Įkraunama...
Įkraunama...

"Varpelio" mokykla

O kada ta apklausa vykdoma buvo?
Klausiu, nes sūnus nuo pirmadienio jau bus pirmokas, bet nei aš, nei vyras nepamenam, kad kas būtų klausęs apie pamokų laiką.
Atsakyti
QUOTE(simre @ 2008 08 29, 10:01)
O kada ta apklausa vykdoma buvo?
Klausiu, nes sūnus nuo pirmadienio jau bus pirmokas, bet nei aš, nei vyras nepamenam, kad kas būtų klausęs apie pamokų laiką.

Apklausa buvo vykdoma pernai, lyg po Velykų g.gif . Na , kad gegužės mėnesį jau kabėjo foje apklausos rezultatai- tikrai pamenu.
Logiška, kad jūsų nieks neklausė, nuomonių tyrimas jau buvo atliktas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snickers: 29 rugpjūčio 2008 - 09:21
Sveikos mamytes. Gal kas zinote kada sventes pradzia ?
Atsakyti
QUOTE(minte @ 2008 08 28, 22:44)
Bet dabar noreciau buti is tu asmenu, kurie kreipesi i svietimo skyriu, prasydami palikti senaji mokymosi laika... galetumem cia kautis...  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Visai tau pritariu. Gera kalbėt tiems gerbiamiems tėveliams, kurie dirba nuo 9, 10 ar išvis nedirba. Kurie gali sau leist aukles vedžiojančias vaikus mokyklon. Gerai jei vaikas vyresnių - klasių - ateis pats. O pirmokas? Tai reiškia jūsų sprendimų dėka, aš kaip dirbantis nuo 8.00, mano vaikas vis tiek kelsis kaip kelesis ir tures valandą beveik (na atvesiu prieš 8 kad darban spėt) trintis laukdamas kol savo teise pasinaudojusių vaikai ateis. Mano mažesnis į darželį anksčiau nei 8.00 ėjo , joks čia vaikui ne stresas jei laiku paguldomas. Bet aišku norinčių pasinaudot galimybe teisės didesnės - jiem švietimo skyrius gi pritaria. O prie žinot prie ko čia ta skyriaus rekomendacija? Ne dėl vaikučių miegelio, o dėl tilto remonto į Vilijampolę. Kad kelionė prailgėja su apvažiavimais. Tada iš tikrųjų vaikui reikia gerokai anksčiau keltis. O jūs ką - dauguma iš Šilainių ir Vilijampolės savo vaikus vežat? Nemanau, užtat rekomendacijomis kaip visateisės bandot naudotis. Atvežt 8 valandai gali ir 8 ir 10 darbą pradedantis. O va kaip atvežt 9.30 kai pačiam darbas nuo 8.00 niekam neįdomu. O ką - prisitaikys, gi teisėtai kiti nori, - ne tavo vaikas trinsis, del to kad tau taip geriau - niekam neįdomu. Tegu tas gerasis švietimo skyrius tada ir darbą nuo 8.00 suderina, kad visiems nukeltų į vėlesnį laiką.
Dar viena pusė - mokytojai. O jie neturi teisės irgi spręst dėl savo darbo laiko pradžios? Jie tokia mažiausiai jus dominanti stumdoma masė, kad kaip teises žinančios mamytės panorės, taip jo darbo laiką ir stumdys, o jis, visuomenės atmata prie bet ko tiesiog prisitaikys? Jų klausėt? Atsakymo nereikia. Kam apie juos galvot - jie gi apie jūsų vaikus turi galvot, ne apie save ar savo vaikus, kurie dėl tokio pastumdymo gal turės išsiprašinėti į popamokinius užsiėmimus mieste, nes ten abejoju ar labai laikus perstumdys, ir taip žmonės iki vakaro tokiose įstaigose dirba. Nors kas čia tokio tas pusvalandis vakare pas savo vaikus grįžt vėliau. Toks darbas gi kur pastumdys ir bus gerai.
Žodžiu jūs ten kovokit už SAVO vaikus, nes TURIT TEISE, o kiti - reiks ir pakentės, gi ne jūsų vaikai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo koregas: 30 rugpjūčio 2008 - 16:50
QUOTE(koregas @ 2008 08 30, 17:45)
Visai tau pritariu. Gera kalbėt tiems gerbiamiems tėveliams, kurie dirba nuo 9, 10 ar išvis nedirba. Kurie gali sau leist aukles vedžiojančias vaikus mokyklon. Gerai jei vaikas vyresnių - klasių - ateis pats. O pirmokas? Tai reiškia jūsų sprendimų dėka, aš kaip dirbantis nuo 8.00, mano vaikas vis tiek kelsis kaip kelesis ir tures valandą beveik (na atvesiu prieš 8 kad darban spėt) trintis laukdamas kol savo teise pasinaudojusių vaikai ateis. Mano mažesnis į darželį anksčiau nei 8.00 ėjo , joks čia vaikui ne stresas jei laiku paguldomas. Bet aišku norinčių pasinaudot galimybe teisės didesnės - jiem švietimo skyrius gi pritaria. O prie žinot prie ko čia ta skyriaus rekomendacija? Ne dėl vaikučių miegelio, o dėl tilto remonto į Vilijampolę. Kad kelionė prailgėja su apvažiavimais. Tada iš tikrųjų vaikui reikia gerokai anksčiau keltis. O jūs ką - dauguma iš Šilainių ir Vilijampolės savo vaikus vežat? Nemanau, užtat rekomendacijomis kaip visateisės bandot naudotis. Atvežt 8 valandai gali ir 8 ir 10 darbą pradedantis. O va kaip atvežt 9.30 kai pačiam darbas nuo 8.00 niekam neįdomu. O ką - prisitaikys, gi teisėtai kiti nori, - ne tavo vaikas trinsis, del to kad tau taip geriau - niekam neįdomu. Tegu tas gerasis švietimo skyrius tada ir darbą nuo 8.00 suderina, kad visiems nukeltų į vėlesnį laiką.
Dar viena pusė - mokytojai. O jie neturi teisės irgi spręst dėl savo darbo laiko pradžios? Jie tokia mažiausiai jus dominanti stumdoma masė, kad kaip teises žinančios mamytės panorės, taip jo darbo laiką ir stumdys, o jis, visuomenės atmata prie bet ko tiesiog prisitaikys? Jų klausėt? Atsakymo nereikia. Kam apie juos galvot - jie gi apie jūsų vaikus turi galvot, ne apie save ar savo vaikus, kurie dėl tokio pastumdymo gal turės išsiprašinėti į popamokinius užsiėmimus mieste, nes ten abejoju ar labai laikus perstumdys, ir taip žmonės iki vakaro tokiose įstaigose dirba. Nors kas čia tokio tas pusvalandis vakare pas savo vaikus grįžt vėliau. Toks darbas gi kur pastumdys ir bus gerai.
Žodžiu jūs ten kovokit už SAVO vaikus, nes TURIT TEISE, o kiti - reiks ir pakentės, gi ne jūsų vaikai.

