Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

Nu va, papasakosiu ir aš jums savo „nuotykius“ laikinojoje mūsų sostinėje, apie tai kaip penktadienį bandžiau darytis Abraičio man e- mail‘u atsiųstus tyrimus. Atstoviu aš tokią truputėlį įspūdingą eilutę prie kabineto, kuriame turi paimti kraują, pagaliau sulaukiu savo eilės ir užeinu į kabinetą. Paduodu tokiom dviem moterytėm savo lapelį su užrašytais tyrimais, o jos žiūri į jį kaip ožkos į naujus vartus ir nesupranta ką aš čia joms rodau. Po ilgo kuitimosi po įvairius savo sąsiuvinius ir užrašus, pagaliau atrandamas stebuklingasis Lupus koaguliantas! Deja, kitų dvejų stebuklingų žodžių jos dar neranda. Paskui dar ilgokai pažioplinėję po savo sąsiuvinius nusprendžia, kad antikardiolipinas skamba labai panašiai kaip antikūniai prieš glikopro.... (nu ten tas tyrimas, kurį daro ir Santariškėse, bet jis realiai netinka, nes ne tą rodo) ir nusprendžia kad jau ir antrą tyrimą atrado, nors aš puikiai žinau, kad čia ne tas tyrimas. Deja, jos savo teisingumu neabejoja. Lieka dar trečias tyrimas – Leideno faktorius. Kadangi savo užrašuose jo neranda- pradeda vaikščioti su mano lapeliu po visus kabinetus, o nieko nepešę – skambinėti po įvairias laboratorijas. Praėjus dar nemažam laiko tarpui paaiškėją- kad toks tyrimas kaip Leideno faktorius kaip ir yra pas juos – bet nėra kainų ir todėl negaliu už jį susimokėti , ir todėl be siuntimo man jo nepadarys. Imant kitiems dviems tyrimams kraują, tokia nenusakomo amžiaus prisimarmaliojus moterytė sugrūda adatą į ranką kur papuolą ir paaiškėjus, kad nerado venos, adatą po oda pradeda makaluoti taip, kad net silpna būna žiūrėti į tą vaizdelį.
Tai va – grįžau visą dieną praleidusi mūsų laikinojoje sostinėje KMUK, pasidariusi vieną tyrimą iš trijų, vieną tyrimą pasidariusi tokį, kurio iš viso nereikėjo ir dar grįžau su sužalota ranka. Galiu pasakyti, kad lyginant su mūsų Santariškių aptarnavimu ir personalu, ten labai labai dar viskas baisu ir neprofesionalu. Dėl atsakymų iš viso nežino kada bus – kaip supratau reiks skambinėti visais įmanomais telefonais ir jų ieškoti. Taip, kad toms, kurios norite pasidaryti mokamus tyrimus, galiu pasakyti, kad net nemėginkit to daryti – varykit pas Abraitį – jis ten surašo visus tyrimus su siuntimu ir toms varnoms nereikia jų įkainių ieškoti, tiesiog perrašo ant lipdukų su kraujo mėginiais tuos joms nesuprantamus žodžius ir nesukdamos galvos siunčia į laboratoriją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Artemidė: 10 rugsėjo 2007 - 08:29
QUOTE(Artemidė @ 2007 09 10, 09:26)
Nu va, papasakosiu ir aš jums savo „nuotykius“ laikinojoje mūsų sostinėje, apie

Na noriu paprieštarauti - liepos mėn. taip pat važiavau iš Vilniaus ten daryti be jokio siuntimo ir visus tris pasidariau mokamai ir turėjo visus įkainius ir jokio sužalojimo - nei fizinio nei moralinio nepatyriau mirksiukas.gif 4u.gif

