Įkraunama...
Įkraunama...

"Varpelio" mokykla

QUOTE(upsikaz @ 2008 05 13, 17:59)
ne visai į temą, bet... esate naivuolė, jei manote, kad "paprasta vidurinė" ir gimnazija (ypač "Varpo") kuo nors skiriasi. nebent, jei kalbėtume apie KTU gimnaziją ar Jėzuitų. kuo gi jos gali skirtis? mokymo programos - identiškos. kontingentu? toli gražu, kai kuriais atvejais - gimnazijos susirenka prastesnis kontingentas nei į tą "paprastą vidurinę" 4u.gif
o šiaip jau... aišku, nėra namų be dūmų, mokyklos be problemų, bet asmeniškai aš niekada neleisčiau savo vaiko į Varpą. žinoma, tai tik mano subjektyvus požiūris, tačiau susidūrus su "virtuve" - norisi nuo jos kuo toliau trauktis  lotuliukas.gif

prasyciau be asmeniskumu ir epitetu dalijimo. Esu tos kartos atstove, kai Varpas, dar ne neturedamas gimnazijos statuso, buvo viena geresniu viduriniu mokyklu kaune.
Niekur nepasisakiau, kad varpas geresni uz kitas vidurines, ir nematau kur tamsta izvelgiate kazkoki naivuma?

Savo atveju savo vaika noreciau ten leisti tik del to, kad tai yra prie pat namu. Nes mano pirmokas nei pirmunas, nei dar koks -unas, tiesiog normalus, padykes berniukas, galbut net nepavyktu i gimnazija. Na, bet jei jus teigiate kad tai vos neprasciausia mokymo istaiga kaune, vadinasi, turi sansu patekti budamas net ir ne pirmunas tongue.gif

Akcentuodama "paprasta vidutine" ir gimnazija, norejau pasipiktinti minsteriju biurokratu trumparegiskumu, kad nebuvimas 5 klasiu BET kokioj gimnazijoj, sukelia problemu tiek tevams, tiek vaikams, kuriems teks isskirti su klases draugais, ir apsiprasti su nauja aplinka.

Beje, esu sventai isitikinus, kad ne mokyklos prestiziskumas, ar statusas vaidina pagrindini vaidmeni mokinio pasiekimuose - jeigu nores, tai is kalabibiskiu kaimo vidurines i univera istos....
Atsakyti
QUOTE(minte @ 2008 05 14, 18:01)
1. prasyciau be asmeniskumu ir epitetu dalijimo.

2.  Na, bet jei jus teigiate kad tai vos neprasciausia mokymo istaiga kaune, vadinasi, turi sansu patekti budamas net ir ne pirmunas  tongue.gif

3.  Beje, esu sventai isitikinus, kad ne mokyklos prestiziskumas, ar statusas vaidina pagrindini vaidmeni mokinio pasiekimuose - jeigu nores, tai is kalabibiskiu kaimo vidurines i univera istos....

1. Labai atsiprašau, net nepagalvojau, kad mano postas gali užgauliai skambėti doh.gif tikrai nenorėjau menkiti Jūsų požiūrio, tik išsakiau savo poziciją.. o tas 'naivi' be menkiausio noro užgauti ar sumenkiti buvo unsure.gif darkart atsiprašau, bus man pamoka rolleyes.gif

2. tikrai neteigiu, kad prasčiausia, anaiptol - tiesiog eilinė. niekuo ne geresnė už likusias mirksiukas.gif bet tai vėlgi - tik subjektyvi mano, kaip asmens, susidūrusio su situacija, nuomonė 4u.gif

3. o čia jau besąlygiškai su Jumis sutinku. visgi ne visi esame vienodai stiprios asmenybės, kartais reikia konstruktyvaus postūmio, palaikymo. geras pedagogas (ir svarbiausia - žmogus) gali atlikti čia didelį vaidmenį... ax.gif
Atsakyti
gal kuri mamyte turi parduoti uniforma berniukui , mazdaug 138 cm ugiui? 4u.gif

