Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(Mintė @ 2007 03 22, 10:48)
Puiku, kad greit pastoji, tai tikrai gali pasireguliuoti laiką, džiaugiuosi už tave.
Man taip pat davė atsakymą mano gydytojai, bet aš jam pasakiau, kad norėsiu pas jį lankytis, klausiau ar priims, sakė jokių problemų. Man dar atsakyme parašė, kad kai bus  11-14 nėš. savaitė reikės daryti 3 genetinius tyrimus, ir dar vėliau dar kažką. Kur aš lankausi, vaginalinio neturi, duoda siuntimą eiti kitur, visur eilės, o kai nueinu i Krikščioniškus, ten eilių nėra, bet aparatas nelabai naujas, ir gydytojas žiūrint koks papuola. Tai aš pasirįžau eiti kai lauksiuosi pas Abraitį. Jis žino bėdą, žino kaip tokias nėštukes prižiūrėti, vietoj yra vaginalinis spalvotas. Sakė kai ateisiu tai nėštumo laikotarpiui kažkaip prie jų prirašys ir stebės. Sakė duos akušerės telefoną, nes tipo su ja daugiau reiks kontaktuot jei viskas gerai. Man bus ramiau jei pas jį lankysiuosi, jei norėsi manau laisvai galėsi pas jį taip pat lankytis. Tik nežinau kaip pas jį su gimdymu. Jis tikrai priima, bet man kažkaip neramu, nes jis toks užsiėmęs visada. O kas jei bus laikas gymdyti, o jis negalės  g.gif  Na aš čia jau nuklydau toli į lankas, svarbu pastoti ir sėkmingai išnešioti, o kai reiks gimdyti, tai jau jei ne jis tai bet kas priims  cool.gif
1. Aš visaip bandžiau, kai skaičiuoju, planuoju ir atrodo pataikau ant vaisingų dienų, bet nieko nesigauna, nes nepavyksta atsipalaiduoti. Stengiuosi geriau negalvoti, bet aišku gi žinau kada vaisingos, nors dabar ciklas truputi pasidarė nereguliarus, tai kaip ir nelabai žinau, tik apykisliai. Bet dažnai per O jaučiu maudimą.
2. Man sakė, kad apsiims, nes prisirašys klinikose, o jau tada privalės visą nėštumą žiūrėti. O jei mano gydytoją tik siųs konsultuoti, tai pakonsultuos ir grąžins. Pas juos toks požiūris nenori atimti vienas iš kito pacientų.
Žinai aš galvoju, jei bus lemta, kad sėkmingai išnešiočiau tai bus lemta. O jei ne tai, kad ir anksčiau pas jį nueisiu nei 6 savaičių, tai vis tiek nieko nepadės. Sakė yra tokia taktika, kad pirmą trimestrą nieko nedaryti, o palikti laukimui. Jei paskirtas apirinas nepadės ir nesulauks žirniukas 6 savaičių kol širdelė plaks, tai niekas nepadės. Nenoriu taip baisiai galvoti. Reik galvot optimistiškai, kad padės, nes blogos ir geros mintys materializuojasi. Tai geriau šaukiam į pagalbą geras mintis.

