Sveikos, nulaužiau piniguočio visą šaką
. Ar išleistų kokias šaknis, jei pamerkus laikyčiau?

QUOTE(TaGre @ 2007 04 28, 20:59)

Mano draugai atidavė man jau nulaužtas šakas, jos buvo pamerktos dėl grožio į vandenį ir išleido šaknys. Tai aš jas pasodinau į vazoną, tai viena šaka po kiek laiko pagelto, o kitos dvi dar lyg gyvos , bet jokių šakelių neišleidžia

Kaip gaila, toks gražus buvo medelis - pirmiausia katinas apkramtė, paskui perlaisčiau, pora šakų nugelto, o dabar dar šitą nulaužiau

QUOTE(TaGre @ 2007 04 28, 20:59)

O kažin į žemę pasidonus naujų gumbų nesuformuotų? Manau gali pabandyti, nieko neprarasi. Knygoje rašo, jog dauginami "nupjovus nuo lapų mažus lapelius, iš jų gali išaugti nauji augalai. lapelius persodinti, jie suformuos gumbus, vėliau išaugs jauni augalai". Taip kad verta pabandyti

QUOTE(anestute @ 2007 04 29, 10:48)
O kažin į žemę pasidonus naujų gumbų nesuformuotų? Manau gali pabandyti, nieko neprarasi. Knygoje rašo, jog dauginami "nupjovus nuo lapų mažus lapelius, iš jų gali išaugti nauji augalai. lapelius persodinti, jie suformuos gumbus, vėliau išaugs jauni augalai". Taip kad verta pabandyti 

Nu gal nebent jaunus, nes mano šakos tai jau labai didelės
QUOTE(Anandita @ 2007 04 28, 16:32)
mano piniguotis išleido tris žiedus
kaip gražu, va jau tie trys tiksliau nuvyto
bet ketvirtas lenda
o jūs ar sukiojate šią gėlę, na kad nelinktų į vieną pusę stiebai??

geras!

QUOTE(anestute @ 2007 04 29, 10:48)

pas mane vienas lapelis isodintas - laukiu kol gumba suformuos ir isaugs naujas augalas

QUOTE(Anandita @ 2007 04 28, 16:32)
mano piniguotis išleido tris žiedus
kaip gražu, va jau tie trys tiksliau nuvyto
bet ketvirtas lenda

Na gaila kad jau nuvyto o tai fotkę galėjai įmest ir mes būtume pasidžiaugę

Aš visas gėles retkarčiais apsuku kad nelinktu į vieną pusę.
Mano medelis nedidelis, bet kai persodinau jam lyg ir patiko išleido du naujus ūglius, tikiuos ir kada žiedelio sulaukt

QUOTE(virugie @ 2007 04 30, 09:50)
Mano medelis nedidelis, bet kai persodinau jam lyg ir patiko išleido du naujus ūglius, tikiuos ir kada žiedelio sulaukt 

Aš persodindama irgi "pachaltūrinau" šiek tiek - į , ko gero, per didelį vazoną persodinau

Sveikutes 
Gavau ir as dovanu pinigu medi, ir taip jam anksta buvo tame vazonelyje, kad persodinau i dideli vazona, juolab kad drauge pasake, kad labai greitai auga. Dabar jau 2 menesiai stovi mano gele ir nei mirsta nei auga, vazonas ryskiai per didelis, o dar pasodinau ne i zeme kaktusams, o i paprasta zeme kambarinems gelems, durpine
Ir dar priedo gausiai actara palaisciau, nes kitos geles kazka pasigavusios buvo, tai ir siai profilaktika padariau.
Dabar pasiskaiciau, kad i didelius vazonus negalima, i durpine zeme negalima, gausiai laistyt negalima. O pas mane dar vazonas be skyles
Ar man ji dabar traukt ir persodint i mazesni vazona, kaktusams skirta zeme ar palikt? Bet vazonas tai tikrai didelis, o taip norisi nauju sakeliu...
Kaip manot?

Gavau ir as dovanu pinigu medi, ir taip jam anksta buvo tame vazonelyje, kad persodinau i dideli vazona, juolab kad drauge pasake, kad labai greitai auga. Dabar jau 2 menesiai stovi mano gele ir nei mirsta nei auga, vazonas ryskiai per didelis, o dar pasodinau ne i zeme kaktusams, o i paprasta zeme kambarinems gelems, durpine

Dabar pasiskaiciau, kad i didelius vazonus negalima, i durpine zeme negalima, gausiai laistyt negalima. O pas mane dar vazonas be skyles

Ar man ji dabar traukt ir persodint i mazesni vazona, kaktusams skirta zeme ar palikt? Bet vazonas tai tikrai didelis, o taip norisi nauju sakeliu...

Kaip manot?

QUOTE(Frosted @ 2007 04 30, 11:30)
Sveikutes 
Kaip manot?

Kaip manot?

Sveika. Na as vietoj taves butinai persodinciau vien todel, kad vazonas be skyles ir dar zemes ne sukulentams skirtos. Ir butu gerai koki drenaza is akmenuku ar seno suduzusio vazono padaryti, nes si gele labai nemegsta dregmes.
O vazona ir as matomai perdideli parinkau, mano gelyte nei pirmyn, nei atgal-metai laiko

Papildyta:
QUOTE(Andza @ 2007 04 29, 20:07)
Nu gal nebent jaunus, nes mano šakos tai jau labai didelės
Kuo saka senesne ir lapai didesni, tuo daugiau sansu, kad lapelius pasodinus i zeme, susiformuos gumbas. Drasiai nulauzk lapelius nuo stiebo ir sukisk i zeme, tik gumbo reikia laukti kokius 2 men.

QUOTE(kristutex @ 2007 05 01, 10:13)
Sveika. Na as vietoj taves butinai persodinciau vien todel, kad vazonas be skyles ir dar zemes ne sukulentams skirtos. Ir butu gerai koki drenaza is akmenuku ar seno suduzusio vazono padaryti, nes si gele labai nemegsta dregmes.
O vazona ir as matomai perdideli parinkau, mano gelyte nei pirmyn, nei atgal-metai laiko

Pas mane namai drėgni gal todėl ji toklia pas mane apsusus

QUOTE(kristutex @ 2007 05 01, 10:13)

Aciu

QUOTE(virugie @ 2007 05 01, 14:20)
Pas mane namai drėgni gal todėl ji toklia pas mane apsusus
stengiuos kuo mažiau laistyt, nes drėgmė ilgai laikos vazone. Priš kelis mėnesius atsirado ant šakelių dėmės rudos čia gal kokia liga ir ką daryt 

Pas mane tokios pilkai rudos demeles ant saku jau buvo, kai pirkau. Bet kiek matau zamiokulku, tai ant visu buna tu demeliu, tik ant vienu daugiau, ant kitu maziau... Gal cia normalu?