Įkraunama...
Įkraunama...

Motinos pieno donorystė

Nematau nieko blogo, jei maitinama donoriniu pienu. Koks cia slykstumas? blink.gif Ne vienam ypac neisnesiotam, serganciam kudikiui sis metodas yra labai padejes. Tik man labiau priimtinas britu modelis, kur tai daroma labiau centralizuotai, per gimdymo skyriu, mamos - donores sveikatos bukle yra zinoma etc.
Atsakyti
QUOTE(Spokas1 @ 2009 07 27, 12:41)
Mano manymu kuo maziau chemijos ir dirbtiniu produktu vaikui - tuo geriau. Mamos pieno jokie misinukai neatstos. Beje, kazkur skaiciau, kad kazkiek duoti svetimo pieno vaikui yra netgi gerai, nes tada vaikas gauna papildomu antikuniu, ar kiap jie ten vadinasi, nu tipo atsparesni ligoms pasidaro, va  cool.gif

100 proc. sutinku drinks_cheers.gif bet MAMOS pienas, o ne kitos moters. Juk kiekvienos mamos pienas yra subalansuotas būtent toks, kokio reikia JOS kūdykiui ir jis keičiasi vaikui augant ax.gif
ir dar, ar duodamos vaikui kitos moters pieną, esat tikros, kad ji sveikai maitinasi, nepiktnaudžiauja alkoholiu, nerūko, kad nevartoja kokių stiprių vaistų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(brukniukas @ 2009 07 29, 19:08)
siaip  as savo maziukei irgi neduociau svetimos mamos pieno.. Bet nematau nieko smerktino, jei kitos mamos duoda schmoll.gif
Galima sakyti visi mes, tarybiniai vaikai, esam ragave svetimos moters pieno, nes ligonineje pirmas 4 dienas, jei neuztekdavo mamos pieno, duodavo kitu moteru piena ax.gif

cia ne smerkimas, o nuostaba. kaip galima taip neatsakingai elgtis g.gif Trejau tokia klasioke - gere, ruke, nelabai ka valge, o pienas fontanais blink.gif Kazin ar tokio pienelio noretumete?
Atsakyti
QUOTE(brukniukas @ 2009 07 29, 17:08)
siaip  as savo maziukei irgi neduociau svetimos mamos pieno.. Bet nematau nieko smerktino, jei kitos mamos duoda schmoll.gif
Galima sakyti visi mes, tarybiniai vaikai, esam ragave svetimos moters pieno, nes ligonineje pirmas 4 dienas, jei neuztekdavo mamos pieno, duodavo kitu moteru piena ax.gif

QUOTE(Kava&arbata @ 2009 08 06, 14:08)
cia ne smerkimas, o nuostaba. kaip galima taip neatsakingai elgtis  g.gif Trejau tokia klasioke - gere, ruke, nelabai ka valge, o pienas fontanais  blink.gif Kazin ar tokio pienelio noretumete?

Jau pirmam poste parasiau,kad nesvarbu kokia mama - as jai neduociau svetimos mamos pieno. Bet kaip ir minejau skyrelyje "nemaitinancios krutimi" - man absoliuciai jokio skirtumo, kuo maitina kitos mamos: ar misinuku, ar kitos mamos pienu, ar karves pienu, ar ozkos ir t.t... Kol tai yra normos ribose.
o is asocialios, prasirukiusios ir alkoholikes - kazin ar kas ir pirktu/imtu pieneli unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(brukniukas @ 2009 08 06, 16:31)
Jau pirmam poste parasiau,kad nesvarbu kokia mama - as jai neduociau svetimos mamos pieno. Bet kaip ir minejau skyrelyje "nemaitinancios krutimi" - man absoliuciai jokio skirtumo, kuo maitina kitos mamos: ar misinuku, ar kitos mamos pienu, ar karves pienu, ar ozkos ir t.t... Kol tai yra normos ribose.
o is asocialios, prasirukiusios ir alkoholikes - kazin ar kas ir pirktu/imtu pieneli unsure.gif

Mes nesusisnekam smile.gif Pacitavote mano posta, kad nieko nematote smerktino, o as atsakiau, kad nesmerkiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 06 rugpjūčio 2009 - 15:38
QUOTE(Spokas1 @ 2009 07 27, 12:41)
Mamos pienas, tegu ir svetimos, yra tikras gyvybes eliksyras vaikui. Vargsai vaikai, kurie mamos pieno negauna del visokiu "fui, kaip slykstu" mamyciu.

O pati to pieno gertumet? Jeigu "gyvybes eleksyras"?tai gal nereikes nei kremu, nei masazu-o pati busit, kaip is pieno plaukusi
Papildyta:
QUOTE(brukniukas @ 2009 07 29, 19:08)

Visiska nesamone parasyta... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Kristele @ 2009 08 04, 23:14)
ir dar, ar duodamos vaikui kitos moters pieną, esat tikros, kad ji sveikai maitinasi, nepiktnaudžiauja alkoholiu, nerūko, kad nevartoja kokių stiprių vaistų? g.gif

drinks_cheers.gif
Ir esat tikra, kad Ji nebuvo sirgusi pries nestuma ir negere vaistu saujom? o gal sirgo depresija?
Jau taip sureiksmina ta motinos piena, kad atrodo...be jo-pasaulio pabaiga. O kas nors turite motinos pieno sudeties tyrimus?kad taip ji liaupsinat?
Atsakyti
QUOTE(mama4XL @ 2009 08 07, 08:47)
Visiska nesamone parasyta... doh.gif

ne nesąmonė, taip tikrai buvo. ligoninėse mišinukų naujagimiams praktiškai neduodavo. maitindavo donorių pienu, jei mamai neišeidavo.
pvz mano mama po gimdymo ligoninėj žindė dar 2 svetimus vaikus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GAILĖ*: 07 rugpjūčio 2009 - 08:50
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 08 07, 09:49)
ne nesąmonė, taip tikrai buvo. ligoninėse mišinukų naujagimiams praktiškai neduodavo. maitindavo donorių pienu, jei mamai neišeidavo.
pvz mano mama po gimdymo ligoninėj žindė dar 2 svetimus vaikus

