Viena geliu pardaveja toki patarima dave: jei puola koki padarai gelytes, nupurksti ar palieti (priklausomai nuo situacijos) su vandeniu, i kuri ipilta alijosiaus sulciu. Sake vaistas Nr.1! Jom parduotuvej nepakeiciamas gelyciu vaistas. Tik va nepaklausiau kiek ant kiek

geras sito nezinojau turesiu omeny:)
QUOTE(rrr? @ 2006 11 18, 21:21)
Viena geliu pardaveja toki patarima dave: jei puola koki padarai gelytes, nupurksti ar palieti (priklausomai nuo situacijos) su vandeniu, i kuri ipilta alijosiaus sulciu. Sake vaistas Nr.1! Jom parduotuvej nepakeiciamas gelyciu vaistas. Tik va nepaklausiau kiek ant kiek 

O alijosiaus sultys, tai cia kokios butu? Yra kazkoki uspec. pirkti, ar tiesiog paimti kelis alijosiaus lapus ir isspausti jo sulciu?