Įkraunama...
Įkraunama...

Valandinis,naktinis,savaitgalinis mokestis auklei

QUOTE(drugeliukassss @ 2007 02 20, 00:50)
Labas,

Mes samdėm auklę kad dukrą į mokyklą nuvežtų ir parvežtų, taip pat į būrelius pavežiotų. Jai joms grįžus mūsų nebūdavo namuose, tai dar su dukra pabūdavo. Mes gyvenam Kaune, viskas buvo pernai metais, auklė buvo kaimynė iš kitos laiptinės. Sutarta buvo 3 lt už valandą.

Ir auklių atlyginimai manau yra tikrai išpūsti. Jai tai tėra moteris kuri neturi darbo, o iki pensijos dar toli, o darbo normalaus negaus nes kompiuteris, tai išradimas kuriuo naudotis nemoka, prekybos centre pardavėja nedirbs, nes mažai moka, paštininke, taip pat nedirbs, nes daug vaikščioti reikia ir t.t. O vienas pagrindinių gyvenimo užsiėmimų yra paruošti vyrui valgyti, ir pažiūrėti serialus, tai nemanau kad 1000 lt tokiam darbuotojui yra normali alga. Bet vaikus jos prižiūrėti moka, nes savo kelis užauginusios turi,dar ir anūkus paauginusios kažkiek. Bet per daug darbo neiieško nes vis dar vyras išlaiko, pinigais gal nesimėto, bet pragyvent galima. Aišku auklės darbas gal ir neblogai būtų, bet niekas ant namo nepriklijuoja skelbimo , kad ieško tokios.
Gal jums atrodys kad tai marazmas, bet aplinkoje sukosi kelios moterėlės amžiaus nuo 48-60, ir mastė jos panašiai. Dabar visos trys dirba, viena prižiūri ne vaikus bet senukus, kitos dvi įsidarbino valytojomis. Nes jų amžius neleidžia geresnių pareigų užimti, nors visos turi kažkada įgytus aukštuosius išsilavinimus.

O  norėjau pasakyti, tai kad pakabinėkit skelbimus aplink namus, gal būt jums pasiseks ir surasit, ne pinigų o darbo norinčią moterėlę, kuri manys, kad ir 600 ar 700 prie šeimos biudžeto padidėjimo yra labai gerai.

P.s, bet ir kokia gera ji būtų, namuose bent keliom dienom norėčiau įsitaisyti diktofoną - dėl visa ko.

O dar buna tokiu kurios dirba ne dėl pinigu? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaiddda: 20 vasario 2007 - 14:45
QUOTE(Lina @ 2006 12 08, 09:55)
Tai ar ne nuo 3 lt/val (prasideda) ?

Tai jei aukle parves vaikuti per pusvalandi, tai gaus 1,50 Lt? g.gif Abejoju, ar kuri del tokiu pinigu varginsis schmoll.gif
O del to posakio, kad paieskokit, kurios ne del pinigu dirba, tai blink.gif KAS DIRBA NE DEL PINIGU?!!!!!!! As nepazistu nei vieno tokio zmogaus. Visiems valgyti norisi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE
O del to posakio, kad paieskokit, kurios ne del pinigu dirba, tai blink.gif KAS DIRBA NE DEL PINIGU?!!!!!!! As nepazistu nei vieno tokio zmogaus. Visiems valgyti norisi unsure.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ypač šiais laikais
Atsakyti
Įdomu ar jus pačios sutiktumėt už 3lt/val.prižiūreti vaikiuka ir dar nudirbti nemažai namų ruošos darbų ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pegasa @ 2007 02 23, 20:18)
Įdomu ar jus pačios sutiktumėt už 3lt/val.prižiūreti vaikiuka ir dar nudirbti nemažai namų ruošos darbų ? g.gif

o kokius ruosos darbus turi omeny?
Atsakyti
ieškau auklės savo jaunėliui. auklės darbai - bendrauti su vaiku, išeiti pasivaikščioti, tris kartus per dieną paruošti karšto maisto vaikui. nemanau, kad vaikas turėtų valgyti mano iš vakaro pagamintą pašildytą maistą. už darbą ketinu mokėti 3-3,5 lt per valandą, taip pat po pusmečio - atostoginius (100 proc.). pirmagimio auklei dovanodavome dovanėles švenčių progomis ir be progos (knygas, vitaminus, saldainius).
Atsakyti
laba 4u.gif

as aukle suradau uz 1100Lt. bet as tikrai nenoriu, kad ji dar butu ir namu tvarkytoja, jos pareigos ne tokios. ji samdoma uz vaiko prieziura, jo vedima i lauka,valgyt daryma ir lavinima. jei ji prades man ir namus tvarkyti, tai kas tuo metu bus su vaikiuku ? sutinku, kad zaislus sutvarkyti privalo, jei vaikas kazka ispila, paberia - irgi. bet jos darbas tikrai ne namu tvarkymas ar skalbiniu lyginimas. kazkaip as samdau aukle ..
kai ieskojau aukles, tikrai buvo nemazai pasiulymu uz didesne alga ne tik vaika ziureti, bet daryti ir visus namu ruosos darbus.. bet .... tada jai namu ruosa bus privalomas dalykas ( o ne laisva valia daromas darbas kai pvz vaikas miega ) .. ir nesvarbu kiek vaikas miegos ar ne, ji privales tvarkytis.. nes netvarka pamatoma iskart.. ka tuo metu darys vaikas? sedes manieze vienas? verks? reikalaus demesio ? kazkaip ne kokia perspektyva..
sorry jei kazkas mano nuomone nepriimtina, tai tik mano nuomone biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyta 051012 @ 2007 02 26, 14:50)
o kokius ruosos darbus turi omeny?



Lyginimas , namu tvarkymas ,skalbimas .
Atsakyti
QUOTE(pegasa @ 2007 02 27, 14:23)
Lyginimas , namu tvarkymas ,skalbimas .

o tau tai atrodo kad aukle vadinasi jei skalbia lygina ir namus tvarko?tada jau namu tvarkytoja o ne aukle,ir alga tikrai kitokia,tad nereikia painioti,kad ar mes dirbtumem uz tokius grasiu visus ruosos darbus,mano aukle neprivalo tvarkyt namu ir skalbt bei lygint,jos darbas yra vaiko prieziura o ne namu tvarkymas,tam esu as.ji turi isvirt vaikui valgyt,ir tik but su vaiku.
Atsakyti
QUOTE(tafuti @ 2006 12 26, 23:22)
Kiek man teko bendrauti su aklemis pats maziausias uzmokestis 800 Lt per menesi,kuri geresne ima ir 1000 Lt. Man kila Klausimas kiek turi uzdirbti mama, kad apsimoketu akle? g.gif

Atsakyti
nesuprantu , kam tada zmones verziasi i darbus? pacios auginkim savo vaikus, tada nereiks piktintis , kodel aukles nori uzdirbt. ar ne del tos pacios priezasties dirbame?
Atsakyti
zmones verziasi i darbus, kad stogai nenuvaziuotu nuo keturiu sienu. o piktintis galima ne tik auklem, bet ir darbdaviais, kurie mazai moka biggrin.gif
Atsakyti