visiškiems tinginiams- yra pirkt gatavo šaldyto "tradicinio austriško obuolių pyrago".
Belieka tik padažą išmokt pasidaryt.

Gal kas žinote Štrudelio, tokio kaip pizoj dziaz receptuką .
Iš kart galiu pareikšti, kad ne iš sluoksniuotos tešlos jis, ir pas mus nusipirkęs sluoksniuotos tešlos, tokio neiškepsi. Kepiau ir pagal receptą iš pirmo puslapio, išvis nesąmonė, gaunasi kietas
Kepiau ir pagal receptą išsivertus iš anglų, gaunasi štrudelis tik ne toks kaip picerijoj.
Na pagelbėkit kas
Padažiuką ir įdarą moku pasigaminti, bet kaip tą tešlą, aaaaaaaaaaaaa

Iš kart galiu pareikšti, kad ne iš sluoksniuotos tešlos jis, ir pas mus nusipirkęs sluoksniuotos tešlos, tokio neiškepsi. Kepiau ir pagal receptą iš pirmo puslapio, išvis nesąmonė, gaunasi kietas

Na pagelbėkit kas

Padažiuką ir įdarą moku pasigaminti, bet kaip tą tešlą, aaaaaaaaaaaaa

gal galetum pasidaliti padaziuko gamybos eiga

QUOTE(lile @ 2006 01 29, 16:40)
Labai paprasta

Vanilinis padažas:
4 kiaušinių tryniai;
300g pieno;
3 šaukštai cuktraus;
1 pakelis vanilinio cukraus (10 g)
Viską gerai išplakti ir plakant virti 5min, 80 laipsnių temperatūroj. Arba galima išsukti cukrų su tryniais ir vanilinu, pieną užvirti ir gerai maišant , plona srovele supilti plakinį ir pavirti , kol sutištės.
Labai aciu

QUOTE(Neeri @ 2006 01 29, 11:35)
Tai va, ta tesla pagaminti yra menas.Geriausia pamatyti, nors man to neuzteko.Kol dariau su patyrusia kepeja, viskas puikiai gavosi, o viena - pss...Tarp kitko, Vokietijoje, kur tie vyniotiniai (obuoliniai, varskiniai, mesiniai, darzoviniai)irgi kepami, nedaug kas uzsiima teslos gamyba. Per Tv vakar kaip tik vienas kulinaras pasisake perkantis gatava tesla vyniotiniams (ne ta sluoksniuota prancuziska).Atseit kokybe gera, ir laiko sutaupoma.Tai prisiminusi ir rasau dabar.
Teslos gaminimo principas - ja daro ant stalo, ne bliude, suminkius meto ta rutuli stipriai i stala, paskui deda bliudan, uzdengia ir palieka pusvalandziui pailseti.Atseit, tesla turinti atsigauti.Tada lininis ranksluostis apdulkinamas miltais ir pirstu pagalvelem (kad nagai nepaliestu) palengvyte tempiama i visas puses, kol per tesla ranksluoscio audimo rasta matyti galima.Tepama istirpintu sviestu, dedamas idaras, kaip recepte, sonai uzlenkiami, ranksluoscio krastas pakeliamas, kol vyniotinis riedeti pradeda ir taip susivynioja, bet dar ant ransluoscio lieka. Su jo pagalba perkeliamas ir iridenamas ant skardos, virsuje aptepamas saltu vandeniu, pabarstomas grubiu cukrum ir kas keli cm iki idaro skersai ipiaunama, kad garai iseiti galetu.
Gal pakankamai aiskiai aprasiau. Pati taip nebedarau, mano pazistamu tarpe irgi ne viena, perkam sluoksniuota tesla, juk principas tas pats - tarp plonu teslos sluoksniu sviesto sluoksneliai. Jei nesigauna, gal teslos kokybe ne kokia