na, smagu , Mintute, kad tu taip gerai nusiteikus... gal ir teigiamos emocijos skatins dar labiau tavojo zirniuko vystymasi ir augima... kaip gaila, kad man vis tik iki 6-7 savaiciu, kai dar nieko negalima pakeisti, istirti, isikisti...
na, o gimdyves, ypac savo priziuretas, kiek zinau, jis priima... nes juk, manau, jam paciam smagu, kai jo gydyta paciente sekmingai isnesioja ir pagimdo... mes viena karta pas ji nuvaziavom konsultacijai per jo priemimo valandas, tai pralaukem, gal kokias 2 valandas jei nedaugiau, nes jis vargsas buvo sunkiame gimdyme... suprantu... kitos tai prie duru bumbejo... nesuprantu, kaip gali buti tokios nesupratingos... cia ne viena nekalbat apie pinigelius daktarams, tai ir man nedrasu.... bet kai Abraitis per mano 4-aji nestuma pamate, kad jau nesivysto ir liepe vaziuot i Marijampole valymui.... - vokelis- ir pasiliko pas save, atleke vakare su vizitke- skambinkit, kad ir nakti, jei kraujuosit, netoli gyvenu... paskui vel labai ramino... zadejo stebeti visa 5-aji nestuma nuo pat pradziu, bet... matyt suprato, kad cia ne jo jegoms padeti ir tik konsultavo... bet sekmingo nestu mo metu, manau, jis jusu tikrai neatstums... as vis galvoju, jei vyras pasirenka tokia profesija, vadinasi jis tikrai nori moterims padeti... nors as cia apie kitus kliniku daktarus girdejau visokiu atsiliepimu... dar kiek zinau, jie ten sunkiasniais atvejais, tariasi visas burys, konsultuojasi, iesko bendro sprendimo... tai va, linkiu jums visoms sekmes daktaro Abraicio prieziuroje... man tai jau net nepatogu butu daugiau listi jam i akis, nes jauciu, kad jis viska man issake, kiek zino, ir kiek gali padeti... bet gal kas zinot, gal daugiau yra geru daktaru, besidominciu nevaisingumo problemom... man tiesiog tik norisi isgirsti ir kitu nuomone... negi tik vienas Abraitis visoj Lietuvoj gydo sias problemas... as dabar labai noreciaus issiaiskinti, ar eina, kaip nors atkasti tas vaikystes ligu infekcijas ir jas kaip nors isgydyti, kad jos man netrukdytu nestumui... bet cia turbut viskas ir atsispindi toje kraujo ligoje... man dar atrodo, kad kazkur organizme gludi dar koks nors neisaiskintas velniukas.... mano ligonines lovos kaimyne pasakojo, kai ja isbere staigiai alergija- nei Vilniuje, nei Kaune neisaiskino nuo ko, o grizus seimos daktare isaiskino, kad ji alergiska vaistams, i kuriu sudeti ieina aspirinas... dar ne vienas ginekologas nesidomejo mano vaikystes ligomis, manau giliau paanalizave ka nors atkastu, bet kad jie vis neturi laiko... bandysiu, dar cia pas save eiti pas viena....
na, dar karteli stiprybes kovojant su bedomis, ir linkiu geru, sumaniu daktaru prieziuros 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilkė @ 2007 03 22, 11:49)
Sveikos, merginos, isiterpsiu i jusu pasnekesius.  4u.gif
Manau, kad yra visiska netiesa, Medetka, kad ivf tau nepagelbetu. Beda ta, kad musu gydytojai negali perzengti gana ribotu galimybiu, kurias turime cia Lietuvoje. Kalbu tiek apie tyrimus, tiek apie gydymo priemones. Tavo atveju tikrai turetu buti veiksminga ivf procedura su priesimplantacine embrionu genetine diagnostika, kurios, deja, nedaro Lt, bet daro, kiek man zinoma, visose kaimyninese valstybese (bent jau LV ir RUS tikrai). Viskas atsiremia daugiau i finansus, kas yra santykinis dalykas. Ivf procedura Lt kainuoja panasiai kaip ir uzsieny, priesimplantacine diagnostika sudaro apie trecdali ivf proceduros (su vaistais) kainos. Aisku, uzsieny darytis ivf bet kokiu atveju yra brangiau vien del keliones islaidu. Bet tai daugiau individualiu galimybiu klausimas.
Tas pats galioja ir tyrimams. Deja, gyd. Abraicio galimybes taip pat yra ribotos, nes Lietuvoje nedaroma daugelis kitu imunologiniu tyrimu, kuriu pagalba galima isaiskinti kitas galimas persileidimu priezastis. Nors tokie tyrimai jau seniai atliekami daugelio kitu valstybiu laboratorijose... Velgi viskas atsiremia i finansines galimybes.
Taip kad galimybiu yra daug, tik, deja, jos ne taip arti, kaip noretusi. Mane tiesiog erzina, kad jei pats nepasidomesi, joks gydytojas Lt apie tai neuzsimins.
Dideles sekmes jums visoms! 4u.gif