(mus viena mamyte "paliko ant ledo" doh.gif , rugsejo pirma cia pat-nezinau kaip bus... verysad.gif verysad.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo une: 11 rugpjūčio 2008 - 10:44
Pavasarį buvo vykdoma apklausa, kurios metu tėveliai balsavo, ar sekančiais mokslo metais palikti pamokų pradžią kaip ir buvo - nuo 8.00 val., ar atsižvelgiant į beprotiškus kamščius gatvėse ir vaikų fiziologiją (beveik visi mokytojai gali patvirtinti, kad pradinukai per pirmąją pamoką dar miega ) ir kt., pamokas pradėti pusvalandžiu vėliau - 8.30 val. ...kaip ir senais gerais mūsų laikais ax.gif
Tėvelių balsai nulėmė, kad šį rudenį pamokos turėtų prasidėti 8.30 val.
Aš asmeniškai tikrai labai apsidžiaugiau, nes (nors čia aišku mano asmeninė "problema" ir pasirinkimas) mes gyvename ne šalia mokyklos ir vaiką tenka kiekvieną rytą vežioti į mokyklą. Paprastai iki mokyklos atvažiuoti užtrunkame 15 min. Nors turime 2 kelius pasiekti mokyklą - per Varnių tiltą arba autostradą, deja paskutinį pusmetį taip pasikeitė situacija (turbūt ne vienas keikia Vilijampolės tilto uždarymą doh.gif), kad iki mokyklos tenka važiuoti 45 min. Tuo tarpu išvažiuodama iš namų 8.00 val. mokyklą pasiekiu per 20 min. Taip kad man asmeniškai tas pusvalandis vėliau turi LABAI didelę reikšmę. Jau 8.00 val. būna apmažėję kamščiai, nes dauguma darbą pradedantys 8.00 val. jau būna pasiekę savo darbovietes.

Taigi, iš tikrųjų apsidžiaugiau, kad daugelio mokyklos tėvelių balsavo už vėlesnį variantą thumbup.gif Nors jeigu būtų buvę ir kitokie rezultatai, galbūt būčiau tik paburbėjusi panosėje, bet žinočiau, kad ne aš viena taip nusprendžiau, o dauguma tėvų ir tektų su tuo nori nenori sutikti blush2.gif

DEJA, prieš porą dienų pasiskambinau mokytojai ir netikėtai sužinojau, kad pasirodo balsavome veltui doh.gif Pasirodo atsirado tėvelių tarpe SKUNDALIŲ gun_bandana.gif, kuriems nusišvilpt ant visų kitų tėvelių nuomonės - jie nupėdino tiesiai į švietimo skyrių ir iškėlė skandalą, kas čia per laiko kaitaliojimai doh.gif Mokyklos pedagogai šokiruoti ir pasipiktinę verysad.gif Tėveliai išreiškė norą būti neatskleisti,kad nebūtų diskriminuojami jų vaikeliai doh.gif Žinoma tik tiek, kad tai buvusių antrokų (dabartinių trečiokų) tėvelių darbas gun_bandana.gif