QUOTE(Amalia @ 2006 01 30, 11:02)
Tai va, ta tesla pagaminti yra menas.Geriausia pamatyti, nors man to neuzteko.Kol dariau su patyrusia kepeja, viskas puikiai gavosi, o viena - pss...Tarp kitko, Vokietijoje, kur tie vyniotiniai (obuoliniai, varskiniai, mesiniai, darzoviniai)irgi kepami, nedaug kas uzsiima teslos gamyba. Per Tv vakar kaip tik vienas kulinaras pasisake perkantis gatava tesla vyniotiniams (ne ta sluoksniuota prancuziska).Atseit kokybe gera, ir laiko sutaupoma.Tai prisiminusi ir rasau dabar.
Teslos gaminimo principas - ja daro ant stalo, ne bliude, suminkius meto ta rutuli stipriai i stala, paskui deda bliudan, uzdengia ir palieka pusvalandziui pailseti.Atseit, tesla turinti atsigauti.Tada lininis ranksluostis apdulkinamas miltais ir pirstu pagalvelem (kad nagai nepaliestu) palengvyte tempiama i visas puses, kol per tesla ranksluoscio audimo rasta matyti galima.Tepama istirpintu sviestu, dedamas idaras, kaip recepte, sonai uzlenkiami, ranksluoscio krastas pakeliamas, kol vyniotinis riedeti pradeda ir taip susivynioja, bet dar ant ransluoscio lieka. Su jo pagalba perkeliamas ir iridenamas ant skardos, virsuje aptepamas saltu vandeniu, pabarstomas grubiu cukrum ir kas keli cm iki idaro skersai ipiaunama, kad garai iseiti galetu.
Gal pakankamai aiskiai aprasiau. Pati taip nebedarau, mano pazistamu tarpe irgi ne viena, perkam sluoksniuota tesla, juk principas tas pats - tarp plonu teslos sluoksniu sviesto sluoksneliai. Jei nesigauna, gal teslos kokybe ne kokia
Teslos gaminimo principas - ja daro ant stalo, ne bliude, suminkius meto ta rutuli stipriai i stala, paskui deda bliudan, uzdengia ir palieka pusvalandziui pailseti.Atseit, tesla turinti atsigauti.Tada lininis ranksluostis apdulkinamas miltais ir pirstu pagalvelem (kad nagai nepaliestu) palengvyte tempiama i visas puses, kol per tesla ranksluoscio audimo rasta matyti galima.Tepama istirpintu sviestu, dedamas idaras, kaip recepte, sonai uzlenkiami, ranksluoscio krastas pakeliamas, kol vyniotinis riedeti pradeda ir taip susivynioja, bet dar ant ransluoscio lieka. Su jo pagalba perkeliamas ir iridenamas ant skardos, virsuje aptepamas saltu vandeniu, pabarstomas grubiu cukrum ir kas keli cm iki idaro skersai ipiaunama, kad garai iseiti galetu.
Gal pakankamai aiskiai aprasiau. Pati taip nebedarau, mano pazistamu tarpe irgi ne viena, perkam sluoksniuota tesla, juk principas tas pats - tarp plonu teslos sluoksniu sviesto sluoksneliai. Jei nesigauna, gal teslos kokybe ne kokia

Pagal tavo aprašymą darau šimtalapiui tešlą ir taip pat dariau ir štrudeliui, tačiau kaip ir minėjau, ji ne tokia kaip picoj džiaz. Nesakau, kad štrudelis ir turi būti būtent tok kaip picerijoj, tačiau ten man jis skaniausias, o ir tešla tikrai ne kaip čia aprašyta-lakštinė. Ten kitokia visai. O man asmeniškai nėra sudėtinga lakštinę tešlą pasigaminti, skanu ir su ja, bet negaliu nurimti kol neišmokau pasigaminti tokio kaip noriu

Et reikės ką nors bandyti sukurt

QUOTE(Neeri @ 2006 01 30, 21:52)
. Tačiau tavo aprašytas tešlos receptas yra lakštinis.
Et reikės ką nors bandyti sukurt
Et reikės ką nors bandyti sukurt