sveka, Vilkute,
tu cia mane labai sudominai. as visa laika galvojau ir galvojau, kodel tie musu daktarai nenori konsultuotis su uzsienio daktarais, jei patys nesugeba... gal kalbos nemoka.... smile.gif  ar cia jiems ne prestizas... jiems tai lengav pasakyt- jus neturesit vaiku, o ka mums galvot ir daryt... as jau girdejau kelis tokius atveju, bet ne del nestumo problemu, kai daktarai is kliniku skambinosi konsultuotis i uzsieni ir butent tais nurodymais vadovaudamiesi padejo vienetiniams Lietuvoje atvejams... nejaugi jie patys nenori tobulet? ar, kaip as zinau is savo  darbo patirties, nelieka laiko pasiskaitineti naujovems... bet cia juk medicina- kovojama uz gyvybe... man tai ar vienokiu metodu aiskinsiu mokiniui ar kitokiu- jei gabus, ismoks.. o negabiam ir nenorinciam niekaip neikalsi... o tu, Vilke, gal jau ir pati turejai kokiu reikalu su uzsienio gydytojais, kad esi taip informuota, ar tik tiesiog prisiskaitei informacijos... mane tai domintu, jei zinociau, kur kreiptis... tuoj pat pradeciau taupyti pinigelius... niekam nezinant... nes visi bijo tu didesniu zingsniu... ryzciausi... tik nuo ko pradeti... noriu greiciau, nes jau 30 stuksi... jei jau zinociau, kad tikrai niekas nieko negali padet, dar eiciau studijuot arba ieskociau, kad ir maziau apmokamo darbo, kad turet ramesni gyvenima ir daugiau laiko liktu vyrui... kas tada is tu tukstanciu, jei nera vaiko- tuomet reiketu labiau palepinti save... as vis  taip galvoju ir galvoju, bet galvoju, jei dar vienas bandymas- reikes pinigu, negaliu studijuot, nes reikes istisai but ligoninese ir vis taip tempiasi... tai gal tu, Vilke, ka nors patartum, ar pasidalintum patirtim... mano sirdies gilumoje dar kirba, kad ne viskas padaryta, kad dar reikia kazka daryti... aciu uz patarimus  4u.gif

del dirbtinio apvaisinimo mane mano daktaras ispejo- atsargiai, nes cia komercinis reikalas ir gali siulyti apvaisinima, net iki galo neissiaiskine visu tavo priezasciu... tai, va, biski baisoka kisti pinigelius... O jei apgaus? ... mano drauges mamai - ten kitos problemos - leido vaistus, o neissiaiskino, ar alergiska, ar ne... ir baigesi - mirtini... na, cia taip nesibaigs, bet pinigeliu tai jau niekas negrazins... reikia labai gerai pagalvot ir issitirti viska iki galo... cia musiskiai sako, padarem visus tyrimus, kokie imanoma.. o kas cia zino? ar 3 ar 5 tyrimai, tai jau reiskia, kad visi? ... netikiu... g.gif
Papildyta:
QUOTE(Sidrutė @ 2007 03 22, 19:14)
del dirbtinio apvaisinimo mane mano daktaras ispejo- atsargiai, nes cia komercinis reikalas ir gali siulyti apvaisinima, net iki galo neissiaiskine visu tavo priezasciu... tai, va, biski baisoka kisti pinigelius... O jei apgaus? ... mano drauges mamai - ten kitos problemos - leido vaistus, o neissiaiskino, ar alergiska, ar ne... ir baigesi - mirtini... na, cia taip nesibaigs, bet pinigeliu tai jau niekas negrazins...  o juose tai nesimaudom... vienam kartui tektu sudeti visas savo santaupas... o kas paskui? ... reikia labai gerai pagalvot ir issitirti viska iki galo... cia musiskiai sako, padarem visus tyrimus, kokie imanoma.. o kas cia zino? ar 3 ar 5 tyrimai, tai jau reiskia, kad visi? ... netikiu...  g.gif

