Įkraunama...
Įkraunama...

Motinos pieno donorystė

as asmeniskai visai neesu pries motinos pieno atidavima ar pardavima. Suomijoj yra net taip, kad yra specialios gimdymo namu masinos, kurios vazineja po namus ir supirkineja is daug pieno turinciu mamyciu ju pienuka. Uz ta pienuka mamytems aisku moka gimdymo namai ar kas ten, na zodziu, valstybe, o ne tos mamytes, kuriu vaikuciams tas pienukas atitenka po to. Aisku yra tam tikri nurodymai kaip ta piena supilti, kad jis isliktu sterilus, viskas ten mazdaug taip kaip kad Foxenas rase. Yra juk daugybe ka tik gimusiu kudikiu, kuriu mamytes is pradziu neturi pieno ar galbut negali maitinti savo kudikiu, jei pvz. yra pripumpuotos kazkokiu vaistu po sudetingu gimdymu ar komplikaciju. Kai as gimdziau ir pas mane pirmas pora dieneliu dar nebuvo pieno pakankamai, tai gimdymo namuose seseles klause, ar noreciau, kad mano vaikui papildomai butu duodama misinuko ar kitos motinos pieno. As tada rinkausi misinuka, bet visiskai suprasciau ir tokias mamytes, kurios rinktusi antraji varianta.
Ir nieko as cia amoralaus tame nematau g.gif
Papildyta @ [mergetime]1101456154[/mergetime]
ir dar, tarp kitko, motinos pienas is tikro yra labai brangus smile.gif
Atsakyti
QUOTE (sigitulka @ 2004 11 19, 13:53)
Brangios mamytės, man labai keista, jog nežinot, kad joks kitos moters pienas neatstos Jūsų pieno! doh.gif Tik Jūsų piene yra visos naudingos medžiagos, apsaugančios Jūsų mažylį nuo įvairiausių ligų ir pan., tik Jūsų pieną Jūsų mažylis virškins lengviausiai! Ir atvirkščiai, skaičiau, kad gali net ir pakenkti ohmy.gif (čia turbūt dauguma man nepritartų). Bet aš čia ne pati sugalvojau, o yra ištirta.

buciau labai dekinga, jei galetum pasakyt kur toki dalyka skaitei ir kas tai ishtyre.
Atsakyti
QUOTE (uups @ 2004 11 26, 14:51)
buciau labai dekinga, jei galetum pasakyt kur toki dalyka skaitei ir kas tai ishtyre.

Neatsimenu, bet skaičiau senai kažkokiam žurnale apie mediciną wink.gif
Atsakyti
QUOTE (sigitulka @ 2004 11 26, 12:56)
Neatsimenu, bet skaičiau senai kažkokiam žurnale apie mediciną wink.gif

Gaila. Taip realiai tai sunkiai imanomas toks tyrimas su tokiais rezultatais.
O siaip, motinos pienas is buteliuko savo verte smarkiai nusileidzia pienui tiesiai is kruties, bet mishinukas dar maziau vertingas.
Atsakant i tema,- brangus turetu but velniskai motinos pienas. Bet geriau pinigais jo nevertinti...
Atsakyti
Žinoma, bet savos mamos pienas. Na, čia mano tokia nuomone - prašyčiau nepykti, kas yra kitos nuomonės.
Atsakyti
Bet ,jei ligoninės superka kitų mamų pieną, tai negali jis kenkti kitiems kudikiams? g.gif Pirmą kartą girdžiu tokį dalyką rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (egliuke @ 2004 11 26, 14:57)
Bet ,jei ligoninės superka kitų mamų pieną, tai negali jis kenkti kitiems kudikiams? g.gif Pirmą kartą girdžiu tokį dalyką rolleyes.gif

nepergyvenk, daugiau ir neishgirsi wink.gif itariu, sigitulka neatidziai skaite ta zurnala apie medicina cool.gif Pasaulyje pilna motinos pieno banku, moterys kvieciamos buti pieno donorem(aisku,pries tai ju kraujas patikrinamas del ivairiu ligu, aprupinamos steriliais indais ir maisheliais, etc).
Neisnesiotam kudikiui joks mishinukas niekada neatstos motinos pieno (ir galbut neisgelbes gyvybes). Nesvarbu kieno ta motina ir kokio amziaus jos kudikis, vistiek jis padeda neisnesiotuko smegenims, akims, virskinimosistemai ir kt bresti ir apsaugo nuo infekciju.
Jei man gimtu neisneshiotukas, o as del kokiu nors priezasciu negaleciau pati jo maitinti pasishokinedama duociau kitos motinos piena, nesvarbu kiek jis kainuotu rolleyes.gif
Atsakyti
As visai neseniai (2004 nr. 8) skaiciau tavo vaikas zurnale, kad tikrai nelabai gerai duoti kudikui kitos mamytes pienuko, nes jame gali buti kazko kas gali netikti kudikiui ir todel geriau patartina duoti misinuka. Radau ta zurnala cituoju - "jei tavo krutyse dingtu pienas, nesugalvok mane zindyti kitos mamos pienu. Kodel? Jis neatitinka mano poreikiu pagal branda, jame esantis baltymas man svetimas, tad gali isberti odele. Be to, kita mama gali mane uzkresti citomegalo virusu. Dabar yra saniu misinuku. Jie man labaiua tiktu". taip raso viena naujagimiu daktare. Man atrodo ir as savo kudikiui geriau duociau misinuka nei kitos mamytes pienuka. dar kazkur skaiciau budama ligoninej, kad norint duoti kitos mamos piena,reikia kad vaikuciu amzius butu toks pat, gali skirtis apie savaite, nes paskui pienukas neatitinka amziaus.
Atsakyti
QUOTE (Digita @ 2004 11 26, 23:42)
As visai neseniai (2004 nr. 8) skaiciau tavo vaikas zurnale, kad tikrai nelabai gerai duoti kudikui kitos mamytes pienuko, nes jame gali buti kazko kas gali netikti kudikiui ir todel geriau patartina duoti misinuka. Radau ta zurnala cituoju - "jei tavo krutyse dingtu pienas, nesugalvok mane zindyti kitos mamos pienu. Kodel? Jis neatitinka mano poreikiu pagal branda, jame esantis baltymas man svetimas, tad gali isberti odele. Be to, kita mama gali mane uzkresti citomegalo virusu. Dabar yra saniu misinuku. Jie man labaiua tiktu". taip raso viena naujagimiu daktare. Man atrodo ir as savo kudikiui geriau duociau misinuka nei kitos mamytes pienuka. dar kazkur skaiciau budama ligoninej, kad norint duoti kitos mamos piena,reikia kad vaikuciu amzius butu toks pat, gali skirtis apie savaite, nes paskui pienukas neatitinka amziaus.

