Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškas vaikas ir šuo

QUOTE(Prancuzyte @ 2006 12 19, 21:07)
Sveikos 4u.gif
Samanta, tokia cia ir istorija, na bet jaigu idomu, tai prasom blush2.gif
As nuo mazens esu daug kam alergiska.Jau vaikysteje buvo odos

Prancuzyte, ačiū. 4u.gif Vaikui alerginius tyrimus (ne maisto) ketiname daryt privačiai vasario mėnesį ax.gif Tikiuosi nebus alergijų. Dauguma ir sako, kad alergijos išaugomos ax.gif

O sakyk, mėnejei kažkokius vaistus nuo alergijų g.gif Kokie ir t.t. Labai įdomu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Prancuzyte @ 2006 12 19, 22:07)
Sveikos 4u.gif
Samanta, tokia cia ir istorija, na bet jaigu idomu, tai prasom blush2.gif
As nuo mazens esu daug kam alergiska.Jau vaikysteje buvo odos problemu.Alergija sokaladui, citrusiniams vaisiams, stresui. Bet pauglysteje viskas aprimo. O sios vasaros pradzioj viskas vel pradejo kartotis. Pastoviai bere oda, ivairias kuno vietas. Taigi nusprendziau viska issiaiskinti  g.gif
Nuejus pas alergologus (tiek poliklinikoj, tiek endemik gyd.) tai pirmiausiai buvo klausiama ar nera kontakto su gyvunais. Tai aisku yra, suo ir juru kiaule. Aiskinama apie tai, kad dauguma zmoniu jiems alergiski. (Drauges sunus alergiskas juru kiaulytem, bet tai jo neberia o dusina, o sunis ir kates tinka, beto turiu kolege kurios vyra alergizuoja suo tai jis taip pat dusta).Bet as kazkaip nesutikau, ir nusprendziau ne po poliklinikas vaikscioti, o darytis kraujo ir odos tyrimus, bei eiti privaciai (kazkaip patikimiau atrodo ax.gif ) Tai vat ten ir ir issiaiskinau, kad man alergija metalui, vilnai ir jaigu sustresuoju iskarto isberia, bei psoriaze rado. Ir sunys cia niekuo deti  mirksiukas.gif  Ir dar pastebejimas, kad privaciose klinikose daktarai kitaip dirba ir ju lygis ten kitoks. Tai vat tokia mano nuomone ax.gif

oho ,sauni istorija smile.gif o gal zinai kur KAUNE privaciai daro tokius tyrimus? Ar bent Vilniuje? ir kiek kainuoja? blush2.gif
Atsakyti
Vaistai mano tai daugiau psoriaziai skirti, bet aisku galiu pamineti mirksiukas.gif
Cia pagrindiniai tokie butu: Elocon ir Linola FettN.Jeigu buna tiesiog berimas, tai geriu Tavegili arba Claritin (rodos taip ax.gif ). O jeigu oda yra pastoviai sausa pleiskanojanti tai nera nieko geriau kaip Eucerin priemones kasdieniai prieziurai.
Apie Kauna tai nieko nezinau blush2.gif O Vilniuje tai as gydausi GK klinikoje pas daktare J.Grigaitene, ji yra alergologe -dermatologe. Tikrai rekomenduociau, super daktare visom prasmem. Pas daktare priemimas 100 Lt, ant rankos vienas alergologinis laselis (jeigu taip galima sakyti) rodos 5 Lt, o kraujo tyrimai brangesni, as ENDEMIKE uz vien kompelta mokejau 200 Lt, bet mano daktare sako, kad kraujas nevisada prodo, geriau daryti ant odos todel, kad tiesiogiai rodo reakcijas:mirksiukas: As tai dar vaikstau i negyvos juros baseinus, gera dezinfekcija visam kunui ir istikro padeda. Tai rodos viskas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Prancuzyte: 20 gruodžio 2006 - 19:13
QUOTE(Prancuzyte @ 2006 12 20, 20:03)
Vaistai mano tai daugiau psoriaziai skirti, bet aisku galiu pamineti  mirksiukas.gif
Cia pagrindiniai tokie butu: Elocon ir Linola FettN.Jeigu buna tiesiog berimas, tai geriu Tavegili arba Claritin (rodos taip ax.gif ). O jeigu oda yra pastoviai sausa pleiskanojanti tai nera nieko geriau kaip Eucerin priemones kasdieniai prieziurai.
Apie Kauna tai nieko nezinau blush2.gif O Vilniuje tai as gydausi GK klinikoje pas daktare J.Grigaitene, ji yra alergologe -dermatologe. Tikrai rekomenduociau, super daktare visom prasmem. Pas daktare priemimas 100 Lt, ant rankos vienas alergologinis laselis (jeigu taip galima sakyti) rodos 5 Lt, o kraujo tyrimai brangesni, as ENDEMIKE uz vien kompelta mokejau 200 Lt, bet mano daktare sako, kad kraujas nevisada prodo, geriau daryti ant odos todel, kad tiesiogiai rodo reakcijas:mirksiukas: As tai dar vaikstau i negyvos juros baseinus, gera dezinfekcija visam kunui ir istikro padeda. Tai rodos viskas 4u.gif