Leideno faktorius ten vadinosi - ADTL -kaina 7,04 Lt. Sėkmės 4u.gif

Be je Vilniuje galima visus tris tyrimus atlikti Baltijos Amerikos klinikoje - tik aišku brangiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarūniukė: 10 rugsėjo 2007 - 08:37
Nu va, papasakosiu ir aš jums savo „nuotykius“ laikinojoje mūsų sostinėje, apie tai

tiesiog baisu doh.gif

QUOTE(Šarūniukė @ 2007 09 10, 09:31)
Na noriu paprieštarauti - liepos mėn. taip pat važiavau iš Vilniaus ten daryti be jokio siuntimo ir visus tris pasidariau mokamai ir turėjo visus įkainius ir jokio sužalojimo  - nei fizinio nei moralinio nepatyriau mirksiukas.gif  4u.gif

Be je Vilniuje galima visus tris tyrimus atlikti Baltijos Amerikos klinikoje - tik aišku brangiau 4u.gif

o kiti tyrimai taip pat vadinasi? jei gali parašyk kur reikia kreiptis norint pasidaryti be siuntimo mokamus tyrimus KMUK.
Atsakyti
QUOTE(viliuosi @ 2007 09 10, 10:05)
tiesiog baisu  doh.gif
o kiti tyrimai taip pat vadinasi? jei gali parašyk kur reikia kreiptis norint pasidaryti be siuntimo mokamus tyrimus KMUK.

Lapelis liko pas gydytoją, tai galiu parašyti, tik kad kitas tyrimas vadinasi - lupus antikogulianto kokybinis tyrimas - 14,64 Lt.
O dėl kreipimosi - tai jau kažkuri mergina plačiai aprašė kaip ten atrasti ir tel. nurodė. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarūniukė @ 2007 09 10, 08:31)
Na noriu paprieštarauti - liepos mėn. taip pat važiavau iš Vilniaus ten daryti be jokio siuntimo ir visus tris pasidariau mokamai ir turėjo visus įkainius ir jokio sužalojimo  - nei fizinio nei moralinio nepatyriau mirksiukas.gif  4u.gif

Gal kitos darbuotojos dirbo, nežinau g.gif . Bet šitos atradę jau pavadinimą, skambino net kažkur į laboratorijas ir klausė (girdėju nes prie manęs tai darė) "ministerijos patvirtintų šio tyrimo įkainių" ir mane informavo, kad tokių nėra blink.gif ir šis tyrimas mokamai nedaromas. Vadinasi, tai jog tau jį darė tik įrodo jų neprofesionalumą, nes jos tyrimo net nežinojo, šiaip tai dar pateisinama būtų, jei būtų iš tiesų tiesa, jog įkainių nėra.
Papildyta:
QUOTE(Šarūniukė @ 2007 09 10, 09:26)
Lapelis liko pas gydytoją, tai galiu parašyti, tik kad kitas tyrimas vadinasi - lupus antikogulianto kokybinis tyrimas - 14,64 Lt.
O dėl kreipimosi - tai jau kažkuri mergina plačiai aprašė kaip ten atrasti ir tel. nurodė. Sėkmės 4u.gif

Man šitą vienintelį (Lupus antikoagulanto) ir padarė, o kardiolipinus supainiojo su kitu (kurį ir Santariškėse daro, bet Abraičiui jo nereikia), tai nors darė du, bet realiai turėsiu tik vieną iš trijų kurių reikėjo. Aiškuū dėl antikardiolipino tyrimo nesijaudinu, nes jį ir Santariškėse daro, bet va iš kur tą mistišką Leideno faktorių ištraukti, tai man mistika jau dabar blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2007 09 10, 10:33)

Man šitą vienintelį (Lupus antikoagulanto) ir padarė, o kardiolipinus supainiojo su kitu (kurį ir Santariškėse daro, bet Abraičiui jo nereikia), tai nors darė du, bet realiai turėsiu tik vieną iš trijų kurių reikėjo. Aiškuū dėl antikardiolipino tyrimo nesijaudinu, nes jį ir Santariškėse daro, bet va iš kur  tą mistišką Leideno faktorių ištraukti, tai man mistika jau dabar  blink.gif

Pasikartosiu - skambink į Baltijos Amerikos kliniką - ten vasarą darė 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Šarūniukė @ 2007 09 10, 09:37)
Pasikartosiu - skambink į Baltijos Amerikos kliniką - ten vasarą darė 4u.gif