Dabar yra saniu misinuku. Jie man labaiua tiktu". o salia to straipsnio reklama kokio nors misinuko laugh.gif laugh.gif juk cia biznis smile.gif
As irgi savo vaikui duociau geriau misinio jei netureciau pieno, nu bet cia tai buvo tikru tikraiusia REKLAMA wink.gif
Atsakyti
Cia tikrai reklama, labai saunu misinukus duoti ir iki triju metu ir veliau, o jei jau serga tai visi turi gerti ne piena, bet misinius. Panasiai yra visuose reklamuose.
Vaikui yra pritaikytas jo motinos pienas, bet kitam (to paties amziaus vaikui) pienas taip pat yra geriau nei misinys. As kazkur sakiau, kad turim giminaiti vieno amziaus su mano dicke (21d. skirtumas), jis buvo reanimacijoj kai jam buvo 2men. kai gydytojai suzinojo, kad gali gauti pieno liepe tik dziaugtis, nes misinys nesuteikia imuniteto, o to amziaus vaikui jau gali ( nevisai tas ) truputi skirtis amzius.
Atsakyti
Gyvenime nepirkčiau kitos moters pieno ir negirdyčiau jo savo vaikams. blink.gif

Pirma, jokių higienos garantijų. Sterilus pienas yra tik vienas- kai vaikas valgo iš savo mamos. Šiaip, aš ir pati nenutraukinėjau gyvenime, ir nieko - puikiai abu vaikus vos ne iki metų pramaitinau. O čia- svetima moteris nusitraukinėjanti pieną blink.gif . Nei aš žinočiau, kaip ji spenelius prižiūri, nei kuo prieš nutraukimą apiplauna krūtis, ar iš vis- apsiplauna, nei, galų gale, kaip smarkiai ji prakaituoja benutraukinėdama ( juk jei savo pienu prekiauja, tai gal net elektroninių nutraukėjų neturi, gal rankomis dirba?).

Antra- kai maitini savo vaiką, tai ir savą pieną derini prie savo vaiko- stengiesi nesinervinti, stengiesi produktus prisižiūrėti. Na kas ten sužiūrės, ką valgo ta motera (gal braškes kibirais kapoja, gal skilandžius raito). O gal nepilnavertiškai maitinasi? Gal parūko, gal išgeria? Ir gal kokia depresinga ar nervuota, kai pirkėjų horizonte nesimato? g.gif

Trečia-motinos pienas vaikui yra labai asmeniškas dalykas. Tai ypatingas dalykas, kuris gali būti tik darp dviejų asmenų- mamos ir jos vaiko. Tai natūrali tu dviejų asmenų ryšio tąsa po nėštumo ir gimdymo. Kažkoks pašalinio asmens įsikišimas skamba (na, sorry, leptelsiu dabar) vos ne kaip kraujomaiša. unsure.gif

Žodžiu, jei mama pienuko neturi- yra mišinukai, kurie adaptuoti kūdikiui, yra pilnavertis visų reikalingų medžiagų šaltinis. Truks tik dviejų dalykų- su savos mamos pienu gaunamų medžiagų imunitetui palaikyti ir ypatingo dvasinio ryšio maitinant pačiai. Bet to iš jokios moterėlės už jokius pinigus negausi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norge: 27 lapkričio 2004 - 18:09
Man tai mintis, kad duočiau vaikui kitos moters pieną, visai nėra atstumianti rolleyes.gif Nemanau, kad reikia taip skrupulingai visko bijoti, kaip norge aprašė, nors iš nepažįstamo žmogaus pienuko turbūt geriau nepirkti. O mišinukai tikrai nėra pinavertis visų medžiagų šaltinis. Net gamintojai pripžįsta, kad jokiu būdu neatstoja motinos pieno, trūksta ne tik imunoglobulinų, bet ir kitų medžiagų - virškinimo fermentų, augimo faktorių ir kt. Apskritai motinos piene yra virš 400 biologiškai aktyvių medžiagų, labai reikalingų leliukui, kurių tikrai niekada nepavyks susintetinti gaminant mišinukus.
Atsakyti