Gal ir neužsuka tie "tėveliai" į šitą puslapį, bet tikiuosi, kad pasieks juos šita informacija:
Mano pačios mergina eis į trečią klasę ir aš tikrai esu ŽIAURIAI PASIPIKTINUSI, kad stengdamiesi išsaugoti savo "gerą" vardą slepiatės už kitų nugaros, už minios nugaros doh.gif Kodėl dabar skundalių šešėlis turi kristi ant visų trečiokų doh.gif Kitaip aš jūsų pavadinti negaliu tik BAILIAIS !!!
Ir dar, norėčiau priminti, kad "Kaunas mažas kaimas", kur vieni kitus pažįsta ax.gif Ar nepagalvojate, kad galbūt kažkas iš mokyklos tėvelių patys dirba valstybinėse institucijose ar netgi tame pačiame švietimo skyriuje ar pagaliau turi giminaičių, draugų ir pažįstamų ten dirbančių ir anksčiau ar vėliau paaiškės, kas yra kas ax.gif
Gal vieną kartą būkite drąsūs ir pirmiausiai su savo nepasitenkinimu ar netinkančia tvarka kreipkitės į mokyklos valdžią (beja, aš pati ne kartą esu ėjusi pas direktorę ir tiesiai šviesiai išsakiusi, kas man nepatinka) - AŠ TIKRAI NEBIJAU kad dėl to gali nukentėti mano vaikas, nes, šalia priekaištų pateikiu ir pasiūlymų ax.gif
Aš už tai, kad mokykloje būtų sveika atmosfera, o ne kažkokios povandeninės srovės ir intrigos blush2.gif Supraskit, kad stengdamiesi apsaugoti savo vienintelį "kūdikėlį", net nepamąstote, kad mesdami įtarimo šešėlį ant visų, juk jo taip ir neapsaugote - juk į įtariamųjų gretas papuola ir "jis" tongue.gif
Gal ir pasikartosiu bet jūs esate BAILIAI ir EGOISTAI, nes jums neįdomi mokyklos tėvelių išreikšta valia (balsavimo rezultatai)...GĖDA !!! Man asmeniškai tikrai būtų gėda turėti tokius tėvus gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
ale rimtai kaip gaila verysad.gif verysad.gif
dar vakar vakare su busimu pirmokiu ir trecioko teveliais pakalbejom, kad labai faina, kad taip nuspresta, o cia se tau kokia naujiena doh.gif doh.gif

nu bet as nesuprantu kam jiems to reikejo blink.gif juk mokykla vistiek butu atidaryta nuo 7.30 -jiems jokio nepatogumo neturejo sukelti g.gif tikrai keista ju pozicija.
o toks "uz akiu" veikimas tai is vis nemoralus schmoll.gif
Atsakyti
Na bet ir atsiranda gi idiotų tėvų doh.gif
Nesuprantu jų motyvacijos.

Nors mano dukrai iki mokyklos - 5 min. kelio pėščiomis, tiesiog gaila vaiko, kad taip anksti keltis turi. Aš pati kai mokiausi pradinėse klasėse, pamokos išvis nuo 9 val. būdavo...

Tikrai pikta, kad kažkokie pusgalvisi tėvai šitaip pasielgė.

O ir Švietimo skyriaus nesuprantu - argi yra privaloma pamokas daryti nuo 8 val.? Ar čia ne mokyklos vidaus reikalas?
Atsakyti
QUOTE(une @ 2008 08 14, 13:27)
ale rimtai kaip gaila  verysad.gif  verysad.gif
dar vakar vakare su busimu pirmokiu ir trecioko teveliais pakalbejom, kad labai faina, kad taip nuspresta, o cia se tau kokia naujiena  doh.gif  doh.gif

nu bet as nesuprantu kam jiems to reikejo  blink.gif  juk mokykla vistiek butu atidaryta nuo 7.30 -jiems jokio nepatogumo neturejo sukelti  g.gif  tikrai keista ju pozicija.
o toks "uz akiu" veikimas tai is vis nemoralus  schmoll.gif

Mane būtent tas NEMORALUMAS ir VEIKIMAS UŽ AKIŲ ir papiktino gun_bandana.gif
Manau čia tiesiog yra tam tikra kategorija žmonių, kurie negali pripažinti kitų nuomonės, jaučiasi pasaulio bambomis ir įsivaizduoja, kad pasaulis turi suktis tik apie juos ir pagal jų norus blink.gif

Tame ir reikalas, kad nepatogumo dirbantiems nuo 8.00 val. kaip ir nebūtų (juk mokykla nuo 7.30 val. atidaryta, nieks ir neliepia jiems keisti darbo grafiko, galėtų kaip ir anksčiau tuo pačiu metu išleisti vaikus ax.gif Esmė, kad jiems giliai DZIN, kad kitiem tėvams patogiau, kad jų vaikai eitų vėliau. Logikos tame jokios, tik kaip minėjau anksčiau, EGOIZMAS ir daugiau nieko.