Jau visai susipainiojau blush2.gif Tau KMUK ar Baltijos Amerikos Klinikoje darė tongue.gif Nes jeigu ten daro tai čia iš viso nerealu būtų thumbup.gif

Ups blush2.gif Dar kartą perskaičiau tavo postą ir dabar jau viską supratau. Būtinai į BAK paskambinsiu, ten daug tyrimų darausi (man gi dar ir toksoplazmozė gi pripuolusi buvo). Šiaip keista, nes jie paėmę kraują į aids centrą siunčia g.gif Nors gal tada ir į Kauną nusiunčia. Jėga būtų thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Artemidė: 10 rugsėjo 2007 - 09:58
QUOTE(spicy @ 2007 09 08, 12:10)
Merginos - is savo nemenkos patirties galiu pasakyti, uztenka ir Santariskiu tyrimo, jeigu nors vienas rodiklis teigiamas, vadinasi yra antifosfolipidinis ir gydymas net jei ir pasidarysite issamesni tyrima Kaune ir suzinosite daugiau - visiems vienodas. Aspirino gerimas po 100 mg, min 1-2 men. iki pastojimo ir toliau ji gerti iki nestumo pabaigos. O nuo 6 sav. jei randama vaisiaus sirdies veikla, leidziamas i pilva Fraksiparinas arba heparinas iki pat gimdymo.
As turiu 7 m. suunu, kuri isnesiojau be jokiu prblemu. Kai pries metus sugalvojome planuoti antraji, pastoti tai pastoju is vieno pameginimo, bet jau apturejau 4 ankstyvus persileidimus (nesivystantys nestumai, vaisius zuva 4-5 sav. ir issivalo), karta net teko daryti abrazija nes gemaline puslyte tuscia ir toliau augo. Galite isivaizduoti ka isgyvenau. po 3 nesekmes, pasidariau antifosfolipidini tyrima, nors turint 1 vaika buvo mazai tiketina, jog jis bus teigiamas. Tiesiog visi kiti imanomi tyrimai buvo neigiami, mano moteriski ciklai ir visa kita kaip laikrodukas ir viskas sveiku sveikiausia. Labai apsidziaugaiu suzinojusi jog yra mazasbet viski nuokrypis ir sindromas teigiamas. Pradejau gerti aspirina ir po menesio pastojau. nulekiau pas Abraiti - jis sako jeigu teigiamas tai teigiamas ir nieko cia papildomai tirti nereikia - gydymas vienodas visoms. Deja, sirdies veiklos ir vel nesulaukiau...iskraujavau 6,5 sav. Toliau geriau aspirina ir po 3 men. visai neplanuodama pries O paisdykavau ir stai as vel laukiuosi. Isivaizduojate mano baime ir nerima...kaip letai slenka kiekviena nestumo diena. Dariaus po 2k i savaite kraujo hcg, kad matyti ar yra normalus kilimas, kas man dave vilti, jog kudikis sikart vystosi. Vakar buvau pas gydytoja (6 sav 3d nuo paskutiniu mmm) ir maciau savo mazylio sirdele. VAlLIO!!!! Tvirtai tikiu, kad sisyk viskas pavyks. Vakar pradejau lesitis vaistus i Pilva.
Reziumuojant noriu pasakyti, jo 1 men. panasu, jog per mazai gerti aspirina, geriau nors 3 meneselius iki pastojimo ji pagerti, kad kraujas tikrai suskystetu. Taigi tos kurios nerimaujate ir neturite laiko nuvykti i KAuna, pirmiausiai galite pameginti pasidaryti tyrima Santariskese. Juolab, kad tem padaro labai greitai. Jei priduosite iki treciadienio - ketvirtadieni jau bus atsakymas.
Sekmes visoms, ir sekmes man paciai mirksiukas.gif

Labai sveikinu tapus nestuke.gif Tikiuosi viskas bus gerai, sekmės!!!!

