Įkraunama...
Įkraunama...

Lakštinė tešla, štrudeliai

[SIZE=1] Aš kažkur internete skaičiau labai paprasta štrudelio receptą. Ten naudojama sluoksniuota tešla, kurios pilna pirkti parduotuvėse. Bet aš pati kepti tai nebandžiau. Nors manau turėtu būti skanu. Tik reikėtų išmokti tą skanųjį padažiuka daryti kaip Čili picerijoje.
Atsakyti
visiškiems tinginiams- yra pirkt gatavo šaldyto "tradicinio austriško obuolių pyrago". biggrin.gif Belieka tik padažą išmokt pasidaryt.
Atsakyti
Tik už ta pačia sluoksniuotos tešlos kaina pasidarytum 4 pirktinius austriškus štrudelius. O pačiai namie gamintis sluoksniuotos tešlos tikrai neapsimoka, nes pigiau tikrai neišeina, o laiko sugaišti ohoho.
Atsakyti
Gal kas žinote Štrudelio, tokio kaip pizoj dziaz receptuką . ax.gif
Iš kart galiu pareikšti, kad ne iš sluoksniuotos tešlos jis, ir pas mus nusipirkęs sluoksniuotos tešlos, tokio neiškepsi. Kepiau ir pagal receptą iš pirmo puslapio, išvis nesąmonė, gaunasi kietas doh.gif Kepiau ir pagal receptą išsivertus iš anglų, gaunasi štrudelis tik ne toks kaip picerijoj.
Na pagelbėkit kas 4u.gif
Padažiuką ir įdarą moku pasigaminti, bet kaip tą tešlą, aaaaaaaaaaaaa g.gif
Atsakyti
gal galetum pasidaliti padaziuko gamybos eiga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2006 01 29, 16:40)
gal galetum pasidaliti padaziuko gamybos eiga smile.gif

Labai paprasta biggrin.gif
Vanilinis padažas:
4 kiaušinių tryniai;
300g pieno;
3 šaukštai cuktraus;
1 pakelis vanilinio cukraus (10 g)
Viską gerai išplakti ir plakant virti 5min, 80 laipsnių temperatūroj. Arba galima išsukti cukrų su tryniais ir vanilinu, pieną užvirti ir gerai maišant , plona srovele supilti plakinį ir pavirti , kol sutištės.
Atsakyti
Labai aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neeri @ 2006 01 29, 11:35)
Padažiuką ir įdarą moku pasigaminti, bet kaip tą tešlą, aaaaaaaaaaaaa  g.gif