Dabar šovė mintis ax.gif Kai bus visuotinis susirinkimas mokslo metų pradžioj, jei tik galėsiu dalyvauti, būtinai išstosiu viešai ir išsakysiu tą, ką parašiau čia blush2.gif Tada tikrai pasieks šita informacija ir pasipiktinimas ausis, kurioms tai reikia išgirsti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GARBANĖ: 14 rugpjūčio 2008 - 17:21
QUOTE(Salsa @ 2008 08 14, 13:39)
Na bet ir atsiranda gi idiotų tėvų  doh.gif
Nesuprantu jų motyvacijos.

Nors mano dukrai iki mokyklos - 5 min. kelio pėščiomis, tiesiog gaila vaiko, kad taip anksti keltis turi. Aš pati kai mokiausi pradinėse klasėse, pamokos išvis nuo 9 val. būdavo...

Tikrai pikta, kad kažkokie pusgalvisi tėvai šitaip pasielgė.

O ir Švietimo skyriaus nesuprantu - argi yra privaloma pamokas daryti nuo 8 val.? Ar čia ne mokyklos vidaus reikalas?

Jeigu tai nebūtų mokyklos vidaus reikalas, tai tuomet nebūtų vykdoma ir tėvelių apklausa dėl laiko blush2.gif

Man, kaip minėjau anksčiau iš tikrųjų, visiškai vienodai, kokie tie rezultatai būtų buvę - bet tai TĖVŲ VALIA, su kuria PRIVALU SUTIKTI, nepaisant to, kad asmeninė nuomonė galbūt priešinga gautiems balsavimo rezultatams ax.gif

Beje, gal niekam ir neįdomu, o gal ir įdomu, aš taip pat turėčiau dirbti nuo 8.00 val. ax.gif Ačiū Dievui visais laikais galėjau (kaip beje ir kiti kolegos, turintys vaikų...net ir VYRAI) pasikoreguoti savo darbo laiką - pastaraisiais metais nuo 8.15 val., kai vaikas ėjo į darželį nuo 9.00 val., dabar jau iš anksto pavasarį, kai tik sužinojau balsavimo rezultatus, buvau sutarusi, kad nuo šio rudens dirbsiu nuo 8.30 val. ax.gif Visaip sukau galvą, mąsčiau, ne kartą diskutavau darbo laiko tema (tiek su darbdaviais/įmonių savininkais/direktoriais, tiek su dirbančiaisiais įvairiose sferose, net ir valstybinėse institucijose), bet atleiskit neįsivaizduoju, kokioj reikėtų dirbti įstaigoj šiais laikais ir kas per despotas turėtų būti darbdavys, kad nebūtų galima lanksčiai savo darbo grafiko pastumdyti g.gif

Taip, kad motyvas - daugumai darbas prasideda nuo 8.00 val. mano manymu yra tikrai ne motyvas schmoll.gif Čia tik kvaili tėvelių principai ir egoizmas doh.gif

Atsakyti
QUOTE(GARBANĖ @ 2008 08 14, 17:53)
Jeigu tai nebūtų mokyklos vidaus reikalas, tai tuomet nebūtų vykdoma ir tėvelių apklausa dėl laiko  blush2.gif 

Bet jei buvo padaryta apklausa ir jei ketinta laiką pavėlinti - tai vėlgi rodo, jog mokykla gali tai koreguoti. Nemanau, kad viskas buvo taip jau "nelegaliai"...