tai, kad 8.30 butu prasideja, o ne 9.30 doh.gif

mes kadangi irgi veziojame vaikus, tai tas pusvalandis labai daug ka keicia. vietoj 35-40min sedejimo masinoje, uztrukciau apie 12, max 15 min ax.gif
Atsakyti
Koregas, norėčiau atsakyti:

1. Iš atsakymų rezultatų akivaizdu, kad tėvų, kurių vaikai patys negali į mokyklą nueiti ir kurie neturi galimybės jų ten nuvežti šiek tiek vėliau, yra mažuma. Kaip žinia, derinamasi prie daugumos, o ne mažumos. Nes neabejoju, kad esama tėvų, kurių vaikai darbą pradeda 6 val. ryto, bet kažkaip niekas nė nepagalvoja, jog mokykloje taip pat tuo laiku turėtų prasidėti pamokos.
2. Dėl mokytojų - gal nedramatizuokime taip jau baisingai? Visų pirma, esu tikra, jų taip pat rengiant apklausą viena ar kita forma atsiklausta. Antra, pusvalandžiu vėliau prasidedantis jų darbas dar nereikšia, kad kaip nors nukentės jų šeima ir asmeninis gyvenimas. Mokytojo darbo diena darbe ir taip baigiasi gerokai anksčiau, nei bet kuriose kitose darbovietėse. Tiesa, mokytojams yra skirta laiko namuose ruoštis pamokoms - štai tą laiką ir galima pasiskirstyti kaip patogiau, jei kas labai jau vyturys - turės progos ryte prieš pamokas paskaitinėti reikalingos literatūros ar ištaisyti moksleivių darbus.
3. Transporto kamščiai - ne tik dėl Vilijampolės tilto. Man pakankamas motyvas netgi tai, kad prieš 8 val. bent jau tas keliukas iki mokyklos gal kiek atlaisvės, nes kai tuo pačiu metu tėvai ir į darželius atžalas veža, ir iki mokyklos nepasikuklina iki pat durų pristatyti, ten gaunasi visiškas bardakas - keliskart lydėdama dukrą pati mačiau, kaip vaikai it grybai vos ne po ratais puola, o tame chaose bet kuria kryptim važinėjantys tėvai nė velnio nepastebi, kur ir ant ko važiuoja. Tad bent kiek atlaisvėjęs tas keliukas tik daugiau saugumo suteiks kelionei į mokyklą.
4. Dėl darželio laiko - anaiptol ne visi tėvai 8 val. ir suveda, bent jau pas mano dukrą tai grupėje daugiausiai vaikų būdavo atvedami būtent apie 8.30. Kitas dalykas - tai vaikų darbingumas ryte. Darželyje papusryčiauti galima ir apsimiegojus, o kai pirmąją pamoką snūduriuojama - čia jau kas kita.
5. Baisingai graudžiai verkšlenti "o kas mūsų išklausys" gali absoliučiai kiekvienas. Įdomiausia, kad reali galimybė vaiką atvežti anksčiau jūsų visiškai netenkina - "o kodėl kiti galės ateiti vėliau?". Kitaip tariant, jei man ne iki galo gerai - tegul būna visiems vienodai blogai, ar ne? Gal metas būtų iš tokios smėlio dėžės logikos išaugti ir pagaliau imtis veikus suaugėliškai? O tai reikštų pasieiškoti motyvacijos, kad įtikintumėte daugumą tėvų, jog laikas nuo 8 yra patogesnis.
Atsakyti
Tėvai valdo!

