Įkraunama...
Įkraunama...

Lakštinė tešla, štrudeliai

o kam actas? blink.gif
Atsakyti
[quote=bea,2004 03 28, 18:23]
<!-- ALIGN begin --><div align="center">Obuolių štrudelis

Šaltinis: Mary Berry Complete Cookbook

keturi 25 x 45 cm phyllo tešlos lakštai (būna pirkti šaldytų IKI parduotuvėj, tik nepamenu ar tokio dydžio, bet galima sudėti kelis persidengiančius, kad gautųsi reikiamas dydis)
60 g sviesto, ištirpdyti
30 g baltų maltų džiūvėsėlių
15 g migdolų „žvynelių“ (būna tokių IKI maišeliuose raudonuose)
cukraus pudra papuošimui

Įdaras:
750 g obuolių, nulupti, susmulkinti
1 citrinos žievelė ir sultys
3 šaukštai karamelinio cukraus
½ šaukštelio cinamono
125 g razinų „Sultana“
60 g kapotų migdolų

1. Padarykite įdarą: sumaišykite visus ingridientus.
2. Sutepkite tešlos lakštą tirpdytų sviestu, ant jo dėkite kitus patepdami sviestu. Tešlą pabarstykite džiūvėsėliais ir dėkite įdarą per vidurį. Suvyniokite į vyniotinį ir dėkite ant paruoštos skardos.
3. Viršų patepkite sviestu ir pabarstykite migdolų žvyneliais.
4. Kepkite 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kai tešla taps traški ir auksinės spalvos. Pabarstykite cukraus pudra ir valgykite šiltą ar atvėsintą.</div><!-- ALIGN end -->

Papildyta @ [mergetime]1080491081[[b]*bea rgetime] [/b]
[color=purple]<!-- ALIGN begin --><div align="center">Varškės štrudelis
Šaltinis: Dine with Europes Master Chefs: Pastries

dar toki klausimą turiu o iš tos tešlos nebus jis kietas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Springlet @ 2004 03 29, 16:19)
Esu dariusi obuoliu strudeli pagal pirmaji recepta, tai naudojau sluoksniuota bemiele tesla smile.gif  Gavosi puikiai, neliko gal per pusvalandi laugh.gif


Nu as irgi pabandziau, bet man nesigavo sad.gif nu siaip tai niekas nesuprato, kad nesigavo ir viska sukirto, bet is tikruju isivaizdavau, kad ne taip turejo gautis. PIrmas blogumas tame, kad kai suvyniojau i obuolius vidurinis teshlos sluoksnis gavosi toks nevisai iskepes, nu gal iskepes, bet ne trapus, o toks kaip tesla panashiai. Gal as per daug obuoliu pridejau?
O antras blogumas tame, kad kai kepe, tai tas pyragas buvo toks ishsiputes grazus, o kai ishjungiau orkaite ir po valandos nuejau ishimti pyrago, tai jis buvo jau visai nebeishsiputes, o susiplojes.

Pasakykit, ka as blogai dariau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meg @ 2005 10 17, 22:13)
Nu as irgi pabandziau, bet man nesigavo sad.gif nu siaip tai niekas nesuprato, kad nesigavo ir viska sukirto, bet is tikruju isivaizdavau, kad ne taip turejo gautis. PIrmas blogumas tame, kad kai suvyniojau i obuolius vidurinis teshlos sluoksnis gavosi toks nevisai iskepes, nu gal iskepes, bet ne trapus, o toks kaip tesla panashiai. Gal as per daug obuoliu pridejau?
O antras blogumas tame, kad kai kepe, tai tas pyragas buvo toks ishsiputes grazus, o kai ishjungiau orkaite ir po valandos nuejau ishimti pyrago, tai jis buvo jau visai nebeishsiputes, o susiplojes.

Pasakykit, ka as blogai dariau? g.gif


1. obuoliai buvo sultingi, nuo ju sulciu ta teshla eme ir ishtizo. esu rashius nekarta, kad tokiu atveju obuolius reikia sumaishyti su shaukstu krakmolo, o ant teshlos pabarstyti pora shaukshtu dziuveseliu.
2. del antro. visu pirma as praktiskaj jokiu kepiniu nepalieku orkaiteje ja ishjungus. sluoksniuota tesla gali kazkiek nusileisti, bet jei ji buvo gerai ishkepus, tai neturejo labai susiplot, kazkiek tik.
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 10 17, 23:19)
1. obuoliai buvo sultingi, nuo ju sulciu ta teshla eme ir ishtizo. esu rashius nekarta, kad tokiu atveju obuolius reikia sumaishyti su shaukstu krakmolo, o ant teshlos pabarstyti pora shaukshtu dziuveseliu.
2. del antro. visu pirma as praktiskaj jokiu kepiniu nepalieku orkaiteje ja ishjungus. sluoksniuota tesla gali kazkiek nusileisti, bet jei ji buvo gerai ishkepus, tai neturejo labai susiplot, kazkiek tik.


