Merginos,gal klausimas kaip is dangaus,bet man labai norisi to vanilinio padzo prie strudelio.Pasakykit kiek laiko ji virti reikia?Man nesutirstejo kazko As su saldziais patiekalais nelabai susitariu ir stai pirmas padazo bandymas-visiskas fiasko. Kiausinio tryni istryniau su cukrum,nuplikiau pienu ir viriau karstoj vandens vonelej.Gal kazko per mazai??
Sveikos merginos,
bandysiu kepti ir aš štrudelis. Receptuką radau čia vokiškai www.ahano.de/essen-trinken/omas-kochbuch/rezepte/9-Sudetendeutscher-Apfelstrudel.html
jei plačiau apie tešlą , kaip ją paruošti tai galima rasti www.wiener-gourmet-kaiser.at/WienerApfelstrudel.htm
bandysiu kepti ir aš štrudelis. Receptuką radau čia vokiškai www.ahano.de/essen-trinken/omas-kochbuch/rezepte/9-Sudetendeutscher-Apfelstrudel.html
jei plačiau apie tešlą , kaip ją paruošti tai galima rasti www.wiener-gourmet-kaiser.at/WienerApfelstrudel.htm
O ka galima butu ivinioti i pirktine mieline sluoksniuota tesla . Noriu kokiu nors sausainuku, bet nezinau kaip ta tesla iskepus atrodo
QUOTE(rinna @ 2009 08 29, 14:55)
Sveikos merginos,
bandysiu kepti ir aš štrudelis. Receptuką radau čia vokiškai www.ahano.de/essen-trinken/omas-kochbuch/rezepte/9-Sudetendeutscher-Apfelstrudel.html
jei plačiau apie tešlą , kaip ją paruošti tai galima rasti www.wiener-gourmet-kaiser.at/WienerApfelstrudel.htm
bandysiu kepti ir aš štrudelis. Receptuką radau čia vokiškai www.ahano.de/essen-trinken/omas-kochbuch/rezepte/9-Sudetendeutscher-Apfelstrudel.html
jei plačiau apie tešlą , kaip ją paruošti tai galima rasti www.wiener-gourmet-kaiser.at/WienerApfelstrudel.htm
Gal gali pabandžius parašyti,kaip sekėsi ir išversti receptą? Labai laukiu ir ačiū, nes jau seniai suku galvą dėl štrudelio, bet neturiu gero ir išbandyto recepto. Ačiū.
QUOTE(JovkėS @ 2009 09 25, 21:57)
O ka galima butu ivinioti i pirktine mieline sluoksniuota tesla . Noriu kokiu nors sausainuku, bet nezinau kaip ta tesla iskepus atrodo
Galiu pasiūlyt pyragą
Pripjaustyk obuolių, sumaišyk juos su cinamonu, vaniliniu cukrumi ir medumi/granuliuotu cukrumi, jei obuoliai rūgštoki, ir patroškink puode ant ugnies kurį laiką. Kadangi troškinant išsiskiria sultys ir masė tampa skystoka, įmaišyk kelis šaukštus džiūvėsėlių.
Tešlos lakštą (geriau kelis, kad būtų tvirčiau) pakočiok, sudėk vieną ant kito, sudėk sutirštėjusią masę ir suvyniok į 'štrudelį'. Viršų patepk šlakeliu lydyto sviesto, alyvuogių aliejaus ar plaktu kiaušiniu. Kepk ir valgyk - pats elementariausias pyragas
Tešla išsipučia, todėl sausainėliai pavyktų, manau. Aš kažkodėl norėčiau jų sūresnių, su kmynais ir sūriu
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
QUOTE(mikki @ 2009 06 21, 15:53)
Merginos,gal klausimas kaip is dangaus,bet man labai norisi to vanilinio padzo prie strudelio.Pasakykit kiek laiko ji virti reikia?Man nesutirstejo kazko As su saldziais patiekalais nelabai susitariu ir stai pirmas padazo bandymas-visiskas fiasko. Kiausinio tryni istryniau su cukrum,nuplikiau pienu ir viriau karstoj vandens vonelej.Gal kazko per mazai??
as tai tingiu terliotis
naudoju si
maximoje radau
WEWALKA sviezia tesla, paruosta vartoti ant kepamojo popieriaus
kepiau siandien su obuoliais strudeli
wa dar su varske reiks, nes tas pats megstamiausias
Vietoj audinio kočiojimui ir vyniojimui naudojau kepimo popierių, liuks pavyko
Iš tos pačios šviežios tešlos gaunasi puikūs pyragėliai su kriaušių įdaru : tiesiog - kiaušę nulupti supjaustyti kubeliais, užberti šaukšteliu rudojo cukraus, galima dar saujelę razinų įberti - viską sumaišyti , įdarą sukrauti ant išvyniotos tešlos lakšto, susukti, galus užspausti , viršų užspausti ir pašauti kepti 20 min. - bus greitas puikus kriaušinis pyragėlis