Įkraunama...
Įkraunama...

Lakštinė tešla, štrudeliai

Merginos,gal klausimas kaip is dangaus,bet man labai norisi to vanilinio padzo prie strudelio.Pasakykit kiek laiko ji virti reikia?Man nesutirstejo kazko g.gif As su saldziais patiekalais nelabai susitariu ir stai pirmas padazo bandymas-visiskas fiasko. doh.gif Kiausinio tryni istryniau su cukrum,nuplikiau pienu ir viriau karstoj vandens vonelej.Gal kazko per mazai?? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mikki: 21 birželio 2009 - 14:54
Sveikos merginos,

bandysiu kepti ir aš štrudelis. Receptuką radau čia vokiškai www.ahano.de/essen-trinken/omas-kochbuch/rezepte/9-Sudetendeutscher-Apfelstrudel.html
jei plačiau apie tešlą , kaip ją paruošti tai galima rasti www.wiener-gourmet-kaiser.at/WienerApfelstrudel.htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rinna: 29 rugpjūčio 2009 - 13:59
O ka galima butu ivinioti i pirktine mieline sluoksniuota tesla g.gif . Noriu kokiu nors sausainuku, bet nezinau kaip ta tesla iskepus atrodo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rinna @ 2009 08 29, 14:55)
Sveikos merginos,

bandysiu kepti ir aš štrudelis. Receptuką radau čia vokiškai www.ahano.de/essen-trinken/omas-kochbuch/rezepte/9-Sudetendeutscher-Apfelstrudel.html
jei  plačiau apie tešlą , kaip ją paruošti tai galima rasti www.wiener-gourmet-kaiser.at/WienerApfelstrudel.htm

Gal gali pabandžius parašyti,kaip sekėsi ir išversti receptą? Labai laukiu ir ačiū, nes jau seniai suku galvą dėl štrudelio, bet neturiu gero ir išbandyto recepto. Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JovkėS @ 2009 09 25, 21:57)
O ka galima butu ivinioti i pirktine mieline sluoksniuota tesla g.gif . Noriu kokiu nors sausainuku, bet nezinau kaip ta tesla iskepus atrodo blush2.gif


Galiu pasiūlyt pyragą smile.gif
Pripjaustyk obuolių, sumaišyk juos su cinamonu, vaniliniu cukrumi ir medumi/granuliuotu cukrumi, jei obuoliai rūgštoki, ir patroškink puode ant ugnies kurį laiką. Kadangi troškinant išsiskiria sultys ir masė tampa skystoka, įmaišyk kelis šaukštus džiūvėsėlių.
Tešlos lakštą (geriau kelis, kad būtų tvirčiau) pakočiok, sudėk vieną ant kito, sudėk sutirštėjusią masę ir suvyniok į 'štrudelį'. Viršų patepk šlakeliu lydyto sviesto, alyvuogių aliejaus ar plaktu kiaušiniu. Kepk ir valgyk - pats elementariausias pyragas smile.gif

Tešla išsipučia, todėl sausainėliai pavyktų, manau. Aš kažkodėl norėčiau jų sūresnių, su kmynais ir sūriu biggrin.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
QUOTE(mikki @ 2009 06 21, 15:53)
Merginos,gal klausimas kaip is dangaus,bet man labai norisi to vanilinio padzo prie strudelio.Pasakykit kiek laiko ji virti reikia?Man nesutirstejo kazko g.gif As su saldziais patiekalais nelabai susitariu ir stai pirmas padazo bandymas-visiskas fiasko. doh.gif Kiausinio tryni istryniau su cukrum,nuplikiau pienu ir viriau karstoj vandens vonelej.Gal kazko per mazai?? g.gif



as tai tingiu terliotis
naudoju si
user posted image

maximoje radau
WEWALKA sviezia tesla, paruosta vartoti ant kepamojo popieriaus

kepiau siandien su obuoliais strudeli
wub.gif wub.gif wub.gif
wa dar su varske reiks, nes tas pats megstamiausias thumbup.gif
Atsakyti
Vietoj audinio kočiojimui ir vyniojimui naudojau kepimo popierių, liuks pavyko thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Murmur333: 08 rugsėjo 2012 - 19:41
Iš tos pačios šviežios tešlos gaunasi puikūs pyragėliai su kriaušių įdaru : tiesiog - kiaušę nulupti supjaustyti kubeliais, užberti šaukšteliu rudojo cukraus, galima dar saujelę razinų įberti - viską sumaišyti , įdarą sukrauti ant išvyniotos tešlos lakšto, susukti, galus užspausti , viršų užspausti ir pašauti kepti 20 min. - bus greitas puikus kriaušinis pyragėlis thumbup.gif
Atsakyti