na kai mane bere (pasirodo, tai vadinama egzema), tai tikrai viska isbandziau. Ir tavegili, ir klaritina, ir dar visokiu. Bet netiketai atradau ADVANTANE tepala, ir viskas, tos baisybes visam laikui isnyko patepus 2 kartus. O va nuo gyvunu alergijos tai irgi visaip kovojau...jokie vaistai nepadejo, net hormoniniai..... doh.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2006 12 20, 20:20)
na kai mane bere (pasirodo, tai vadinama egzema), tai tikrai viska isbandziau. Ir tavegili, ir klaritina, ir dar visokiu. Bet netiketai atradau ADVANTANE tepala, ir viskas, tos baisybes visam laikui isnyko patepus 2 kartus. O va nuo gyvunu alergijos tai irgi visaip kovojau...jokie vaistai nepadejo, net hormoniniai.....  doh.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Tai tau nekas verysad.gif Tai tada reik nutraukti kontaktus su gyvunais g.gif
Matai, mano ligos biski kitokios, tai man ir Claritino uztenka alergijai, bet vat zvyneline kankina. Ir kas baisiausia kad kai tik susinervuoju praejus na iki paros laiko atsiranda ant odos tos zaisdeles verysad.gif Ir cia nepagydoma, gerai tik kad forma pati lengviausia doh.gif
Atsakyti
Mano sūnus gimė alergiškas viskam - pradedant pieno baltymui, baigiant sauskelnėmis, namų dulkėms. Atopinis dermatitas. Darėm tyrimus kam alergiškas - ogi viskam - nieko nevalgyti, nekvėpuoti ir t.t.
Dabar mano vyrukui 7 metai - valgo viską - ir net saldų pieną geria, tiesa oda neturi apsauginio riebalinio sluoksnio - reikia dažnai patepti. Kai sūneliui buvo kokie 3 metukai - atsirado katytė, o kai buvo 6 metai - ir šunelis. Jokių alergijos paūmėjimo žymių nematau schmoll.gif Katinas - siamo veislės, šuo - prancūzų buldogas.
Atsakyti
QUOTE(Prancuzyte @ 2006 12 20, 21:28)
Tai tau nekas verysad.gif Tai tada reik nutraukti kontaktus su gyvunais g.gif
Matai, mano ligos biski kitokios, tai man ir Claritino uztenka alergijai, bet vat zvyneline kankina. Ir kas baisiausia kad kai tik susinervuoju praejus na iki paros laiko atsiranda ant odos tos zaisdeles verysad.gif  Ir cia nepagydoma, gerai tik kad forma pati lengviausia doh.gif

nu ka, visa gyvenima augau salia katinu, turejau triusi, papugas, pelyte, balandzius, kelis ziurkenus, paskui dar ir suniuka miniatiurini... pamaciau, kad nemirstu nuo jo, tai periskraustydama i namus isigijau katina , veliau suni. Tai vat, kaip ir vaikystej- katino negalima, o suo nealergiskas- ir puiku.

Ketinu vis tiek koki didesni isigyti veliau, issiaiskinus pries tai kaip kas.

O kodel nepagydoma ta liga? Advantane bandei?

Atsakyti
Keliu temą į viršų blush2.gif smile.gif Toliau laukiu pasisakymų dėl alergijų blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samanta: 30 sausio 2007 - 14:50
Teko girdėti, kad šunims alergiškiems žmonės labiausiai tiktų pudelių veislės šuniukai. Nežinau kiek tame tiesos, bet draugai augina alergišką sūnų tai gydytojai irgi rekomendavo pudelį. Augina ir jokių problemų.
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2007 02 10, 18:56)
Teko girdėti, kad šunims alergiškiems žmonės labiausiai tiktų pudelių veislės šuniukai. Nežinau kiek tame tiesos, bet draugai augina alergišką sūnų tai gydytojai irgi rekomendavo pudelį. Augina ir jokių problemų.

tinka ne tik pudeliai... cia gydytojai matyt sena vienintele veisle zinojo tai patare smile.gif as auginu cvergsnauceri (tinka visi snauceriai), maltos bisonai berods, jorksyrai, visi kurie nemeta plauko, kuriuos reikia kirpti, tai butu ir erdelterjerai, juodiesi rusu....kazkas ten smile.gif nu zodziu nueini i sunu veisliu sarasa ir ziuri, kurie beveik nesiseria.

Bet velgi- jei vaikas alergiskas ne suns plaukui. tai jau kita kalba
Atsakyti
Na, dabar ir aš galiu parašyti savo istoriją 4u.gif

Šiandien gryžome iš alergologės. Ir ką...nustatė vaikui įkvepiamuosius alergenus. Alergija katei blink.gif ir dulkių erkutėms doh.gif Patalynė vaiko pakeista. Kambariai visada švarūs, jokių kilimų etc. O prieš metus katei alergijos nebuvo, buvo alergija šuniui. Dabar atvirkščiai doh.gif Nebežinau ką ir bedaryt doh.gif
Laikyt šunį ar ne? Aišku jis visuomet bus švarus, prižiūrėtas. Kitaip ir būt negali biggrin.gif

Su daktare šnekėjausi, tai toji mane patikino, kad alergijų nebūna epidermiams, plaukui, poplaukiui blink.gif Žodžiu esu pasimetusi. Vis dar noriu šuns, o katės atsisakyti nenoriu. schmoll.gif

Nors (tfu tfu tfu bar bar bar), nepastebėjau iki šiol, kad vaikas pradėtų labiau čiaudėti, kositi etc.
O va su maistine alergija buvo tas pats. Alergiška kviečiams, kiaušiniui ir pienui. Dabar visi 0 rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samanta: 06 balandžio 2007 - 13:31
QUOTE(Samanta @ 2007 04 06, 13:27)
O va su maistine alergija buvo tas pats. Alergiška kviečiams, kiaušiniui ir pienui. Dabar visi 0  rolleyes.gif

kažkaip keistoki tie tyrimai... negi per metus laiko tas alergijos pobūdis gali ant tiek pasikeisti? unsure.gif
Atsakyti