nagi ir as cia ilindau

sveikos
ir as turiu ta alergija. Augau nuo 5 metu su katinais, bet...
Kankindavausi visa gyvenima, bet noredavau augti tarp gyvuniuku, kiek tik ju nesu turejusi...papugos, balandziai, kates ir katinai, ziurkenai, pelyte, net sraiges, zuvytes...
Viskas baigdavosi tevu pasakymais: "turesi savo namus, galesi augint kad ir 15 sunu".
Stai ir turiu tuos savo namus. Pirma savaite padovanojo vyras Balio veisles katina (ilgaplauki siamo). Skaiciau internete, kad nealergiskas. Nors zinojau, kad bus reakcija. Ir ka- dar masinoj vezantis is Vilniaus i Kauna uzejo didziule sloga, kuri...nepraejo 1.5 metu

toliau daresi tik blogiau- asarojo akys, ciaudejau, nosis uzgulusi ir dar bega, blaskausi po namus kaip isprotejusi... atejo pavasaris, atsilo oras, ir trumpam vasara (o visa gyvenima butent tik tada budavo stipriausios alergijos) viskas DINGO. Keliom savaitem. Paskui vel.... Svajojau apie suni, todel isigijom cvergsnaucerio kalyte. Nesiseria, "neturi kvapo" (musiske po lauko kai suslapma dar ir koki turi!), bet alergija nei sumazejo, nei padidejo. po metu dariausi brangius kraujo tyrimus. Alergologei pasakiau, kad laikau suni su kate. Galvojau, kad isvarys is kabineto beprote palaikiusi, NES- alergija nustate VISKAM, ka tyre, isskyrus kazkoki pelesi. Paklausiau, kaip man dabar gyvent, pasake: "Atsisakyk gyvunu, kilimu, uzuolaidu, knygu, bananu (ir visko, iskainant kviecius, pomidorus), namie tegu VYRAS siurbia kasdien po kelis kartus, tu nieko pati negali daryt, net dulkiu valyt. Vasara i lauka - jokiu budu. Jokiu kambariniu geliu ar roziu, kvepalu..."
Ka jus manot- as gulesiu lovoj be antklodziu ir nieko neveiksiu? Ne, tai ne man

namie vien parketas + vienas kilimas, uzuolaidos isvis praktiskai roletai, sofa odine nusipirkom, ir vis tiek tas pats. Liko menuo iki vestuviu... nusprendziau bent savaitei atiduoti katina anytai (ji gyvena aukstu zemiau, bendra laiptine). Ir ka jus manot? po tos savaites man niekada nebatsinaujino alergija, tiesa, ir katinas taip liko padovanotas. Kasdien ji matau, paglostau, bet trumpam.
Isvada mano atveju: nuo cvergsnaucerio, ar kirptas ar ne- jokios reakcijos. tiesa, ji KALYTE. Nuo katino (patino) - turbut nuo skraidziojanciu plauku, ir nuo lyties siaubas darydavosi.
Dabar su cvergiuke gyvenam ir tikrai nieko nieko nera. Nieko. Dabar klausimas- svajojam apie dideli suni, vyras issidave, kad apie berno zenenhunda

KOKS yra jo plaukas? jeigu svelnus pukas, tai turbut irgi skraido? noreciau visapusiskai issitirti pries zengiant toki zingsni, tikrai nebudama tikra nesivesiu suns i namus

KOKIUS tyrimus konkreciai reikia atlikti, nustatnt KONKRETAUS suns alergija? Pvz ar uztektu zenenhundo suaugusio kailio, ar reikia to suniuko, kuri galvoji isigyti plauko pavyzdziu? Ar dar ko? Ir kur ta daro, uz kiek?
Gal kam nors mano istorija pades apsispresti, nes gali buti ir taip, kad alergija tik vyriskos lyties augintiniams