Papildyta:
Nu va, papasakosiu ir aš jums savo „nuotykius“ laikinojoje mūsų sostinėje, apie tai kaip penktadienį bandžiau darytis Abraičio man e- mail‘u atsiųstus tyrimus. Atstoviu aš tokią truputėlį įspūdingą eilutę prie kabineto, kuriame turi paimti kraują, pagaliau sulaukiu savo eilės ir užeinu į kabinetą. Paduodu tokiom dviem moterytėm savo lapelį su užrašytais tyrimais, o jos žiūri į jį kaip ožkos į naujus vartus  ir nesupranta ką aš čia joms rodau. Po ilgo kuitimosi po įvairius savo sąsiuvinius ir užrašus, pagaliau atrandamas stebuklingasis Lupus koaguliantas!  Deja, kitų dvejų stebuklingų žodžių jos dar neranda. Paskui dar ilgokai pažioplinėję po savo sąsiuvinius nusprendžia, kad antikardiolipinas skamba labai panašiai kaip antikūniai prieš glikopro.... (nu ten tas tyrimas, kurį daro ir Santariškėse, bet jis realiai netinka, nes ne tą rodo) ir nusprendžia kad jau ir antrą tyrimą atrado, nors aš puikiai žinau, kad čia ne tas tyrimas. Deja, jos savo teisingumu neabejoja. Lieka dar trečias tyrimas – Leideno faktorius. Kadangi savo užrašuose jo neranda- pradeda vaikščioti su mano lapeliu po visus kabinetus, o nieko nepešę – skambinėti po įvairias laboratorijas. Praėjus dar nemažam laiko tarpui paaiškėją- kad toks tyrimas kaip Leideno faktorius kaip ir yra pas juos – bet nėra kainų ir todėl negaliu už jį susimokėti , ir todėl be siuntimo man jo nepadarys. Imant kitiems dviems tyrimams kraują, tokia nenusakomo amžiaus prisimarmaliojus moterytė sugrūda adatą į ranką kur papuolą ir paaiškėjus, kad nerado venos, adatą po oda pradeda makaluoti taip, kad net silpna būna žiūrėti į tą vaizdelį.
Tai va – grįžau visą dieną praleidusi mūsų laikinojoje sostinėje KMUK, pasidariusi vieną tyrimą iš trijų, vieną tyrimą pasidariusi tokį, kurio iš viso nereikėjo ir dar grįžau su sužalota ranka. Galiu pasakyti, kad lyginant su mūsų Santariškių aptarnavimu ir personalu, ten labai labai dar viskas baisu ir neprofesionalu. Dėl atsakymų iš viso nežino kada bus – kaip supratau reiks skambinėti visais įmanomais telefonais ir jų ieškoti. Taip, kad toms, kurios norite pasidaryti mokamus tyrimus, galiu pasakyti, kad net nemėginkit to daryti – varykit pas Abraitį – jis ten surašo visus tyrimus su siuntimu ir toms varnoms nereikia jų įkainių ieškoti, tiesiog perrašo ant lipdukų su kraujo mėginiais tuos joms nesuprantamus žodžius ir nesukdamos galvos siunčia į laboratoriją.

Nu čia tai nesamonė didžiausia, dar negirdėjau tokios istorijos, o į KMUK dėl šio tyrimo kreipėsi šimtai moterų...... blink.gif Tik nesuprantu, jei yra įtarimas dėl ligos ir reikia daryti tyrimus, tai kodėl neužsiregistruoti iškarto pas dr. Abraitį ir gavus jo siuntimą per keletą minučių pasidaryti reikalingus tyrimus? g.gif Juk jei bus teigiamas atsakymas, vis tiek reikės vykti konsultuotis pas gydytoją? g.gif
Na tikiuosi tavo atsakymai bus geri, ir tau nebereikės vykti į laikinąją sostinę, kur "viskas baisu ir neprofesionalu" mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu va, papasakosiu ir aš jums savo „nuotykius“ laikinojoje mūsų sostinėje, apie tai kaip penktadienį bandžiau darytis Abraičio man e- mail‘u atsiųstus tyrimus. ....