Na, tai jeigu taip kazkur buvo, tai vis tiek ne visi to pieno ragavo, o tik tie kuriu mamom neiseidavo. Na bent mano mamyte tokio "bajerio"sako negirdejusi. Na ir as pirmaja dukra gimdziau na jau ne traybiniais laikais, bet dar tada kai vaikuciu prie mamytes neduodavo,o atnesdavo pamaitinti ir viskas-tai taip tikrai nebuvo. As pieno turejau tiek, kad visus tuo kart gimusius buciau ismaitinus, bet niekas pas mane to pieno neprase-ispildavau i kriaukle. Palatos kaimyne pieno neturejo-jos mergytei atnesdavo misinuka ir ji pati juo maitindavo.
Atsakyti
QUOTE(mama4XL @ 2009 08 07, 09:11)
Na, tai jeigu taip kazkur buvo, tai vis tiek ne visi to pieno ragavo, o tik tie kuriu mamom neiseidavo. Na bent mano mamyte tokio "bajerio"sako negirdejusi. Na ir as pirmaja dukra gimdziau na jau ne traybiniais laikais, bet dar tada kai vaikuciu prie mamytes neduodavo,o atnesdavo pamaitinti ir viskas-tai taip tikrai nebuvo. As pieno turejau tiek, kad visus tuo kart gimusius buciau ismaitinus, bet niekas pas mane to pieno neprase-ispildavau i kriaukle. Palatos kaimyne pieno neturejo-jos mergytei atnesdavo misinuka ir ji pati juo maitindavo.

ne kažkur taip buvo, o beveik visur. tai be abejo tik tuos donorių mp žindė, kurių mamos to negalėjo daryt. koks gi tikslas svetimu girdyt, jei savo yra? blink.gif bet gi ne visos sėkmingai nuo 1 dienos žindyt gali. mano uošvienė dirbo naujagimių sesele Klaipėdos ir Mažeikių ligoninėse. ir sakė, kad taip tikrai darydavo. ir ne tik nutrauktą donorių mp duodavo, bet netgi pažindyt iš krūties prašydavo kitus vaikus.
mama gimdė Anykščiuose, tei reiškia toj ligoninėj taip irgi darė.
nenustebsiu jei ir daugiau atsirastų žmonių kurie gali papasakot analogiškų istorijų iš įvairių miestų.
Atsakyti
QUOTE(mama4XL @ 2009 08 07, 09:11)
Na, tai jeigu taip kazkur buvo, tai vis tiek ne visi to pieno ragavo, o tik tie kuriu mamom neiseidavo. Na bent mano mamyte tokio "bajerio"sako negirdejusi.

taip TIKRAI buvo. pvz., tokiam užkampyje kaip Kaune tongue.gif mano ir mama, ir močiutė duodavo savo pieno kitiems vaikams - aš turiu pieno brolį, brolis - pieno sesę. nei mama, nei močiutė pačios svetimų vaikų nemaitino, bet duodavo nutrauktą pieną. priimadavojį Raudonajam kryžiui. lygiai taip pat kolega pasakojo, kaip prieš 35-erius metus važiuodavo sūnui parvežti kitos moters pieno.

Žindyvė - ką nors šis žodis sako?
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 08 07, 10:17)

Žindyvė - ką nors šis žodis sako?

Žindyvė
Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Peršokti į: navigaciją, paiešką

Liudvikas XIV ir jo žindyvėŽindyvė - moteris, kuri žindo kūdikį.

Lietuvių kalboje žodis žindyvė turi du prasmės variantus:

žindyvė - bet kuri žindanti moteris
žindyvė - moteris, kuri žindo kitos moters kūdikį.

Papildyta:
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 08 07, 10:16)
ne kažkur taip buvo, o beveik visur. tai be abejo tik tuos donorių mp žindė, kurių mamos to negalėjo daryt. koks gi tikslas svetimu girdyt, jei savo yra?  blink.gif bet gi ne visos sėkmingai nuo 1 dienos žindyt gali. mano uošvienė dirbo naujagimių sesele Klaipėdos ir Mažeikių ligoninėse. ir sakė, kad taip tikrai darydavo. ir ne tik nutrauktą donorių mp duodavo, bet netgi pažindyt iš krūties prašydavo kitus vaikus.
mama gimdė Anykščiuose, tei reiškia toj ligoninėj taip irgi darė.
nenustebsiu jei ir daugiau atsirastų žmonių kurie gali papasakot analogiškų istorijų iš įvairių miestų.

Na o jeigu as nebuciau sutikusi, tai vis tiek jie duotu mano vaikui to ko nori jie? Kazkoks siaubas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mama4XL @ 2009 08 07, 09:35)
Na o jeigu as nebuciau sutikusi, tai vis tiek jie duotu mano vaikui to ko nori jie? Kazkoks siaubas verysad.gif

kad nelabai tais laikais kas nors klausdavo mamos nuomonės. o šiaip tai jokio čia siaubo - gi visos gimdyvės 2 sav gulėdavo ligoninėj, valgydavo tą patį ligoninės maistą (juk lankymas būdavo uždraustas), todėl ir mp savybės ne kaži kiek tesiskirdavo
Atsakyti