QUOTE(upsikaz @ 2008 05 13, 17:59)
ne visai į temą, bet... esate naivuolė, jei manote, kad "paprasta vidurinė" ir gimnazija (ypač "Varpo") kuo nors skiriasi. nebent, jei kalbėtume apie KTU gimnaziją ar Jėzuitų. kuo gi jos gali skirtis? mokymo programos - identiškos. kontingentu? toli gražu, kai kuriais atvejais - gimnazijos susirenka prastesnis kontingentas nei į tą "paprastą vidurinę"
o šiaip jau... aišku, nėra namų be dūmų, mokyklos be problemų, bet asmeniškai aš niekada neleisčiau savo vaiko į Varpą. žinoma, tai tik mano subjektyvus požiūris, tačiau susidūrus su "virtuve" - norisi nuo jos kuo toliau trauktis

o šiaip jau... aišku, nėra namų be dūmų, mokyklos be problemų, bet asmeniškai aš niekada neleisčiau savo vaiko į Varpą. žinoma, tai tik mano subjektyvus požiūris, tačiau susidūrus su "virtuve" - norisi nuo jos kuo toliau trauktis

prasyciau be asmeniskumu ir epitetu dalijimo. Esu tos kartos atstove, kai Varpas, dar ne neturedamas gimnazijos statuso, buvo viena geresniu viduriniu mokyklu kaune.
Niekur nepasisakiau, kad varpas geresni uz kitas vidurines, ir nematau kur tamsta izvelgiate kazkoki naivuma?
Savo atveju savo vaika noreciau ten leisti tik del to, kad tai yra prie pat namu. Nes mano pirmokas nei pirmunas, nei dar koks -unas, tiesiog normalus, padykes berniukas, galbut net nepavyktu i gimnazija. Na, bet jei jus teigiate kad tai vos neprasciausia mokymo istaiga kaune, vadinasi, turi sansu patekti budamas net ir ne pirmunas

Akcentuodama "paprasta vidutine" ir gimnazija, norejau pasipiktinti minsteriju biurokratu trumparegiskumu, kad nebuvimas 5 klasiu BET kokioj gimnazijoj, sukelia problemu tiek tevams, tiek vaikams, kuriems teks isskirti su klases draugais, ir apsiprasti su nauja aplinka.
Beje, esu sventai isitikinus, kad ne mokyklos prestiziskumas, ar statusas vaidina pagrindini vaidmeni mokinio pasiekimuose - jeigu nores, tai is kalabibiskiu kaimo vidurines i univera istos....