Užjaučiu, dėl tokių nesąmonių ... Tos senos nukvakusios seselės tai žiauriai nervina. Ir kada jos supras, kad baigėsi tarybiai laikai ir reik maloniai su žmonėmis bendrauti. schmoll.gif
Tu tikriausiai buvai KMUK konsultacinėje poliklinikoje, toje laboratorijoje kur už bendros registratūros, nes ten tikrai švelniai tariant vėplos sėdi.Ten mes darėmės kariotipo tyrimus,tai ilgai žiūrėjo į siuntimą, kol sugalvojo kaip kraują paimti. Jau bijojau, kad ką ne taip padarys ar parašys . Visa laimė, kad atsakymų sulaukiau.

Aš visus antifosfolipidinius tyrimus dariausi KMUK ginekologėj poliklinikoj, ten ir registratūroje puikiai žino tuos tyrimus ir kiek jie kainuoja. O ir krauja procedūriniame labai greitai paima. Aišku, viskas daug paprasčiau, kai turi siuntimą, nes ten jie priskaičiuoja ne tik tuos tris tyrimus, bet ir visus mėgintuvėlius, adatas ir t.t. Bet manau jos ir registratūroje tų paruoštų lapų tyrimams (į juos tik tavo duomenis surašo) tikrai turi.

Papildyta:
QUOTE(spicy @ 2007 09 08, 12:10)
Vakar buvau pas gydytoja (6 sav 3d nuo paskutiniu mmm) ir maciau savo mazylio sirdele. VAlLIO!!!! Tvirtai tikiu, kad sisyk viskas pavyks. Vakar pradejau lesitis vaistus i Pilva.
Reziumuojant noriu pasakyti, jo 1 men. panasu, jog per mazai gerti aspirina, geriau nors 3 meneselius iki pastojimo ji pagerti, kad kraujas tikrai suskystetu. Taigi tos kurios nerimaujate ir neturite laiko nuvykti i KAuna, pirmiausiai galite pameginti pasidaryti tyrima Santariskese. Juolab, kad tem padaro labai greitai. Jei priduosite iki treciadienio - ketvirtadieni jau bus atsakymas.
Sekmes visoms, ir sekmes man paciai mirksiukas.gif

SVEIKINU thumbup.gif thumbup.gif Linkiu daug daug sveikatėlės, kantybės kovojant su baimėmis ir OPTIMIZMO, kad šis kartas yra sėkmingas. Laikau už tave ir tavo pilvinuką kumščius 4u.gif
Dėl aspirino gal tu ir teisi, vis tiek kraujas ne taip greit suskystėja. Aš jau 6 mėn. geriu aspiriną ir vis kiekvieną ciklą tikiuosi, kad pamatysiu II juosteles ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2007 09 10, 11:46)
Užjaučiu, dėl tokių nesąmonių ... Tos senos nukvakusios seselės tai žiauriai nervina. Ir kada jos supras, kad baigėsi tarybiai laikai ir reik maloniai su žmonėmis bendrauti.  schmoll.gif
Tu tikriausiai buvai KMUK konsultacinėje poliklinikoje, toje laboratorijoje kur už bendros registratūros, nes ten tikrai švelniai tariant vėplos sėdi.Ten mes darėmės kariotipo tyrimus,tai ilgai žiūrėjo į siuntimą, kol sugalvojo kaip kraują paimti. Jau bijojau, kad ką ne taip padarys ar parašys . Visa laimė, kad atsakymų sulaukiau.

Aš visus antifosfolipidinius tyrimus dariausi KMUK ginekologėj poliklinikoj, ten ir registratūroje puikiai žino tuos tyrimus ir kiek jie kainuoja. O ir krauja procedūriniame labai greitai paima. Aišku, viskas daug paprasčiau, kai turi siuntimą, nes ten jie priskaičiuoja ne tik tuos tris tyrimus, bet ir visus mėgintuvėlius, adatas ir t.t.  Bet manau jos ir registratūroje tų paruoštų lapų tyrimams (į juos tik tavo duomenis surašo) tikrai turi.