visiems gerai nebus, tai faktas. Tačiau pradinukų laiką rekomenduojama keisti todėl, kad sumažėtų rytiniai kamščiai mieste! Ir visai ne dėl to, kad jis pamiegos ilgiau pusvalandį. Vistiek šeima krebždės įprastu laiku: tėvai į darbus, vyresnėliai - į mokyklas , tad mažėlis vaikas tik ilgėliau pasilepins lovos šiluma... O kėlimosi laikas - nemanau, kad tai ta problema, dėl kurios kažkieno vaikui tragiškai sunku į mokyklą eiti. Tiesiog tėviški instinktai ima viršų, kad tik jo vaikui būtų geriau, neatsižvelgiant į bendruomenės nuomonę (tas pat ir su atvežimu iki mokyklos durų ryte: mano - saugus, o koks skirtumas, kaip kito!) . Visi mokyklos tėvai nebuvo apklausti. Susidaro nuomonė, kad apklausė "atsitiktiniu" būdu atrinktus tėvus (tam pritariančių), nes apie galimą laiko keitimą nieko nesigirdėjo, nebent tikslingai būtume klausinėję.
O, pasirodo, laimi tie, kurie garsiausiai šaukia...

Apie mokytojus: taip, radome pigias aukles, kurios dar ryte turės prižiūrėti vaikus, kad galvų nenusisuktų...
Taip, moku už prailgintą grupę. Pasiskaičiuokit, kiek išeina už valandą? ... Ir kaip rezultatai? Patys dirbtumėte už tiek? Ar todėl galima ir mokytojams, ir mokyklai nurodinėt? Jei neklauso - tai į Švietimo skyrių ar tiesiai į ministeriją?!

Apie kokias trumpesnes jų darbo valandas kalbate? Ar apie tas, kai tėvai mano, kad bet kokiu paros metu ar savaitės dieną galima skambinti ir trukdyti? Mokytojai - taip pat žmonės, turintys vakarus su šeima (o ne praleidžiantys su telefono rageliu prie ausies pasakodami apie jų vaikų mokymosi ypatumus), savaitgalius (jie taip pat norėtų atitrūkti nuo darbo problemų), tačiau kai kurie tėvai į tai nekreipia dėmesio, nes nemano, kad viską galima sužinoti darbo metu ir darbo valandomis.

Po Salsos paskutinio pasisakymo išryškėja tai, apie ką dauguma nenori pagalvoti: MOKYKLA IR MOKYTOJAI TARNAUJA TĖVAMS IR JŲ VAIKAMS! Apie kokią tuomet pagarbą mokytojui postringauja visokių ministerijų atstovai? Apie žmones, kurie moko ir padeda auklėti mūsų vaikus? Būtent, padeda, o ne visiškai perima auklių vaidmenį. Auklių, kurioms tėvai, samdydami jas, gali reikalauti, nurodinėti... Dabar, stebint kai kurių tėvų elgesį, ir susidaro tokia nuomonė.
O dar atsiranda ir tokių tėvų, kurie, pasirodo, žino, kaip ir ko vaiką reikia mokyti! Įdomu, kaipgi ir ko patys išmokytume savo vaikus?..

