QUOTE(minte @ 2008 08 28, 21:44)
Na, jus salsa ir garbane pavaret cia. As esu viena is tu "idiotu", anot, atrodo salsos, kuri nori, kad vaikas i mokykla eitu nuo 8 ryto.
Tiesa sakant, mano "idiotai" buvo skirti ne kitaip manantiems, o konkreciai tai saujelei, kuri leke i Svietimo skyriu. Taip, del pykcio prasiverzes zodelis, nes realiai juos labiau tiktu pavadinti tiesiog zapadlistais (gaila, lietuviu kalba nepakankamai turtinga tokiai "veiklai" ivardyti, tenka verstis su zargonu.
beje, po apklausos per susirinkima nusprendus kad pamokos vyks 8.30, per klase nuvilnijo nepasitenkinimo banga, uz nauja laika buvo gal kokie 5 teveliai.
Naturalu, kad labiausiai nepatenkinti paciu maziausiuju tevai, juk jau treciokai ir ketvirtokai gerokai savarankiskesni. bet vis delto apklausos rezultatai man itarimo nekelia - pas mus, kaip supratau, dauguma tevu buvo UZ 8.30.
Man ramiau, kai as savo pirmoka isleidziu is namu pati. Nes, be abejo, jis buna dar apsimiegoje kai prikeliu 7.15val. Todel turiu ir prakontroliuoti, kad nepamirstu nusipraust, ir apsirengtu visa uniforma, ir nepamirstu ko nors. Jeigu isgrust ji i mokykla, kai pati iseinu i darba, tai reiskia, kad klaseje sedes ( o tiklsiau galvom eis) apie valanda laiko iki pamoku... O jei paliksiu namie, tai neaisku ar isvis iseis...
Suprantu, visoms mamoms geriau, kai gali pakontroliuoti vaiko issiruosimo procesa. Bet jei jis iki mokyklos jau moka nueiti pats - nematau jokios problemos dali jo ryto ruosos pakontroliuoti pries iseinat i darba, o jei atrodo, kad vaikas gali praziopsoti laika, kada iseiti ar pan., galima ji paraginti telefonu ar tiesiog prisukti zadintuva. Vis delto 7-8 metu vaikai jau nebe darzelinukai...
Tiesiog, vaiko dienotvarke pasistumeja pusvaldziu laiko.... sakyciau, butu klausimas, ar 8ar 10 val.. tada taip, vaikas pamiegotu ilgiau.
Na, man tai pusvalandis sen ar pusvalandis ten ryte labai daug reiskia...
Jei tai butu saziningas ir garbingas veiksmas - tektu is naujo rengti apklausa. O va anas islaptintas veikimas anksciau ar veliau ir turejo susilaukti audringo pasipiktinimo, todel pasilieku prie sabvo ankstesniu zodziu (kuriuos gal ne visai aiskiai suformulavau aname poste): toks islaptintas kreipimasis -tikro idioto darbas. Ir visiskai nesuprantu jo motyvacijos, kodel antai svietimo skyrius turetu sokti pagal to konkretaus zmogaus dudele? Suaugusiu zmoniu visuomeneje vieno asmens treptelejimas kojele ir motyvas "AS NORIU ir taip bus" atrodo tikrai slyksciai