Papildyta:
QUOTE(Sidrutė @ 2007 03 22, 19:23)
del dirbtinio apvaisinimo mane mano daktaras ispejo- atsargiai, nes cia komercinis reikalas ir gali siulyti apvaisinima, net iki galo neissiaiskine visu tavo priezasciu... tai, va, biski baisoka kisti pinigelius... O jei apgaus? ... mano drauges mamai - ten kitos problemos - leido vaistus, o neissiaiskino, ar alergiska, ar ne... ir baigesi - mirtini... na, cia taip nesibaigs, bet pinigeliu tai jau niekas negrazins... reikia labai gerai pagalvot ir issitirti viska iki galo... cia musiskiai sako, padarem visus tyrimus, kokie imanoma.. o kas cia zino? ar 3 ar 5 tyrimai, tai jau reiskia, kad visi? ... netikiu...  g.gif
Papildyta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidrutė: 22 kovo 2007 - 18:21
QUOTE(Gintute @ 2007 03 21, 22:25)
Medetka, o kokius genetinius tyrimus tau darė? Aš irgi labai noriu pasidaryti tik nežinau jų pavadinimų  blink.gif

darė kariotipų tyrimus.

QUOTE(Vilkė @ 2007 03 22, 10:49)
Sveikos, merginos, isiterpsiu i jusu pasnekesius.  4u.gif
Manau, kad yra visiska netiesa, Medetka, kad ivf tau nepagelbetu. Beda ta, kad musu gydytojai negali perzengti gana ribotu galimybiu, kurias turime cia Lietuvoje. Kalbu tiek apie tyrimus, tiek apie gydymo priemones. Tavo atveju tikrai turetu buti veiksminga ivf procedura su priesimplantacine embrionu genetine diagnostika, kurios, deja, nedaro Lt, bet daro, kiek man zinoma, visose kaimyninese valstybese (bent jau LV ir RUS tikrai).

neskubėk daryti išvadų, saulele, tiksliai nežinodama mano situacijos. man kalbėjo apie Izraelį ir apie priešimplantacinę embrionų diagnostiką, bet tu neperskaitei iki galo - dar yra antifosfolipidinis sindromas, kuris gali niekais paverst visas pastangas. ir šiaip IVF retai sėkmingas būna, o dar pridėjus visus "jeigu", man atrodo, jog kišti šitokias sumas į medikų kišenes atrodo beprasmiška. Jei bus lemta, tai ir stebuklas įvyks. Jei ne - pasiimsim iš vaikų namų. Aš neketinu dar daugiau savęs alinti ir fiziškai, ir psichologiškai.
Atsakyti
QUOTE(Medetka @ 2007 03 22, 20:22)
ir šiaip IVF retai sėkmingas būna, o dar pridėjus visus "jeigu", man atrodo, jog kišti šitokias sumas į medikų kišenes atrodo beprasmiška. Jei bus lemta, tai ir stebuklas įvyks. Jei ne - pasiimsim iš vaikų namų. Aš neketinu dar daugiau savęs alinti ir fiziškai, ir psichologiškai.

Medetka, labai puikiai tave suprantu....Mums irgi ne tik kad nesiseka pastoti, bet dar ta genetinė problema. verysad.gif
Džiaugiuosi dėl tavo minties įsivaikinti.
Atsakyti
QUOTE(Veronika @ 2007 03 22, 19:30)
Medetka, labai puikiai tave suprantu....Mums irgi ne tik kad nesiseka pastoti, bet dar ta genetinė problema. verysad.gif
Džiaugiuosi dėl tavo minties įsivaikinti.

tai vat. Veronika, pamatysi, ateis kada šventė ir į mūsų kiemą smile.gif kad ir ne su savu, ale vistiek vaiku - jei nuo vystyklų užauginsi, gi kaip savas bus...