Ar lakstinis, ar ne, ne man spresti. Aprasiau tikraja tesla, kaip Austrijoje gaminama, ir kuria austre kepeja mus kepti moke, ir kokie pýragai strudeliu tevynej strudeliais vadinami..Gal ten picerijoj italiskas kokio pyrago variantas? Mol strudeliu pavadinsim, ir bus gerai

Tai va, iskvarsinau galva kepejai, ji dave du receptus teslai obuoliu vyniotiniui. Gal prisitaikysi. Jos nuomone italai obuoliu vyniotinio kaip ir nekepantys, ten matyt kazkokia saviveikla.Ne Strudeliui, sake galva man nusuks, jei taip vadinsiu. Varskine tesla: imti lygiom dalim miltus, liesa varske ir margarina - po 250 ar 500g, ziurint kiek nori. Isminkius palikti brinkti saldytuve maziausiai 2 val., bet geriau per nakti. Kita tesla - trapi: 300g miltu, 100g cukraus pudros, 50g sviesto, 1 trynys, puse pokelio kepimo milteliu, ziupsnelis druskos, saukstas-du pieno. brandinti pusvalandi - valanda saldytuve, tada saltom rankom apdoroti.Skardos jokiu budu nemiltuoti ir netaukuoti, nes issileis kepdamas. Tiesa, imti svelnius miltus (ji sake vokiskai, nezinau atitikmens, bet kiek supratau, pacius normaliuosius, ne kokius spec.), nes su tais spec. tesla biri gaunasi, kaip smelys. Tiesa, ji dar sake, galima imti mieline tesla , kur su grietine minkoma, bet ji su ja daranti tik idarytus pyragelius.
QUOTE(Amalia @ 2006 01 31, 08:11)
Ar lakstinis, ar ne, ne man spresti. Aprasiau tikraja tesla, kaip Austrijoje gaminama, ir kuria austre kepeja mus kepti moke, ir kokie pýragai strudeliu tevynej strudeliais vadinami..Gal ten picerijoj italiskas kokio pyrago variantas? Mol strudeliu pavadinsim, ir bus gerai 

Tai aš ir skaičiau, kad štrudelis - vyniotinis, kepamas iš plono tešlos lakšto, o paskui susiradau lakštinės tešlos receptą, tai ji ir gaminama pagal tavo receptą, iš to ir nusprendžiau, kad tai lakštinė tešla


QUOTE(Amalia @ 2006 01 31, 14:17)
Tai va, iskvarsinau galva kepejai, ji dave du receptus teslai obuoliu vyniotiniui. Gal prisitaikysi. Jos nuomone italai obuoliu vyniotinio kaip ir nekepantys, ten matyt kazkokia saviveikla.Ne Strudeliui, sake galva man nusuks, jei taip vadinsiu. Varskine tesla: imti lygiom dalim miltus, liesa varske ir margarina - po 250 ar 500g, ziurint kiek nori. Isminkius palikti brinkti saldytuve maziausiai 2 val., bet geriau per nakti. Kita tesla - trapi: 300g miltu, 100g cukraus pudros, 50g sviesto, 1 trynys, puse pokelio kepimo milteliu, ziupsnelis druskos, saukstas-du pieno. brandinti pusvalandi - valanda saldytuve, tada saltom rankom apdoroti.Skardos jokiu budu nemiltuoti ir netaukuoti, nes issileis kepdamas. Tiesa, imti svelnius miltus (ji sake vokiskai, nezinau atitikmens, bet kiek supratau, pacius normaliuosius, ne kokius spec.), nes su tais spec. tesla biri gaunasi, kaip smelys. Tiesa, ji dar sake, galima imti mieline tesla , kur su grietine minkoma, bet ji su ja daranti tik idarytus pyragelius.
Niu labai tau ačiū