ciu Bea, bandysiu dar karta:) 4u.gif
Atsakyti
Vienam žurnale radau tokį štrudelio receptą:
Tešlai:
šaukšto aliejaus, druskos, kiaušinio, vienos citrinos sulčių ir 250 g. miltų.
Įdarui:
100 g. maltų džiūvėsėlių, 100 g. cukraus, šaukštelio cinamono, 50 g. razinų, 1 kg. rūgščių obuolių, 100 g. sviesto, cukraus pudros vyniotinio paviršiui.

Nu pabandžiau aš tą tešlą maišyti, bet su 250 g. miltų niekaip nišsisukau. Nes vis lipo ir lipo prie rankų, sudėjau gal visus 500 g., dėl ko turbūt ta tešla iškepus buvo žiauriai kieta, neįmanoma įpjaut. Plius vidus vis tiek neiškepė, nors ir pabarsčiau džiūvėsėliais, kaip buvo rašyta recepte.

Help, aš tuoj pulsiu į neviltį ir gyvenime nieko nekepsiu cry.gif . Nu taip noriu išmokti, ale kad pastoviai kas nors nesigauna. Vyras sako, kad viskas gerai, kad jam taip skanu (kas jam belieka sakyti rolleyes.gif ), bet žinau, kad negerai. Kaip užmaišyt tešlą, kad ji iškepus nebūtų kieta?
Atsakyti
na nežinau ir aš štrudelį kepiau nu ta tešla kaip iškepa tai siaubingai kieta schmoll.gif galima dantis palikti biggrin.gif nežinau gal kažką netaip dariau,bet šiaip norėtusi kad ji butų gal sluoksniuota g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meg @ 2005 10 24, 14:50)
Vienam žurnale radau tokį štrudelio receptą:
Tešlai:
šaukšto aliejaus, druskos, kiaušinio, vienos citrinos sulčių ir 250 g. miltų.
Įdarui:
100 g. maltų džiūvėsėlių, 100 g. cukraus, šaukštelio cinamono, 50 g. razinų, 1 kg. rūgščių obuolių, 100 g. sviesto, cukraus pudros vyniotinio paviršiui.

Nu pabandžiau aš tą tešlą maišyti, bet su 250 g. miltų niekaip nišsisukau. Nes vis lipo ir lipo prie rankų, sudėjau gal visus 500 g., dėl ko turbūt ta tešla iškepus buvo žiauriai kieta, neįmanoma įpjaut. Plius vidus vis tiek neiškepė, nors ir pabarsčiau džiūvėsėliais, kaip buvo rašyta recepte.

Help, aš tuoj pulsiu į neviltį ir gyvenime nieko nekepsiu cry.gif . Nu taip noriu išmokti, ale kad pastoviai kas nors nesigauna. Vyras sako, kad viskas gerai, kad jam taip skanu (kas jam belieka sakyti rolleyes.gif ), bet žinau, kad negerai. Kaip užmaišyt tešlą, kad ji iškepus nebūtų kieta?

va va pagal šitą receptą bandžiau du kartus nu jau toks schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2005 10 24, 16:52)
va va pagal šitą receptą bandžiau du kartus nu jau toks  schmoll.gif  schmoll.gif


Čia iš žurnalo Geri patarimai. O tu kiek miltų dėjai? ar tiek, kiek ten parašyta?
o ant paveiksliuko tai toks skanus atrodo, kad niam cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Meg @ 2005 10 24, 16:10)
Čia iš žurnalo Geri patarimai. O tu kiek miltų dėjai? ar tiek, kiek ten parašyta?
o ant paveiksliuko tai toks skanus atrodo, kad niam  cry.gif

miltų tai dėjau kiek ten parašytą dar tik paskui an stalo pabarsčiau,o ant paveiksliuko tikrai liux atrodo,aš kaip pamačiau galvojau nors kartą ir namuose štrudelį pasidarysiu o še tau cry.gif fui schmoll.gif negaliu pykta buvau
Atsakyti
Tai gal pagelbetu mums kas su ta tesla ka daryti, gal Bea patartu, ji pas mus profe sitoj srity ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Meg @ 2005 10 27, 23:08)
Tai gal pagelbetu mums kas su ta tesla ka daryti, gal Bea patartu, ji pas mus profe sitoj srity  ax.gif

Net neįsivaizduoju.. gal tą tešlą stipriai atšaldyt??
dėtumėt sluoksniuotą bemielę ir nesuktumėt galvos.. o čia prisigalvojat biggrin.gif
Atsakyti