Ką jums naujo gydytojai sako? unsure.gif dėl nepastojimo, ta prasme.
Atsakyti
QUOTE(Medetka @ 2007 03 22, 20:51)
tai vat. Veronika, pamatysi, ateis kada šventė ir į mūsų kiemą smile.gif kad ir ne su savu, ale vistiek vaiku - jei nuo vystyklų užauginsi, gi kaip savas bus...

Ką jums naujo gydytojai sako? unsure.gif dėl nepastojimo, ta prasme.

Reikia tikėti, kad ateis ta šventė, nors pas mane tikėjimas oi, kaip išblėsęs. verysad.gif
Ką sako gydytojai?Sako darykit IUI, darykit IVF, bet lengva taip patarti...Nesižaviu perspektyva išleisti krūvą pinigų ir apturėti naują persileidimą. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Veronika @ 2007 03 22, 20:05)
Reikia tikėti, kad ateis ta šventė, nors pas mane tikėjimas oi, kaip išblėsęs. verysad.gif
Ką sako gydytojai?Sako darykit IUI, darykit IVF,  bet lengva taip patarti...Nesižaviu perspektyva išleisti krūvą pinigų ir apturėti naują persileidimą. unsure.gif

pritariu 100 procentų bigsmile.gif jiems gi lengva sakyt - "bandykit dar kartą" dry.gif o kad nuo persileidimų stogas važiuoja, ligoniu darais, tas yra dzin...
mes tai su vyru dabar spjovėm į viską ir gyvenam sau, nes nu kiek gi galima?
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2007 03 22, 13:46)
Aš taip su juo ir tariausi, kažkaip jis kelia man pasitikėjimą  ax.gif O kaip gimdyti pas jį, viskas skalndžiai?
Man į atsakymą įrašė fraxiparin 0,3  g.gif

Šiaip fragmin 2500 ir fraxiparin 0,3 yra tas pats, tiesiog kai ieškojau šių ampolių tik gavau Kaune Vokiečių vaitinėja ir kas mėnesį užsisakinėjau , Abraitis minejo, kad tas pats. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolik @ 2007 03 22, 21:39)
Šiaip fragmin 2500 ir fraxiparin 0,3 yra tas pats, tiesiog kai ieškojau šių ampolių tik gavau Kaune Vokiečių vaitinėja ir kas mėnesį užsisakinėjau , Abraitis minejo, kad tas pats. ax.gif

Labukas,

toliu atveju mielai priimciau sia dovana 4u.gif , bet Mintei gal jos prireiks greiciau.. rolleyes.gif
Atsakyti
Labas rytas,
QUOTE(mamituke @ 2007 03 22, 16:20)
Sveika minte, matai as jam is uzsienio skabinau telefonu, ir man sake kad reikia gerti aspirina.,o nuo sestos savaites reikes leistis vaistus i pilva. tai mes susitarem, kad kai parvaziuosiu tai bus kita menesi ir pas ji nueisiu ir  man paskirs reikalinga gydyma.
o kas liecia melynus pilvukus tai pakentet teks, bet ko nepadarysi del sito stebuklo. ir tikiu, kad mums visom pavyks pradziuginti viena kita gerom naujienom nestuke.gif  thumbup.gif  4u.gif
o kad tu planuoji vel pastoti?