Mūsų vaikai - mokyklinukai. Būtent, reiktų išlipti iš tos darželio smėlio dėžės ir patiems suprasti, kad mūsų vaikai pereina į kitą, mokyklinį, etapą ir kad pirmiausia mes, tėvai, turime skiepyti atsakomybę ir pareigą. Net ir keltis tada, kai nelabai norisi... Yra toks žodis "reikia". Ir privalai prisitaikyti, o ne ieškoti būdų, kaip tai apeiti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pagalvokite: 31 rugpjūčio 2008 - 17:47
nu, Pagalvokite, daug prirasei, bet... rolleyes.gif labai jau dramatizuoji viska wink.gif
beja, apklausiama buvo visu 1-3 kl moksleiviu tevai. t.y. vaikas turejo is mokyklos parsinesti anketa-jus ja uzpildyti ir su parasiuku atiduoti, kad perduotu mokytojai. jei to nebuvo-klausti reikia vaiku ir savo mokytojos wink.gif
-----------------
man tai persasi tokia isvada, kad yra dvi grupes-kurie uz nuo 8.30, ir tie, kuriems jokio skirtumo kada, bet gincinasi, kad svarbu gincintis doh.gif kad priestarauti. nes jokiu esminiu minusiu ju atzvilgiu nematau schmoll.gif
jei istikruju neina kitaip, o tik kad vaikas ryte mokykloje atsirastu pries 8-didele beda, tai as jos nematau schmoll.gif su draugais pabendraus (beja, mano sunus visada praso, kad anksciau nuvaziuotume, kad spetu su klasiokais pasneket ) , eilerasti pasikartos smile.gif argi tai beda, lyginant su tuo, kad stovi masinos kamsciuose po pusvalandi ir nuodija miesto ora, kuri mes patys iskvepuojame? unsure.gif vat as ir galvoju-galvokime ne tik apie save 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo une: 31 rugpjūčio 2008 - 18:11
Na irpavarei, Pagalvokite, net juokas ima lotuliukas.gif

Ajajai, pasaulio pabaiga - pusvalandis iš ryto. Nebent... tamstai tai pasaulio pabaiga.

Apklausa, bent jau mūsų klasėje, tikrai buvo vykdoma, vaikai parnešė namo anketas. Jei tamstos vaikas neparnešė - matyt, pamiršo. Būna, pasitaiko wink.gif

Apie kokius dar mokytojus-aukles kalbate? Kas juos verčia tupėti su vaikais prailgintose grupėse? Nesapnuokit. Prailginta grupė - savanoriškas mokytojo apsisprendimas padirbėti. Ir mokykla tikrai NEVERČIA. Mūsų klasės mokytoja turi prailgintą grupę, bet su ja ne kartą kalbėjau: svarstė, kad gal jau nebeapsiims, kad gal nebelabai norisi... ir šiemet dar svarsto... Ji pati, asmeniškai, o ne mokyklos valdžios priremta. Tai štai, mokytoja nenorės - prailgintos grupės ir neturės ir jokia aukle nedirbs. Ką daugelis mokytojų sėkmingai ir praktikuoja tongue.gif Juolab kad dirbant prailgintoje grupėje mokytojai perkasi patentus. Iš savo kišenės. Taigi priversti jų niekas negali tongue.gif

Dabar dėl tų skambučių. Dar kartą labas rytas, gal neišsimiegojote? Kas jau ten tiems mokytojams tiek skambinėja, kas jau tiek ištisai klausinėja? Nesu girdėjusi, kad kas taip darytų. Na, vieną-kitą kartą paskambina - taip, pasitaiko. Bet tik jau ne tiek, kad tai kaip nors trukdytų mokytojo gyvenimui. Kita vertus, telefonas yra toks jau daiktas, kad jei jis trukdo - galima neatsiliepti. Daugybė žmonių dabar turi po 2 mobilius, darbo ir asmeninį, tad galima darbo mobilų atjungti sulig darbo valandų pabaiga - ir kvit.

Pusvalandis rytinio miego vaikui - taip, ne superduper reikšmingas, bet man asmeniškai - papildomas bonusas.
O kad kamščių gatvėse tuo metu mažiau bus - faktas kaip kotletas. Nereikia nei iki Vilijampolės tilto blūdyti, užteks Taikos prospekto, esančio visai šalia mokyklos.

Tad siūlau atsipalaiduoti ir smagiai pasitikti rugsėjo pirmąją.