Tai va, ta tesla pagaminti yra menas.Geriausia pamatyti, nors man to neuzteko.Kol dariau su patyrusia kepeja, viskas puikiai gavosi, o viena - pss...Tarp kitko, Vokietijoje, kur tie vyniotiniai (obuoliniai, varskiniai, mesiniai, darzoviniai)irgi kepami, nedaug kas uzsiima teslos gamyba. Per Tv vakar kaip tik vienas kulinaras pasisake perkantis gatava tesla vyniotiniams (ne ta sluoksniuota prancuziska).Atseit kokybe gera, ir laiko sutaupoma.Tai prisiminusi ir rasau dabar.
Teslos gaminimo principas - ja daro ant stalo, ne bliude, suminkius meto ta rutuli stipriai i stala, paskui deda bliudan, uzdengia ir palieka pusvalandziui pailseti.Atseit, tesla turinti atsigauti.Tada lininis ranksluostis apdulkinamas miltais ir pirstu pagalvelem (kad nagai nepaliestu) palengvyte tempiama i visas puses, kol per tesla ranksluoscio audimo rasta matyti galima.Tepama istirpintu sviestu, dedamas idaras, kaip recepte, sonai uzlenkiami, ranksluoscio krastas pakeliamas, kol vyniotinis riedeti pradeda ir taip susivynioja, bet dar ant ransluoscio lieka. Su jo pagalba perkeliamas ir iridenamas ant skardos, virsuje aptepamas saltu vandeniu, pabarstomas grubiu cukrum ir kas keli cm iki idaro skersai ipiaunama, kad garai iseiti galetu.
Gal pakankamai aiskiai aprasiau. Pati taip nebedarau, mano pazistamu tarpe irgi ne viena, perkam sluoksniuota tesla, juk principas tas pats - tarp plonu teslos sluoksniu sviesto sluoksneliai. Jei nesigauna, gal teslos kokybe ne kokia g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amalia: 30 sausio 2006 - 11:05
QUOTE(Amalia @ 2006 01 30, 11:02)
Tai va, ta tesla pagaminti yra menas.Geriausia pamatyti, nors man to neuzteko.Kol dariau su patyrusia kepeja, viskas puikiai gavosi, o viena - pss...Tarp kitko, Vokietijoje, kur tie vyniotiniai  (obuoliniai, varskiniai, mesiniai, darzoviniai)irgi kepami, nedaug kas uzsiima teslos gamyba. Per Tv vakar kaip tik vienas kulinaras pasisake perkantis gatava tesla vyniotiniams (ne ta sluoksniuota prancuziska).Atseit kokybe gera, ir laiko sutaupoma.Tai prisiminusi ir rasau dabar.
Teslos gaminimo principas - ja daro ant stalo, ne bliude, suminkius meto ta rutuli stipriai i stala, paskui  deda bliudan, uzdengia ir palieka pusvalandziui pailseti.Atseit, tesla turinti atsigauti.Tada lininis ranksluostis apdulkinamas miltais ir pirstu pagalvelem (kad nagai nepaliestu) palengvyte tempiama i visas puses, kol per tesla ranksluoscio audimo rasta matyti galima.Tepama istirpintu sviestu, dedamas idaras, kaip recepte, sonai uzlenkiami, ranksluoscio krastas pakeliamas, kol vyniotinis riedeti pradeda ir  taip susivynioja, bet dar ant ransluoscio lieka. Su jo pagalba perkeliamas ir  iridenamas ant skardos, virsuje aptepamas saltu vandeniu, pabarstomas grubiu cukrum ir kas keli cm iki idaro skersai ipiaunama, kad garai iseiti galetu.
Gal pakankamai aiskiai aprasiau. Pati  taip nebedarau, mano pazistamu tarpe irgi ne viena, perkam sluoksniuota tesla, juk principas tas pats - tarp plonu teslos sluoksniu sviesto sluoksneliai. Jei nesigauna, gal teslos kokybe ne kokia g.gif


Pagal tavo aprašymą darau šimtalapiui tešlą ir taip pat dariau ir štrudeliui, tačiau kaip ir minėjau, ji ne tokia kaip picoj džiaz. Nesakau, kad štrudelis ir turi būti būtent tok kaip picerijoj, tačiau ten man jis skaniausias, o ir tešla tikrai ne kaip čia aprašyta-lakštinė. Ten kitokia visai. O man asmeniškai nėra sudėtinga lakštinę tešlą pasigaminti, skanu ir su ja, bet negaliu nurimti kol neišmokau pasigaminti tokio kaip noriu doh.gif Beje iš sluoksniuotos tešlos susuktus pyragus taip pat galime vadinti - štrudeliai, nes štrudelis-vyniotinis. Tačiau tavo aprašytas tešlos receptas yra lakštinis.
Et reikės ką nors bandyti sukurt tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Neeri @ 2006 01 30, 21:52)
. Tačiau tavo aprašytas tešlos receptas yra lakštinis.
Et reikės ką nors bandyti sukurt  tongue.gif