o tu su siuntimu ar be juos dareisi?
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2007 09 10, 10:07)
Papildyta:
Nu čia tai nesamonė didžiausia, dar negirdėjau tokios istorijos, o į KMUK dėl šio tyrimo kreipėsi šimtai moterų......  blink.gif  Tik nesuprantu, jei yra įtarimas dėl ligos ir reikia daryti tyrimus, tai kodėl neužsiregistruoti iškarto pas dr. Abraitį ir gavus jo siuntimą per keletą minučių pasidaryti reikalingus tyrimus?  g.gif  Juk jei bus teigiamas atsakymas, vis tiek reikės vykti konsultuotis pas gydytoją?  g.gif
Na tikiuosi tavo atsakymai bus geri, ir tau nebereikės vykti į laikinąją sostinę, kur "viskas baisu ir neprofesionalu"  mirksiukas.gif

Nu gi tikrai neprisigalvoju ir nepagražinu visko kaip buvo - dabar kaip rašo mergaites tai gal tikrai - ten kažkurioje kitoje vietoje normaliau daro, bet kiek skambinau prieš tai telefonu, tai man buvo ir nurodę būtent tą vietą - t.y. konsultcinėje poliklinikoje už registratūros (322 kab. kiek atsimenu). O dar kiek skambinėjimo buvo kol iš viso kažkokią informaciją suteikė, nes kaip supratau, ten niekas nieko nežino.
O pas Abraitį nėjau iš anksto nes registruoja pas jį tik labai negreitai (dabar aišku jau bandysiu asmeniškai be registracijų pas jį pakliūti), dėl to pagalvojau, kad kai priduosiu kraują, kol dar per 3 savaites gausiu atsakymą, tai kaip tik ir pas Abraitį nueisiu. Nes šiaip tai įsivaizduok - pas jį laukti neaišku kiek laiko vizito, o po to dar atsakymų, norėjau viską greičiau susitvarkyti, nes man sudėtinga į Kauną važinėti, nežinau dabar kada ištaikysiu.
Aš tik labai tikiuosi, kad Baltijos Amerikos Klinikoj daro, po darbo paskambinsiu būtinai.
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2007 09 10, 14:00)
Nu gi tikrai neprisigalvoju ir nepagražinu visko kaip buvo - dabar kaip rašo mergaites tai gal tikrai - ten kažkurioje kitoje vietoje normaliau daro, bet kiek skambinau prieš tai telefonu, tai man buvo ir nurodę būtent tą vietą - t.y. konsultcinėje poliklinikoje už registratūros (322 kab. kiek atsimenu). O dar kiek skambinėjimo buvo kol iš viso kažkokią informaciją suteikė, nes kaip supratau, ten niekas nieko nežino.
O pas Abraitį nėjau iš anksto nes registruoja pas jį tik labai negreitai (dabar aišku jau bandysiu asmeniškai be registracijų pas jį pakliūti), dėl to pagalvojau, kad kai priduosiu kraują, kol dar per 3 savaites gausiu atsakymą, tai kaip tik ir pas Abraitį nueisiu. Nes šiaip tai įsivaizduok - pas jį laukti neaišku kiek laiko vizito, o po to dar atsakymų, norėjau viską greičiau susitvarkyti, nes man sudėtinga į Kauną važinėti, nežinau dabar kada ištaikysiu.
Aš tik labai tikiuosi, kad Baltijos Amerikos Klinikoj daro, po darbo paskambinsiu būtinai.

Sveikutė. Jei turi dar kantrybės, siūlyčiau paskambinti į KMUK Moterų konsultacijos registratūrą ir paklausti ar jie daro šiuos tyrimus be siuntimo,nes būtent tenai aš už juos mokėjau apie 73 litus, o šalia esančiame procedūriniame paėmė kraujuką (bet aš turėjau Abraičio siuntimą).O pas Abraitį man atrodo galima papulti ir be registracijos,nes pasitaiko tuščių tarpų,tik nežinau,kiek gali kainuoti tokia konsultacija ,tai geriau turėti siuntimą iš šeimos gydytojo,Registratūros telefonai : 837326927 ir 837326827.Sėkmės
Atsakyti