P.S. Ir vis dėlto su nostalgija prisimenu save pradinukę. Pamokos - nuo 9 val., tėvai dirba nuo 8 val. Kuo ramiausiai jie išeidami į darbą mane pažadindavo, aš pati ir papusryčiaudavau, ir apsirengdavau, ir į mokyklą sėkmingai nukakdavau... Kažin, kodėl dabartiniai vaikai, gyvenantys netoli mokyklos, taip negali? g.gif

P.P.S. Beje, kažkas klausėte apie rugsėjo 1-mosios laiką. Rytoj renkasi visi 9 val.: pirmokai ir ketvirtokai - salėje, antrokai ir trečiokai - savo klasėse.
Atsakyti
Gal kas žinot pasakyti 1c klasės mokytojos "rekvizitus"?
Atsakyti
Salsa thumbup.gif drinks_cheers.gif friends.gif
Lieku skolinga gal šampano kad sutaupote mano brangų laiką (viską žodis žodin) mano rašymams mirksiukas.gif lotuliukas.gif

Beje, Koregas 4u.gif

Drįsčiau Jums paprieštarauti darbo laiko pradžios klausimu ax.gif
Aš jau ne kartą esu akcentavus, kad šitoje situacijoje "pamokų pradžios laiko nustatyme" tėvų darbo laikas nėra motyvas
Turbūt tikrai be reikalo piktinatės ir keliate klaidingas prielaidas, kad dauguma tėvelių dirba nuo 9.00, 10.00 ar apskritai nedirba doh.gif
Aš dirbu taip pat kaip ir jūs nuo 8.00 ax.gif Tačiau kažkaip moku lanksčiai spręsti pasitaikančias gyvenime kliūtis - tiesiog pasikoreguoju savo darbo laiką (atitinkamai vėliau darbą baigiu, kas irgi išeina į naudą - atitinkamai nestoviu kamščiuose po darbo ax.gif ) Galėčiau savo pietų laiką aukoti, deja jį irgi išnaudoju vaiko labui - į muzikos mokyklą ar kitus būrelius vežioju ax.gif

Beje, nejaugi dirbate pas kažkokį despotą, kur nebūtų galima šiuo savo darbo laiko klausimu derėtis-tartis-siūlyti (bet ne reikalauti) blush2.gif

Taip, kad neįsivaizduokite, kad kiti gyvena lengviau, nedirba arba po kelias aukles samdo vaikams...žinokit, kad kiti kažką aukoja, atsisako kažkokio komforto, nes žino, kad tai laikinai...juk vaikai taip greitai auga...tuoj patys pasakys, kad jiems gėda, kad visur paskui juos tėvai iš paskos laksto ax.gif

Dėl prailgintos...dukra šiais metais trečiokė, bet jau praėjusiais metais nusprendėme, kad šiais jau ten nebeeis ax.gif Pakankamai didelė ir savarankiška pati pareit namo ir pasigaminti valgyti ax.gif Į muzikos mokykla irgi yra išreiškus norą pati važiuoti savarankiškai ax.gif Taip, kad iš mano patirties sunkiausi buvo tik pirmieji metai, kol viskas nauja nepažįstama, baisu, kad vaiko gyvenime prasidėjo naujas savarankiškas etapas, bet....laikas taip greitai eina...
Papildyta:
QUOTE(koregas @ 2008 08 30, 16:45)

Aha klausėm...ir ne vieno ax.gif
Didžioji dauguma už tai, kad pamokos būtų nuo 8.30 val. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GARBANĖ: 01 rugsėjo 2008 - 11:23
QUOTE(GARBANĖ @ 2008 09 01, 11:27)
Salsa  thumbup.gif  drinks_cheers.gif  friends.gif
Lieku skolinga gal šampano kad sutaupote mano brangų laiką (viską žodis žodin) mano rašymams  mirksiukas.gif  lotuliukas.gif

Ot pagausiu ant tų žodžių ir palūkuriuosiu kitą antradienį, kai bus bendras tėvų susirinkimas, kur prie salės su kortele "Iš Garbanės - šampanas" lotuliukas.gif

Panašu, kad šis (pamkų pradžios, o ne šampano unsure.gif ) klausimas dar bus kedenamas tėvų susirinkime. Jei dabar susiformuos nauja dauguma ir nuspręs daryti nuo 8.00 - ką padarysi, draskytis dėl to nepulčiau, taikyčiausi prie daugumos.

Bet keista kai pašneki su tėvais, kurių vaikai nebe pirmokai, gyvena netoli mokyklos, o išleisti vienus į pamokas - baisu. Maniškė pradėjo mokyklą lankyti 6ierių, iš mokyklos visada grįžta viena, o nueina gana dažnai viena. Gal aš per daug iš jos reikalauju, ar ką? g.gif
Atsakyti