Įkraunama...
Įkraunama...

Motinos pieno donorystė

Mano mama pati brolio nezinde, todel pirko kitos moters piena (zinoma, pazistamos). Nieko cia amoralaus nematau. Be to klausimas ne apie morale, o kur kas paprastesnis- KIEK JIS KAINUOJA?
Atsakyti
QUOTE (Zhiema @ 2004 09 24, 11:26)

atsiprasau bet man tai slykstu.. nei savo pieno duociau nei kitos mamos imciau.. nebent butu gyvybes ar mirties klausimas (ziauru, bet as taip galvoju) juk is tiesu, kiekvienos motinos pienas pritaikytas BUTENT jos vaikiukui.... ir jo sudetis keiciasi vaikui augant...
man tai visiskai nepriimtina...

As tokios pacios nuomones. Na kitam tai duociau, bet savam vaikui imti kitos motinos piena - tikrai , kad ne.
Atsakyti
as irgi nieko amoralaus nematau, butent glumina pieno kana blink.gif
As pati su pirmu gulejau nesinesiotu naujagimiu skyriuje, kur visos bandomis sededavom "melzykloje" ir nutraukinedavom piena. Viena moteryte, dvynuku mama, su tokiom didelem krutim, vis traukdavo po laseli i pientrauki ir su asaom, kad neturi. O pvz, kai mano stiklines putodavo nuo ciurksliu, taai as visada atiduodavau jai kazkokia dali. Nes kiek gi tie neisnesioti mazyliukai suvalgydavo.
Atsakyti
As irgi nematau nieko amoralaus jei perteklinis pienas atiduodamas kitam panasaus amziaus vaikui, kurio mama negali jo ismaitint, bet vat pardavineti - man butu koktu.

O tos dvynuku mamos desperacijai as irgi nelikciau abejinga, juolab jei vaikai pirmi ir dar negali patys zisti, is kur jai vargsei zinoti kaip ta piena "prisisaukti", kad pats ciurksle begtu... Vat toms, kurios jau karta tai dare - vienas juokas, nes jau dantys padziauti ant to, o pirmas dienas atsimenu kaip kosmara, kai vaikas nemokejo paimti spenelio normaliai ir nugrauze krutis iki didziausiu pusliu... O is kur man buvo zinoti, kad maitinant krutim neturi skaudeti: jauciu, kad grauzia - vadinas gerai... unsure.gif Gerai, kad sesute uzmate mane maitinant, tai uz galvos susieme... Otai nedaug truko, kad kraujais buciau vaika primaitinus...
Atsakyti
As taip pat nieko nematau amoralaus pirkti svetimos moters piena, bet... pati to nedaryciau. Visu pirma del to, kad kaip tu zmogau gali zinoti, kad ta moteris sveika, ir visu antra - nereiskia, kad jei tos moters mazyliui pienas tinka, tiks ir maniskiam. Tokiu atveju as uz misinuka.
Atsakyti
asara turbut norejo pasakyti kad netinka...
atsiprasau bet man tai slykstu.. nei savo pieno duociau nei kitos mamos imciau.. nebent butu gyvybes ar mirties klausimas (ziauru, bet as taip galvoju) juk is tiesu, kiekvienos motinos pienas pritaikytas BUTENT jos vaikiukui.... ir jo sudetis keiciasi vaikui augant...

Zhiema tikrai taip. Aciu, kad pataisei. thumbup.gif
Atsakyti

Deja , apsirinki. Ne visada savos motinos pienas tinka.
Kai aš buvau maža, (brolis 5m jaunesnis) tai atsimenu kad mamos pieną atiduodavo kitam berniukui, kuriam jo mamos pienas netiko! O likusį atiduodavo į kūdikių namus. Vėliau likimas lėmė su brolio "pieno broliu" vienam name gyventi - puikus bernas išaugo. Kiek žinau ir aš turėjau "pieno sesę ar brolį" ir ne vieną. T.y. mama mano "pieninga karvė" buvo.
Gera dabar mišiniais maitinti, kai pasirinkimas ohoho.
tik pardavinėti - amoralu.
Atsakyti
Brangios mamytės, man labai keista, jog nežinot, kad joks kitos moters pienas neatstos Jūsų pieno! doh.gif Tik Jūsų piene yra visos naudingos medžiagos, apsaugančios Jūsų mažylį nuo įvairiausių ligų ir pan., tik Jūsų pieną Jūsų mažylis virškins lengviausiai! Ir atvirkščiai, skaičiau, kad gali net ir pakenkti ohmy.gif (čia turbūt dauguma man nepritartų). Bet aš čia ne pati sugalvojau, o yra ištirta. Mano nuomone, jau geriau duoti tinkamą mišinuką, nei kitos mamos pieną. Taip, ko gero, ir daugiau naudos būtų.
Atsakyti
"sotus alkano neuzjaucia"
mamytes,paprasciausiai mazai kas is jusu susiduria su tokiu dalyku kaip NEISGALEJIMU nusipirkti misineliu, tai su mielu noru, paima kitu mamyciu pienuka,ypac jei ji dovanoja.
jei tk dabar butu kokia supirktuve-pirmoji stociau prie duru, kad galeciau ATIDUOTI savo pienuka kitam.
o jei leistu kudikiu namai, tai pati nuejus ten is kruties tiesiai pamaitinciau.
as esu pati uzaugus be mamos pieno,gal del to taip jautriai i tai reaguoju....
Atsakyti
Na, mane pačią vos mėnesį maitino... Aišku kitas reikalas, jei neišgalima nusipirkt mišinelių ir jei kas gali duot. Bet čia buvo klausiama, kiek kainuoja motinos pienas.
Šiaip tai patarčiau redelei didvyres nevaizduot...
Atsakyti
vadinasi, as esu amoralumo vaisius, nes kudikysteje turejau zindyve.
Mama kai broli augino irgi dar viena svetima vaika 1-2 kartus per diena maitindavo. Paprasciausiai ten tvarka tada tokia buvo, kad jei matydavo jog kuri nors mamyte turi daug pieno, tai stengdavosi tai isnaudoti - prasydavo, kad dali pieno kitiems vaikams atiduotu.

Pamenu ir as, kaip teta pasakojo, kad ji maitino ne tik savo kudiki, bet ir savo sesers mergaite, mat abi turejo panasaus amziaus kudikius. Ir nieko cia amoralaus nera. O kad motinos pienas pardavinejamas brangiai girdejau ir as. Tik nepamenu kiek jis kainuoja.
Atsakyti
Savo vaikui kitos moters pieno tikrai neduociau schmoll.gif ,geriau misiniu maitinciau wink.gif
Atsakyti