Ir tu į tą pačią kompaniją 4u.gif paskirs gydymą ir viskas bus gerai, turėsim visos po išdykėlį mirksiukas.gif
Dėl pilvukų tai tikrai pakentėsim, svarbu, kad pilvinukam būtų viskas gerai bigsmile.gif
Man pastoti liepė kuo greičiau, tai nuo kitos savaitės pradėsim laisvą smileysex.gif kitą savaitę kažkada turėtų būti O, bet tiksliai jau nežinau, nes ciklas truputį susimaišęs. Nežinia kada pavyks, bet bandyti tai jau pradėsim ax.gif
QUOTE(jolik @ 2007 03 22, 21:39)

QUOTE(Rola @ 2007 03 23, 09:19)
Labukas,
toliu atveju mielai priimciau sia dovana  4u.gif , bet Mintei gal jos prireiks greiciau.. rolleyes.gif

Ir aš imčiau blush2.gif Ką gali žinoti, kuriai greičiau prireiks, jei ką tai galėsim ir pasidalinti drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos mielosios 4u.gif
Kągi, kątik sužinojau, kad ir aš visgi turiu antifosfolipidinį sindromą unsure.gif Bet man neliepė gerti jokio aspirino, kažin kodėl g.gif
Ir sakė, kad kai tik pastosiu, iškart siųs pas Abraitį.
Atsakyti
Sidrute, labai uzjauciu Tave, kad ir sisyk nepavyko issaugoti nestumo. verysad.gif Man, deja, iki siol apskritai nepavyko pastoti. As jau ne vienus metus gydausi nuo nevaisingumo ir renku informacija apie visas galimas jo priezastis, tyrimus, gydyma ir t.t. Lietuvoje dariau jau 2 ivf, deja, nesekmingai. Manau, kad darysiu dar viena-du ivf Lt, bet jei nepavyks, tiketina, vaziuosiu tirtis ir gydytis i uzsieni. Matai, musu gydytoju galimybes riboja ne tiek nenoras pasikonsultuoti su uzsienieciais (nors neneigiu, kad to taip pat yra), kiek maza rinka. Daugelis tyrimu Lt nedaroma, nes laboratorijoms del palyginti mazo poreikio per brangu pirkti brangia aparatura bei tokiems tyrimams atlikti butinas medziagas.
Antifosfolipidinis sindromas yra viena is galimu ivf nesekmes priezasciu, kaip ir ivairus kiti imunologinio pobudzio sutrikimai. Gydytojai nesekminga ivf traktuoja kaip persileidima. Uztai tuo siek tiek domiuosi. Jei skaitai rusu kalba, daug straipsniu apie tai yra www.cironline.ru - Rusijos imunologijos ir reprodukcijos centro puslapyje (beje, sis centras daro visus su reprodukcijos imunologija susijusius tyrimus), taip pat ganetinai issamiai, sias problemas apraso cia: http://www.probirka.org/manyeco.htm. Aisku, as daugiau domiuosi literatura apie ivf nesekmes priezastis, bet, kaip sakiau, kadangi tai daugeliu atveju susije su labai ankstyvais persileidimais, galbut kazka naudingo atrasi... 4u.gif
O Medetka, i Tavo situacija as pakankamai isigilinau. Suprantu, kad Tavo vyras turi genetiniu problemu, o tau diagnozuotas antifosfolipidinis sindromas. Ta ir norejau pasakyti, kad butent ivf pagalba, papildomai atliekant priesimplantacine genetine diagnostika, galima pakankamai sekmingai sia problema iveikti. Nes ivf pagalba jus galite apeiti genetines problemas, o Tau taikant gydyma nuo antifosfolipidinio sindromo, susilaukti vaikelio. Gerbiu Tavo poziuri, bet man tai visai neatrodo kaip pinigu kisimas i bala. Juolab, kad zinau ir vienos seimos istorija, kurie turejo praktiskai identiskas problemas kaip Jusu seima, ir jau dziaugiasi dviem vaikuciais. Zodziu, tai kiekvieno individualus reikalas, kada sustot, tiek del finansiniu galimybiu, tiek del moraliniu, psichologiniu bei bet kokiu kitu priezasciu. Rasiau tik is paskatu padeti. Bet tiesa sako, kad gerais norais pragaras gristas, ir kiekvienas tai traktuoja taip, kaip to nori...
Atsakyti