Gaila, rytoj išeiginė. Reikėtų tiesiog pasiskambinti į Švietimo skyrių ir pasiklausti, kokiais principais nustatomas mokyklų darbo laikas ir ar gali mokyklos savarankiškai jį šiek tiek pakoreguoti vadovaudamosi kad ir, kaip šiuo atveju, tėvų daugumos valia? Gal tada ir tame visuotiniame susirinkime svaresnių argumentų būtų?
Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2008 08 14, 18:02)
Bet jei buvo padaryta apklausa ir jei ketinta laiką pavėlinti - tai vėlgi rodo, jog mokykla gali tai koreguoti. Nemanau, kad viskas buvo taip jau "nelegaliai"...

Gaila, rytoj išeiginė. Reikėtų tiesiog pasiskambinti į Švietimo skyrių ir pasiklausti, kokiais principais nustatomas mokyklų darbo laikas ir ar gali mokyklos savarankiškai jį šiek tiek pakoreguoti vadovaudamosi kad ir, kaip šiuo atveju, tėvų daugumos valia? Gal tada ir tame visuotiniame susirinkime svaresnių argumentų būtų?

Man rašant pasisakymus irgi buvo kilusi mintis, kad pirmadienį reiktų į švietimo skyrių pasiskambinti ar netgi nueiti ir paklausti, kas svariau - ar visuotinio tėvelių balsavimo rezultatai ar vieno/kelių tėvelių pageidavimai g.gif Čia jau grynai principo reikalas blush2.gif
O jeigu dar keli tėveliai pradėtų klausinėti, manau, kad kažkam karšta pasidarytų - suprastų jog taip paprastai šitų "povandeninių srovių" balso norai nepraslys blush2.gif

Bučiau čia neprasitarus, tai turbūt rugsėjo 1 d. visi tėveliai galvotų, kad sprendimą, koks turi būti pamokų laikas, priėmė pati mokyklos valdžia (ai, tipo tėveliai prabalsavo, bet mes apsigalvojom irnesakyk.gif ) g.gif Ir visi galvotų, kad tėvelius už nosies vedžioja ir niekas daugiau jokiomis apklausomis/balsavimais nepasitikėtų schmoll.gif
Atsakyti
nu nezinau ... kuo daugiau galvoju, tuo daugiau man cia viskas neaisku... is esmes, tai jeigu mokyklai yra duota teise nustatyti pamoku pradzia-tas ir buvo padaryta-tai tuomet jokie "povandeniniai" keleto tevu bandymai sturmuoti svietimo skyriu negali duoti realiu vaisiu. juk ta apklausa padaryta ne tik siaip-tai uzprotokoluota turi buti.
man persasi tik viena mintis-kad pati mokykla kalta-arba neuzprotokolavo apklausos duomenu, arba neturi teises keisti pamoku laiko... g.gif
nes dabar tai vaizdas, kad mazdaug jei mes susiorganizave nueisim i svietimo skyriu ir pekelsim veja, tai velgi atkeis g.gif schmoll.gif
siaip tai as buciau uz tai, kad taip nepalikti visko drinks_cheers.gif
man tas pusvaldis labai daug padetu, juolab, kad ne tik su mano ketvirtokeliu butu patogiau, bet ir mazeliui laikas daug geriau issisprestu rolleyes.gif
Atsakyti
Brangios neabejingos susidariusiai situacijai mamytės,

Norėčiau informuoti jus, kad rytoj 13 val. turiu numatytą susitikimą su švietimo skyriaus vedėju, kurio metu ruošiuosi pateikti skundą dėl neteisėtų anoniminių tėvelių-egoistų veiksmų ax.gif

Jeigu turite noro pakovoti už teisę demokratiškai spręsti mokyklos vidaus reikalus, kviečiu prisijungti blush2.gif
Rašykit man į AŽ ax.gif
Atsakyti