Ar lakstinis, ar ne, ne man spresti. Aprasiau tikraja tesla, kaip Austrijoje gaminama, ir kuria austre kepeja mus kepti moke, ir kokie pýragai strudeliu tevynej strudeliais vadinami..Gal ten picerijoj italiskas kokio pyrago variantas? Mol strudeliu pavadinsim, ir bus gerai tongue.gif
Atsakyti
Tai va, iskvarsinau galva kepejai, ji dave du receptus teslai obuoliu vyniotiniui. Gal prisitaikysi. Jos nuomone italai obuoliu vyniotinio kaip ir nekepantys, ten matyt kazkokia saviveikla.Ne Strudeliui, sake galva man nusuks, jei taip vadinsiu. Varskine tesla: imti lygiom dalim miltus, liesa varske ir margarina - po 250 ar 500g, ziurint kiek nori. Isminkius palikti brinkti saldytuve maziausiai 2 val., bet geriau per nakti. Kita tesla - trapi: 300g miltu, 100g cukraus pudros, 50g sviesto, 1 trynys, puse pokelio kepimo milteliu, ziupsnelis druskos, saukstas-du pieno. brandinti pusvalandi - valanda saldytuve, tada saltom rankom apdoroti.Skardos jokiu budu nemiltuoti ir netaukuoti, nes issileis kepdamas. Tiesa, imti svelnius miltus (ji sake vokiskai, nezinau atitikmens, bet kiek supratau, pacius normaliuosius, ne kokius spec.), nes su tais spec. tesla biri gaunasi, kaip smelys. Tiesa, ji dar sake, galima imti mieline tesla , kur su grietine minkoma, bet ji su ja daranti tik idarytus pyragelius.
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2006 01 31, 08:11)
Ar lakstinis, ar ne, ne man spresti. Aprasiau tikraja tesla, kaip Austrijoje gaminama, ir kuria austre kepeja mus kepti moke, ir kokie pýragai strudeliu tevynej strudeliais vadinami..Gal ten picerijoj italiskas  kokio pyrago variantas? Mol strudeliu pavadinsim, ir bus gerai tongue.gif

Tai aš ir skaičiau, kad štrudelis - vyniotinis, kepamas iš plono tešlos lakšto, o paskui susiradau lakštinės tešlos receptą, tai ji ir gaminama pagal tavo receptą, iš to ir nusprendžiau, kad tai lakštinė tešla tongue.gif O picerijoj velnias žin, koks per variantas, tik , žinau tiek, jog labai skanus ax.gif

QUOTE(Amalia @ 2006 01 31, 14:17)
Tai va, iskvarsinau galva kepejai, ji dave du receptus teslai obuoliu vyniotiniui. Gal prisitaikysi. Jos nuomone italai obuoliu vyniotinio kaip ir nekepantys, ten matyt kazkokia saviveikla.Ne Strudeliui, sake galva man nusuks, jei taip vadinsiu. Varskine tesla: imti lygiom dalim miltus, liesa varske ir margarina - po 250 ar 500g, ziurint kiek nori. Isminkius palikti brinkti saldytuve maziausiai 2 val., bet geriau per nakti. Kita tesla - trapi: 300g miltu, 100g cukraus pudros, 50g sviesto, 1 trynys, puse pokelio kepimo milteliu, ziupsnelis druskos, saukstas-du pieno. brandinti pusvalandi - valanda saldytuve, tada saltom rankom apdoroti.Skardos jokiu budu nemiltuoti ir netaukuoti, nes issileis kepdamas. Tiesa, imti svelnius miltus  (ji sake vokiskai, nezinau atitikmens, bet kiek supratau, pacius normaliuosius, ne kokius spec.), nes su tais spec. tesla biri gaunasi, kaip smelys. Tiesa, ji dar sake, galima imti mieline tesla , kur su grietine minkoma, bet ji su ja daranti tik idarytus pyragelius.

Niu labai tau ačiū biggrin.gif Einu daba užsimaišyti varškės tešlą, o ryt jau kepsiu bigsmile.gif Žiūrėsiu kas bus bigsmile.gif O kokia ten mielinė tešla 4u.gif
Atsakyti